×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Осъдиха карнобатски полицай, присвоил 20 паунда заради болното си дете


Осъдиха карнобатски полицай, присвоил 20 паунда заради болното си дете
Съдия Денчо Стоянов бе безкомпромисен към поведението на карнобатския полицай. "Той е длъжностно лице, на което държавата е възложила да охранява и гарантира законноста. Нищо не го оправдава", маркира в мотивите си магистратът
15 Ноември 2013, Петък, 12:21 ч.
Автор: Флагман.бг, снимка: Иван КОЛЕВ

Униформеният задигнал банкнотата от предаден за съхранение в полицията портфейл

Полицай от Карнобат е осъден на една година условно с тригодишен изпитателен срок от Бургаския окръжен съд (БОС) заради това, че е откраднал 20 паунда от портфейл, предаден за съхранение в полицията, става ясно от решение на БОС. Парите му трябвали за лечението на детето му, твърди той по време на делото. Преди да стане за резил за 44 лв., Д.М.М.е изряден служител на реда, с дълъг стаж в системата – над 18 години. За последно работи в сектор „Охранителна полиция“.

Фатален за него се оказва денят, в който карнобатлийка намира на улицата портфейл и решава да го предаде в полицията. В него имало документи, кредитни карти, 90 лева и две банкноти от по 20 паунда. Жената е насочена от дежурния към Д.М.М, който съставя документ за предаване на вещите. Използвайки наивността й, той обаче користно пропуска да опише едната банкнота от 20 паунда, дава документа на жената да се подпише и без да го чете тя го парафира. Веднага след това Д.М.М. прибира 20-те паунда и сигнализира на собственика. Потърпевшият разбира, че липсва посочената сума, но не се усъмнил и грам в униформения. До последно смятал, че парите са взети от човека, който е намерил мъжкия аксесоар, но все пак бил доволен, че е открил документите и картите си. Тази версия споделил и на свой приятел.

И тъй като Карнобат е малък град информацията за това твърдение светкавично бързо стигнала до жената, предала документите и парите в полицията. Часове по-късно тя сама издирва потърпевшия и подробно му разказва какво се е случило. Показва и екземпляра за предаване на вещите. Жената се кълне, че не е пипнала и стотинка от намерените пари и предлага заедно да отидат в полицията, за да разберат какво се е случило. Появата им е повече от зрелищна, а скандалните твърдения карат началника на РУП Карнобат да долети в управлението до няколко минути. Той привиква полицая, свил 20-те паунда и настоява за очна ставка между него и двете лица.

В този тест Д.М.М.се дъни и през пот и сълзи си признава, че е взел парите. Бил готов на секундата да върне банкнотата. Молбите му обаче не са уважени и той е предаден на разследващия орган, а потърпевшият и жената, намерила портфейла омерзени от действието на полицая, пускат жалба в Районното. Д.М.М. веднага е отстранен от длъжност.

Дни по-късно съпругата му отива при собственика на портфейла и жената, която го е намерила, за да им пада на колене и ги помоли да оттеглят жалбите си, става ясно по време на заседанието. Тя оправдала действията на мъжа си с болното им дете, за което целият Карнобат знаел и чието лечение струвало много-много скъпо, а семейството се издържало единствено с полицейска заплата.

На първа инстанция – Районен съд Карнобат Д.М.М получава идентична присъда. На втора той променя процесуалното си поведение и вече твърди, че е жертва на конспирация и никога не си е признавал, че е взел банкнотата. Д.М.М. убедено поддържа тезата, че е натопен и от колеги-полицаи, и от лицата, които твърдят, че са потърпевши. „Обясненията на подсъдимия са освен доказателствено средство и защита, поради което трябва да бъдат подлагани на внимателен анализ и преценка от съда“, пише в мотивите си за потвърдената присъда съдия Денчо Стоянов от БОС.


„Деянието не е маловажно. Подсъдимият не е обикновен човек, а длъжностно лице, на което държавата е възложила да охранява и гарантира законността и опазването на правовия ред в страната“, допълва в бургаският магистрат. Решението му е окончателно и не подлежи на обжалване.

В категории: Темида


15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
с
17.12.2013 21:01:23
0
0
Кажете му името на този ПОЛИЦАЙ?
14.
потърпевш
16.11.2013 17:08:15
0
2
Полицайте в града вземат на поразия,страшна паплач?
13.
gb до 10
16.11.2013 02:00:31
0
0
Радвам се че даде яснота по въпроса ... ако наистина се е оправдавал с болестта на детето си и това което казваш е вярно то полицаят наистина е срам за пагона и следва да си понесе съответните санкции.
Интересно е защо Бесове не поразследваха малко повече случая, точно допълнителната информация и събирането и различават писача от журналиста.
12.
veso
16.11.2013 00:28:41
0
2
Директора на Бургаската полиция-Милен Димитров взе торби с пари да повдигат обвинения на хора "с пари но без гръб", но си го оставиха на поста.

Влечугото е замесено в купища корумпирани схеми, но инспектората си спинка.

тука за 20 паунда взели да прилагат закона.
11.
буден
15.11.2013 20:08:44
0
1
Това обаче не е изолиран случай в полицията в Карнобат
10.
Добрата новина е,
15.11.2013 19:48:10
1
2
че детенцето си е живо и здраво. Като всяко малко дете да е имало настинка някаква. Ама не е хубаво да се залага "болестта" на детето. Малък е Карнобат, така е. И се знае, че 20- те паунда не са за лекарства. Важното е, че детенцето никога не е имало никаква сериозна болест.
9.
лекия
15.11.2013 17:29:29
0
2
до възмутен... всичко по реда си... това е една малка стъпка, рано или късно ще се стигне и до тях
8.
възмутен
15.11.2013 14:54:27
0
4
А кога ще осъдят тези,които крадат много повече и ръководят държавата?Техните деяния маловажни ли са според закона?Примерът им добър ли е?Няма управия в тая държава!
7.
вещия
15.11.2013 14:47:12
0
7
рибата се вмирисва от към главата, ако редовия полицай краде 20 паунда то шефа на полицията краде 2000, това ще си помисли всеки човек и е правилно наказанието, това са чужди пари и никой няма право да посяга на тях без значение дали са 20 или 1 лв... най-малкото служител на реда който защитава гражданите
6.
пю
15.11.2013 13:55:41
0
10
не човека да се чуди откъде да вземе 20 кинта а да му дигнат заплатата и много честната държава да му излекува детето без пари
5.
elena
15.11.2013 13:38:22
8
9
Коза е тая дето отишла да се оправдава за 20те паунда, премълчи си ма, много честна се извъди. Да кеже сага кой поема разноските по тва идиотско дело! Ей заради такива грешно преценили се граждани със съвест сме толкова добре. За 50 лева разни лица с ниско самочувствие и болни желания да блестнат са докарали разходи на държавата за поне 5000, а тия дето крадът с пълни шепи никой не ги докладва!
4.
123
15.11.2013 13:19:57
1
7
Интересното е , че като те оберат и парите са по малко от една минимална работна заплата и не мърдат много пръста.Но полицайчето са го сготвили за 44 лв.Не го защитавам , точно така трябва да е .Който краде да бъде наказан, независимо какъв е , но все пак е странно.
3.
gb
15.11.2013 13:02:18
2
10
Ако е виновен да го съдят, но да намерят начин да подпомогнат лечението на детето му ...
2.
2
15.11.2013 12:57:28
0
13
Така е в нашата държава - за кокошка няма прошка, а за милиони - няма закони.
Срам и позор , за 44 лв. да го съдят.
1.
stan
15.11.2013 12:37:38
1
22
Голям престъпник...всеки ден циганите се убиват да крадат сума пари...никаква реакция. Сега сме много примерни като трябва да провалим живота на един човек за 20 паунда.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори