×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

НФСБ към ГЕРБ в Бургас: Позорно е да уреждате с помощи четирима свои съветници


НФСБ към ГЕРБ в Бургас: Позорно е да уреждате с помощи четирима свои съветници
Скандалът в залата избухна заради Диян Димов, Антон Берданков, Бойчо Георгиев и Виолета Илиева (на втория ред), които дод скоро бяха на ръководни държавни постове
17 Декември 2013, Вторник, 10:42 ч.
Автор: Флагман

Знаете ли, че има хора с по 500 часа на работа през юни, толкова няма в денонощието, каза бившият шеф на РИОСВ Бойчо Георгиев

Заплащането на общинските съветници, начинът им на осигуряване и възможността четирима от групата на ГЕРБ  да могат да получават помощи за безработни станаха  повод за поредния бурен скандал между мнозинството и опозицията от НФСБ. Причината е докладна записка за промяна на Правилника за работата и дейността на Общинския съвет, според която общинските съветници ще бъдат осигурявани само по време на сесии и при участието им в комисии. Това е ход, за да може четирима от ГЕРБ, които са заемали държавни постове при предходното управление и впоследствие са отстранени от работа, да вземат помощи за безработни, смятат от опозицията. Скандалът избухна заради бившата шефка на РИО Виолета Илиева, екс изпълнителния директор на Пристанище-Бургас Диян Димов, съкратения служител на пристанището Антон Берданков, както и бившия шеф на РИОСВ Бойчо Георгиев.

„По-пристрастна, по-лобистка докладна не съм виждал. Предлагат се всички тези промени, за да се угодят щенията на няколко общински съветници от групата на ГЕРБ. Явно апетита към финансовите възнаграждения не е секнал. Няколко общински съветници със смяната на правителството бяха останали без работа, но тъй като сега няма да могат да вземат помощи, защото са осигурени като общински съветници, затова правят тези промени - съветникът да бъде осигурен само по време на сесии и на заседания на комисии. През този мандат не можахте да разберете, че работата на Общинския съвет не е само тук, в тази представителна част, а и извън залата.”, обърна се към ГЕРБ водачът на НФСБ Валентин Касабов.

Той попита поради каква причина се вдига заплатата на председателя, така че да стане 90% от заплатата на кмета. „Ангажиментите на един кмет като Димитър Николов са много повече отколкото на председателя”, категоричен беше Касабов. Съпартиецът му Валентин Фъртунов заяви, че ако тази докладна записка бъде приета, това ще е най-черния ден в историята на този мандат. „Досега такова позорно действие не е било приемано. Четири души искат да вземат помощи за безработица. Занимаваме се с чисто корпоративни интереси. Аз въобще няма да взема участие в това гласуване”, каза той.

Острите изказвания на опозицията предизвикаха Бойчо Георгиев да скочи и да заяви от трибуната. „Ако това нещо не се гласува – ще бъдат погазени няколко закона. А вие защо не сте в отпуска, когато имате работа в Общинския съвет?! Знаете ли, че има хора, които се водят по 500 часа на работа за месец юни – на работа, в Общинския съвет и в Агенцията по приватизация. Че то няма толкова часове в месеца”, емоционално размаха пръст той. Водачът на групата на ГЕРБ  Димитър Людиев заяви: „Законът ни дава право да се осигуряваме за 2 и 20 дни. Ние решаваме. Морално ли е обаче? Има ли практика да се осигурявате на няколко места?, пита Людиев.

„Разтягате морала като дъвка”, отвърна му Касабов. Дебатът продължава горещо и в момента. Той набързо заличи хубавото настроение от началото на сесията, когато коледарчета пожелаха здраве и успешна работа на Общинския съвет.

Същевременно пък местния парламент прекъсва веднъж заседанието си, тъй като има проблем със звука от заседанията и не може директно да се излъчва по ТВ СКАТ. В момента лидерът на СЕК Георги Манев направи предложение сесията да бъде отложена до решаване на техническия проблем, но то беше отхвърлено от мнозинството.


В категории: Бургас


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
додо
19.01.2015 13:51:58
0
0
Госпожо Илиева, госпожо Таралова...не сте ли се замисляли, че има едни такива думи като морал, ценности, достойнство, етика...които всеки нормален човек трябва да съблюдава, за да бъде уважаван и почитан от обществото?! С какъв морал ще управлява Илиева, когато шест месеца "страдаше" от неврологично заболяване и източваше НОИ с фалшиви болнични, за да не бъде освободена от длъжността, за която Илиева смята, че е венчана и й принадлежи по рождения, може би...Как ви е удобно, госпожи да задавате тон в обществото, когато това общество не ви уважава, обсъжда ви като крадли, неграмотници, некомпетентни, лъжкини, некадърници, негодни...освен сервилния ви антураж, настанен на удобни местенца...и вие си позволявате да се натрапвате и да проявявате инат и нахалство като ни досаждате и обиждате с вашето присъствие и жалките си напъни да го играете "някакви"...Ако госпожа Илиева има малко съхранено достойнство и уважение към самата себе си...ако изобщо знае какво означава тази дума...нека няма претенции към мястото на Началник на РИО, което не е за нея, поради явни и очевадни дефицити на интелект, възможности, морал, професионални качества, чест и достойнство! Щото хората си казват: Аман от тикви, аман от кифли, аман от калинки!
5.
kdmrnd
26.01.2014 19:06:20
1
4
Вило, влечуго гадно и противно, малко ли са ти 20 000лв. дето взе от МОН?! За кво са тия пари?! За свещи и лекарства да ги дадеш! Мързеливо, тъпо, просто, неуко, бездушно прасе си ти дърта шматко!
4.
...
17.12.2013 12:49:34
0
0
Я провери в момента какво кара.
3.
Един
17.12.2013 11:40:32
0
3
Да бе на баба му е !
2.
...
17.12.2013 11:36:34
1
1
Да не мислиш, че е негово?
1.
koko
17.12.2013 11:09:41
0
10
Че Бойчо кво са прай на сиромах,тва АУДИ да не се купува със заплатата на общински съветник.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори