×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ламбо ще се цери от рак в болницата на Ширак


Ламбо ще се цери от рак в болницата на Ширак
Диагнозата на Стефан Данаилов е лимфом
11 Януари 2014, Събота, 08:59 ч.
Източник: БЛИЦ

Престоят на Стефан Данаилов в "Питие-Салпетриер" е уреден от българското посолство в Париж
Стефан Данаилов вече стяга куфарите си за Франция, където ще замине за лечение в края на януари. Той ще бъде лекуван в една от най-големите болници в Париж - "Питие-Салпетриер", а престоят му там е уреден от българското посолство. Това е същата елитна лечебница, в която преди месец бившият френски президент Жак Ширак претърпя бъбречна операция. Болничната група на „Питие-Салпетриер” е световноизвестна парижка университетска клиника. Тя е част от Assistance publique - Hôpitaux de Paris и е сред най-големите болници в Европа. Преди няколко години там неврохирурзите успяха да извършат пробив в областта на лечението на рака на мозъка. Медиците разработиха метод за унищожаване на раковите клетки с помощта на лазер, без да се налага отварянето на черепа. Болницата е смятана за най-добрата и в лечението на всички други видове онкологични заболявания.

Диагнозата на Стефан Данаилов е лимфом и е поставена в Национална специализирана болница за активно лечение на хематологични заболявания в София. Този тип злокачествени образувания са сред най-лечимите, коментират медици.

Заболяването е било открито в началото на ноември, въпреки че първите симптоми са се появили още в края на февруари миналата година. “Тогава неочаквано ме налегна хрема. Дълга и противна. Ходих при всякакви доктори: уши, нос, гърло, какви ли не хапове, капки и сиропи не накупих. Хремата не мърдаше. Правих изследвания за синузит. Не е. Зъби не са. Уши не са. Никой не може да ти каже какво е. Това трая чак до средата на ноември. Даже на шега бях казал, че ще обявя в пресата, че давам 2000 лева на този, който ми излекува хремата. Тя ужасно ми пречеше в актьорската работа, защото променяше гласа ми. И ако някой по-педантично е гледал „Фамилията“, ще забележи, че в един момент този глас е малко по-различен. И един ден през есента, гледайки по телевизията поредната част от филма, ми направи впечатление в близък план при едно обръщане нагоре на главата ми, че ми е надута лявата страна на шията. Инстинктивно се пипнах и усетих, че лявата ми жлеза, левият лимф е надут. Пипнах се и от другата страна, хванах двете жлези –

твърди като камъни!

Не си зададох въпроса какво може да е това и около седмица дори не обръщах внимание. Но някъде в ъгълчето на мисълта ми нещо ме човъркаше. Появи се и кашлица. Рекох си: ако сега отида на доктор, ще трябва да ми правят снимки и какво ли ще видят по белия дроб заради това кашляне и тази тъпа хрема. Бях започнал вече нощно време и да се изпотявам, което никога не ми се е случвало. А това са симптоми, но кой да ги знае. През деня нищо ми няма, но през нощта по 2-3 пижами сменям. И един ден попитах Емо Райнов, моя колега в парламента, който ме пипна по двете жлези, погледна ме и буквално ми нареди: „Утре веднага отивай да ти вземат кръв за кръвна картина”, разказва Стефан Данаилов в интервю.

Лекарите установили възпалителен процес и го подложили на пълни изследвания, след които Ламбо си тръгнал от болницата. Малко по-късно обаче му звъннали и му казали, че трябва да му бъде направена и биопсия. “Тук всичко приключи. Главата ми се завъртя. Замръзнах на слушалката. Гръм от ясно небе! „И колкото се може по-бързо!”, продължи гласът на д-р Вълов. Рекох си:

„Дотук бях, камбаната бие!”

споделя още актьорът-депутат.

Резултатът от биопсията излиза след седмица и става ясно, че се касае за лека форма на лимфом.

От 11 ноември Ламбо започва първите курсове на химиотерапия в Националната хематология, които трябва да го подготвят за завършващата част от лечението във Франция. Първото вливане е било три дена, второто - още пет, предстои третото. “Понесох сравнително леко вливанията. Предупредиха ме, че може да ми се вие свят, да ми се гади, да нямам апетит - ето, хапвам си, нищо ми няма. Единственото, което ме мъчи, е, че не ми разрешават контакти заради намалената имунна система, а в момента времето е грипаво”, казва Данаилов.

Както БЛИЦ съобщи, в екипа на “Фамилията” имат готовност да променят сценария във всеки един момент, ако

химиотерапията започне да се отразява на външността на Ламбо

“Имаме готовност да снимаме и такъв момент, ако настъпи - деликатно да влезе в историята на моя екранен герой. Макар че може би пък да отърва кожата. Обсъждахме със сценаристите какво се променя в човека, когато трябва да прескочи бариерата в живота и какво трябва да е поведението на героя ми Арнаудов и какво е поведението на Стефан Данаилов”, потвърди информацията и депутатът.

Според лекарите заболяването му е вследствие на генетична предразположеност, а не на стрес. “Нямам спомен за такова заболяване в моята рода, но в ония години къде е била медицината... Възможно е и стрес някакъв да е изиграл роля, но в живота ми, особено в последните години, съм имал такива стресови ситуации, че едва ли е от това”, допълва Ламбо.

Досега Стефан Данаилов се е оплаквал единствено от остра форма и на подагра и хипертония. Подаграта, известна като заболяването на кралете и папите, е причина и за сериозните тъмни кръгове под очите на Данаилов.

Заради хипертонията пък няколко пъти е лежал в кардиология, казват негови близки.

Ламбо обаче успя да свали над 30 кг следствие на стриктен хранителен режим и овладява хипертонията. Намалява се и натоварването на сърцето, както и пристъпите на подаграта.

Ситуацията е напълно овладяна до началото на миналата година, когато се разболява от коварен грип. Ламбо беше отпаднал, имаше суха и упорита кашлица, болят го мускулите, костите и цялото тяло. Ако все пак умората го надвиела и успеел да заспи, сънят му бил прекъсван от гъста хрема, която му пречела да диша. Данаилов отново се будел. „Нервен е заради неразположението си, а пък и има много работа, на снимки е и е страшно сприхав", разказаха тогава близките му.

В категории: Здраве


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
3
Коментара по темата
3.
Георги
19.01.2014 12:19:27
0
0
А за някой обикновен човечец работещ 12 часа на минмална работна заплата ЗДРАВНООСИГУРЕН дали ще си мръднат задниците в посолството ни във Франция да му уредят лечение в тази болница ... после говорете за равенство ...
2.
тефан
11.01.2014 10:46:59
1
1
разберете няма такова заболяване кръвно налягане - за което да се лежи в болница или е имал последици от стеснение на артерии или е направил лека сърдечна недостатъчност за да приет в кардиологията или защото е Стефан Данаилов и затова са го приели лекарите - друг нямаше да приемат за кръвно налягане - такава пътека и заболяване няма за прием в болницата - тъпи журналисти - ако вас не излъжат кого
1.
tintirimintiri
11.01.2014 10:35:14
2
3
Поредната комуняга с много мангизи, която няма да отиде да се лекува в Москва. И децата си няма да прати в Москва... Как да е, дано да се оправи човека!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори