×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Еколози плашат със санкции от ЕС заради Общия устройствен план на Царево


Еколози плашат със санкции от ЕС заради Общия устройствен план на Царево
Вероятно страната ни ще бъде наказана заради неспазването на три европейски директиви, прогнозира Радостина Ценова.
21 Януари 2014, Вторник, 10:28 ч.

Две трети от крайбрежието на парк “Странджа” на юг от Царево ще бъде застроено, каза Радостина Ценова от фондация “Биоразнообразие”
Еколози заплашиха да сезират отново Европейската комисия за опасността Южното Черноморие да бъде застроено без екологична оценка.
След като Върховният административен съд реши, че строежите край морето не са противозаконни, Радостина Ценова от Българска фондация “Биоразнообразие” предупреди, че с Общия устройствен план се предвижда застрояването на две трети от крайбрежието на Национален парк “Странджа” на юг от Царево. Еколозите са притеснени, че багерите ще влязат без преценка на експерти и това ще повлияе на околната среда.
“Лошото е, че решението на ВАС не може да се обжалва. Ние обаче ще алармираме Европейската комисия. Преди няколко години беше предвидена наказателна процедура срещу България заради Общия устройствен план на Царево. Сега нещата са още по-сериозни, защото се одобрява ОУП без да има екологична оценка. Вероятно страната ни ще бъде наказана заради неспазването на три европейски директиви”, каза пред камерата на Нова телевизия Радостина Ценова.
Местните жители обаче не мислят за европейските норми. За тях с новия план и падането на забраната да ползват земите си, се поправя една дългогодишна несправедливост.
Кметът на село Варвара Бистра Димитрова заяви, че се надява сега да се привлекат инвеститори, които да осигурят работа на хората за по-дълъг период.
Получава се нов парадокс между плана за управление на природен парк Странджа, в който се забранява строителството, и ОУП, в който се разрешава.
По принцип законът на защитените територии има превес над Закона за устройство на територията и сега Министерството на околната среда ще бъде поставено в ситуацията да вземе решение как да постъпи, каза още Радостина Ценова.

В категории: Царево


27
Коментара по темата
27.
Налбантов - директор на СОУ-Приморско
02.02.2014 17:32:42
0
0
На времето покрай секса, който правех с Прокопова я карах и да ми лиже гъза. Чувствах угризения на съвестта, че тя толкова много се раздава за мене и изразих съчувствието си по този повод... Но тя най-нагло ми отговори, че го правела от съжаление към мен и за да ми повдигнела самочувствието, щото ме виждала какъв заспал хуй съм... Направо ме уби с тоз отговор и ме свали на земята, така разбрах, че нищо не струвам!
После споделих това с Красимира Петкова (учителка по англ. език) и други колеги и те направо умряха от смях... Между другото Петкова беше много по-опитна в тая насока - лизане на задника ми!
(Забележка: Донка Прокопова, за която става въпрос е от Царево, живее на ул. "Рене Шарон" и преподава български език.)
26.
камбер
28.01.2014 13:39:56
0
0
Много интересен е факта,че идвамата и предишния кмет П.А. и сегашния Г.Лапачев подкрепят решението за действащ ОУП - Царево!!!Какво ли се крие зад това,а познайте от веднъж ???????
25.
Родшилд
26.01.2014 11:39:04
1
1
Местното население на Община Царево е пряко засегнато от този прословут устройствен план.По лошото е,че той е направен в техен ущърб и много малко от наследствените имоти на местните хора влизат в плана за застрояване.Темата много се преекспонира в полседните години,всички говорят за парк Странджа и защитените растителни и животински видове там,но никой не казва,че парка не е там където смятат да строят.Същинската част на парка е на десетки километри на запад от морската ивица с изключение на Устието на Велека,Силистар,Липите и Листи,но тези местности не влизат в новия устройствен план.Да питам аз платените дрогирани природозащитници къде бяха на протестите за турската АЕЦ до Резово?!?Д.Цонев има наследствени имоти до Силистар и Реозово,но тези територии няма как да влязат в новият устройствен план.Много е лесно да се приеме един закон за застрояването,което да е в минимални проценти и до максимум 2 етажа,а не както е на улица Крадливка и разрешените от П.А строежи на Нестинарка и Попски плаж.Този устройствен план не устройва местното население защото е правен за приближените хора на бившите управляващи на местно ниво,сега те сигурно ще искат да си пишат дивиденти,но хората много добре знаят,че ги оставиха с пръст в уста след като 80% от земите им изгоряха и сигурно няма да получат и обезщетения за тях.И един съвет към платените природозащитници,като имат толкова претенции толкова години поне да бяха направили една еко пътека един заслон в парка,на фона на милионите евро,които лапнаха от него.Също да вземат да научат малко за историята на същинския парк,кога е създаден,за растителните и животински видове,защото повечето от тях нищо не знаят,а само говорят за голите поляни по крайбрежието,където нищо не вирее!
24.
do 23
23.01.2014 18:45:51
0
1
Balabanov li te pritesniava? Zatova che e posledovatelen i pechelesht doverie li? Ili se iadosvash che e nezavisim ot teb? A? Ili se draznish che izraziava svobodno mnenito si kakto praviat vsichki svobodno misleshti hora? Tova li e savremennata koncepcia na carevskata politika? Stiga be!
23.
do 22
23.01.2014 08:20:43
1
0
Балабанов трябва да осъзнае думите от 22 и да спре да повтаря и да говори из града, че излага Арнаудов само.
22.
do 20
22.01.2014 22:33:13
1
4
Koi mladi? Koi? Tezi deto ne znaiat kade sa granicite na obshtinata ili tezi deto ne praviat razlika mejdu pup i oup? Stegni se malko. I pomni! Golemite dumi sa za golemite politici. Malkite samo povtariat!
21.
3KO Глас
22.01.2014 05:55:27
4
1
Кой бе, дЕректора ли ще занасяте бе ?
Той е пичага, остава му една годинка и е сготвен за пенсия. Сигурно сън не го фата, че няма кой да продължи кметското му дело - само некачествен матриал се насъбра - ни Гочев може да се кандидатира за кумет, ни Балабана, ни никой. Остана Петка сам на коня. Ама пуста старост нерадост.
20.
диалектно фъфлене
21.01.2014 23:16:51
4
2
Да,да яко се изказа. Нали виждам коментарите какви са сред младите. Много го харесват да знаеш, толкова го харесват, че чак им създава смях .
Изказал се компетентно - толкова беше притеснен и уплашен от камерата; тя го пита вие като шеф на горското ли говорите, щото той наблегна на тази тематика; той обаче не можа да реагира и вика - не като кмет говоря. Сънуваш ги ти тия игри. В общината сме си добре без теб комшо.
19.
17
21.01.2014 22:48:53
1
4
Arnaudov se izkaza mnogo kompetentno. Tipichno za golemite politici. A na slabite takiva im ostava edno. Da si pripissvat zaslugite na golemite.
18.
BTV
21.01.2014 22:33:23
3
2
Arnaudov zashto se izlaga po televiziata.
Da beshe pratil niakoi ot striptiz brigadata.
17.
do 16
21.01.2014 21:34:25
4
0
Хайде де, колко сте заплашителна.
Едва ли кмет на община Царево трябва да говори като другаря от горското.
Главичката му светва доста на ония, дето го споменавате-вижте как преобрази града и то само с пари от Европата, за която вие само мечтахте и диплянки писахте. А наздраве !
16.
Do 14
21.01.2014 20:45:26
0
5
Да този" възрастен "говори както би трябвало да говори младия господин който се титолова кмет сега на община Царево. И ако малко на последния не му светне в главичката не се знае какво го очаква...
15.
бургазлия
21.01.2014 20:02:25
3
3
дайте й парички и ще млъкне :)))))))
14.
пИлети по БТВ
21.01.2014 19:23:25
4
2
Абе този възрастен господин, дето казва, че говори не като шеф на горското, а като кмет, кой го пусна да говори.
Спрете се бе, ще отблъснем и последния червен избирател.
Говорил той като кмет. Ужас !
13.
еколог
21.01.2014 19:08:55
0
2
Докато си вземаме паричките .... никой няма да ни спре - бившия го снехме а и на новия ще му свирим ......
12.
по устав
21.01.2014 19:08:47
2
2
Ало протежетата на завършилите школата на БКП, младите бесепарчета, я се обуздайте.
Не измествайте центъра на дебата.
Общия устройствен план е нужен, но той е такъв компроментиран, именно заради вашия лидер.
Така че не се правете на много дейни. Никой не ви чака да спасявате града.
Сечете си там гората, която са ви дали на тримата от запаса и си гледайте кефа.
11.
striptiz
21.01.2014 18:53:15
2
2
Стриптизъора ще направи стачка сега и ще брани Устройствения план. Ще се включи и дипломирания архитект и млад политик, да брани нещо, от което има някаква бредстава, но не съвсем. Оле!
Младежите на БСП ще спасят света !
10.
До 1
21.01.2014 18:50:19
0
0
Пропусна нещо - единственото нещо, което не ги интересува са хората от твоя тип, ненаядените овълчени хора , които мечтаят за бързи пари.
9.
милиони за зелен хайвер
21.01.2014 18:16:20
2
4
Повече от десетилетие Радостина Ценовска усвоява стотици хиляди по проекти в парк Странджа. Заедно със Златаров директора на парка и една стара мома Адриана бая пари профукаха за фиктивни екопътеки. Тая дърта мома е нарамила всички паркове и резервати и цоца ли цоца пари ,както и Радостина с помощта на БФБ. А от отчетените проекти за стотици хиляди и помен не е останал.
След като оглозгаха всички грандове отпускани за Странджа сега са нарамили мазен проект за Атанасовско езеро. Даже влезли в завера с собственика на солниците и му купили голям багер, да си рови на воля из езерото а патките кучета ги яли.
8.
0528
21.01.2014 17:16:50
2
1
Какви са тия небивалици. Кой е Петко Арнаудов и кой въобще се сеща за него, че пишете глупости как щял да обединява града. Истината е че ОУП на Царево е необходим за развитието на града. Но истината е и че в тоя му вид е много съмнително подготвен - гол игрище зад Златна Перла ; Пристанище до Коста Дел Кроко; какви ли още обещания са дали предходните властващи ?
И как изобщо смеете да говорите, че някой ги търси за подкрепа и чака БСП да обединява града. Градът си е сплутен, червените са тези, които ходят и говорят глупости и разделят хората. Така че не си пускайте сами коментари в подкрепа. Защото ставате смешни вече.
7.
kmete
21.01.2014 17:08:18
1
3
Кмете ти си, хората още ти викат кмете, щото си близо до тях, нищо че си в горското. Обедини и този път народа, че тия само делят и разединяват.
6.
31
21.01.2014 16:07:33
1
3
Арнаудов, ти си на ход. Градът чака твоята подкрепа.
5.
БСП за града!
21.01.2014 15:40:58
1
4
ЗА ГРАДА! Да се обединим, да покажем на Софиянци колко са жалки в напъните си да усвояват нечии пари за зелени идеи.
ЗА ГРАДА! Да организираме шествие-протест, на което да се чуе гласът на Царево.
ЗА ГРАДА! Защото те идват само лятото тук, а ние живеем живота си и плащаме данъците си тук. Този ОБЩ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН изцяло защитава интересите на гражданите на Царево.
ЗА ГРАДА! Ние не трябва да оставяме някой да поставя под въпрос съдебното решение, действието на плана. Стига са ни плашили с ЕВРОПА.
Симпатизантите на БСП се обединяват, за да покажат на еколозите, че този път са сбъркали пощенската кутия.
4.
kasabova vzemi se v ruce
21.01.2014 11:27:02
2
2
Редакцията на сайта, толкова сте слаби и странни. Случиха се добри неща в Царево- вие не ги отразихте. Сега в две поредни статии отразявате и завихряте скандал. Ако искате да знаете ОУП на Царево е обща кауза, на всички партии и граждани в града. Той е забъкран в сегашния му вид от твоите приятели Касабова - Арнаудов и Мосинов, така че не давай трибуна на странните НПО-та, които станаха по-страшни и от местни феодали.
ОУП на Царево е тотално спорен и неморален - заради Златната перла и голф игрищата на твоите другари, но е необходим за града, дори в този му вид.
И сега да се опитвате да правите сеири- първо не ви отива на сериозността, второ - правите лоша услуга на Арнаудов.
Защото той се е сгушил на топло в горското, но няма да избяга от дебата, протестите и всички гулапви действия на зелените. Защото те ще са насочени и към него.
3.
do NPOtata
21.01.2014 11:10:28
1
3
НПО активистите нещо са се взели прекалено сериозно. Те не знаят какво ги чака, ако дойдат на протест по морето и кажат на хората тук, че искат Царево да няма развитие.
Жална ви майка биволици, тома белевци и компания.
2.
НПО
21.01.2014 11:05:52
4
2
БРАВО на г-жа Ценова ,нека и сегашните управляващи на общината да знаят,че мина времето на общинското разграбване,ако местните жители са с "дълги езици" то НПО активистите не спят и винаги ще бранят ЦЕНАТА НА ПРИРОДАТА около Царево !!Другаря Лапчев да го знае това !!
1.
2014
21.01.2014 10:54:47
2
2
За природозащитниците по важни са кучетата,котетата,дърветата,камъните,храстите и тн.Единственото нещо от което не се интересуват са ХОРАТА.Радостина Ценова да си гледа колекцията от захарчета.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ проведе кампания по учебник в Бургас, очаква най-добрия си резултат от 7 години ГЕРБ проведе кампания по учебник в Бургас, очаква най-добрия си резултат от 7 години Ще се борят за поне 5 мандата от 2 МИР Бургас 3 конкретни начина да го накарате да се обвърже 3 конкретни начина да го накарате да се обвърже Вижте ги  5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите 5 неща, които ще издадат същността на кавалера ви на първа среща повече от думите Ето кои са те  Ето колко ни струваше предизборната кампания и кой се облажи от нея Ето колко ни струваше предизборната кампания и кой се облажи от нея Според изискванията на Изборния кодекс договорите между партии и медии следва да се публикуват в тридневен срок от тяхното сключване и да се премахнат не по-рано от обявяването на изборния резултат Зодиите, които привличат всеки като магнит Зодиите, които привличат всеки като магнит Скорпионите излъчват излъчване на мистерия и интрига, което е просто неустоимо Комшийката ми каза тази рецепта за патладжанено рагу с качамак, бива си я Комшийката ми каза тази рецепта за патладжанено рагу с качамак, бива си я Идеално ястие за старт на вегетарианския ви начин на живот 6 навика, заради които дупето ви изглежда плоско 6 навика, заради които дупето ви изглежда плоско Високите токчета играят особено важна роля Пред Радев остана само Космоса! От Бургас утре завладява небето, земята и водата Пред Радев остана само Космоса! От Бургас утре завладява небето, земята и водата Президентът реши да се гмурка, затварят акваторията около о-в Св.Анастасия ГЕРБ-СДС обяви от Приморско: Ще спечелим парламентарния вот и ще работим за Бургаския регион (ВИДЕО) ГЕРБ-СДС обяви от Приморско: Ще спечелим парламентарния вот и ще работим за Бургаския регион (ВИДЕО) Ще имаме правителство, ще спазим демократичния принцип и ГЕРБ-СДС ще излъчи премиер и ще отразим вота на хората с тежестта, с която са гласували, в коалиционната си политика, обяви водачът Жечо Станков Областният управител инспектира брегоукрепителното съоръжение в Китен Областният управител инспектира брегоукрепителното съоръжение в Китен Вече са преустановени рушенето на брега към сушата заради срутищни процеси, които отнемаха територия и криеха рискове за хората
Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Джо Байдън забранил на въоръжените сили на Украйна да стрелят по Москва с US оръжие Разрешили сме употребата на оръжията в близост до границата и то тогава, когато срещу страната се извършват нападения, каза американският президент  Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Късметът се усмихва на Овена и пред него се откриват големи възможности Хороскоп за деня – 7 юни 2024, петък Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори