×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Деветгодишен към учителката си – искаш ли да ти го начукам?


Деветгодишен към учителката си – искаш ли да ти го начукам?
Можете ли да контролирате детето си какво прави в интернет? А себе си?
13 Февруари 2014, Четвъртък, 19:10 ч.

Уроците на улицата вече се научават без да се налага да излизаш от къщи, достатъчен е само един компютър

Потресаващ случай обиколи социалните мрежи. Деветгодишен хвърлил око на младата си учителка, направил си профил във Фейсбук, писал се на 24, приложил снимка на млад мачо и започнал да я сваля. Случката се развива в София, но може да е във всеки град и дори село. На всичкото отгоре учителката – на 35 взела, че се вързала. Третокласникът бил толкова въодушевен от успеха си, че го споделил с няколко момчета от класа. Всеки ден те се събирали край лаптопа и се изреждали да пишат пикантни предложения на жената. Тя пък се оказала любителка на мръсотийките и с охота отговаряла. И така сутрин дамата строго стояла пред черната дъска и преподавала математика. Децата се припотявали по пет пъти, понеже не можели да решат задачите, пък и мислели за съвсем друго. Тя им крещяла и ги наказвала. Следобед те й го връщали с въпрос „Искаш ли да ти го начукам страстно и дълбоко“, а тя отвръщала „О, да“. И се включвала охотно в играта на ухажване и трепетно очакване да се види с 24-годишния си обожател. Разменяли се страстни реплики, някои от които момчетата усвоявали по бързата процедура от друг чат за възрастни.

Грозната история се разкрила от разсеяна родителка, която влязла от лаптопа във Фейсбук, но вместо в своя профил се оказала в този на сина си. А отсреща веднага цъфнала учителката и попитала – как си , миличък, надървен ли си вече. Случаят се решил бързо и лошата даскалица била преместена в друго училище. Тя пък с ужас разбрала, че е чатила със собствените си боси по математика и едва виждащи се на чиновете питомци. А подобни истории с лопата да ги ринеш.

13-годишната Ралица например  три пъти е обявявана от родителите си за общодържавно издирване. Доскорошната отличничка попаднала на мераклии във Фейсбук и като си харесала някой, изчезвала с дни от къщи, без дори да се обади, а родителите хуквали в полицията. Един път както и да е. Случва се. Ама три пъти да тичаш до районното и да молиш да ти издирят детето, не е ли малко множко за четири месеца? В профила си пък Ралица е написала. „Много ми е хубава, мамо, продавам я зад блока“...

14-годишна девойка също изчезна от къщи и също бе обявена за издирване преди няколко седмици. Намерена бе във врачанско село, където отишла по собствено желание. А отишла, защото се влюбила в...друго момиче във Фейсбук.

И ако още не ви е настръхнала косата, може и още факти. Вчера 14 годишно момиче от Благоевград изпадна в нервен пристъп и колабира, защото се скарало с гаджето си в...мрежата. И още, и още, и още!

Дори боевете между момчета за някоя невръстна пикла се уреждат предварително в интернет. Защо да се морят момчетата и да ходят до мястото на дуела, ако другият не потвърди в мрежата, че ще присъства? Тогава идват и зяпачите. Хем да подишат малко чист въздух, хем да се насладят на боя и разбира се да го снимат и да пуснат клипчето.

Точно такова клипче пуснаха пък невръстни момиченца от Хасково, които си уговориха скубане на коси в социалната мрежа. Изпълнението беше доста некадърно, но и шокиращо... През лятото пък масово бедни девойчета се преселват при някого край морето, предварително уговорили „трансфера“ във Фейсбук, а родителите ги търсят под дърво и камък и пак тичат в полицията. Колко са пък момченцата на 15 и 16, които излитат в обятията на някой сладкодумен сваляч, без да знаят, че всъщност е сводник, само полицейската статистика може да каже.

И ако трябва да даваме още примери, няма да стигне времето на уважаемия читател да ги прочете.

Виждате ли деца да играят по улиците?

Да ритат топка, да се надбягват с колелета, да играят всички онези детски игри, които не преди толкова много време бяха просто задължителни и даже увлекателни? На топка, на дама, на ластик, на гоненица, на криеница? Прави ли ви впечатление, че на площадките за игра има само майки с колички, или майки, прибиращи отрочетата си от детската градина? След като тръгнат на училище, повече от малчуганите като че ли потъват в земята. Няма топка, няма футбол, няма ги традиционните викове на победата. Дори и да излязат за малко навън, те присядат като пенсионери по пейките или направо на тревата и си говорят някакви лично техни неща, предимно надвесени над нечий телефон, или смартфон. Няма смях, няма крясъци, няма ожулени колене, нито пък дете, тръгнало да купи нещо от магазина, за да отмени мама и баба в домакинството. Има деца в магазините, но купуват кроасан, сладолед, или цигари.

Изненада, или не?

Над 75% от учениците от първи до четвърти клас имат профил в социалните мрежи. Това пише  „Телеграф”. Стряскащите данни бяха официално обявени от фондация по повод Деня на безопасност в интернет. Проучването е извършено сред деца от 22 училища в цялата страна. Ясно се вижда, че въпреки изискването потребителите в интернет да са поне 13-годишни, хлапетата безпроблемно си правят профили. Особено притеснителен е фактът, че родителите в повечето случаи са наясно с това , че децата им лъжат за годините си, но въпреки това им позволяват.

Данните сочат още, че 36% от децата под 11 години имат лична поща, а 54% разполагат и с мобилно устройство, което има интернет. Има констатирани тежки случаи на родителско безхаберие, установили от фондацията. Например констатирано е присъствието на 10-годишни деца по 12 часа пред компютъра през почивните дни. Държавната агенция за защита на детето също се включи в кампанията за безопасен интернет. Оттам обещават помощ за разрешаване на проблемите чрез разясняване и посочване на опасностите за родители.

Дрън дрън, че пляс!

Нали същите тези родители са на своя лаптоп и сърфират през това време из разни сайтове за запознанства, уреждат си бързи срещи, коментират с приятели модата, клюките, качват снимки в мрежата, харесват връзки, сами създават връзки и стоят като залепени до среднощ пред екрана?

Какво пък да кажат 9 и 10- годишните братче и сестриче от Смядово, чиято майка влезе във Фейсбук, точно за три месеца си намери любовник, изостави ги и хукна при него. А баща им си призна, че той е направил профил на майка им, за да я научел да работи на компютър и да си създавала социални контакти. Тя не само си създала контакта, ами и направо му пристанала, а съдът постфактум присъди децата на таткото, не за друго, а защото майката не ги иска.

Какво да кажем и за статистиката, че в момента в САЩ 40 процента от семействата се развеждат заради връзки, намерени във Фейсбук, а у нас процентът вече гони 8. Как можем да обясним факта, че всяко хлапе, което вече умее да чете и да борави с компютър, безпрепятствено може да влезе във всеки порно сайт, стига да натисне бутона „Декларирам, че имам навършени 18 години“?

Кой би се наел да коментира, че само в един от известните български сайтове за запознанства са регистрирани 2,5 милиона души!? Дори всички да са с по два профила, цифрата е повече от стряскаща. А във всички такива сайтове профили имат и деца. И си дрънкат мръстоийки със загорели лелички. 

И това няма как да се промени от разни фондации чрез беседи с родителите. Безсмислено е, че даже смешно. Дори родителите наистина да осъзнаят опасността от интернет, те няма как да изолират любопитния малчуган, защото компютри има навсякъде, не само вкъщи. 

Колкото до превенцията и разговорите с родителите – каузата е просто пердута. Те и да искат, нищо не могат да направят. Или ако могат, то ние лично не се сещаме какво...
Превенция и контрол от родителите спрямо децата – звучи добре като пожелание. 

А контролът над родителите кой ще го прави?

В категории: Животът


Автор
12
Коментара
12
Коментара по темата
12.
$h@IdEr
15.02.2014 01:08:56
1
2
До коментара на Тодорова - НЯМА как да стане това със "вълни и пръсти" и други простотии, не и на този етап на развитие на технологиите и това МОЖЕ БИ ще е възможно в далечно бъдеще (20 години да кажем). Относно "умните машинки да забранят достъпа на непълнолетните до порно сайтове..." - също НЯМА КАК "машинката" да разбере що за човек седи пред нея, дори и уебкамера да има свързана. Има програми, които са предназначени човек да ги настрои да блокират определени сайтове по избора на РОДИТЕЛЯ.
11.
$h@IdEr
15.02.2014 01:03:54
2
1
проучването е извършено сред деца от 22 училища в цялата страна. - АБСОЛЮТНО недопустимо е да се прави проучване на база толкова малък брой, при положение, че в София има 1300-1400 начални и основни у-ща, вероятно не се включват и СОУ-тата...
10.
rado
14.02.2014 15:06:00
1
4
Интернет е мания,но без него сме в една друга епоха,различна от 21 век.
9.
123
13.02.2014 23:01:08
2
3
Ето го доказятелството. Минава някакъв малоумник, напърно чалнат от интернета и пише коментари...
8.
123
13.02.2014 23:01:08
1
5
Ето го доказятелството. Минава някакъв малоумник, напърно чалнат от интернета и пише коментари...
7.
az
13.02.2014 22:29:32
8
1
ЗДРАВЕЙТЕ ЕТО ТУК : http://wad.ojooo.com/index.php?ref=ves85 МОЖЕТЕ ДА РАБОТИТЕ ОТ ВКЪЩИ И ДА ИЗКАРВАТЕ ПАРИ / 200-300 ДОЛАРА , МОЖЕ И ПОВЕЧЕ ЗАВИСИ ОТ ВАС / ЗА 15 МИНУТКИ НА ДЕН , НО С МАЛКО ТЪРПЕНИЕ ОТ ВАША СТРАНА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСЕКИ ДЕН ДА ЦЪКАТЕ НА РЕКЛАМКИТЕ , ВЛЕЗТЕ И СЕ РЕГИСТРИРАЙТЕ НИЩО НЕ ГУБИТЕ АЗ ВЕЧЕ ПОЛУЧИХ 1,2,3 И ТН ПРЕВОДИ . УСПЕХ И НА ВАС !!! ТРЯБВА ВСЕКИ ДЕН ДА ОТДЕЛЯТЕ НУЖНОТО ВРЕМЕ ЗА ДА КЛИКАТЕ И ДА ПЕЧЕЛИТЕ, СЪЩО И ДА ИМАТЕ РЕФЕРАЛИ КОИТО ДА ЩРАКАТ И ТЕ КАКТО ВИЕ НА ВСЕКИДНЕВНИТЕ РЕКЛАМИ , УСПЕХ !
6.
Дипаяров
13.02.2014 22:20:54
4
5
Егати Развратните Даскалкиии.......
5.
Тодорова
13.02.2014 22:12:09
1
2
Интернет е нещо страхотно, интернет е революция. Всички го ползват, всички са залепени пред екрана. Но след като IT – спeциалистите ни навряха в тази каша, сега само те могат да ни измъкнат. Така че топката е в тях. Трябва да се намери начин умните машинки да станат още по-умни и да определят възрастта на този, който стои пред тях. По допира на пръстите ли, по някои вълни ли, не знам. Но щом науката е казала А, трябва да може да каже и Б. И да се намери начин машинките да забранят достъпа на малолетните в неподходящите за тях мрежи и сайтове.
4.
Тодорова
13.02.2014 22:12:09
1
7
Интернет е нещо страхотно, интернет е революция. Всички го ползват, всички са залепени пред екрана. Но след като IT – спeциалистите ни навряха в тази каша, сега само те могат да ни измъкнат. Така че топката е в тях. Трябва да се намери начин умните машинки да станат още по-умни и да определят възрастта на този, който стои пред тях. По допира на пръстите ли, по някои вълни ли, не знам. Но щом науката е казала А, трябва да може да каже и Б. И да се намери начин машинките да забранят достъпа на малолетните в неподходящите за тях мрежи и сайтове.
3.
Димитрова
13.02.2014 21:53:28
3
6
До коментара на "реалност".За съжаление като се замисля това е самата истина.И в момента съм пред компютъра,а искам детето ми да го спира и се караме постоянно за това.Почвам да чета книги и списания,а той да си чете уроците.Това е начина мисля.
2.
реалност
13.02.2014 21:32:43
4
6
Каквото и да си говорим....Каквото виждат децата,това правят.Ако родителите киснат във фейсбук и разни порно сайтове до посреднощ или просто си стоят постоянно пред компютрите,няма как и децата да не правят същото.Каквото повикало такова се обадило.Всичко се връща като бумеранг,но с по-страшна сила.Родители замислете се и вижте какъв пример давате на децата си и после ги съдете.Бъдете достойни и за пример и след това изисквайте.До като сами давате лош пример,няма как да искате нещо различно от децата си.Замислете се и се променете първо Вие и след това изисквайте.
1.
пурко
13.02.2014 20:30:02
2
13
Че той на 9 години още няма косми на пишката
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори