×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спортът и диетите са вредни! Ако постоянното ходене беше полезно, пощальоните щяха да са безсмъртни


Спортът и диетите са вредни! Ако постоянното ходене беше полезно, пощальоните щяха да са безсмъртни
Главният лекар на болницата в град Пуерто Алегре в Бразилия д-р Пауло Убиратан напълно отхвърля всичко това, което досега са ни казвали, че е полезно за здравето
18 Януари 2014, Събота, 21:36 ч.
Автор: searchamelia
Източник: БЛИЦ

Животът в никакъв случай не трябва да е пътуване към гроба с намерението да стигнете до него в добро здраве, с привлекателно и добре запазено тяло
Главният лекар на болницата в град Пуерто Алегре в Бразилия д-р Пауло Убиратан напълно отхвърля всичко това, което досега са ни казвали, че е полезно за здравето. Д-р Убиратан например смята, че упражненията за сърдечносъдовата система не удължават живота, а вегетарианството физически не е обусловено от нищо. “В сърцето е заложен запас от издръжливост за извършване на определен брой мускулни контракции. Не ги хабете за правене на упражнения. Продължителността на живота ви изтича, независимо от начина на използване на сърдечната честота. Това е все едно да се твърди, че можете да удължите живота на вашия автомобил, ако го карате на висока скорост. Искате да живеете по-дълго? Правете си всекидневна “сиеста” (кратка следобедна дрямка) - споделя съветите си доктор Убиратан. 

Запитан за необходимостта да се ограничи консумацията на алкохол, бразилският лекар отговаря: “Виното се произвежда от грозде. Ракията е дестилирано вино, което означава, че от плодовете е отделен сокът, което ви позволява да извлечете от него голяма полза. Бирата се прави от зърно. Не ограничавайте прекалено консумацията й. Ето и други интересни отговори от интервюто на д-р Убиратан:

- Какви са предимствата на редовните физически упражнения?

- Моята философия е такава: ако нямате болки, не правете нищо. Вие сте добре.

- Фитнесът например има явно положително влияние върху физическото здраве, помага да се свалят излишните килограми?

- Любителските занимания със спорт не оказват влияние върху здравето. Професионалният спорт може да го увреди, а упражненията за мускулите допринасят само за увеличаване на размера им, което няма нищо общо със здравето.

- Ами пържените храни? Вредни ли са?

- Храна, която се пържи в растителни масла, се насища с тях. Как може да ви навреди повече растителна храна?

- Шоколадът вреден ли е?

- Какво представлява шоколадът? - Шоколадът е какао. Друг представител на растителната храна. Добра храна, за щастие. Животът в никакъв случай не трябва да е пътуване към гроба с намерението да стигнете до него в добро здраве, с привлекателно и добре запазено тяло. Най-добрият начин да започнете пътя си с бира в едната ръка и сандвич в другата и да го завършите с напълно уморено, изтощено, използвано до край тяло, викайки: Ура! Благодаря! Струваше си цената! Прекрасно пътуване! Ако постоянното ходене беше полезно, пощальоните щяха да са безсмъртни

Косатките цял живот плуват, хранят се с риба и пият вода, но въпреки това са дебели. Зайците скачат и се движат, без да спират, но не живеят повече от 15 години. Костенурките не тичат и не правят нищо, но живеят 450 години, казва лекарят и съветва всеки, който прочете неговите думи, сам да си направи извода как да живее.


В категории: Здраве


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
13
Коментара по темата
13.
rumen tasev
24.01.2014 19:46:26
1
2
mnogo e prav doktora.
12.
kiparis
21.01.2014 04:10:12
2
4
Като го гледам - малко фитнес ще му е от полза...
11.
Яни Николов
20.01.2014 18:51:42
1
3
Искам да съм костенурка
10.
дени
19.01.2014 12:37:18
3
2
аз не знам до колко е прав и доколко греши но това за косатките, зайците и костенурките е абсолютно вярно. Знам и д,уго - нищо което е здравословно в момента в Бг не консумираме - като се почне от хляба /пълен с набухватели и др химии/ продължим с млечните произведения, меса и месни продукти и завършим със зеленчуци - всичко е ВРЕДНА химия!!!
9.
Sasho
19.01.2014 10:30:37
2
3
Mnogo povarhnosten komentar na lekar
8.
citizen
19.01.2014 10:17:11
6
4
много ненормален лекар... човек като не се занимава със спорт затлъстява а от там много болести си навлича...спорта е полезен в умерени количества както и всичко друго....
7.
Fea
19.01.2014 09:46:48
5
4
Аз мисля, че всеки сам може да прецени кое е полезно за организма му и кое не, човекът е мислещо същество и трябва да филтрира всяка информация, която стигне до него, не сме тъпите американци, които вярват на всичко, което им се каже! Този лекар по-добре да си гледа работата и да не говори толкова глупости!
6.
Petar
19.01.2014 08:48:38
4
12
Абсолютно вярна статия.
Фитнес маниаците си докарват само болести.
5.
rouss
19.01.2014 00:32:27
6
6
Голяма логика-няма що!Браво на него!Много умен!
4.
Мирела
18.01.2014 23:28:40
8
11
По-глупава статия не бях чела ... !!!
3.
Kiko
18.01.2014 19:25:27
2
8
Kasabova gi namira takiva statiiki, dokato niama koi da reketira I da pishe kleviti.
2.
Пияндето
18.01.2014 19:02:00
3
20
Ебати лекаря... При такъв лекар болести не ти трябват! Ай наздраве!
1.
XXX
18.01.2014 18:19:02
11
15
Вкарването в заблуда, чрез разпространяване на информация застрашаваща живота е престъпно. Жалките ви напъни да си докарате някой друг посетител като публикувате болните разсъждения на пропаднал алкохолизиран бразилски псевдо д-р, трябва да е подсъдимо.
С такива статии за пореден път доказвате колко сте безотговорни.
Моля никой да не им влиза с играта и да не споделя тази статия. Пълно е с наивници, които ще я приемат за чиста монета.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори