×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес ще се подпише договор за дарение за 300 000 лв. между „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД и Община Бургас
  • Гледат на второ четене забраната на рекламиране на хазарт
  • Велики вторник е! Трябва да бъдем смирени
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Загинало бебе при катастрофа, крупна измама с имоти и кражба в мол „Галерия Бургас” гледат в Бургаския съд през февруари


01 Февруари 2014, Събота, 11:45 ч.
Автор: Флагман.БГ

Продължават делата за убийството на шефа на „Гранити” Стоян Стоянов, катастрофата с мъжа на ексдепутатката Вяра Петрова,  починалата родилка Полина Димова и отвлеченото в Нова Зеландия дете Георги Бакалов.
Две тежки катастрофи с жертви предстоят да бъдат гледани в Бургаския окръжен съд този месец. На 11 февруари т.г. започва делото за нелепата смърт на едногодишното бебе Алекс, което издъхна след удар между две коли и един товарен автомобил в Слънчев бряг срещу бензиностанция „OMV” на околовръстния път в началото на септември 2012 година. 23 –годишният Атанас Пеше от Свети Влас е обвиняем за кървания инцидент. Във фаталния ден той излизал от бензиностанция „OMV” с своето „Ауди А4” и завил наляво, като отнел предимството на лека кола БМВ, в която било бебенцето. При удара БМВ-то се завъртяло, влязло в лентата за насрещно движение и се ударило челно с т.а „Фолксваген Транспортер”.
Три дни по-късно ще е поредното заседание по процеса срещу Димитър Петров, съпруг на ексдепутатката от ГЕРБ Вяра Петрова. Той уби на пътя 41-годишния Мирослав Пашов на 14 август 2010 г. До този момент заседанията се портакват, отлагат пореди безумни причини. На предходното две от вещите лица не дойдоха.
Очаква се и предстоящото заседания да бъде отложено. Четири от петте вещи лица са изразили готовност да присъстват през февруари, но авто-техническият експерт Христо Узунов се оказва зает до 10 март.
През настоящия месец ще се гледа дело за измама срещу бивш дипломат и пристанищен директор от Бургас. Красимир Грудов и синът му Александър са подсъдими за това, че продали на англичани виртуално вилно селище в село Рудник. Става дума за „Солт Лейк сити”, което било продавано на картинка на британски клиенти. През 2006-а година, когато бе бумът на продажбите на англичани на наши недвижими имоти, са осъществени и въпросните сделки.
Потърпевши са десетина британски семейства, превели на фирмата на баща и син Грудови - "Си Аи Си интернешънъл" повече от 218 хиляди лева. В замяна те получили картинки на 3D файлове, а въпросното селище не е построено и до момента.
Красимир Грудов е известно име в медийните среди в Бургас. Той е доктор на науките, защитил е дисертация във Всесъюзния научноизследователски институт по рибно стопанство и океанография в Москва. Бивш дипломат в Сингапур през 90-те, бивш директор на Безмитната зона, работил е като началник на териториално звено в „Пристанищна администрация” – Бургас и е бил в Управителния съвет на НК „Пристанища” 2004.
Според обвинителния акт на Бургаската окръжна прокуратура, Красимир и Александър Грудови са действали „при условията на продължаване на престъпна дейност, с цел да набавят за себе си имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у лицата, че ще им осигурят имоти във вилно селище „Солт Лейк сити” в село Рудник, област Бургас, като не са имали намерение и възможност за това, с което са причинили нана лицата имотна вреда общо в размер на 74 109 английски паунда с левова равностойност в размер на 217 652 лева”.
Според прокуратурата измамата е в особено големи размери, представлява особено тежък случай, а бащата и синът са се „сговорили предварително за нейното извършване”. Делото е на 20 февруари.
На 11 февруари на подсъдимата скамейка ще застане Гергина Станчева. Тя е обвинена за нагла кражба в магазин «Бершка» в мол «Галерия Бургас». Жената се домогнала до вещите за над 1500 лева на клиентка в магазина, опитала се да изтигли пари от дебитните карти на жертвата. Кражбата станала на 08.06.2013г.
През настоящия месец продължават делата за убийството на шефа на „Гранити” Стоян Стоянов, починалата родилка Полина Димова и отлеченото в Нова Зеландия дете Георги Бакалов.

В категории: Темида


Флагман.БГ ПП-ДБ сглоби листите, ето кой къде ще води ПП-ДБ сглоби листите, ето кой къде ще води 30/04/2024, Вторник 15:52 0
4
Коментара по темата
4.
Нека
04.02.2014 19:17:55
0
0
В Северна Корея няма прошка .
3.
ВЪЗМЕЗДИЕ
02.02.2014 11:05:08
1
6
Да му дотегне на човек от измамници,крадци и убийци.Всеки трябва да си получи заслуженото.Измамил някого за пари-да му се вземат същите пари.Изнасили жена-да изнасилят неговата или него.Убил човек-да убият негов който му е много скъп.ДА много нечовечно звучи и страшно.Дори граничи с лудостта ,но като се има в предвид ,че все пак някой е извършил тези деяния и то в повечето случаи съзнателно.....Нима това е човечно?
2.
lavender
02.02.2014 09:26:18
2
2
Може ли поне една статия да напишете без правописни или технически грешки? Излагате се! Има текстообработващи програми,ползвайте ги!
1.
Бургас
01.02.2014 16:30:54
1
16
Относно делото Гранити, началника на полицията Милен Димитров в тандем с арестуваният за подкуп бивш зам. окръжен прокурор Ангел Георгиев имаха задача да прикрият убийците.
Лично Емил Христов (търговеца на власт) подписа документ 3 дена след изчезването на Стоянов, с който му прехвърлиха имотите и лишиха децата му от наследство.

Отвратителна гавра за която много малко журналисти споменаха.
Касабова разбира се и дума не каза за това, все пак ядеше и пиеше на една маса с по-горните лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Празничен концерт на Михаела Маринова на външната сцена в квартал „Свети Георги“ Празничен концерт на Михаела Маринова на външната сцена в квартал „Свети Георги“ От 19.30 часа обичаната поп певица Михаела Маринова ще забавлява аудиторията с най-новите си хитове Купуват климатици за властта за 50 бона Купуват климатици за властта за 50 бона Ще се оборудват резиденция Бояна и резиденция Евксиновград  Посрещаме Възкресение с концерти, изложба базар и Великденски хорà Посрещаме Възкресение с концерти, изложба базар и Великденски хорà Програмата за светлия християнски празник Великден на 05.05.2024 г. /неделя/ ще започне в 10.00 часа, в градинката пред ресторант „Свети Георги” Норвежците ни дадоха пари, за да открием затвор без решетки Норвежците ни дадоха пари, за да открием затвор без решетки В модерния комплекс, разположен върху обща площ от 150 дка, са изградени още нов арест, мултифукционална сграда включваща фитнес-център, медицински център, кухненски блок, зали за занимания в свободното време Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци 22 партии и 11 коалиции на изборите и трима независими кандидати за евродепутати 22 партии и 11 коалиции на изборите и трима независими кандидати за евродепутати В 9346 секции ще се гласува с машини Тази риалити звезда пак остана без мъж, кълне се, че не е меркантилна Тази риалити звезда пак остана без мъж, кълне се, че не е меркантилна Категорично отхвърля твърденията, че последният й приятел й е подарил Порше и подчертава, че няма такава кола Треньорът на футболния "Левски" е уволнен Треньорът на футболния "Левски" е уволнен Николай Костов е освободен след серията от слаби мачове, Елин Топузаков застава начело на отбора  Зрителите едва изтраеха тази лигла в "Хелс Китчън" Зрителите едва изтраеха тази лигла в "Хелс Китчън" Постоянното лигавене, сополивене и реване, дойдоха в повече на феновете на „Кухнята на Ада” Баща ми вече не съществува за мен, призна дъщерята на Том Круз Баща ми вече не съществува за мен, призна дъщерята на Том Круз В основата на тежкия разрив стои принадлежността на звездата към противоречивата сциентоложка църква – отбелязват таблоидите в САЩ
Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Слави Трифонов губи дело за клевета за 100 000 лв. Съдът прие, че думите на бившия му съратник Радостин Василев, макар груби и крайни, са политическа критика Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак Кралят се показва за пръв път след заболяването от рак 75-годишният Чарлз преустанови публичните си изяви през февруари, след като през предходния месец му беше открит рак, докато се лекуваше от увеличена простата Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър Балканите отново са буре с барут, Косово се готви за война, призна министър „Трябва да бъдем готови за война. Да, конвенционална война е невъзможна сега, тъй като сме защитени от мироопазващите сили на КейФОР", каза Бесник Бислими  Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Кв.метър в този европейски град струва 18 хил. евро Цените на жилищата в швейцарския град са с над 50% по-високи от нивото преди десет години Насметоха “Бригада нов дом” Насметоха “Бригада нов дом” Най-актуалният епизод на предаването безспорно извърши подвиг Почина модна икона Почина модна икона Юми Кацура е легенда  Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Дават 3 бона заплата, но желаещи няма Търсят ударно стругари Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Ислямисти скандират "Аллах Акбар" по улиците на Хамбург, искат Халифат в Европа Според германските власти събитието е организирано от човек на име Рахим Боатенг, който е свързан с „утвърдена екстремистка група“ "Мюслим Интерактив" Арестуваха кандидат-президент в САЩ Арестуваха кандидат-президент в САЩ Каналът „Фокс нюз“ съобщи, че Стайн е задържана заедно с около сто души по време на протест Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Забравете всичко, което знаете - 37 градуса вече се счита за висока температура Преди близо 150 години немски лекар анализира температурата на 25 000 пациенти и заключва, че нормалните стойности са 37 градуса
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори