×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Китайски оракул: Сбогом, Змия, иде Конят! Край на заговорите


Китайски оракул: Сбогом, Змия, иде Конят! Край на заговорите
Годината на Дървения кон започва на 31 януари
25 Януари 2014, Събота, 11:25 ч.
Автор: Флагман.БГ
Източник: 24 часа

През 2014-а много неща, които останаха скрити през мистериозната  Година на Змията, ще излязат наяве и ще има доста изненади, свързани с близкото минало
През 2014-а много неща, които останаха скрити през мистериозната  Година на Змията, ще излязат наяве и ще има доста изненади, свързани с близкото минало. Край на задкулисните планове и непочтените заговори - нещата вече ще се наричат с истинските им имена.
С потрес мнозина ще установят, че това, което са възприемали по един начин през 2013 г., създава точно обратното впечатление през 2014 г. Умни планове, замислени миналата година, ще бъдат завършени сега. Настъпва време, в което няма да се действа “отвътре” и скришом от другите, а на ярка светлина - за добро или за лошо. Годината на Дървения кон започва на 31 януари. В света на суровата действителност нещата ще останат трудни, както през последните две години.
Но Конят ще донесе добра воля, любов и искрена солидарност, така че проблемите ще се понасят по-леко.
А накрая, когато месеците си вървят, а нещата не се оправят, Дървеният кон ще извади лошия си нрав и инат.
Конфликтите и войните по света ще се ожесточат, тъй като Конят има войнствена жила, която ще се прояви. Хубаво ще е това да не се сбъдне, но в китайския хороскоп отиващата си Година на Змията е смятана за затишие пред буря и крехко примирие, което предхожда ужасна война.
Бунтарският дух на Коня, който въстава срещу потисниците, е една от най-свежите нови тенденции. В последните години това не стоеше на преден план - Заекът (2011) предпочиташе дипломацията, Драконът (2012) търсеше хармония и разбирателство, а Змията (2013) е майсторка да мине незабелязана.
Конят е съвсем различен. Има голяма уста, понякога прекалено, и колкото по-голяма несправедливост вижда, толкова по-силно скача срещу нея. Надарен е със сарказъм и силно чувство за хумор, което изважда от релси врага и привлича вниманието на околните. За да бъде в унисон с годината му, човек не бива да си мълчи и да извръща глава настрани, а смело да се бори.
През Годината на Коня лесно се прекалява и се правят тежки грешки в изчисленията. Докато при Змията имаше мятане на примки и повече или по-малко контролирани провокации, Конят кара властващите да прескачат браздата, без да го осъзнават.
Отнесено към конфликтите, това може да тласне някои към безумни действия... През този период лесно ще се губят документи и ще се действа импулсивно.
В изкуствата и развлеченията ще се появят нови стойностни тенденции с известен бунтарски и протестен стил. Не един певец, актьор и спортист ще застанат на страната
на потиснатите  и ще скочат срещу тираниите. Но за всеки случай тези храбреци трябват да си подготвят план Б за измъкване от врага. Конят е смел и понякога изпада в грешката да се бие с голи гърди, без да мисли за възможно стратегическо отстъпление навреме. Затова трябва да се внимава - много неща могат да се постигнат не в стил камикадзе, а просто като се използва главата.
Но не всичко ще е войни, кризи и конфликти. Конят може да е груб, но е благородно животно. Ще процъфтяват благотворителни и солидарни каузи. Ще се осъществи реален напредък в техниката и медицината, по който се е работело от известно време, но именно през 2014 г. постиженията стават достояние на обществеността.
От друга страна промените често ще съдържат прекомерен оптимизъм или фантазия и ще бъдат подкрепяни от хора, залитащи към утопията. В Годината на Коня трябва да се полагат усилия за обективност и прагматизъм особено когато става въпрос за вземането на важни решения. И да се внимава за подвеждащи реклами и сензационни твърдения, тъй като ще е много лесно изгубването във фантазии, без да се стига доникъде.
Дървеният кон носи много въображение и артистичен талант. За него са изключително важни сантименталните въпроси и човешките отношения, може да се каже, че е хуманист.
Годината е особено подходяща за търсене и намиране на голямата любов. Също и за разгаряне на чувствата и задълбочаване на връзките.
Важно е хората да се опитат да се групират с единомишленици и да работят в екип. Това може да се изрази и като укрепване на отношенията в семейството или със стари приятели. Каквото и да е, времето изисква обединяване на хората за общ напредък. Ако някой опитва да прави всичко като единак, няма да стигне далеч. В години като на Змията този подход действа, но при Коня носи проблеми - изолиране и затъване в нереален свят.
Настъпва времето на смелите, тръгнали на лов за хубави неща и истината. Конят цени честността и искреността и възнаграждава онези, които проявяват тези качества в неговото царство.
Ключът към успеха зависи също от усилената работа и постоянството. Това се удава много добре на Коня, който така постига целите си. Но често хората наоколо се взират само в победите му и пропускат огромните усилия, които е положил, за да стигне до трофея. Както е казал и народът: Добрият кон сам си изкарва зобта.
Творчеството процъфтява в Годината на Дървения кон. Ако животът ви е запратил по скучните пътища на работата в офис или в сивия град, 2014-а дава възможност да го промените.
Започнете лека-полека с отдих на открито, за да направите скока догодина с Дървената коза, която ще ви качи на планината. Но преди това да кажем сбогом на Водната змия и да се метнем на галопиращия Кон. Приятна езда през 2014 година!
Предишната Година на Дървения кон - 1954-а, е доста оживена и почти не оставя време за скучаене. Тя започва с четирима пуерториканци, които нахлуват с изстрели в Капитолия на САЩ, но май не убиват никого - типичен зрелищен и скандален ход на Коня.
След това американците решават да изпробват водородни бомби, а  тогавашният Съветски съюз отвръща с тестове на термоядрени бомби.
Междувременно започва производството на  първите цветни телевизори и първите транзисторни радиа. Виетнамската война тръгва зле за Запада с няколко поражения на Франция (именно заради провала на Франция във Виетнам САЩ влизат в тази война).
В света на изкуствата тогава се ражда рокендролът  със записа на  Rock Around the Clock  на Бил Хейли.
Като цяло светът се тресе. Има няколко преврата,  ръководени от ЦРУ в Латинска Америка - в Гватемала и Парагвай например. В САЩ започва лов на вещици и всеки човек, позволил си критика, е смятан за комунист. Един ден самолетоносачът “USS Бенингтън” пламва от 4-те си страни в Масачузетс и 103-ма морски пехотинци изгарят живи...
През 1954 година е основан клубът на Билдербергите (лошите също знаят, че съединението прави силата) и прави първата си сбирка.
Не всичко обаче е лошо. През тази година в Щатите забраняват училищата, разделени по пол  - типичен знак за времето на Коня. Той не понася да се бойкотират партньорските отношения, особено когато това започва в детството.
Продължавайки морските събития, САЩ пускат  първата си атомна подводница - USS Nautilus, а в Япония тайфун потопява много кораби, в един от които - “Тоя Мару”, се удавят над 1100 души. Изобщо 1954-а е година на много морски произшествия.
Започва да се създава това, което днес е Европейски съюз, със споразумението от Париж, което прилага т.нар. Брюкселски договор - още един добър пример за тенденцията хора да се обединяват за обща цел в година на Дървения кон.
Тогава започва и войната за независимост на Алжир срещу френската колониална власт. Вижда се, че тази година не е много благоприятна за французите - отвсякъде ги притискат и Дървеният кон като че ли не им е приятел, кой знае защо... В поредицата удари, които Франция понася,  е и изхвърлянето  от Лаос, обявил своята независимост през 1954 г.
И докато дрънкане на оръжие се чува по целия свят, в Япония излиза прочутият филм “Годзила” - можеше да се очаква, че такова чудовище ще има конско влияние.
Ако се върнем към конфликтите, на Корейския полуостров се установява напрегнато и нестабилно спокойствие, което продължава вече 60 години. В същото време е подписан договорът за взаимна помощ между Тайван и Съединените американски щати, което създава друга ситуация, проточила се до наши дни.
В сферата на творческите инициативи, които времето увенчава с успех, е откриването на първия Burger King в света - в Маями. През 1954 година в Германия е изобретена и първата електрическа кафеварка.



Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори