×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургас събира в клуб именниците на Никулден, ваксаджии и бръснари ще върнат града в 30-те


Бургас събира в клуб именниците на Никулден, ваксаджии и бръснари ще върнат града в 30-те
Тази година литийното шествие ще завърши на Моста, край който ще излязат с лодките си рибарите от Ченгене скеле, каза Весела Йорданова от Община Бургас
21 Ноември 2013, Четвъртък, 11:28 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

„Александровска” ще светне в романтична синьо-бяла украса, а курбанът ще е на площада пред Общината

- Г-жо Йорданова, наближава празника на града - Никулден, когато по традиция светва новогодишната украса в Бургас? Готов ли е вече градът?

- Украсяването на града е почти на финала си, вече са поставени елементите на основните булеварди – „Стефан Стамболов”, „Демокрация”, „Христо Ботев”, като и по централните „Богориди” и „Александровска”. Предстои да бъде довършена украсата на центъра, на Коледната елха, която тази година ще бъде пред Община Бургас. Събитията се изместват от площад „Тройката” на площада пред Общината, заради започналия ремонт там.

Много от елементите по булевардите са сменени с нови. Половината от „Богориди” ще е със сини светещи дръвчета. Горната част е проблем, тъй като няма откъде да вземем електрозахранването. „Александровска” ще е синьо-бяла романтична украса. Приближава се до миналогодишната.

- На Никулден настроението в града е празнично през целия ден, как бургазлии ще празнуват тази година по улиците?

- Никулден ще бъде по-различен от досегашните години. Правим ретро възстановка на града и поглеждаме към 30-те години на миналия век. Градинката пред хотел „България” ще се превърне в символичен ретро Бургас, в който ще има бръснарница, ретро фризьорки салон, ретро фото, поща със съответните аниматори и персонажи, които ще бъдат облечени в подходящи облекла. Арменското кафене ще бъде превърнато в ретро кафене. Там ще се предлагат арменски традиционни сладки, кафе и самата обстановка ще бъде в ретро стил. В целия град ще има типажи – ретро герои. Духовият оркестър на Военноморската база ще свири валсове и друга музика, която е била типична за баловете. По двете основни улици – „Александровска” и „Богориди” ще има мобилни оркестри, които ще създават настроение. Ще има ретро диджеи, които ще са на Компаса и пред Грамофона на „Богориди”. Те също ще пускат музика от позабравени плочи. Решихме тази година, по идея на кмета Димитър Николов, да направим клуб на именниците. Ще поканим всички, които носят името Никола и неговите производни, пред сградата на Общината, за да учредим този клуб. Те ще си направят обща снимка, която ще е с най-много именници на едно място. Подготвяме символични значки с надпис – „На Никулденден имам имен ден”. Идеята е всяка година на празника на града всички именници, включително и новоредените, да се присъединяват към тази общност. През деня ще протичат традиционните събития - тържествената сесия, вдигането на знамената пред Общината, литийното шествие, което миналата година стигна до Пристанището. Тази година то ще завърши на Моста, където рибарите от Ченгене скеле ще излязат край него в морето с лодките си, за да се включат в това събитие. Преди това Сливенският митрополит Иоаникий ще освети Никулденския курбан, който вече няколко години правим.

- Къде ще бъде той?

- Той ще бъде на „Александровска” до сградата на Общината, там ще бъде и военната полева кухня, където ще бъде подготвен, ще има печена риба и вино. За рибата и виното разговаряме с големите фирми, които търгуват с тези продукти. За първи път правим концерт и в ж.к.„Меден рудник”. Вечерта концерта в центъра отново е подчинен на ретро идеята. Ще има класическа част от Музикалното училище в Бургас. Пазим в тайна все още човекът, който ще пали елхата. Това ще бъде бургазлия, много известен, млад човек е.

- Тази година ремонтът на площад „Тройката” ще попречи ли на къщичките със скара и вино?

- Тях отново ще ги има, просто събитията и Коледната елха ще са пред Общината.


В категории: Бургас


7
Коментара по темата
7.
haha
21.11.2013 23:40:13
1
1
рокli s obrachi li da tarsia? Strahotnooo
6.
деница стоева
21.11.2013 23:38:05
2
3
Бургас е страхотен град, особено на Никулден. Страхотно е, браво на общината
5.
ани
21.11.2013 21:27:16
4
3
здравейте, живея в ж.к.Изгрев. С удоволствие прочетох за празничното настроение. Ядосах се като гледам коментарите, как не ви е срам, имам чувството, че всичко се политизира. Та Бургас никога не е изглеждал по-добре. Браво, а от години Никулден се превърна в истинска приказка за града. Просто съм изумена как може хората да кажат на нещо хубаво - лошо. Срамота, ако това са искрени хора - просто думи нямам.
4.
Petq
21.11.2013 19:07:47
2
3
Ако не вземе пари със какво ще се издържа...горката,а кои ще плаща за образованието на "талантливата" и дъщеря!
3.
хах
21.11.2013 16:47:42
4
3
Нямат за какво друго да си ползват парите в общината "възтановка от 30-те ",, и малко рибка ... Разбираемо е защо се връщат към 30-те , все пак сега живеем в една много грозна действителност ,,, Дай боже , да се изчистим от плиткоумници , клатещи си краката по цел ден .,..
2.
Sisi
21.11.2013 14:18:14
2
6
Az sym ot Sofia, no vsqka godina na NG idvame v Burgas s priqteli. Smelo moga da tvurdq, che tuk e v puti po-priqtno. Centurut e ukrasen s mnogo vkus, a nastroenieto e navsqkude. A Sofia po praznicite e tragichna, prazna, skuchna, melanholichna, grozna...
1.
Pito-Plateno
21.11.2013 13:45:26
2
6
пропуснала е да каже, че ако искате такава къщичка на тройката трябва да й платите на нея...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори