×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Изроди обричат болно дете на смърт, крадат нагло парите за лечението му


Изроди обричат болно дете на смърт, крадат нагло парите за лечението му
Ето я малката Вики, истинската сладурана и истинският зов за помощ, с който родителите й се надяват да я спасят
21 Февруари 2014, Петък, 12:54 ч.
Автор: Илонка ИВАНОВА

Фалшив смс отклонява средствата от зов за помощ  към...виртуални градинки и търговия с тях

Да помогнем на малката Вики, която има нужда от помощ, за да живее. Момиченцето от Пловдив има тумор в мозъка. Необходимо е спешно лечение в чужбина, за да оздравее и да продължи да радва родителите си. Може да помогнете като изпратите СМС на номер 1092 с текст UPJ f2h1152fa5 (Моля не забравяйте да добавите празното място след буквите 'UPJ'! Ако няма място, СМС-а няма да бъде разпознат.). Цена 1,20 лв.
Ето и дарителската сметка в подкрепа на малката Вики:
Банка Societe Generale Експресбанк
BIC: TTBBBG22
IBAN: BG35TTBB94001525767173 титуляр: Даниела Красимирова Христова (майката на Вики) БЛАГОДАРИМ ВИ!

Какво ще направите, ако прочетете такъв отчаян зов за помощ? Някои ще въздъхнат, други ще се помолят наум за горкото момиченце, трети ще напопържат държавата, понеже е оставила децата на самотек и е принудила родителите да се превърнат в просяци, а четвърти ще грабнат телефона, защото не им се ходи до банката и нямат време, но смс за болното дете могат да пуснат. И поне 80 процента от потенциалните дарители ще се хванат за телефона, защото това е най-лесният начин. И никой, ама почти никой няма да се сети, че става жертва на поредната шашма. Отвратителна, грозна, мерзка лъжа, която е подлудила отчаяната майка на Вики и тя се чуди как да излезе от идиотската ситуация.

Къде е шашмата?

В смс-а, разбира се, но обикновените хора няма как да разберат. Такъв смс точно на този номер няма да докара пари за болното дете, но пък ще докара забележете - кредити в играта "Весела ферма". За какво служат кредитите ли? Обяснението е малко нелепо, но изчерпателно и точно.

Всеки, който се хване да играе уж безплатна он лайн игра, трябва да си купува кредити по банков път или с смс-и, ако иска да се развива добре и да печели битки с другите играчи. Ако играе безплатно, ще е на последно място. Така е в "Империята", "Хановете", "Веселата ферма" и още куп виртуални игри, в които играят от 10-годишни до 80 годишни геймъри. Нещо като забавление, което те зарибява, после се превръща в краста и сума ти хора вместо истински, копаят виртуални градинки, сеят, поливат и жънат и колкото повече кредити имат, толкова по-добре се развиват.

Дотук нищо лошо, ако не се брои за леко залитане да живееш във виртуален, вместо в реален свят, но в края на краищата  всеки си има право на избор. Някои даже виртуален секс правят, вместо реален, но какво да направиш - технологии...

Хитреци обаче са намерели начин да печелят и от това. Амбицирани виртуални земеделци изостават в играта, защото са се регистрирали по-късно, или не са копали и сяли както трябва. Те искат да отидат напред в класирането, но не могат. Тогава се появява някой, който им предлага да си купят срещу сто лева развит акаунт, доста по-напред в класацията. Няма да коментираме що за лудост е това, но пазарът на акаунти върви с пълна пара във всички игри. А за да е развит акаунта, трябва да си вложил още в началото в него кредити. Тоест реални пари. Така за около месец хора, които си нямат работа, развиват по десет акаунта и в различни игри и си докарват по хилядарка от всяка игра, защото има достатъчно откачалници, които им ги купуват.

Вики е реално дете и е много болна

Момиченцето е с тежка диагноза и отчаяните родители са пуснали зов за помощ в различни сайтове и във Фейсбук. Дадена е истинската сметка на майката Даниела, но тя е разплащателна. Това не е незаконно, казаха от Експесбанк, които също ужасено разбраха за плъзналата из интернет обява. Причината да се използва разплащателна сметка е, защото родителите бързат и искат да съберат пари за лечение на детето си. Оттам обясниха още, че откриването на дарителска сметка е много бавна процедура, която изисква много тичане и много документи, мнения на лекари, диагнози и куп бумащина по закон. Минава доста време, а за много болни деца дори една седмица е от значение. Затова майките минават на друг по-бърз вариант. Правят разплащателна сметка и никой не може да ги обвини за нищо. Майката Даниела обаче е в шок и плаче всеки ден от ужас и безсилие. Обявата с нейната болна звездичка Вики от десетина дни обикаля всички сайтове и в нея се искат смс-и за..."Веселата ферма". Жената не може да направи нищо, защото обявата се пейства във вид на коментар под почти всички новини за човешки трагедии, описани в най-четените български новинарски сайтове. Даниела няма как да тръгне да трие обяви, защото не е администратор, дори и да пише до сайтовете, често не получава отговор и писмото й потъва някъде измежду многото. И тя с истинско безсилие и ужас гледа как зовът за помощ за болното й детенце лавинообразно залива коментарните рубрики, които пък най-много се четат, как хора може би искат да помогнат, но стигат до смс-а, пращат няколко и съвестта им се успокоява. А до Вики не достига нищо... От банката също казаха, че имат наблюдения, че когато има даден номер за смс и банкова сметка, дарителите предпочитат смс-а. А в обявата това е най-ужасното, тя е комбинация от истина и лъжа. Дори някой да се усъмни, може да провери, че сметката е истинска и наистина има болно дете. Умело е сглобен зовът за помощ, който остава отдолу и е истински, а в началото е сложен лъжливият номер за смс за...виртуални градинари.

Драги мошеници, вие просто сте идиоти!

Извинете, че ви наричам само идиоти, когато могат да се използват още думи и всяка ще е вярна - изроди, тъпанари, безнравствени типове, асоциални същества, наглеци и каквото още се сетите. Идва ли ви на ум, че отнесени от желанието да сте първи в някаква виртуална игра и желанието да спечелите някой лев от развити профили в нея, всъщност убивате едно дете? Не ви ли трепва нещо там, където би трябвало да се намира сърцето ви, или съвестта, че малката Вики е с тумор в мозъка, той расте, има нужда от спешна операция, а в това време парите за нея ги прибирате вие? Как спите вечер, спокойно ли? Не сънувате ли едно малко момиченце, сломено от болестта и една майка с разплакани безпомощни очи? Когато отидете да си приберете поредната стотачка от поредния продаден акаунт, не ви ли се свива нещо под лъжичката, защото това са всъщност парите за Вики? Не се ли сещате, че излъганите сега дарители после няма да дарят нищо и така още деца ще се наредят на опашката да молят пари за здраве, но ще получат едно голямо нищо, защото мераклиите да помагат вече са се опарили и вие сте убили и последното им желание да даряват. Че на вашата съвест ще тежи агонията на десетки болни, невинни малки душички, които вие с безпардонното си нахалство вече сте обрекли на най-страшното - съмнение, безразличие, липса на обществен отклик и накрая за някои и смърт!

Разтърсващо, нагло! Ужасяващо и кошмарно!

Защо и на дечицата посегнахте, та нали и вие имате, или ще имате деца? А ако се разболеят? Ако изпаднете в същата ситуация?

Аз лично нямам думи! Изчерпах се! Онемях! А вие?

 


В категории: Животът


Автор
10
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
10
Коментара по темата
10.
До 9
21.02.2014 22:13:48
0
8
Не ви ли е срам бе! Направили сте тези игри касички за пари. Закрили сте акаунта на мошеника. Че той има поне още 20, тъпаци такива! Къде отчитате парите от СМСите? Къде отчитате от преводите? Защо карате деца да си плащат да доят крава? Няма ли и за вас прокуратура, мръсници долни! Ако бяхте наистина безплатни, нямаше да се има измамници като тоя. Настоявам Флагман да пусне обширен материал и проучване за всички тарикатски и обирджийски игри в нета! За да знаем и да забраним на децата си да играят на тях!
9.
neilson
21.02.2014 19:26:39
2
3
Администраторите на тези онлайн залагания и игри са уведомени и акаунта е закрит.Имаме подготвена жалба, която ще се внесе в понеделник.
8.
anton
21.02.2014 16:36:39
0
5
Това, бъларите, сме страшно племе! Дори да искаш да помогнеш, ще те излъжат!
7.
gosho
21.02.2014 16:13:14
0
3
За това пращаите само на 17 777 дмс ..... Можеш да влезеш да видиш за кого колко смс има пратени
6.
Хари
21.02.2014 14:28:32
0
10
Поне в този случай прокуратурата не трябва ли да се самосезира, или вие да я сезирате? Затвор и бой за такива! От всичко по много!
5.
Didi
21.02.2014 14:26:18
0
10
Аз просто...Аз чак не повярвах, че има толкова гадни хора. Не обичам да пожелавам лоши неща, но ми се иска този или тези, които са направили гаврата да се поразболеят така, че да търсят пари и милост. Защото всяко нещо на този свят се връща!
4.
ХХХ
21.02.2014 13:51:47
0
6
Прочувствена статия, но с нищо няма да промените манталитета на тези мошеници...

Никъде нямаше обидни слова по системата, която кара тези майки да прибягват до просия - когато тази система се промени, няма да има мошеници на гърба на болните деца!
3.
ДДД
21.02.2014 13:28:43
0
5
Родителите да пишат до ръководството на тази игра - по кода на СМС-а, вероятно лесно биха богли да проследят потребителя, а от там и неговото IP и съответно неговия адрес. Да не говорим, че те ако са истински хора биха превели постъпилото с този код по сметката на детето. Ако не го направят трябва да се сезира прокуратурата и сайта да бъде свален, заради подпомагане на измама.

Успех на дететето! Дано се оправи бързо.
2.
ДДД
21.02.2014 13:28:43
0
12
Родителите да пишат до ръководството на тази игра - по кода на СМС-а, вероятно лесно биха богли да проследят потребителя, а от там и неговото IP и съответно неговия адрес. Да не говорим, че те ако са истински хора биха превели постъпилото с този код по сметката на детето. Ако не го направят трябва да се сезира прокуратурата и сайта да бъде свален, заради подпомагане на измама.

Успех на дететето! Дано се оправи бързо.
1.
АЗ
21.02.2014 13:25:24
0
9
Ужас
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори