×
Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какво защитавахте Вие, г-н Тома Белев, през 1995 г.?


Какво защитавахте Вие, г-н Тома Белев, през 1995 г.?
Аз съм спокоен и говоря само с факти, но питам и останалите еколозите къде бяха, когато преди година протестирахме срещу АЕЦ-а и ТЕЦ-а на границата ни с Резово, казва Арнаудов
28 Януари 2014, Сряда, 00:17 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимка архив Флагман.бг

Изнесоха се много лъжи през последните дни за ОУП-а и за природата, но „зелените” мълчат за опасността от АЕЦ и ТЕЦ до границата

- Г-н Арнаудов, трусовете в обществото около влезлия в сила ОУП на Царево и защитата на ПП ”Странджа” стават все по-опасни за политическия мир, а Вие май се оказвате в епицентъра. Кога започнахте да правите ОУП-а на Царево?
- За Общия устройствен план имаше решение още преди аз да стана кмет! Още през 2002 г. се постави този проблем. Имахме стар такъв, но той беше за община Царево, когато бяхме заедно с Приморско. С тръгването на инвестиционните процеси местните хора започнаха сериозно да ни атакуват да правим Общ устройствен план.  Упрекваха ме, че съм се бавел, после,  че не съм включил достатъчно територии вътре. Започнахме през 2005 г., а на 11 януари 2008 г. бяхме готови. Направихме обществено обсъждане, на което присъства и самият голям еколог Тома Белев, там беше и освободеният тези дни директор на парк „Странджа” Стефан Златаров, арх. Росица Златанова, която е правила предишния план. Присъствала е, виждам по документите, също така,  Радостина Ценова, арх. Тихолов, който докладва. Имаше представители на Изпълнителна агенция Пътища, Областна управа, от МРРБ, МОСВ, РИОКОЗ, РИОСВ, КЕЦ-Приморско, Басейнова дирекция-Варна, Държавните лесничейства в Царево и Кости, Поземлена комисия – Царево, много граждани и неправителствени организации.

- Къде ви е била екооценката?
- Екологичната оценка и оценката за съвместимост бяха изготвени от фира „Екоенергопроект”-София.  Мина  общественото обсъждане, залата беше пълна.  Това бе първият план, който е приет в съответствие с изискването на промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. Той бе утвърден през 2008 г. със заповед на министъра. Тогава т.нар. „зелени” обжалваха, че нямало екологична оценка. Техният аргумент бе, че не бил изминал 14-дневен срок, за да се приеме. Аз съм човекът, който присъства на заседанието на Висшия експертен съвет на МОСВ в София. Тогава имаше 40 експерти вътре!  Бяхме аз и главният архитект на Царево. Присъстваха и от парк „Странджа”. Единственият човек, който изрази несъгласие с ОВОС-а, беше представител на парк „Странджа” -  Иван Камбуров. Всички останали - 40 души  гласуваха и го приеха. Никой не е оспорвал. И министърът на регионалното развитие одобри и подписа Общия устройствен план. След това „зелените” заведоха дела, но тричленен състав на ВАС одобри ОУП-а. С идването на власт на ГЕРБ министър Нона Караджова изтегли екологичната оценка и така се стигна до спечелването на петчленен състав на ВАС. И сега  спорът е за това, че нямало екологична оценка. Има такава и тя не е отменена, в сила е! Това е мнението на сегашния министър Искра Михайлова. Според нея, има екологична оценка, която не е отменена, тя просто е изтеглена. Едно правителство идва, изтегля я и блокира процеса. Идва ново и дава възможност за развитие. Затова е и окончателното решението на ВАС. В него е казано, че такъв акт не е обжалваем! На това основание, без да разглежда по същество въпроса, го одобрява.

- Каква част от така приетия ОУП като декари ще се застроят от парк „Странджа”?
- Точно 6871 декара. По предишия ТУП, който е действащ до момента, урбанизираните зони са 9 354,8 дка., което е равно на 1,82% от площта на цялата община. Това са предвидени територии за урбанизиране от предишния ТУП. Актуализацията чрез  ОУП-а предвижда точно 6 871,5 дка, което е 1,34 % от площта за урбанизиране.

- В кои райони се намират?
- Те се намират на територията на цялата община. Една част е по крайбрежието. Това са Варвара, Ахтопол, Синеморец, Бродилово, Кости, Българи, Кондолово, както и други територии, които не влизат в парк „Странджа”. Курортните територии, говоря само за новопредвидени, са само 306 дка, които представляват 1,4 % от общата територия – това е голяма толерантност към околното пространство, към парк „Странджа”, към защитените територии, които са в него. В Плана са предвидени и други реакционни зони, като голяма площ е за голф-игрище като елемент от зелената система, което не би трябвало да се включва като урбанизирана територия, но по закон се изисква, а това е голяма площ – 1 480 дка, което е 23 % от общата площ.

- Вие сте управленец, откакто се помните. Какво означава одобряването на този ОУП оттук нататък – за бизнеса, за чистата природа, за хората от община Царево?
- Спирането на ОУП-а спря развитието на община Царево. Тогава, към 2007-2008 г. имаше инвестиционен интерес и можеше да се застрои, да се съживи районът.

- За кои територии имаше интерес, например?
- Например, за голф игрището. Имаше интерес и за индивидуални жилища, както и за ваканционно селище,  но всичко това се спря и приключи. Сега не мога да кажа дали ще се върне този интерес. Защото е налице съвсем прясното последно заявление на турския министър на енергетиката, че ще се строи ядрена централа близо до Резово, а не е изключено и ТЕЦ. Аз питам – в момента еколозите скачат срещу влезлия вече в сила ОУП, а никой не говори затова, че построяването на такива големи енергийни мощности, които замърсяват и застрашават здравето ни, неминуемо ще повлияят и на инвестиционните интереси. Къде бяха еколозите, когато м.г. ние стачкувахе на границата и пътувахме до близката община Ениада. Колко много ги молехме да ни подкрепят.

- Г-н Лапчев, настоящият кмет на ГЕРБ,  как се чувства в тази ситуация? Доста хора от неговото обкръжение си накупиха скоро земи с надеждата, че ще ги продават сега на баснословни суми.
- Колегата Лапчев като кмет е заявил, че не е против ОУП-а на община Царево. Той казва: „По-добре да е лош, но да имаме ОУП.” Той не спира инвестициите. Защото знае - няма ли ОУП, тогава тръгваме да решаваме проблемите на парче, правим отделни ПУП-ове, както беше преди, но развитие няма да има.

- Вие сега сте директор на горското стопанство в Царево, сменихте си ролите с Лапчев. Не се ли чувствате зле от това, г-н Арнаудов? Ситуацията е доста иронична за Вас?
- Аз като съм директор на горското, това не означава, че не трябва да имам позиция по отношение на ОУП-а. Първо съм гражданин на тази община и съм бил дългогодишен неин ръководител. Много добре познавам социално-икономическите проблеми на хората и това е една от причините за обезлюдяването на селата, за изоставането на този район, за емиграцията на населението, това са проблеми на обществото, на държавата.

- Колко местни хора притежаваха земя, върху която не можеха да строят заради това, че беше стопиран ОУП-ът? Има ли такива?
- Една част от хората, които са по-бедни, когато стартира разработката на ОУП-а, тръгнаха да си продават земите. Продадоха една част от земята и възникна другият проблем – с тези, които купиха. Има ОУП и там, където е окрупнено, там ще се разреши строителството и разработването на ПУП-ове. Недоволството на хората възникна, но това, което слушам от представителите на екологичните организации е обърнато с главата надолу – местните хора не били съгласни с ОУП-а. Да, имаше и недоволни. При мен имаше около 300 жалби от недоволни хора, чиито земи не са влезли в ОУП-а. Ние не можем да вкараме всички земи и всичко да се застрои. Земите, които са в ОУП-а, не са чак толкова много в парк „Странджа”. Хората имат много повече земи, но не всички са влезли. От там идва и недоволството на една част. Тези, които не са на първа линия, а са по-назад – там няма инвестиционни намерения. За местността „Айроди” напр. ахтополци и кметът им искаха там да се развива Ахтопол. Но министър Джевдет Чакъров не го допусна, защото се пада в защитена местност – устието на р. „Велека”. Там нищо не се разреши. Така си и остана.

- Големите солидни сгради на „Арапя”,  на „Корал”, законни ли са?
- На „Арапя” и на „Корал” всичко е законно. Напоследък се тиражират всевъзможни измислици – че ОУП-ът предвиждал 75 000 – 100 000 легла, а става въпрос за 43 000 до края на 2 025 година общо за цялата община, от тях 20 000 са в парк „Странджа”. В ОУП-а са включени за застрояване територии, които са в землищата на населените места, включени в парк „Странджа”, но като територии са изключени от парка – като „Делфин”, „Коросията”, стопанските дворове, зоните по ЗСПЗЗ и др. Те са включени в ОУП, но и сега се ползват за курортно-рекреционна дейност. Нека се спре вече с лъжите, че ОУП касае само и единствено териториите на ПП”Странджа”, защото са предвидени за урбанизиране територии в гр.Царево, селата Лозенец, Велика, Фазаново, Изгрев – те са извън територията на парка.

- Г-н Арнаудов,  ще започнат да излизат едни скандални имена на политици от ДПС, които са на власт, имам предвид Йордан Цонев, на един именит прокурор от специализираната прокуратура заедно с майка му – имам предвид Светлозар Костов, на съдии и прочее богопомазани с тлъсти парчета земя. Вие спокоен ли сте?
- Аз съм спокоен. Лично аз нямам нито един квадратен метър! Нищо не съм получил и нямам нищо, заради което да бъда обвинен в конфликт на интереси.  Имам наследство от родителите си в село Кости - земеделска земя в поречието на Велека, която не се използва. Върху нея не може да се строи. Имам и една къща в град Царево с около 500 кв. м двор.

- Как ще издържите на протестите, които сега започват в столицата в защита на парк „Странджа”? Хората не искат да ви разберат, особено младите, те са обезверени.
- Проблемите с ОУП-а и с парк „Странджа” са проблеми, по които трябва да се води диалог и да се постигне компромис, а не да се търси войната и противопоставянето.  Много ме упрекват, че съм ликвидаторът  на Странджа. Аз не съм ликвидатор, аз заведох дело срещу обявяването на Природен парк „Странджа”. Това беше пак под натиска на хората, тъй като не могат да правят  нищо от земята си. Ако говорим за законност, самият парк „Странджа” е заченат незаконно! Има няколко основни неща, които не са спазени. Първото е, че при задвижване на процедурата би трябвало да се иска решение на Общинския съвет в Царево. Самата Община има земи там, както и частни лица. Няма решение на Общинския съвет, има само подписан протокол от Комисията, която го е определяла, като Общината се е представлявала от един техник-лесовъд, който е бил еколог на Общината. Този еколог е подписал първоначалния протокол, от който е тръгнало обособяването на ПП „Странджа”. И има един интересен момент от тогава.

Самият Тома Белев през 1995 г. не е подписал протокола за това обособяване. Изглежда е представлявал Комитета по горите? Изглежда е бил в друга роля? Това може да се провери. Днес търсих тази информация,  тя съществува. Знам, че Тома Белев тогава не го е подписал!  Има решение на ВАС, с което е съборена заповедта за обявяването на Природен парк „Странджа”. По мое време бях вкарал предложение за изграждане на почивна база на ВАС в село Лозенец. Общинският съвет даде земята, срещу заплащане, макар че законът даваше право да им го дам безвъзмездно. Но това стана преди възникналите проблеми с парк „Странджа”. По този въпрос имаше сигнал в прокуратурата. Много добре си спомням, че изкарах документите и съпоставих. Тогава въобще този проблем не е стоял пред мен и не могат да ме упрекват. Не съм го дал, след като е възникнал проблемът, за да кажа, че има сделка: „Ето, давам Ви земя, за да съборим парка.” Като ще говорим с факти, нека сложим всичко на масата.

В категории: Царево


Флагман.БГ Зловещо: Нов масов гроб откриха в Ирак Зловещо: Нов масов гроб откриха в Ирак 14/07/2024, Неделя 21:20 1
Флагман.БГ Има ли грешка в охраната на Тръмп Има ли грешка в охраната на Тръмп 14/07/2024, Неделя 19:00 1
65
Коментара по темата
65.
do 64
15.02.2014 21:19:51
1
2
Ако е вярно това което казваш досега Б.Б и Цв.Цв. щяха да са го набутали в затвора отдавна, много отдавна!!!
64.
Тома Б
13.02.2014 11:19:31
2
2
Арнаудов, с това си изказване за сетен път доказа че си прост ШМЕКЕР и ПРОДАЖНИК на земите в ПАРК СТРАНДЖА Ти унищожи Царево с допуснато строителство в зона "север""Коста дела кроко" на мафията и също к-г "Неститарка,които два терена бяха екзотични точки на града, и да не говорим и за фалшивата "Златна перла" отново с твое мафиотско участие прокаран и вече съборен строеж.Сега са правиш на вода не напита като бръщолевиш глупости по отношение на парка. От теб по голям продажник и корумпиран бивш кмет до сега в Царево не е имало !!!УМИРАЙ НО ПОВЕЧЕ ЗА КМЕТ НЕ ПОМИСЛЯЙ !!!!!!
63.
vajno
04.02.2014 11:23:13
2
2
Казусът "Корал" е преди всичко корупционен. Прокуратурата има правомощията да развали сделката, но за целта тя трябва да бъде обявена за порочна, като резултат от конкретно престъпление по служба на бившия кмет на Царево Петко Арнаудов. Отказът на правоохранителните органи да направят това е красноречив пример за симбиозата между политическата и съдебната власт в защита на престъпленията срещу обществения интерес.

УВАЖАЕМИ ОКРЪЖЕН СЪДИЯ,

Запознахме се с издаденото постановление от 03.10.2013 г. на прокурор при ОП Бургас за прекратяване на досъдебно производството № 65/2012г. по описа на ОСО при ОП Бургас.

Предходното постановление на Окръжна прокурора за прекратяване на производството, беше оспорено от наша страна пред Върховна касационна прокуратура.

С постановление на ВКП се отменя постановлението на АП Бургас, с което се потвърждаваше отказа на БОП да образува наказателно производство, като ВКП дава подробни и задължителни указания за извършване на проверка относно множество законови нарушения и множество лица в различно тяхно качество.

Категорично не сме съгласни с направените изводи в постановлението за прекратяване на производството, и оспорваме прекратяването на досъдебното производството № 65/2012 г. по описа на ОСО при ОП- Бургас.

Считаме, че разследването, завършило с издаване от страна на прокурора на постановление за прекратяване на производството страда от същите недостатъци, които доведоха до оспорване на първото и второто постановление на БОП за отказ от образуване на досъдебно производство, а изводите в постановлението за прекратяване на образуваното досъдебно производство, както относно фактическата обстановка и несъставомерност на деянието, и наличие на предпоставки по чл. 24 ал.1 т.1 НПК - са необосновани и при това, взаимно си противоречат.

Аргументите ни са следните:

За да приеме, че не е налице престъпление, прокурорът от БОП отново, както и в мотивите на предходното постановление на БОП, което беше отменено от ВКП, и въз основа на това, върнато със задължителни указания - да се извърши задълбочено разследване, се позовава основно на необосновани твърдения от изложенията на отменените постановления на БОП, на неясни свидетелски показания, относно неясно посочени деяния, като стеснява неоправдано обхвата на проверката и кръга на лицата които следва да бъдат разпитани като свидетели, и изследва основно въпроса по проверката на различни твърдения и становища на заинтересовани лица, относно техните версии, като в заключението не става ясно дори кои точно деяния са разследвани или установени от страна на прокурора ,за да приеме че следва да прекрати производството поради неизвършено или несъставомерно деяние.

Разпоредбата на чл. 24. (1) т.1 от НПК гласи:

Не се образува наказателно производство, а образуваното се прекратява, когато:

1. (изм. - ДВ, бр. 32 от 2010 г., в сила от 28.05.2010 г.) деянието не е извършено или не съставлява престъпление;

В мотивите на постановлението за прекратяване на досъдебното производство не се посочват конкретни деяния, които прокуратурата намира за установени, въз основа на конкретни факти, свързани с определена преценка, дали представляват престъпления или не, както и брой на подобни деяния, свързани с конкретни извършители, които са действително установени при конкретна проверка, но не съставляват престъпления и причината поради, която се прави едно подобно заключение.

От друга страна – не са посочени и конкретно кои деяния, прокуратурата намира за неизвършени, и кои лица визира, като проверявани в тази връзка.

На практика само формално са изброени част от указанията на постановлението на ВКП, но са преповторени мотивите на БОП в предходните постановления, отменени от Върховната касационна прокуратура. Следоветелно е спорно какво точно разследване и на какви факти е извършено, както и дали са спазени указанията на ВКП и в каква насока и обхват на проверката.

В постановлението за прекратяване на производството направо е записано: “подобна фактическа обстановка е установена в постановления за отказ от образуване на производство”, което достатъчно ясно като стил на изложението показва, че е следван основно начина на действие характерен за отменените от ВКП постановления, а не указанията на ВКП.

Подобно на отменените прокурорски постановления, и в това за прекратяване на производството, не само не е изяснен, но дори не е проверяван въпроса – поради какви причини в обсъждането проведено в общинския съвет относно продажбата на общинските имоти е прието да бъдат включени определени гаранции, свързани с конкретни условия в договора, но това не е залегнало като необходимо условие в договор, особено възможност за разваляне от страна на продавача на договор при неизпълнение на условията от купувача и особено да бъде записано, че неизпълнението на инвестиционните намерения е основание за разваляне на договора.

Без изследване на мотивите на общинските съветници, няма как да бъде направена обоснована преценка дали продажбата е осъществила предвидената в решението на общинския съвет общественополезна цел и дали е бил защитен обществения интерес.

Вместо това в постановлението се разисква подробно как Община Царево изпитвала остра необходимост от разкриване на нови работни места и инвеститор който да ги оссигури, но не се споменава подробно какъв точно положителен резултат в тази насока е бил получен в резултат на продажбата, както и прокурорът пропуска да отбележи, че след продажбата тези цели, за които е била търсена въпросната продажба не са били осъществени.

Какъв е резултатът за общината и за обществения интерес – положителен или отрицателен ?

Споменава се откъслечно от цялостното съдържание на постановлението, обстоятелство че в резултата на неизпълнените допълнителни услоия по продажбата инвеститорът е платил неустойки, но не се споменават дори приблизително какви са тези допълнителни условия по продажбата и какъв е резултата за община Царево от неизпълнението им.

Не се прави анализ на негативните последици за община Царево като резултат от извършената продажба и неизпълнените условия от купувача, а без подобен анализ е невъзможно да се преценява съставомерност на деянията във връзка с набавяне на облага или да причиняване другиму вреда, както и дали от опредеелн факт могат да настъпят немаловажни вредни последици, за да бъде ъставомерно едно деяние по чл.282 НК, особено във връзка с разпоредбата на чл.283а НК.

Не е установено дори, дали въобще същото дружество “Витатур инвест”АД е заплащало в пълен размер дължимите неустойки за неизпълнение на договорите, тъй като не става въпрос за един договор, а за няколко предварителни договора и няколко окончателни, и кога точно ги е заплащало, с какво основание на община Царево като продавач.

Прокурорът не обсъжда изобщо въпроса защо не е изпълнено решението на общинския съвет и не е включена клауза за прекратяване на договора за продажба на земята, сключен с "Витатур". Изобщо не е изследван от прокурора и въпросът - защо след като има изрично решение на общинския съвет да бъдат включени определени предпазни клаузи, гарантиращи изпълнението на договорите и евентуално разваляне на същите при неизпълнение, те не са били включени в съдържанието и поради каква причина, кое е отговорното длъжностно лице за подобен пропуск - все въпроси, според които може да се даде обосновано заключение извършено ли е престъпление по смисъла на чл.283а свързано с чл.283, или чл.282 НК - в какво се състои, и от кого е извършено, в какво качество, налице ли е съпричиняване, какъв е размерът на вредите, какъв следва да е размерът на отговорността.

Въпросът за основанието на което се извършва продажбата, и обхвата на допълнителните условия, както и включване на определени предпазни клаузи за изпълнение на задълженията на купувача и гаранциите за инвестиционните намерения - не е изследван от прокурора и дори не се изяснява същественото обстоятелство, за причината, поради която в общинския съвет веднъж се обсъждат параметри на едни договорни съглашения, а вместо това се подписват други съглашения, в резултат на което едно дружество препродава придобитити от общината терени, без да изпълни никаква част от допълнителните условия по договора, на многократно по-висока цена, без да има гаранции за опазване на обществения интерес.

В мотивите на постановлението за прекратяване се говори не само за липса на вреди, но и се прави извод че община Царево имала само полза от продабжбата, без да се държи сметка за това, че продажбата не е била с цел, общината да се освободи от едни имоти, тя е била обоснована със съвсем конкретни преследвани общественополезни цели, които не са постигнати, даже са нарушени допълнителните условия, които е трябвало да бъдат изпълнени. Самата продажба е обсъждана не като самоцелна продажба на имоти а именно във връзка с определени инвестиционни намерения, без заяваването на които изобщо не би била осъществена. Следователно не е възможно да се направи логически издържан извод, че неосъществяването на определена крайна цел е донесло само полза за община Царево, без да има вреди.

Отговорността за това положение и неизгодните последици за община Царево, не може да е анонимна, би следвало определени лица да поемат своята отговорност.

Според заключенията на прокуратурата излиза, че отговорност не може да се търси, въпреки нарушаването на обществения интересе и неблагоприятните за общината последици от сключването на договори, без възможност за контрол над изпълнението, и без възможност за разваляне поради неизпълнение и връщане на имотите, които са изгубени, без възможност да се осъществи исканата цел в бъдеще.

В случая в постановлението се заключава, че било установено, че цената била “изгодна”, главно поради динамиката на цените, която била формирана и поради закупуването на други терени от същото дружество, което се било отразило и на търсенето и предлагането, а оттам и завишаването на цените. Тук отново се преповтаря една неубедителна теза, която нито държи сметка за местоположението на тези имоти, нито дори прави преценка за местоположението на закупуваните общински имоти, съпоставени с мястоположението и площта на закупените от “Витатур инвест”АД, други имоти (които не се посочват, но са цитирани в постановлението на прокурора, които били формирали дори завишена цена, за да може да се прави пазарен аналог на продажни цени и изводи, относно сравнителната изгода за продавача и купувача.

Отделно от това, въпреки че следва да бъде разгледан именно въпросът с последвалата продажба на същите имоти на различни други юридически лица, цените на които се продават, това изобщо не е обект на внимание в мотивите на постановлението, и не се преценява, въпреки същественото му значение при една преценка относно изгодността на сделката и постигната ценова разлика от първоначалната продажба и крайния финансов резултат в полза на определени лица.

Това игнориране на определени обстоятелства, като липса на мотиви, прави и преценката изцяло необоснована, както този пропуск се отнася всъщност и за останалите изводи в постановлението за прекратяване.

По същия начин, се игнорира и въпросът относно начина, по който закупуваните терени са предпродадени, и лицата на които са препродадени, и връзките им с “инвеститора” “Витатур инвест”АД, което изобщо не се коментира в постановлението нито във връзка с възможната заинтересованост на определени лица от резултат във връзка с осъществените с общината сделки, нито във връзка с преценката изгодни ли са тези първоначални сделки за общината или за други лица.

А въпросната преценка е съществено необходима като преценка и за обстоятелството: кое деяние е престъпление, защо, и на кое лице е изгодно да постигне определен резултат, както и в чия изгода?. Едва след това може да бъде направено обосновано заключение дали е осъществено с конкретно действие и дали това конкретно действие осъществява състава на престъпление по чл. 282,283, 283а НК, и кое е отговорното за извършването му лице.

Поради това, при игнорирането на тези важни обстоятелства и изобщо не е изяснена отговорността на определени длъжностни лица, предложили и сключили договорни съглашения с един инвеститор “Витатур инвест”, който се оказва че не инвестира нищо, но реализира печалба от спекулативна продажба, без да изпълни условията на договора, за което плаща неустойка в определен размер, но отново не е ясно кога плаща неустойка, за кое свое неизпълнение, по кой точно договор за продажба, и дали е платил пълен размер на неустойките за възможните неизпълнения на договора или на всички договори.

От друга страна, твърде повърхностно в постановлението за пореден път се приемат за достоверна само версията, че зоната, която е свързана с хабитата на защитения вид блатно кокиче, не била същата, в която са разположени тези терени, които община Царево е продала, поради това никакви лица нямали интерес от заличаването на защитения статут във връзка с осъщесдтвяване на сделката с имотите попадащи в същата местност в обхвата на договорите за продажба на общинските имоти.

Изобщо не е разгледано обстоятелството за реалното местонахождение на защитен вид блатно кокиче, при положение, че за местонахожденията на защитения вид блатно кокиче има направена специална експертиза и оценка от оглед на място от ботаник - Чавдар Гусев, асистент в Института по биоразнообразие и екосистемни изследвания на БАН - и тази ботаническа експертиза е налице още от лятото на 2010 г. и експертната оценка може с точност да се установи, къде точно се намират екземпляри от вида блатно кокиче, и едва на тази основа да се твърди със степен на сигурност, би ли могло да попадне определена територия под защитен режим или не.

Така, без дори да се запознае и обсъди посочената експертиза в постановлението, или да назначи нова относно обстоятелства във връзка с разследването - прокурорът вместо това се прави някакво произволно заключение, на неясна фактическа база, че било грешно определено местоположение на неясно определени граници на защитени зони, поради погрешно объркване на местонахождението на два къмпинга през 1972 г. без да са обсъждани конкретни координати или картен материал предоставен от страна на МОСВ, към датата на продажбата, чието задължение е да събира и конкретизира конкретни данни за всеки вид ползващ се определена степен на защита, неговото местонахождение, режимите на защита и да установяват нарушенията на законодателството, свързано със защитата на биоразнообразието и конкретните защитени видове и да определят мерки за защита.

Явна е неяснотата на разглежданите факти и необосноваността на подобен извод.

Наименованията на къмпингите може да са били объркани от някого през 1972 г. но границите на м. “Смайлов чаир” и м. “Кумкашла” не са обърквани. Затова няма как да приемем извода на прокурора, че закупените от “Витатур инвест”, не се намирали нито в съседство нито дори и в близост до защитената местност поради това съществуването на природната забележителност не била пречка за строителната дейност и въпрос на интерес за дружеството дали следва да бъде заличена природната забележителност или не.

Напротив, в местностите м. “Смайлов чаир” и м. “Кумкашла” съществува находище на блатно кокиче, и точно защото е заличена погрешно нанесената защитена местност налага да бъде възстановена на територията на находището в близост или непосредствено до бившия къмпинг Корал, съобразно ясно изследване според реални данни, което именно поражда обясними интерес от заличаването на защитения статут, именно на всички свързани лица, които имат интерес и намерение да осъществят строителство, без изобщо да зачитат това положение.

От друга страна, наличие на природна забележителност веднага се отразява и на действителната цена на продавани терени, на които тя съществува, или са в непосредствена близост, в случай че инвестиционното намерение бъде осъществено. Отдавна известен факт е че навсякъде където са разположени имоти, свързани с някаква защита - дали свързана с “Натура 2000” или архитектурна, природна или археологическа забележителност, това веднага повишава цената и привлекателността на въпросните имоти за инвеститера, който също така и отчита въпросния защитен статут на местоположението, което облагодетелства и неговия имот и вдига цената му.

Странно е как без подобни специални знания и без да се цитира конкретен източник се прави изведнъж изводът, че терените обект на продажба, не били същите в които расте блатно кокиче, и се намира находище подлежащо на защита, сравнявани са картни материали или са ползвани експертни оценки, или може би в досъдебното производство е правен някакъв допълнителен оглед от прокурора.

Съществуват обаче не само някакви заключения въз основа на позоваване на грешки, кой какво наименование на къмпинг объркал, но и теренни проучвания извършени от специалист по ботаника, именно в местността “Смайлов чеир” (границите на която са известни, независимо от обозначението на къмпинг) и на територията на бившия къмпинг “Корал” в съседство с морски плаж “Лозенец-Кумкашла”.

Заключението от експертната оценка правена през 2010 г. на база на теренни наблюдения юли 2010 година, дава отговор за наличие на локална популация на блатно кокиче в изследваните терени, като местообитанието има представителен характер като състав и структура.

Установените индивиди от блатно кокиче са част от растително съобщество и представляват природно местообитание, включено в Директивата за хабитатите 92/43 под код 91F0 Riparian mixed forests of Quercus robur, Fraxinus excelsior or Fraxinus angustifolia, както и в “Червена книга на Република България” – т.3 “Природни местообитания”, “Смесени низинни крайречни гори и лонгози”, с категория “Критично застрашено”.

Това изследване естествено не е нито ново, нито неизвестно, то е многократно обсъждано в медиите, като ясно установен факт. Като пример на отделна публикация, посветена на проблема, може да се посочи публикацията под заглавие: «Експертиза опроверга МОСВ: блатни кокичета край Корал има» в електронната медия Mediapool.bg:

http://www.mediapool.bg/ekspertiza-oproverga-mosv-blatni-kokicheta-krai-koral-ima-news170690.html

Публикацията в “Медиапул”, дадена като пример по – горе, е във връзка и с искането на няколко природозащитни организации, включително Асоциацията на природните паркове в България, които се обявиха за възстановяване на резервата. Бяха показани и кадри от местността край къмпинг "Корал", на които ясно се вижда, че блатно кокиче там има.

Видеоматериалът е бил заснет през април 2010 г. и също така дори в момента може да бъде открит в интернет (както и във връзка с въпросната публикация) на адрес:

http://www.youtube.com/watch?v=mhkiqCxNYu0&NR=1

Въпреки това, обаче от изводите в постановлението за липса на данни за извършено престъпление на практика, се пренебрегва една фактическа обстановка основана на реални и известни от 2010 г. факти, но пренебрегнати от страна на прокурора, без да се дават някакви други безспорни доказателства, които да ги опровергават.

В проверката на прокуратурата, не са установени никакви обстоятелства за някакво извършено изследване на находище или хабитат на блатно кокиче или някакво приблизително описание на координати на терени и нанасяне на находища върху тях, в противен случай – би следвало да бъдат изрично споменати, ако съществуваха.

Не може да бъде пренебрегнато обстоятелството че е била изготвена още през 2010 г. експертиза, установяваща наличието на локална популация на застрашения вид блатно кокиче, което е обект на множество публикации в печатните и електронните издания, и е достатъчно добре известно.

Изпълнява се също така и проект за картиране на видове и местообитания част от мрежата НАТУРА 2000 – по проекта следва да бъдат разработени подробни карти в защитените зони, което е от изключително значение за тяхното ефективното опазване.

Следователно тази информация, би могла лесно да бъде събрана, а при необходимост дори да се получи от страна на прокуратурата, съвсем актуална информация от специализирани органи или експерти по ботаника, вместо да се правят неясни разсъждения, къде се намирали погрешно определени граници на защитена местност, която в момента не съществува, и как бившият къмпинг Корал, бил объркван с къмпинг “Оазис”, но без никаква конкретна връзка с указанията на ВКП.

Могат да бъдат разпитани свидетели, включително не само лица свързани със заличаването на защитения статут, но и от сдружение “Асоциация на парковете в България”, сдружение “Клуб Екстрем”, които са възложили експертизата, както и арендаторите на плажа "Корал", "Райд Екстрийм", които са поддържали държавния плаж и са изразявали становище относно възстановяване на защитения статут.

При това положение изобщо не е изследван и въпроса от страна на прокурора – в този период и след това когато е разглеждана сделката от страна на Община Царево и взето решението на общинския съвет, провеждано ли е някакво изследване, експертна оценка от компетентно лице с необходимата квалификация, картен материал от изследване, предоставено от МОСВ, което категорично да изключва възможността за попадане на хабитат на защитен вид или изключване на граници или близост до защитена зона върху тези терени, на какво основание, искано ли е съгласуване от страна на компетентните административни органи за съобразяване на подобни обстоятелства, и как едни подобни изводи се съотнасят към извода, че липсва извършено съставомерно деяние по смисъла на чл.282-283а НК, и ако е налице такова деяние - от кого е извършено то.

След като прокурорът счита, че събраната информаци от проведеното до този момент разследване не разкриват пълната фактическа обстановка относно извършването на определено съставомерно деяние и извършителите му - би следвало да се вземат и допълнителни показания от съответните служители на Община Царево, регионална дирекция на Министерство на околната среда и водите, Дирекция на Природен парк „Странджа”, относно обстоятелствата в обхвата на тяхното знане и компетентност и реално установените факти. В случая, не са разпитани и концесионерите на плажа "Корал", или изследователите на състоянието на терените, в този район и възложителите и авторите на експертната оценка, относно установените от тях факти от значение или във връзка са направените заключения от прокурора за установени факти.

Не са извършвани и допълнителни проверки със събиране на други доказателства примерно на показанията от общинските съветници, участвали при обсъждането и вземането на решението за продажба на общинските терени за да се установи дали има налице промяна в параметрите на взетото решение, и за да се установи в какъв период от вземането на решението за продажба е бил изготвен и договор за продажба, кой служител го е изготвил, как е съгласуван проектът на договора и с кого, по какъв начин е изпълнено решението на съвета, да бъдат включени определени клаузи в договорите относно изпълнението, и защо договорите не предвиждат разваляне от страна на продавача при неизпълнение на купувача, което е обсъждано на сесията на общинския съвет още преди да бъде взето решението за продажба. Вместо това, в постановлението изобщо няма мотиви относно това дали решението на общинския съвет Царево съотвества изцяло като съдържание на договорните условия с купувача, и кой е отговорен за отпадането на гаранциите за неизпълнение на поетите ангажименти от купувача и невключване на предпазните клаузи които са били обсъждани подробно, на сесията на общинския съвет за да бъде взето окончателното решение за продажбата на имотите.

Договорът за продажба е писмен акт, той се изготвя като проект от определени лица, и се подписва от други, а решенията на общинския съвет се вземат публично и разискванията както и крайния акт – решение се записват в протокол, поради това лесно могат да бъдат сравнени и събрани наред с разпити на свидетели, преки участници в процеса на вземане на решение за продажба, както и осъществяване на самата продажба.

В постановлението, странно защо напълно се пренебрегва този въпрос и се цитират единствено неясни съждения относно фактическа обстановка, но те не изчерпват и не могат да изчерпят липсата на анализ основан на пълна информация относно осъществените сделки параметрите при които са осъществени и отговорните лица, за да бъде едва след това направено заключение относно обстояталството има ли налице данни за престъпление.

След като прокуратурата намира събраните данни за непълни - би следвало да бъдат събрани и повече свидетелски показания и на други участници в обсъждането и осъществяването на процедурата по продажба – достатъчно на брой – относно, и да се изясни в какъв период е ставало това.

В случая е напълно некоректен и извода на прокурора за приложимост на разпоредбите на чл.243 във вр.с чл.24 ал.1 т.1 НПК, тъй като от самото изложение не става ясно дали са разглеждани определени действия или са преценени действия като несъставомерни, което като преценка обхваща различни факти и лица, а въпросът за вината на определени лица за липсата на идентичност на условията които следва да съдържа договорът за продажба и приетите решения на общинския съвет в тази насока изобщо не са обсъждани, за да бъде преценяван въпросът за отговорността на конкретни лица за определени действия и тяхната заинтересованост в свой чужд интерес или за причиняване на определен негативен резултат за обществения интерес.

От изложеното в постановлението за прекратяване на производството не става ясно дали са изяснявани и установени ли са и други обстоятелства, относно първоначалното предложение и начмина по който е постъпило в общината и внесено за разглеждане в общинския съвет, лицата, водили и отговорни за водене на преговорите с купувача защо въпреки обсъждането на сесията на общинския съвет не е включена клауза за разваляне на договорните отношения с инвеститера при неизпълнение на инвестиционните намерения, защо е прехвърлена частично собствеността преди да бъде изплатена стойността на продажната цена и какви интереси са защитени по този начин, отговорността на конкретно лице за подписаните договори, обхвата на съдържанието, предвидения механизъм за контрол на изпълнението – как е била предвидена отговорност за неизпълнение, както и основния въпрос от значение за наказателното разследване - от кого се ползва терена, с какви намерения, за какво се предвижда от собстнеците сега и на каква цена е закупен, и има ли връзка с предвижданата от общинския съвет и включена в параметрите на договора цел за извършването на продажбата, защитен ли е обществения интерес, който включва както стопанисването на общинското имущество по начин да задоволява интересите на гражданите на общината, така и опазването на биоразнообразието като приоритетна цел в обществен интерес на всички граждани на Република България.

УВАЖАЕМИ ОКРЪЖЕН СЪДИЯ,

Всички тези засегнати въпроси са от съществено значение за правилната квалификация на деянието, както и установяване на виновните лица, но въобще не са били изследвани в хода на разследването, и в издаденото постановление за прекратяване на предварителното производство отново също не са разгледани, а направо се пристъпва към изложение, съдържащо само кратки мотиви относно несъставомерност на деянието, и наличие на необходима за прекратяване предпоставка по чл.24, ал.1, т.1 НПК, което е напълно неясен по съществото си извод, тъй като не става въпрос за едно определено действие, а за множество действия извършвани от определени длъжностни лица. как е извършена преценката за наличие на предпоставка за прекратяване по смисъла на чл.24 НПК също не става ясно.

Поради това намираме, че прекратяването на производството на посочените в постановлението основания, от страна на прокурора е твърде повърхностно и необосновано, не е изследвана и разкрита всестранно фактическата обстановка във връзка със случая, и поради това е неправилно.

УВАЖАЕМИ ОКРЪЖЕН СЪДИЯ,

С оглед на изложените доводи, Ви моля да се произнесете по прекратяването на производството, като постановите отмяна на оспорваното от наша страна Постановление на прокурор при ОП – Бургас от 03.10.2013 г. ДП-212/2012г. на БОП за прекратяване на досъдебно производство по ДП № 65/2012 г.по описа на ОСО при БОП, и върнете преписката на прокурора със задължителни указания относно прилагането на закона и пълното изясняване на фактическата обстановка и обосновано заключение.
62.
dido
03.02.2014 07:30:05
0
2
Общината обаче завежда еднотипни дела в Районния съд в Царево и ги печели, защото съдът действително установява, че терените са придобити незаконно. Имотите на тъста на Цонев също са върнати на общината с решение на съда. В защитата на Община Царево ясно е формулирано и подкрепено с документи твърдението, че нито нечии законни наследници, нито държавата е предявявала претенции към тези имоти, които изведнъж са дадени от Поземлената комисия на изникналите претенденти без документи за собственост.

Междувременно властта в Царево се сменя и за кмет е избран червеният лидер Петко Арнаудов. Той веднага маха адвоката на общината - Евгени Атанасов, който е водил и спечелил делата срещу шмекерите с нередовните документи. Заменя го верен партиен кадър на БСП - Евгени Мосинов.

Малко след тази рокада роднините на Йордан Цонев и останалите мераклии за земи обжалват решението на РС Царево на по-горна инстанция в Окръжен съд Бургас, като действат синхронно. Знае се, че негласният водач на групата е именно политикът, който вече се е трансформирал в един от най-близките до Ахмед Доган. Внезапно юристите на общината-ищец започват да се дезинтересират от делата, не се явяват на заседания, пропускат се срокове и в крайна сметка претендентите с нередовните документи печелят и стават собственици на златните земи по крайбрежието. Запознати с казуса коментират пред Биволъ, че обжалването и загубата на тези много чисти казуси със земите в парка не е просто късмет за "собствениците". "Ако се анализират нещата, вероятно ще си проличи, че това бяха зорлем загубени дела.", споделя магистрат от Бургас, но добавя, че вече няма кой да търси отговорност от Арнаудов и Мосинов. Особено от сегашните 4 парламентарни партии, които неизменно защитават имотните далавери.
61.
Димитър Германов
02.02.2014 22:33:13
0
0
ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТЕ ПРОСТИ В ТОВА ПРИМОРСКО! И АЗ СЪМ ТРЪГНАЛ КМЕТ ДА ВИ СТАВАМ И ДА ВИ ЦИВИЛИЗОВАМ, А ВИЕ СЕ ОКАЗАХТЕ ПЪЛНИ ШМАТКИ!!!

СТАМАТ СТАМАТОВ:
На времото като бях директор в ММЦ-то Васко Минета дойде да ми се оплаква. Искал да сложи в рецепцията на хотел "Дружба" нова гарнитура и за целта отишъл да иска мебелите от Летния театър. Но там Евгения Джорджева му отказала и Васко затова беше бесен. Как можело такова нещо, ядосваше се Васко, тая дърта курва държала там тоз нов диван и тия хубави фотьойли за да можела на тях да се чука с тъпкачите си, а той тук в рецепцията нямал и един свестен диван за гостите на хотела. Успокоих го и му казах да изчака. На следващата година уволних Евгения Джорджева и на нейно място назначих Ваня Парушева и казах на Васко да отиде и да иска от нея гарнитурата от Летния театър, ама Васко не искаше. Каза ми: "Шефе, няма да стане тая работа! Ваня Парушева открай време ме преследва и иска да я еба, а аз все бягам от нея. Не съм чак толкова закъсал, че да я еба и да си представям, че съм с друга, освен ако се прежаля, но не мога - АЗ, който имам 400 путки в тефтера си и съм ги чукал всичките в твоята администрация и де що виждаш жена в ММЦ-то... и сега да легна с тая дърта кранта... Не!!!... освен да й сложа една кофа на главата и да си представям, че еба друга!" Така и не стана неговата работа и мебелите останаха в Летния театър.

ВАСКО МИНЕТА:
На времето Йодан Генчев беше писал в един донос, че съм печелел от незаконно продаване на легла в "Дружба" по 60 хиляди лв. на сезон...
Алооооу! Как може тъй да ме подценяваше бе, Йордане! Че това пари ли са? Ако беше само за 60 хиляди, щях ли да стоя в това скапано ММЦ и да му ближа гъза на оня помияр Стаматов?... А що парички му снесох на него, как само му пълнех гушата, как не се задави от тях!!! Ебах го в помияра, не стига че си имаше контингент от бунгала и стаи, и парите от тях отиваха директно в джоба му, ами и още искаше от тез дето аз изкарвах на черно... Ненаситна твар! Съдираше ни кожите на управителите, да муй ба и майката и боклук с боклук!

МИЛЬО БОТЕВ:
Преди работех в станцията на Енергото и там имаше един шофьор, ама голям сексманиак беше, само путки му бяха в главата. Веднъж кара камиона и аз съм вътре и той като видя някаква жена на улицата и като проточи врат през страничния прозорец да я разглежда и не гледа накъде кара, за малко да блъсне колата. Изнервих се и му викам да гледа къде кара, ибах го в ненормалния човек, за едното нищо да катастрофираме!...
После къде набара една камериерка и ми вика, дай да я чукаме заедно. Аз се дърпах, ама той бил сигурен че е навита и така стана. Успя да я придума да дойде в една стая на хотела. А аз стоя в съседната стая и ги слушам през терасата как се чукат - оня я бичи като невидял, леглото скърца и ще се счупи от клатене, а мебелите наоколо скачат и се тресат, че чак страх ме хваща. Къде съм тръгнал аз да се меря с него. После той дойде при мен и ми вика: Отивай, твой ред е! Отивам аз при нея и почвам уж да я еба, ама треперя и ме е страх да не се изложа. А тя лежи неподвижна като дърво и явно нищо не усеща - ни ебане, ни хуй. То и аз нищо не усещах, щото путката й станала на кофа - оня преди мен доста я разширил и тя сега ми прави луфтове. Траеше ме жената докато й се лигавех, че най-накрая й писна и ми рече: Я го извикай пак оня, че да усетя хуй като хуй, друго си е да ми я разпори по шевовете, че твойта малка пишка само дрънчи като лъжичка в голяма тенджера!... Срам голям! Извиках го оня и той само това чака и продължи ебането на втория тур. Слушам ги аз пак как се клатят и си викам, що ми трябваше тоз резил, къде съм тръгнал с таз малка пишка!...

ВАСКО МИНЕТА:
Имаше при нас едно момченце - Митето от някакво село - от Ургари ли беше, от Кости ли, не помня. Още си беше захлупено и малко за хуя вързано, ама веднъж хвана и то една мадама да я чука. На другия ден питахме: Мите, кво направи, наеба ли я тая? А то момченцето мига на парцали и целия се изчерви. Ужас! Успокоихме го, кажи сега какво стана и то ни разправи. Направило й два тека, щото само това може момчето - какво друго - и решил да си подремне, ама оная иска още и му се изрепчила: "Ама Митьо, само това ли беше?!?!?!...% И Митето не знае какво да отговори, взел да пелтечи: ами, ами... Тя разбрала, че си има работа с аматьор и само махнала с ръка. Отворила си чантата и оттам извадила един голям гумен хуй. После почнала сама да си го пъха в путката, в гъза, лапала го и пак си го пъхала, ахкала, охкала, празнела се, викала от удоволствие... Оня се шашнал и си глътнал граматиката. Питаме го: Мите, ами ти какво прави през това време? - Ами нищо! - вика той - Само я гледах как си го пъха и я държах за ръката... Горкият! Стоял до нея, треперел и я гледал като шашардисан. Кога е виждал той такова чудо!!!

МИЛЬО БОТЕВ:
На времето полуострова беше пусто място - само храсталаци, скали и тук там дървета. Ние бяхме момченца и дето се вика там играехме, криехме се по храстите и правехме чикии... Тогава през 1961 г. Антон Югов беше министър председател и дойде на посещение в Приморско. Разкарваше се по улиците с местните партийци и разпитваше кое какво е. Разгледа и полуострова и каза, че там трябвало да се застрои. И наистина след това много неща се построиха. А сега тия от Бургас не са стъпили в Приморско и само се правят на загрижени за нас. А иначе устите им големи: ама европейски проекти имало за нас, ама това щели да правят, онова щели... дрън-дрън. Въздух под налягане.

75.
15.01.2014 20:16:27
Мижитурката Вълчанов вдигна 3 ката къща до боровата горичка не вярвам от заплата , сега в ММЦ има ремонт -тонове желязо ще се продаде познайте от кой .

Кой е шефът на ММЦ Вълчанов?
15.01.2014 16:04:51
Вълчанов е една заспала путка, фигурант който послушно изпълнява каквото му каже Станев и компания от другата Албена. Пълен е с комплекси, защото е метър и петдесет висок. В дирекцията те посреща винаги седнал, за да не забележиш ниския му ръст, иначе ако е прав му пада самочувствието.... Една мижитурка, нищо повече.

Съседи на Пламен в ММЦ
18.01.2014 17:33:17
Жената на Пламен - Марияна техничката, много се ебеше, но не защото беше нимфоманка. Нимфоманията е болест на психична основа, а при Марияна беше съвсем друга болест. Тя беше хванала отнякъде глисти във вагината си и те много я тормозеха. Нужно й беше някой да й се празни вътре и тогава червеите се нахвърлят на спермата докато я изпият. През това време жената се успокоява за малко, но после когато спермата свърши червеите се нахвърлят пак по стените на влагалището и започват оттам да смучат кръв и тогава Марияна пак я хващаха бясовете и си търсеше друг мъж да я успокои - да й се празни вътре за да храни червеите с нова доза сперма. Някои лекуват тази болест като вкарват в путката кръв за да успокоят червеите, но тази мярка е само временна, защото така или иначе червеите остават вътре и тормозят жената.
Пламен опитал всички начини да излекува жена си, но без резултат. Накрая я закарал при един знахар, който само казал да заколят едно прасе и взел от него черния дроб - все още пресен и кървящ. После нарязал дроба на дълги ивици и започнал една след друга да ги пъха в путката на Марияна. Червеите се нахвърлили върху първата ивица месо и се залепили за нея. Лечителя извадил ивицата и там имало залепени най-много червеи. После пъхнал втора ивица и с нея извадил пак червеи, но по-малко. Едва на четвъртия и петия път като пъхал ивиците и червеите вече били свършили. Така изкарал всичките червеи от путката на Марияна и тя вече била излекувана и спряла да се ебе. Тогава Пламен беше много щастлив и ни черпеше всички долу в магазина, затова че жена му вече не е нимфоманка и няма да го излага. И ние много се радвахме че тя се е излекувала, защото тая болест беше голямо мъчение и за него и за жена му.

относно 95
17.01.2014 13:18:38
На Пламен жена му наистина беше нимфоманка и се ебеше с всеки в Приморско, затова той търсеше лекари да я лекуват, накрая май намери един природолечител, който я излекува окончателно и тя спря да се излага.

Пламен от Шумен
17.01.2014 09:52:34
На времето жена ми Марияна работеше в общината като техничка и правеше проверки за незаконно строителство. Точно тогава директорите на ММЦ си строяха вилите на Узунджата и тя като им правеше проверки те взеха, че я наебаха - поне за Вангелов и Стаматов съм сигурен. Кондов и Парашкевов бяха заспали путки, а Желязков по това време го раздаваше влюбен в Марчела и не знам дали успя и той да се вреди. Но директорите останаха толкова доволни от жена ми, че я преместиха да живее в хотел "Бисер" на държавна издръжка, хем да им е подръка, когато ходят да я ебат. После ни дадоха и апартамент в служебните блокове и оттогава през лятото семейството ми живее в ММЦ - зимата сме в Шумен, а лятото в Приморско. По едно време станаха големи интриги в блоковете. От втори блок хората идваха да ми се оплакват: не било честно само на нашия блок да дават дърва от горското само защото горският ебял жена ми. Така си беше, много пъти съм го заварвал горския в апартамента с Марияна на калъп. Обещах на хората като го сваря следващия път да му кажа да даде дърва и на другия блок... Нали затова сме хора, трябва да си помагаме! Горският излезе разбран човек и обеща да помогне. После го смениха и вече не знаех кого да търся за дърва пък и Марияна шеташе на други фронтове. Ама където мога съм помагал на местните и те затова много ме уважават.

Местен
18.01.2014 14:41:04
Весо енергетика и брат му дойдоха от Сливен и заради такива като тях на Приморско му излезе име на град пълен с извратеняци и всякаква свъртяна измет. Двамата с брат му от време на време като се напиеха и си сменяха жените. Апък те и жените им като тях, акъла им хич го няма. След това жената на Весо го обвинявала по време на секс: "Виж се бе, колко си утрепан! Брат ти знаеш ли колко хубаво ме ебе, а ти за нищо не ставаш!"...
Такъв резил, помнете ми думата, с хора от Приморско не е възможно да се случи, само свъртяните са способни на такива перверзии!

до 86 и 90
17.01.2014 14:49:59
На Марчела Маджурова проблема й го знам. Лъгаха я сума народ, че ще се женят за нея и така й мина младостта - вместо на деца сега се радва на едно куче, дето ходи да го разкарва нагоре надолу. И не само тя е така. И Антоанета Иванова и Събина Янева имат същата съдба. Останаха си ялови, щото в ММЦ-то живота им мина по оргии, секс с директори или който там се намери, после аборти и ходене по доктори да си лекуват венерическите болести, а като дойде време да раждат се усетиха, че вече са повредени като жени и на доста почтенна възраст, които за нищо не стават... Долни пачаври!

Васко Минета
17.01.2014 06:08:30
На времето Марчела като дойде в ММЦ беше още девствена, ама правеше минети на поразия. Веднъж беше се натряскала в дискотеката и сутринта спеше отвън на стълбите на ресторант Нептун. Тези които излизаха от дискотеката отиваха при нея събуждаха я й го пъхаха в устата и тя правеше свирките на акорд - една след друга. После пак заспиваше, идваше някой друг да я събуди, правеше и на него и заспиваше.
След една година я набарах в една компания и поисках пак да ми духа, ама тя сама предложи да я чукам, вика ми: Спокойно, вече се проибах, вкарвай го направо...
Де що мъже имаше в лагера всички я наебаха. И накрая Роселин Желязков - зам. директора, нали си пада помияр се влюби в нея. Ненормален, точно когато беше станала стара и миризлива бръкма с хиляда мъже в тефтера си оня да вземе да се влюби в нея и искаше даже да се женят... Боклуци всякакви в това ММЦ!!!

Весо ел. техника
16.01.2014 15:30:57
Веднъж Петко Стойчев по време на оперативката ни зададе следния въпрос: коя жена в лагера прави най-хубавия минет. И ние в един глас отвърнахме: МАРЧЕЛА!!! То беше ясно, Марчела беше много напред с френския, май имаше и френска филология, остави другото, ами почти на всички бараби в ММЦ ни беше правила свирки... Но Петко Стойчев ни разочарова: "Не познахте, не е Марчела, а Тодорка Панайотова!" Не можехме да го повярваме! Че Дора се чукаше с директорите - то е ясно, ама не знаехме че има чак такива скрити таланти!... Правела най хубавия минет, стига бе, къде сме спали досега?!

Така беше!
12.01.2014 07:07:48
Стаматов беше най-стабилния директор. Краде наистина и за себе си, но си разбираше от работата.

Мильо Ботев Милев
11.01.2014 19:45:07
Дайте да си говорим истината! Най-педераския директор на ММЦ беше Стамат Стаматов. Що пари окраде, що рушвети и комисионни взе, чак изнудваше фирмаджиите да му правят подаръци - я някой скъпа кола, я някое джипче, я някоя екскурзийка до Дубай или до Южна Африкая - че и за него че и за семейството му... или да му платят самолетните билети до Кипър да си види там авоарите в оф-шорната сметка... Майка ти да иба и боклук смотан! И тръгнал да ми се перчи насреща, защо съм бил излязъл от работа и съм отишъл до магазина за малко да си купя цигари. Че като влязах в канцеларията му щях да го убия на място: "Слушай бе - викам му - фашист със фашист, майка ти ше иба в гъза ше иба, я да мълчиш, че жив няма да излезеш оттука..." Кат котенце ме гледаше след това и ме заобикаляше кат ме види на пътя! Една убита путка беше той, а го направили директор... Пуууууу!

Петко Ургарито
12.01.2014 10:17:46
Вангелов наистина беше голям мръсник. Като ни даваше заведения за сезона веднъж ни извика с Коцев в стаята на кака Донка Петкова и там ни караше да му мием краката с уиски в един леген и после да изпием уискито от легена. А като се напиеше ни викаше по тревога и пред другите си гости демонстрираше каква голяма власт имал над нас като ни караше да му падаме на колене и да му целуваме ръката, също и да се кълнем пред свидетели, че ще сме му верни до гроб и никога няма да го предадем. Питайте другите бармани, на които той раздаваше заведения и те ще го потвърдят!... А за пликовете с пари, които му давахме в дирекцията, как ги броеше и недоволстваше, че малко му даваме, за това не ми се говори!

бай Джон
14.01.2014 12:02:57
Защо давате думата на Вангелов в този форум? Туй беше най-пропадналия директор на ММЦ-то, който си отиде най-позорно от Приморско... Още му се носи славата какъв извратеняк беше. Лично мен ме е карал да му водя някои от моите сервитьорки в резиденциите горе и да му сервират в сауната. После момичетата ми се оплакваха - Миланка Раванова и Станка Христова, ако ги помните. Ама аз не знаех какво е ставало там докато те не ми се оплакаха: "Писна ни от тая сауна, шефе! Устите ни се разчекнаха да му правим минети!" Чак се празнел на лицата им за собствено удоволствие. Верно, че после им се отблагодаряваше подобаващо. Миланка я направи барманка в барчето "Бисер"... Ама това не е човек бе, това беше пълен изрод! Друг път ги карал да се потапят във водата на басейна и там, под водата, да му правят свирките, засичал им времето даже, коя по-дълго ще издържи.
Ако не вярвате питайте Жулиета от Царево, тя тогава работеше в културния отдел и после роди от него дете.

Димитър Вангелов
18.01.2014 15:23:26
Веднъж бях с гости от ОК на БКП в банкетната зала на рест. Бисер - повечето секретари на партията с жените си, въобще строго официална обстановка. Говорим си за новите решения на някой си пленум на Партията или тезиси на Тодор Живков ли бяха, вече не помня. Преливане от пусто в празно. По едно време ми стана страшно скучно, чудя се каква тема на разговор да измисля и ми влезе една муха в главата... Сервираше ни Боян Иванов - Боби, който си беше чалме, нещо не е наред човека и леко цапнат в устата. Викам му: "Боби, я разправи оня случай, как си ебал оная дебелата с брашното!..." (Става въпрос за някаква мацка от дебелите, които се лекуваха в санаториума за отслабване в Китен). В началото Бобито се стъписа и се чудеше сериозно ли го питам, ама аз го окуражих: "Спокойно, спокойно, тия са наши хора - все секретари на БКП, проверени, идеологически подготвени и верни на партията другари - няма да те издадат. И Бобито почна: "Ами съблякох я аз дебелата, мъчех се да й го вкарам, ама не можах, щото беше много тясна. Тогава взех една шепа брашно и го сипах върху путката й за да разбера къде точно да го вкарам... и т. н." Секретарите на партията умират от смях, а жените им в небрано лозе - досега са водили изисакан разговор на висок стил за новите все по-високи изисквания на Партията, за качествено новото равнище на социализма... и изведнъж, какви са тези глупости - някакъв селски идиот разправя как ебал една дебела жена и й сипвал брашно за да види къде й е оная работа...! Ужас!!!
Не! Това трябва да се види на живо и да се усети! Неповторимо беше!...
И така, гостите се отпуснаха и спряха да водят ония скапани разговори на партийна тематика и въобще приказката ни доби по-човешки вид. Ама трябва аз да съм там, за да ги подхвана както аз си знам и да ги накарам тия задръстеняци малко да се отворят!

Васко Минета
16.01.2014 11:08:36
Не разбирам защо някои хора се обиждат за това че съм казал как Митко Ото и Мильо Ботев правели чикии на един педофил от Приморско. Самите те са ми го разправяли този случай в кръга на майтапа и много сме се смели след това. Даже веднъж Митко Ото го срещнал тоз педофил на улицата и му казал: "Кво правиш бе, има ли кой да ти прави сега чикии? Хайде ако няма кой, ние с Мильо пак да ти направим една чикия!"... И оня потънал в земята от срам и почнал да шикалкави: " Айде стига де, тогава сме били деца и не знаехме какво правим"... и побързал да избяга.

Васко Минета
14.01.2014 12:06:26
Ами да, помня го този случай! Двамата с Митко Ото бяхме на една съседна маса, ама той бая се беше натряскал и разправяше разни истории от миналото си. Тогава Вангелов ни извика на неговата маса и аз накарах Ото да разкаже на директора оная истории с правенето на чикии... И Митко започна: как като били с Мильо Ботев момченца някакъв тип от Приморско - педофил явно, ги бил викал в къщи и ги карал да му правят чикии. Ама Митко толкова увлекателно разправяше тая история, как двамата с Мильо действали на почивки и му лъскали на оня бастуна, а той се бил изпънал целия и се вживявал все едно че правел секс... Вангелов го слушаше зяпнал и изведнъж като се затресе от смях, щеше да падне под масата. И оттогава все като видеше Митко го викаше при себе си и го караше да разправи тая история на компанията и пак умираше от смях като слушаше.

Димитър Вангелов
14.01.2014 11:24:56
Васко Минета ми е стар приятел. На времето го направих управител на къмпинг "Лес". Той май не искаше, защото по това време беше портиер на дискотеката "Нептун" и там изкарваше повече пари... Голям образ беше, умееше да разправя истории и да разсмива компанията.
Васко, помниш ли веднъж като седяхме на "Романтика" и ти тогава ми докара Митко Ото да ми разправя една весела история? Ужас! Направо щях да падна под масата от смях!... Я, я разправи ти, че ти си по-добър разказвач!

Фанко Ревизора
16.01.2014 19:35:10
Вангелов си беше курвар по душа, ама дайте да се разберем, такива бяхме всички! С него бяхме приятели, ама не мога да му простя, че ми гепеше от бройките. Даже Христина Жекова, която му беше секретарка и после като я смени с Росето пак не ми даваше да я пипам. Направо прекали с тая Христина, че чак я забремени, а после й търсеше доктор да й направи аборт и за да й замаже очите я направи управител на хотел "Нептун" на мястото на Събина Янева. Накрая излъгаха едно момченце (някой си Кръстанов) което не беше виждало жена през живота си да се ожени за тоя боклук и това момченце бая зор видя докато я забремени отново, щото Христина вече имаше на путката си хиляда шева от абортите, които беше правила докато беше секретарка. Не че после спря да се ебе, ама оня нали е ахмак си го води за носа както си иска.

Роселин Желязков
16.01.2014 16:17:49
Сийка от Ясна поляна беше голяма уруспия. Тя изяде хляба на Вангелов и заради нея го изгониха. Оплака се, че оня я изнасилвал и чак следствие се започна при Певтичев в Бургас. Следствието беше събрало разни улики - скъсани сутиени, копчета... После питахме Певтичев имало ли е нещо сериозно и той: Абе глупости, заради едно скъсано копче и вече орева орталъка, "ИЗНАСИЛИХА МЕ! ИЗНАСИЛИХА МЕ! ДРЪЖТЕ ВАНГЕЛОВ! ТОЙ МЕ ИЗНАСИЛИИИИИ!..." Чак статии по вестниците писаха като че ли беше "Изнасилването на века"... Мръсни курви, сами си искат да ги ебат и после се оплакват сякаш са били девствени!

Петър Чарка
16.01.2014 10:59:40
Да, прав е Вангелов. После следващият директор Кондов се нанесе в този апартамент (бл. 2 ет. 2 ап. 14), но побърза да избяга, защото беше вмирисан от времето когато Бобито се беше насрал там (Бобито или както там му викаха на Боян сервитьора). После Кондов като напускаше ми каза аз да се нанасям в същия апартамент... и още съжалявам. Мирише на лайна, мирише... ужас!

Димитър Вангелов
16.01.2014 10:48:41
Джонка, недей да лъжеш! Спомни си как те ебях и как ти беше хубаво! Всичките ургарци там съм ви ебал, питай Петко Ургарито, питай Бобито дето беше сервитьор в ресторант Бисер. Идва Бобито една вечер у нас в апартамента дето го имах в блоковете до общежитията и ме моли да спял у нас щото у нямал ключ за неговия апартамент. Гледам го натряскан до уши, мотае език и нищо не му се разбира. Взех го при себе си в моето легло и докато спеше реших да му тегля един кур в гъза, викам си той на другия ден нищо няма да помни... Ама после съжалявах, щото цялото ми легло стана на лайна, аз му го вкарвам той ми се изсира на хуя, пак му го вкарвам, той пак сере... Ужас! Изхвърлих го навън, а аз отидох да спя в хотела, че то в тоя апармент много вонеше. После не съм стъпил там. Вярвам още мирише на лайна.

бай Джон
16.01.2014 10:39:43
А за Йордан Генчев думи нямам - гладна въшка. Въртеше се край нас като играехме на комар и го беше страх да залага, защото нямаше пет стотинки да се обръсне, помияр отвсякъде. Идваше като гладно куче на бара ми и ми се мазнеше, гъза ми беше готов да оближе само и само да го почерпя една водка. Помияр, кво искаш от такъв човек!

бай Джон
16.01.2014 10:35:56
Веса банкерката лъже. Вангелов не ме е ебал, а малко остана аз да го наеба. Случаят беше такъв. Играем си ние покер и Вангелов го хвана яд, че губи и започна да ми припява:
"Абе, педерас, какъв мъж си ти бе, едно дете не можа да направиш на жена си! Абе педерас... и т. н."
Траях го известно време и накрая му цапардосах един юмрук в мутрата, майка ти да иба и боклук с боклук! После Вангелов избяга за да не го бия повече и на следващия ден ме понижи, дойде Йордан Генчев ревизора и ми каза да напускам бара. Йордан Генчев му беше на Вангелов сол-ташак - абсоютен боклук като него и голям подлизурко. И така, изгониха ме от бара и ме направи сервитьор в рест. "Бисер". Ако бях знаел, че Вангелов ще говори такива глупости по мой адрес още тогава щях да му тегля един кур, че да не ме е яд.

Веса банкерката
16.01.2014 07:05:56
Джонката го е яд на Вангелов, защото веднъж като играли покер се обзаложили който победи да наебе другия. Тогава бай Джон загубил и Вангелов го наебал и почнал да му вика че е педерас. Като разбрах тая работа се разведох с Джонката. За какво ми е на мен педерас?! Да ходи да го духа някъде другаде! Пълен боклук е той!

приморчанин
12.01.2014 07:12:32
За Веса банкерката съм чувал че прави страхотни свирки, но от други хора - не от бай Джон. Всъщност те двамата с Веса не бяха ли женени по едно време? Не му прави чест на бай Джон да говори така за жена си била тя и бивша.

бай Джон
11.01.2014 19:26:43
... И като стана въпрос за доброто старо време, не мога да не отбележа една от моите стари бройки - Веса Ингибарова, дето после стана банкерка. Още помня какви страхотни минети ми правеше, ама това рускини, ама това чехкини ряпа да ядат и да ходят да се учат при нея на майсторлък. Това нейното не беше минет, а произведение на изкуството... Само лошо правеше, че тръгна да ги прави същите минети и на директора Димитър Вангелов. Щом Вангелов, който имаше всичките мацки на лагера, е харесал минетите на Веса, значи можете да си представите колко е била добра... Теглих им и на двамата по една майна, на нея й бих шута, а на оня му казах че е голям педерас и той още не може да ми го прости, да му иба майката и помияр мръсен!!!

бай Джон
11.01.2014 18:52:59
Грешиш, заведението ми хич не е пияндурник, а на най-изискано и културно ниво. Колкото до Васил Минета какво да ти кажа? Знаем се. Помня го какъв помияр беше и се навърташе покрай мен да го наема за някаква работа за жълти стотинки, че умираше от глад горкия - я касите ми да пренесе до склада, я чашите ми да измие на бара... Така беше - що пиене и цигари съм го черпал, що путки съм го уреждал от моите, които му ги давах за да се оттърва от старите си бройки, щото той си беше селянче - за хуя вързан с червен конец и не знаеше как да си поиска... Тъй че спрете да се ръфате с мен, ами си спомнете добрите стари времена и пийте от мен по едно за мое здраве!

Васко Минета до Кюприйска баба
11.01.2014 09:43:47
Грешиш, бабо, аз не съм местен. Кат дойдох тука бях само едно тъпо и недодялано селянче от Зидарово. Обаче видях че ваште мъже за хуй не стават и почнах да им шибам жените и де що падне през лятото - чехкини, рускини, германки... От време на време ходя до Зидарово да се зареждам с енергия от камъните на Странджа и пак се връщам с нови сили в Приморско да довършвам недовършеното от местните педераси - кат видя недоебана булка и я наебавам. Такъв съм си, кво да правя, ебе ми се и затва вашите дъщери, снахи, внучки мноо ме обичат и сами ме търсят.

Васко Минета ли? - Курвеги-марка
10.01.2014 15:13:28
Васко го знам. Общо взето това са му историите дето ги разправя на всеки срещнат - секс, лъжи... и пак секс. Рускини, германки... де що е имало рускини и германки в ММЦ - всичките ги е чукал. Импулсивен, колоритен, емоционален, каже едно нещо, ядосва се защо било тъй, а не иначе, след малко забравя какво е говорил и започва да говори точно обратното и да защитава противната теза пак със същия плам и ентусиазъм и не можеш да го разбереш кога е говорил истината и кога е лъгал. Седи до теб и ти говори колко си велик и колко много те уважавал (после разбираш, че той така говори на всеки), а еди кой си, който не присъства в момента какъв голям боклук бил, колко много го мразил заради номерата му и изглежда много убедителен, че чак му вярваш. А след няколко часа го виждаш в компанията на същия този човек, който уж много мразел и който му бил голям враг... и двамата си гукат и си говорят "любовни" приказки все едно че са най-големите приятели... Такъв е Васко Минета - търчи-лъжи!

Васко Минета
09.01.2014 10:17:26
На времето имах една германка, по цял ден я шибах в ММЦто. После тя ме покани в ГДР, само чакахме мъжът й сутринта да отиде на работа в 7:30 и пет минути по-късно аз вече бях в леглото й - по цял ден я скъсвах от ебане. Обадих й се веднъж от БГ по телефона и тя се разплака: "Любов моя, къде си, не мога без теб, искам те!!!..." Горката, тя! Много съм й липсвал. Тя се е ебяла с мъжа си, но мислено си е представяла, че се чука с мен. Сигурен съм, че и сега, в момента, тя си мисли за мен и си спомня как сме се чукали...

Васко Минета
09.01.2014 06:29:36
Ваня Парушевца може да ми се е натискала, ама аз винаги съм я отбягвал и не съм правил секс със нея, разбрахте ли? Престанете да ми ядете краката!

Димитър Гихоров Димитров - кмета
17.01.2014 20:51:57
В Приморско ние гларусите ебяхме най-вече чехкини. Разкарвахме ги по плажа и наоколо и ги лъжехме. Те ни питат на кой е тая земя - викам им, моя, ами онова стадо крави - пак им викам: и тия крави всичките са мои, ами оная голямата къща, пак им викам, ама вие не знаете ли - това е мойта къща. И те си мислят че съм кой знае какъв баровец, пък аз съм беден кат галош, ама се правя на голямата работа.
Веднъж чуках една чехкиня в едно бунгало на къмпинг Оазис, а на другото легло един чех ебеше мацката си. И по едно време тоя същия чех като извади един страшно дълъг... език и започна да я лиже. Гледах, гледах, а оня лиже та се къса и не спира, че накрая не издържах и го хванах за врата: Абе путьо, викам му, ти хуй нямаш ли, че си тръгнал да й лижеш на тая миризливата путка?... На сутринта се събуждам целия отвит в леглото - чисто гол, а две други чехкини надвесени над мен и ме разглеждат: Много е космат тоя, викат, също на орангутан прилича!"... Горките, кога са виждали такова чудо като мен - расов мъж отвсякъде!

Стоян Налбантов
17.01.2014 20:31:30
Веднъж ебах една рускиня в гората до летния театър на ММЦ. Бях я притиснал върху едно дърво, тя прегъната на два ката, запретнал й бях роклята нагоре, гъза й оголен целия, а аз я бича на задна прашка и съм се хванал за дървото с две ръце за да съм стабилен и да я притискам по силно като й го вкарвам... А тя крещи от удоволствие и не й пука, че може да я чуят в летния театър. Ей на това му викам путка, с кеф да я ебеш... После май хванах трипер, ама карай, струваше си!

Налбантов
17.01.2014 19:48:33
Приятелю,колкото рускини съм изчукал ти толкова не можеш да броиш, с учителките просто убивам скуката .

даскалото
06.01.2014 19:48:51
Я не ги закачайте даскалите! Те работят на друг по-тежък фронт и нямат време за такива неща. Глейте кво става:
"Янева е върха
Най-яката заместничка на Налбантов беше Химичката . Тя не се уплаши от ебането му и му разказа играта как трябва да ебе ,че чак той се уплаши от нея .Накрая тя се отказа защото трябваше да си гледа и бизнеса нищо че пак се шибваха от време на време. Но тя така прави , докато не умори един мъж и не му стопи лагерите не мирясва, ебах я в курвата -ненаситна и жадна за хуй мъстия!!!!!!"
60.
до ебачев
02.02.2014 18:19:42
0
1
Ти даже не можеш и да пишеш бе, нито на кирилица, нито правилно.
Балабан ти ли си ? Или някой симпатизант от Грънчаря
59.
OZ
02.02.2014 18:18:26
0
2
Листата на БСП е друга :
Петко Арнаудов
Васил Стоянов
Дико Гградев

Подкрепени от циганската листа на Иван Кинтажа
58.
balabanos
02.02.2014 18:10:38
0
1
Балабанчето сам пуска слухове за себе си, не е никакъв политик и няма да бъде. Въртя се на пилона 2-3 сесии и това му беше кариерата. Стига е мислил Арнаудов за глупак.
57.
Налбантов - директор на СОУ Приморско
02.02.2014 17:11:33
0
0
На времето покрай секса, който правех с Прокопова я карах и да ми лиже гъза. Чувствах угризения на съвестта, че тя толкова много се раздава за мене и изразих съчувствието си по този повод... Но тя най-нагло ми отговори, че го правела от съжаление към мен и за да ми повдигнела самочувствието, щото ме виждала какъв заспал хуй съм... Направо ме уби с тоз отговор и ме свали на земята, така разбрах, че нищо не струвам!
После споделих това с Красимира Петкова (учителка по англ. език) и други колеги и те направо умряха от смях... Между другото Петкова беше много по-опитна в тая насока - лизане на задника ми!
(Забележка: Донка Прокопова, за която става въпрос е от Царево, живее на ул. "Рене Шарон" и преподава български език.)
56.
Красимира Петкова - англ. език
02.02.2014 15:38:26
0
1
Веднъж докато чаках на автогарата в Китен автобуса за Приморско и видях един ексхибиционист в гората отсреща, беше се разголил отпред и лъскане бастуна. Разкрещях се да го хванат и той изчезна.
Бях силно разстроена и като отидох в училището разказах на другите учители какво съм видяла. Всички бяха възмутени и се чудеха как е възможно това да се случва тук, в Приморско и Китен, където нямаме извратеняци. Но аз се сетих за директора Налбантов и им казах: "Как да нямаме, нали нашият Стоян е такъв!" И им разказах как веднъж той ми е споделил, че е правил секс с един арабин... Учителките отказаха всякакъв коментар и побързаха да излязат от учителската стая. А аз се чудех, от какво ги е страх тия, бягат сякаш те са виновни за нещо!
55.
ХЕХХЪ
01.02.2014 23:55:35
1
1
БЪДЕЩИ КАНДИДАТ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ, ЗА КОИТО СЕ ГОВОРИ :
АНГЕЛ ЦИГУЛАРОВ
СТАНИСЛАВ ДОБРЕВ
ПЛАМЕН ВЪЛЧЕВ ОТ ГРАЖДАНСКА КВОТА И КАТО ЕКСПЕРТ


ОТ БСП
ГОЧЕВ
БАЛАБАНОВ ОТНОВО
ПЕТКО АРНАУДОВ
СЛАВКА ИВАНОВА
54.
eba4ev
31.01.2014 21:02:08
0
3
bivali vsi4ki da sa tolkos nagli v tezi komentari poglednete vsi4ki posranite gazove 4e togava shte pluete vsi4ki ostanali nai napred se gleda sobstvenia gaz 4e togava ostanalite ako malko vse obarnete nazad shte vidite kakvo se poly4ava napred . na groba na vsi4ki kadeto lamtite za izmamite na darvenia kras shte ima edno mnogo dobro poslanie i to shte na darvenia kras po4iva edin lakom gasssssssss
53.
ba4o
31.01.2014 07:55:49
2
0
Митропанос, завърти се на пилона и ще ти мине.
52.
filipos balabanos
31.01.2014 07:54:08
1
3
Потресен съм, че не се научи да пишеш на Кирилица. То така е, опорните ви точки и това включват - всички подкрепящи противна на вашата теза са поръчкови. Даже не сме от герб шматко.
51.
Mitropanos
31.01.2014 00:18:26
2
3
Napravo sam potresen kolko mnogo porachkovi komentari ima ot GERB po saitovete...
50.
Лозенски
31.01.2014 00:14:56
0
7
Че бачо Петко е гнила ябълка всички си го знаем, ама и новите ни общинарчета са големи запъртъци - нагли, крадливи и арогантни!
49.
do 48
30.01.2014 22:00:14
3
4
Не, просто ти гледам сеира и не се чувствам/е длъжен/и да ти давам/е обяснение точно на тебе...
Стига си се промотирал...слаб си. Наближаваш възраст за н*сиране така, че се успокой.
48.
Николай Николов - КАЛОТО
30.01.2014 18:40:03
2
4
До № 45 и № 47 ,Май те е срам или си понасран, та не си пишеш името.
47.
do 4i4koto imenuvan Kalo
30.01.2014 17:10:31
2
4
Виж сега драги, никой не ти е отделял внимание, ти реши да се саморекламираш и аз ей така от вкъщи реших да ти припомня истината за лицемерието.
46.
Николай Николов - КАЛОТО
30.01.2014 16:28:01
5
4
До № 45
Пропуснал си да напишеш името си "трогнат", или те е срам от него ? Мушмурок, благодаря за вниманието отделено към мен в работно време !
45.
до Николай Николов-Калото
30.01.2014 09:36:03
5
7
Всички се трогнахме от милото ти обръщение към гражданите, НО :
1. Голяма част от хората, пишат тук анонимно, защото личности с "къси" дистанции са показали във времето, че са отмъстителни.
2. Ти и поколението политици от твоето време, страдате от мания за величие. Защото градът е такъв, какъвто е, благодарение на нашите майка и бащи, на нас самите, които работим тук, живеем тук, плащаме данъци и такси за имуществото си тук.
Такива като тебе дето са построили града, с лопата да ги ринеш. Много станахте, разберете се кой е най-велик.
3. За каква школа говориш ти, който цял живот не можа да решиш дали подкрепяш Арнаудов или не.
4. И много хубаво призоваваш сегашния кмет към диалог и толерантност, но той какво общо има с войните, които ти и всички от твое време разпалихте. Ти даде ли отговор на всички повдигнати въпроси? Не. Омразата, разделението, не са се появили снощи в коментарите. Те са наследство от борбата ви да управлявате царево - сдс, бсп, зелените и какви ли още не.
Така че бъди здрав, работи и се замисли, белким видиш гредата, вместо да сочиш треската в чуждите очи.
44.
do 43
30.01.2014 09:08:13
4
2
Инвестиции или инвестиций, от кое има нужда ?
Работа я, добре че си тръгна кметът ти Арнаудов, та започна работата.
Толкова кандидаствани, спечелени и някои от тях вече усвоени европроекти, само сте сънували.
Или ти искаш инвестиции в КПС-та с лични средста на общината ?
Дойде време такива като вас да се снишат ниско. Ама много ниско .
43.
браво
30.01.2014 08:39:49
3
9
Кмета Арнаудов е много прав само той защитава интереса на хората и Общината !Дойде време да покажем какво можем работа и работа!!!!И стига сте писали глупости Общината има спешна нужда от инвестиций!!!
42.
42
29.01.2014 23:33:05
3
3
Това с омразата по политическа принадлежност идва от ваше време. Тогава настървяваха хората срещу БСП и Арнаудов.
Късно е либе за китка.
41.
Николай Николов - КАЛОТО
29.01.2014 22:57:34
2
8
Не се срамувам от името си, ИЗЛИЗАМ ОТКРИТО С НЕГО, и не ме е страх от вас АНОНИМНИЦИ. Бил съм два мандата Общински съветник и никой не можа да ме купи.Това ,което направихме ние, днес вървите по него и се ползвате от него. И тогава я нямаше тази ОМРАЗА към опонентите, към друго мислещите. В най тежкото време за Общината бях избран от Общинския съвет за временен кмет ,до провеждане на съответните частични избори.И днес някакъв МУХЛЮ АНОНИМНИК ми спряга името и се упражнява на страницата по мой адрес.Абе нещастнико № 37, като си толкова смел и плашиш, напиши си името, че да те барна на къса дистанция. ТОВА ,КОЕТО ИМАМ, НЕ ГО ИМАМ ДАРОМ , А СЪМ ГО ПОСТИГНАЛ С МНОГО ТРУД, А И С МИСЪЛ! Събудете се хора ,съграждани.
Господин Кмете, това ли иска Новото управление на ГЕРБ ? Да се мразим по политеческа принадлежност.Крайно време е господин Лапчев да излезе пред хората и да отговори на всички удобни и неудобни въпроси ,които витаят във въздуха на Община Царево.
А до всички АНОНИМНИЦИ, не ми се наемайте на тази страница, много сте слаби, а ви липсва и школа.
Колкото до Петко Арнаудов , добър или лош, искаме или не искаме, портрета му, закачен на стената в общината, ще ни напомня винаги ,че е бил кмет на Община Царево 10 години , избиран от населението на Общината, така както са избирани и другите, поставили своите портрети там!
Сега е 22.55 часа. По това време съм свободен вече.
40.
do remsistite chiki-boici
29.01.2014 21:27:12
7
4
По време на Тройната коалиция хората, поставили си за цел в живота да унищожат Странджа – Петко Арнаудов, тогава кмет на Царево и Чавдар Георгиев, тогава (и днес отново) зам.-министър на околната среда – успяха да премахнат изобщо защитения статут на Странджа. Последва такова огормно изригване на протести, че парламентът се видя принуден спешно да възстанови предишното положение.

Схемата беше ясна в момента, в който Петко Арнаудов, загубил изборите за кмет, беше назначен – от кабинета на Орешарски – за шеф на горското на Странджа, т.е. именно на планината, за чието унищожение той работи цял живот. Тогава се изясни целта на връщането, малко по-рано, на другия основен играч – Чавдар Георгиев – като зам.-министър в МОСВ.
Крачка първа: новият горски, Арнаудов, започва стремителното изсичане на вековните гори на Странджа. Целта е процентът такива гори да падне под определен минимум, при което защитеният статут на планината отпада автоматически.
Крачка втора: междувременно, Чавдар Георгиев дава рамо на заверата на ниво министерство. И на 13 декември 2013, без да учудва никого, лицето Николов наистина внася във Висшия административен съд документ, който отменя всички предишни становища на МОСВ от предходните седем години. И казва: „Нямаме нищо против бетонирането на Странджа”. Следва светкавичното решение на ВАС в този смисъл. Обявено е намерението от Варвара до Резово да се построи съвсем нова „база” със съвсем нови 76 000 (!!!) легла (в момента са към 11 000, при население в цялата община от 8 000).
За сравнение: 76 000 е населението на общините Горна Оряховида и Лясковец, взети заедно.

Крачка трета: докато Чавдар се поти да урежда застрояването на планината, Петко продължава усърдно да изсича нейната гора. На някакъв етап МОСВ прави пресконференция и съобщава: „Ами, такованката, тя Странджа вече изобщо не е защитена територия, защото процентът вековни гори падна...”
39.
do goch kumpanito
29.01.2014 21:01:51
3
3
Арнаудов ти с какво самочувстивие ги говориш тия думи бе ?
Може ли да има толкова негативизъм по твой адрес. Замисли се или ти, или компанията ти не струва.
Дръж се, едно време беше по сдържан, сега си изпускаш нервите.
38.
do 37 ot hlebarq
29.01.2014 20:54:03
3
4
Ти заплахи ли сипеш бре анонимнико ? Толкова ли е силно и страшно името ти ?
И ти ли като вожда ти плашиш ?
Гледай да не ти стане студено на краката, че това е по-страшно.

Арнаудов, възпитал си омразници.
37.
do kaloto
29.01.2014 19:55:52
2
4
Цял ден пишеш нещастнико. Спри се защото всички в Царево знаят каква ненаядна хиена си и колко много много сукна от общината.А сега като погнат и за скрапа ще ти стане горещо.
36.
БЕДЕН БОГАТ НОСИ
29.01.2014 16:30:08
1
11
Да бе къде са обещаните по 2 евро на хектар за пустеещите ниви в парка.Еей мутри зелени екологични неправителствени и не знам си там какви, недейте "да смучете нашата кръв", вдигайки лозунги от центъра на София "НИЕ СПАСИХМЕ СТРАНДЖА "
35.
До всички толупи писали коментар
29.01.2014 16:11:00
1
13
НАПЛЮЙТЕ СЕ АМА ЯКО, КАТО ТАЗИ КАКА ОТ ТИТАНИК. а сега след като взаимно се измихте :
-пропускате нещо много важно и това е, че крайбрежната зона на ПП "Странджа" е една много малка част от целия парк /ПОД 1%/. Ревове "Къде ще си водим децата, ще застроят Странджа" са безумни, защото извън морето НИКОЙ НЯМА ИНТЕРЕС КЪМ ПАРКА! НИКОЙ! Няма ги и парите за пустеещите ниви, слаткодумно обещани от зелените екологични мутри. Странджа пустее и даже и туристи няма. Целият панаир е за разпределяне на едни 8 милиона евра по европейски проекти.....но не да ги дадат на нас аборигените. Нужен е спешен одит на дейността на ПП "Странджа" 10 години назад, за да се види как са разходвани средствата и какво има налично.
34.
за в.с.
29.01.2014 13:06:01
1
3
Аз лично се радвам, че Васил Стоянов и Дико Градев ще заменят онези Балабанов и Гочев.
33.
gen.stoqnov
29.01.2014 12:19:14
4
4
В сапунена история се превърна моят съселянин. Не можа да се докосне до високата политика, остана си един местен политик с вижднане от тук до приморско.
Че и журналисти са се заели да му оправят волно или не имиджа.
32.
ha ha
29.01.2014 11:51:12
5
4
Какъв страх от него бе, докато ми беше шеф във общината ми беше само жал...жал, че го изполваха - адвоката му, архитекта му. жал, че е под чехъл.
Той не е толкова страшен и кръвожаден.
Опасен е само ако има власт и протежета.
Инак си е човек като човек, народен, от село.
31.
do 333
29.01.2014 11:47:42
5
4
Страх ли ? По-скоро състрадание към режисираното му интервю.
Като го гледам как се е заобградил от васко стоянов и дико градев, нямам други чувства освен състрадание.
30.
333
29.01.2014 11:41:53
9
8
ееей, много ви е страх от Арнаудов бее.
Поклонете му се. Той го заслужава
29.
filipov
29.01.2014 11:10:56
4
7
Арнаудов не е прост, на него му се иска да излезе на улицата и да го понесат хората на ръце, обаче знае че тая всенародна любов я няма към него, знае че младите му другарчета го лъжат.
И за това си се вози с шЕфъора.
Най-голямата смешка ще е на 66 години той да се кандидатира за каквото и да е в политиката.
28.
алфа
29.01.2014 11:08:39
6
4
То е ясно, че тези предварително нагласени въпроси се дават, за да им бъде отговорено прецизно и точно...от жената на бившия.
Въобще пълна нула е тая схема на лъскане на имидж.
27.
!!!!
29.01.2014 11:06:49
3
3
В Царево си нямат Петното, но си имат Стриптизъора.
26.
?????
29.01.2014 10:29:58
4
18
Ей много ограничен народ.Не виждате ли, че някой плаща на разни "екозащитници" и окупатори за да може да се върне отново във властта. Защо никой не контролира и не казва колко гора изсякоха и изнесоха от Парк Странджа и , че това ще доведе до безводие, ами само колко щяло да се застрои.Пазара определя строителството и всички вие виждате какъв е той в момента.Всичко друго е манипулация. Защо софиянци не си защитават Витоша, а се занимават с Черноморието? Явно не искат да се развиваме, а да си тънем в селяния.Ние живеем тук и ние трябва да си устояваме правата.
25.
Парк 95
29.01.2014 10:15:57
7
3
На тоя Петко не е ли случайно сбъркана втората буква от името? А иначе тези отговори може да ги е писала "благоверната му"! Та нали тя преглеждаше пощата на общината когато Петко отсъства! А иначе у него акъл .... море...
24.
Парк 95
29.01.2014 10:15:57
7
5
На тоя Петко не е ли случайно сбъркана втората буква от името? А иначе тези отговори може да ги е писала "благоверната му"! Та нали тя преглеждаше пощата на общината когато Петко отсъства! А иначе у него акъл .... море...
23.
23
29.01.2014 09:41:23
8
5
Две седмици ли го писахте това интервю докато го нагласихте ?
22.
Burekov
29.01.2014 09:10:08
8
7
Арнаудов заприличал си все повече на Бареков. А това не е нито комплимент, нито е хубаво.
21.
bravo
29.01.2014 09:10:07
0
10
Активно включване на лайнометите от всички посоки,
20.
abv
29.01.2014 09:04:28
5
4
Абе дЕректоре, ти от БСП или от АБВ си ?
Взе ли окончателно решение или пак ще шикалкавиш и ще вкараш хора и при едните и при другите. Да знаеш, тоя път хорото е друго - или си с едните, или с другите. Или ще целуваш ръка на Станишеви или ще си мъж до Първанов.
19.
руп
29.01.2014 08:56:44
5
4
Очакваме всеки момент и патосна реч от новия - стар другар Дико Градев.
Какво стана, тръгна ли подписката за паметник в признателност към Арнаудов?
18.
до 15
29.01.2014 08:55:29
7
7
Не БЕ, не ми е неудобно. Пиша на кирилица, което е гордост, а не неудобство. И най-важното, казвам ти истина, от която те боли, дори и тебе.
Арнаудов се мисли за велик, но трябва спешно да проумее, че не е.
17.
ексклузивно
29.01.2014 08:53:40
6
5
Арнаудов задаваш въпрос къде е бил Белев през 1995г.
Виж сега къде е и ти къде си.
Акъл море.
16.
до 15
29.01.2014 08:52:41
3
7
Стриптиз групата се наспаха.
15.
hhah
29.01.2014 08:46:46
5
7
12 ot 14 komentara sa ot edin i syshti chovek :D G-ne ili g-jo, ne vi li e malko neudobno?
14.
до турист
29.01.2014 08:44:14
6
8
Реват псевдоеколозите, защото компроментирани личности като този със 114-те акта не им вдъхват никакво доверие и автоматично започват да си мислят, че е станала измама.
За това протестират, защото такивя дядовци са правили скандали и скандали докато са били на местно ниво феодали.
Защото за какъв селски туризъм говориш - тоя в нашето, родното МУ село път не направи. Да не говорим за Бродилово и другите.
Да не говорим за Ахтопол.
Добре че го махнахме от власт, та сега ще имаме и път. И ще можем и да мислим за туризъм.
13.
13
29.01.2014 08:41:57
8
9
Те го наричат Унищожител на Странджа, той се перчи. Кажи му Арнаудов и го остави.
Къде са стотиците работни места по договра с Витатур ?
Защо с великия Мосинов не сте поискали разваляне на договора ?
На какви се правите БЕ? Ти нали така се обръщаш към хората.
12.
турист
29.01.2014 08:36:35
6
11
не защо толкова реват псевдоеколозите, след като се казва, че няма да има застрояване на Странджа. после като толкова милеят за природата, защо не помислят и за хората, които живеят там. във всяка една планина в България има развит туризъм, само в Странджата няма. толкова години държавата се мъчи по какъв ли не начин да живне района и все не става. сега се дава възможност това да стане с туризъм и пак се намира някой да пречи.
11.
knsb
29.01.2014 08:32:41
6
9
Беднякът милионер? Жив да го оплачеш. От как се помнел все е в политиката - най-големия капацитет на Странджа.
Само че лозунгите, които сте му написали като интервю са стари, звъчат архаично и с голяма доза смях, защото никой не му вярват на този г-н, а вие го изкарвате герой.
10.
тихомир
29.01.2014 08:00:30
6
12
Това лъскаво и нагласено интервю не може да ти помогне старче.
Флагман, винаги съм ви виждал в същата светлина - нагласяте си нещата, както си искате. И после се правите на обидени като ви кажат, че не сте обективни.
9.
yoji
29.01.2014 07:57:25
6
11
Иванов-Арнаудов, ти казал ли си на твоите лакеи защо точно защитаваш Корал, Оазис и Нестинарка.
Казал ли си им имената, които стоят зад тези огромни строежи ?
А казал ли си им за Витатур и за неизпълнения договор ? За това, че са прилапали земята, а вие не сте ги следили за изпълнение на договора ?
За това че сега се правиш на политика и казваш, "ами те общинския съвет го гласуваха". А кой ни го пробута на общинския съвет ? Да не би аз да се казвам Мосинов и Арнаудов.
Засрами се бе, на стари години се излагаш.
8.
90a
29.01.2014 07:46:46
8
8
О горканчо, няма нищо. Ами какво се е очаквало, след като си бил кмет да имаш нови 100 декара в декларацията ли ?
Не се прави на жертва бе, всички те видяхме. Покри напълно поговорката.
Издържа без пари, с пари се изложи.
Като Волен Сидеров.
7.
114
29.01.2014 07:42:33
7
14
Докато ви обяснява колко е велик, този човек имаше 114 акта от сметната палата и други. И една голяма част от тях влезнаха в сила и плати, от джоба на хората. И продължи да им казва, че тия актове са в тяхно благо, щото заради хората е грешил, за техния просперитет.
С очите си го виждах как наглее безсрамно.
6.
bravo
29.01.2014 07:40:33
9
13
Браво Арнаудов, ти си безскрупулен както винаги. Браниш Корал, Нестинарка, Оазис, обаче ако те сложи Цацаров на детектора и ще се опулиш защо точно ги браниш.

Характерно за комунистическите възпитаници е, че са си самовнушили величие, всеки път си мислят, че хората имат нужда от тях. Подценяват хората и ги мислят за прости. Другарю или бачо,както ти викат тук, хората отдавна са ти сложили чертата.
Погледни се днес хубаво в огледалото.
Виж че не отговаряш на нито едно обществено очакване и нагласа. И си почивай на топло в горското. Там не ти е зле. Не е най-достойния залез за теб, но пак става.
Дълги години съм работила с тебе, знам те що за стока си .
5.
ba4o
29.01.2014 07:35:21
7
13
Бачо седи си в горското, изцапано ти е седалището, не се прави на чист. От всички предвиждания на ОУП, лъсват част от замислените схемички. Трай си там и не се прави на много важен.
Бесове, пркръстихте се на Флагман, ама по-добре да се кръстите Василико нюз или Арнаудов дей.
4.
аонсу
29.01.2014 07:33:30
9
10
Тоя е прибегнал до приятелски услуги, лъскане...на имидж чрез статия.
Смешни въпроси и нагласени отговори, колко е акуратен и прецизен този овехтял господин. Колко добре се изразява, как мисли за хората. Все едно не е той.
3.
до писачката
29.01.2014 07:31:42
9
12
" Г-н Арнаудов, ще започнат да излизат едни скандални имена на политици от ДПС, които са на власт, имам предвид Йордан Цонев, на един именит прокурор от специализираната прокуратура заедно с майка му – имам предвид Светлозар Костов, на съдии и прочее богопомазани с тлъсти парчета земя. Вие спокоен ли сте?
- Аз съм спокоен. Лично аз нямам нито един квадратен метър! Нищо не съм получил и нямам нищо, заради което да бъда обвинен в конфликт на интереси. Имам наследство от родителите си в село Кости - земеделска земя в поречието на Велека, която не се използва. Върху нея не може да се строи. Имам и една къща в град Царево с около 500 кв. м двор."

Първо драга задаваща въпросите, ти на Светлозар Костов, че даже и на Цонев, не можеш да им разбереш дори мисълта, камоли да ги коментираш и да внушаваш някакви неща по техен адрес.
Второ, драги Арнаудов, ти хубаво нямаш нищо и не си взел нищо, явно за това си толкова нервен и вкопчен в политиката.
И трето - никой не ти вярва, ако си мислиш, че Бесове с приятелски статии ще те върнат на власт, много си се объркал.
2.
kasap velev
29.01.2014 07:27:36
10
14
Не се ли чувствате иронично редакцията, да пишете нагласени интервюта по мярка на ваши близки приятели.
Какви са тези смешни внушения за огромната роля на Арнаудов сега, за гражданската му позиция. Ами да бяхте питали някой гражданин.
И най-смешното, приближени на Лапчев изкупили земите. Абе вие нормални ли сте или просто не сте чували за Петко Арнаудов и Мосинов?
Какви са тия нагаждачески интервюта ?
Петко Арнаудов - агентът на ДС, завършилият школата на БКП за ръководни кадри, друго не знае - власт, власт, власт.
1.
Мен
29.01.2014 03:00:33
10
12
Колко му е насран задника на тоя...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кой е Томас Матю Крукс - стрелецът по Доналд Тръмп? Кой е Томас Матю Крукс - стрелецът по Доналд Тръмп? Заподозреният беше застрелян от агенти на Тайните служби секунди след като откри огън по бившия президент Скандал с архива за предателите на Левски! Патриоти ще протестират на рождения ден на Апостола Скандал с архива за предателите на Левски! Патриоти ще протестират на рождения ден на Апостола  Кой се опитва да скрие истината? Писателят Иван Тренев съди Община Карлово  Взрив в Свети Влас, изгоря автомобил Взрив в Свети Влас, изгоря автомобил Очевидци коментираха, че се запалил от жегата, а след него се възпламенила и друга кола Змия ухапа пенсионер Змия ухапа пенсионер Той е решил да потърси медицинска помощ след като отокът се увеличил Кои политически сили биха водили преговори за втория мандат Кои политически сили биха водили преговори за втория мандат  Предстои президентът да връчи папката на ПП-ДБ Извънредно! Откриха обезобразен труп на млад мъж в дома му край кв. Сарафово Извънредно! Откриха обезобразен труп на млад мъж в дома му край кв. Сарафово На мястото преди минути пристигна екип на полиция Огнен ад край Варна, затварят магистрала заради пожар Огнен ад край Варна, затварят магистрала заради пожар  Сериозно е положението в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол Тръмп след опита за покушение: Злото няма да победи! Обичам Америка Тръмп след опита за покушение: Злото няма да победи! Обичам Америка Молим се за възстановяването на тези, които бяха ранени, и пазим в сърцата си паметта на гражданина, който беше толкова ужасно убит, каза още той Стотици хора умират мистериозно заради Хилъри и Бил Клинтън Стотици хора умират мистериозно заради Хилъри и Бил Клинтън В безкрайния списък има политици, адвокати, лекари и дори 12 бодигарди, пазили бияшият президент през годините 20 000 флакона райски газ задържаха и бургаските полицаи по Южното Черноморие 20 000 флакона райски газ задържаха и бургаските полицаи по Южното Черноморие Продавачите на нитро провеждат негативна кампания в мрежата срещу ОДМВР-Бургас, но проверките ще продължат през целия сезон
Булка позволи на младоженеца да прави тройка с шаферките в първата брачна нощ Булка позволи на младоженеца да прави тройка с шаферките в първата брачна нощ Още от самото начало на връзката си Джорджия и партньорът й Бен се договорили, че могат да правят секс с други хора Двамата най-богати мъже в САЩ подкрепиха Тръмп след опита за покушение Двамата най-богати мъже в САЩ подкрепиха Тръмп след опита за покушение Илон Мъск циментира прехода си към дясната политика Свилен Спасов: Стрелбата в САЩ ще мобилизира подкрепата на републиканците Свилен Спасов: Стрелбата в САЩ ще мобилизира подкрепата на републиканците Интересно ще е дали Доналд Тръмп ще стане още по-агресивен или покушението ще приглуши ненавистта му към противниците Масова стрелба в Германия, има загинали Масова стрелба в Германия, има загинали  Нападателят е ловец Българи с 3 медала на Международна олимпиада по биология, достойно представяне на ученик от Бургас Българи с 3 медала на Международна олимпиада по биология, достойно представяне на ученик от Бургас Явор Банов от ППМГ Бургас се размина само на крачка от отличията Фицо: Нападението срещу Тръмп е копие на атаката срещу мен Фицо: Нападението срещу Тръмп е копие на атаката срещу мен Сега ще станем свидетели на разговори за необходимостта от помирение, умиротворяване и опрощаване, коментира словашкият премиер  Китай и Русия могат да парализират Интернет Китай и Русия могат да парализират Интернет Предаването на данни става стратегически важно, оттук и фокусът върху инфраструктурата, която поддържа комуникациите Стрелецът срещу Тръмп се гордеел, че е хомосексуалист, мразел републиканците Стрелецът срещу Тръмп се гордеел, че е хомосексуалист, мразел републиканците 20-годишният Томас Матю Крукс се определял като върл последвател на пагубното движение Black Live Matters Путин засилва хибридната си война срещу Европа Путин засилва хибридната си война срещу Европа Русия води безнаказано своята "сенчеста" война и без подходящо възпиране поведението ѝ само ще се влошава Може ли Украйна да обърне хода на войната? Foreign Policy с много тревожен анализ Може ли Украйна да обърне хода на войната? Foreign Policy с много тревожен анализ Анализаторите са скептични, че обявените тази седмица мерки могат да променят нещата на фронта
Илхан АНДАЙ, анализатор Илхан АНДАЙ, анализатор Наследникът на Пеевски до Доган е с прякор на хищник - Вълка Виц на деня Виц на деня Блондинка се обажда на приятелка:
- Знаеш ли, вчера съвсем близо до нас откриха автомивка. Колко удобно! Мога и пеша да отида
Виц на деня Виц на деня След семеен скандал:
- Край, напускам те! Отивам си обратно при мама!
- Късно е, тя преди малко дойде тук. Напуснала баща ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една блондинка влязла в интернет и на успяла да излезе.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори