×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пълен потрес! Вадят умрял паламуд от дъното край Маслен нос


Пълен потрес! Вадят умрял паламуд от дъното край Маслен нос
В залива около Приморско и особено около Маслен нос, където водата е най-чиста, е намерен мъртвият паламуд. Рапанджии са се потопили след сигнал на местните рибари и за видели мъртва риба на дъното
21 Септември 2013, Събота, 17:48 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА

В момента паламудът е хитовата риба на пазара, цената му варира между 10 и 12 лв.

Неясно замърсяване е причинило смъртта на част от паламудовите пасажи в района на българското крайбрежие. РИОСВ-Бургас трябва незабавно да вземе проби от района около Маслен нос, тъй като там има умрял паламуд. Това съобщи за Флагман.БГ председателят на туристическата камара в Приморско Стоян Петров.

Тази сутрин местните рибари го алармирали, че сред живите 600-700-грамови екземпляри в мрежите си намират и умряла риба. След потреса на рибарите от Приморско, край Маслен нос са се потопили рапанджии, за дa огледат дъното. Те са видели още мъртва риба долу.

Флагман.БГ призовава компетентните органи за потърсят източника на замърсяването.

В момента паламудът е хитовата риба на пазара. Цената му варира между 10 и 12 лв. От вчера рибарите вадят и лефер, чиято големина достигна 700 гр., но цената му на пазара е с космическото ниво от 35 лв. за кг.


В категории: Приморско


39
Коментара по темата
39.
Фактите такива каквито са
19.10.2013 12:12:44
0
0
ДО
МОН
Кмет на Община Приморско

Копие:
Бесове.ком

ОТНОСНО: Фалшифициране на моя декларация от директора на училището в СОУ "Н. Вапцаров" - Приморско

Уважаеми Г-н Министър,
Уважаеми Г-н Кмет на Община Приморско,
Миналата седмица Ви изпратих жалба, с която Ви уведомявах, че най-неправомерно не ми се издава диплома за средно образование от директора на СОУ "Н. Вапцаров" гр. Приморско г-н Стоян Налбантов, въпреки че в продължение на пет години съм се явявала на изпити в училището като частна ученичка. (Копие от жалбата прилагам тук).
Още в понеделник 30.07.2012 г. директорът г-н Налбантов, явно много уплашен, ме посети в дома ми и след дълги увещания ме накара да сключим сделка, с цената на която аз съм щяла вече да имам диплома. Той ми гарантира, че наесен ще ми издаде диплома след като се явя на два-три изпита, като за целта само искаше от мен повече да не пиша до министерството и инспектората в Бургас и да подпиша декларация, че снемам от него всички обвинения. Съгласих се само на част от условията, които той ми постави и подписах декларация, в която пишеше, че не повдигам към него обвинения, че сме разрешили случая помежду си и че наесен ще се явя само на изпити по литература, математика и един държавен изпит, след което си вземам дипломата. В този момент бях готова едва ли не на всичко само и само да си получа дипломата.
Но впоследствие научих от служители в инспектората, че на практика моят случай не се е разглеждал, защото при тях е пристигнала моята декларация, която съм подписала пред директора и в която съм декларирала, че не съм подавала никакви жалби във връзка с неиздаването на дипломата ми и че ако е пристигнала някаква жалба от мое име то е било, защото (цитирам): "някой друг е злоупотребил с името и положението ми на ученик в това училище".
Твърдо Ви заявявам, че такава декларация не съм подписвала и ако наистина в нея се твърди така: "че някой друг е злоупотребил с името и положението ми на ученик в училището", то това е текст прибавен по-късно от директора г-н Налбантов, с което той е преиначил и фалшифицирал това, което действително съм декларирала.
Твърдо заявявам, че първоначалната ми жалба от миналата седмица е писана от мое име и категорично заставам зад всяка дума писана в нея. Това, което съм изложила в тази жалба е самата истина.
Моля да направите проверка по случая и да вземете отношение по гореизложените от мен факти, а именно - че г-н Налбантов е подправил и фалшифицирал подадената от мен декларация като е добавил в нея думи и изрази, които аз никога не съм декларирала. Декларацията в момента се намира в Регионалния инспекторат по образование - Бургас.
Надявам се на Вашето съдействие!

С уважение:
Живка Стоянова
гр. Приморско
02.08.2012
38.
misteriq
18.10.2013 21:33:20
0
0
ето вашата ученолюбивка в действие
http://www.tube8.com/amateur/bg-kurva/14172301/
37.
Кажете най-после какъв е проблема!
05.10.2013 09:02:46
0
1
Става ли рибата за ядене, не става ли, никой не казва. И после, изводът е ясен. Щом рибата умира, значи че водата е замърсена с нещо и е вредна за хората също. Защо всички мълчат по въпроса и не си казват мнението?
36.
do 35
04.10.2013 15:29:22
0
1
НЕ,НИЩО НЕ СЕ ПРАВИ,-УМРЯЛИ РИБИ ,ТО ХОРАТА СЕ ГЪТНАХА,2-МИЛИОНА БЪЛГАРИ СЕ ИЗПАРИХА И НИКОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ,ЧЕ ЗА ПЕТ РИБИ НЯКОЙ ШЕ СИ МРЪДНЕ ГЪЗЪ ,,
35.
....
03.10.2013 22:05:29
0
0
В края на краищата разбра ли се защо умира рибата? Прави ли се нещо по въпроса?
34.
алан кайряк
03.10.2013 00:39:34
0
0
как ше земи бе , нали плешивия кмет няма да може да си направи далаверката с процентите.тоя джип дето го купил за три хиляди лева откъде мислиш че е .малко беше гладен преди да стани кмет.сега е като пуяк ама не му остана много.ше го видим после.
33.
до 32
02.10.2013 22:49:41
0
0
До Италия не знам ама отиват в Гърция на Халкидики.Там ще похарчат нашите пари от данъците ни,свъртяните бургазлии дето работят в общината.За приморци място няма там.Така е и с проектите ,коя местна фирма е взела проект тука.Никоя.
32.
:)
01.10.2013 23:56:57
1
1
заспали са приморци...общинарите си готвят екскурзия до побратимите в Италия,...а за транспорта до селата какви далавери се въртят...няма думи!Някои ще изреват ама ще е късно,както винаги!
31.
до 28
30.09.2013 21:47:12
3
2
заспал кмет заспала община какво искаш да се случва
30.
незабравко
30.09.2013 12:23:46
4
1
нищо ново под слънцето....важното че си имаме община...кмет и общински съвет, а кой крал..кой на е,ал не е толкова важно!
29.
до 25
29.09.2013 22:59:05
3
4
И да има нови места да не мислиш че скапаното докторче станало кмет по погрешка ще ги обяви.Той прави това което му отърва.Виж конкурса за автобусите които ще карат децата.Така направен само за да го спечели пак Тошко Тюлиев.Ние да не пасем трева бе кмете.Стига с тези яснополянски номера.Няма да участваме защото предварително е предрешено коя фирма ще спечели.
28.
Забравиха ни
29.09.2013 22:32:37
0
0
Какво става тука, защо от десет дни няма нови статии за Приморско? Нищо ли не се случва в селото?
27.
Ще спре ли най-после този терор?!
28.09.2013 20:20:35
0
1
БОЙ В МРЕЖАТА, СЕКССКАНДАЛЪТ В ПРИМОРСКО ВЛЕЗЕ В НОВА ФАЗА

*От училището алармираха полицията и прокуратурата за писанията на бившия учител по информатика в Интернет
Илонка ИВАНОВА
Нови "Интернет послания" заляха редакцията ни след публикацията "Сексманиакът от Приморско тероризира "Компас". "Няколко" ученика избраха електронната поща на вестника, за да я залеят с едно и също послание:
"СОУ "Никола Йонков Вапцаров" - Приморско: Ние- учениците от девети клас, заявяваме, че днес - 6
март, изгорихме дневника си в знак на протест срещу директора Налбантов
НЕ ИСКАМЕ ТОЗИ ПРОСТАК ДА НИ БЪДЕ ДИРЕКТОР!!!!
Настояваме Налбантов да бъде уволнен за просташкото си и ненормално поведение. Ще продължим да горим и други дневници, ако исканията ни не бъдат изпълнени.
9 - и клас, общообразователна паралелка Който иска да види останките от дневника, да отиде на плажа срещу "Понса"
Посланията са или повече, отколкото е броят на учениците в класа, или ги изпраща едно и също лице от
различни електронни пощи с различни адреси. Поне е сигурно, че един човек може да си направи безброй пощи в Мрежата и да се подписва както си иска. Иначе е необяснимо как деветокласниците са се наговорили и са решили да занимават точно редакцията на вестик "Компас" със запаления дневник. Съмнения кое е лицето закономерно възникват, след като бяхме бомбардирани с негови писма в продължение на цял
месец. Логично е, че не децата от Приморско са решили да поведат безсмислена кореспонденция с нас, а някой друг. Някой, който има изгода около името му да се шуми, някой, който отчаяно иска да отмъсти на бившите си колеги, някой добре запознат с компютрите и възможностите за комуникация на всички нива и по всякакъв начин.
*Какво цели изгореният дневник
Никой уважаващ себе си вестник не би обърнал внимание, че в Е-нското училище в еди- кой си клас на някого му хрумнало да гори дневника. Това се случва във всяко учебно заведение с цел да се скрият двойките и особено отсъствията, заради които можеш да бъдеш изключен. Децата го правят още откакто съществуват дневници, дори само за да привлекат вниманието, да се направят на герои или да вкусят
дъха на опасността и риска. Ако пък целият девети клас настояваше за оставката на директора Налбантов, нямаше да премине към толкова префинени и добре обмислени действия. Ученическата психика е ясна - отказване да влизат в часове, подписки, стачка, протест, но не и атака по Интернет. Това е някак много
странно, много анонимно и не е присъщо за децата. Впрочем и подписите на повечето, изпратили еднаквия текст, са "Анонимен". При проверката се оказа, че дневникът наистина е изчезнал на 6 март, а на седми е бил направен друг. В него са нанесени всички оценки от личните дела на учениците.
*Учители:Работим в ужасна обстановка! Чувстваме се тероризирани, чувстваме се употребени, чувстваме се непрекъснато на показ, като опитни зайчета. Така не може да се работи - заявиха вчера учители от гимназията в Приморско. Работим в изнервяща обстановка и не знаем всеки момент какво да очакваме. Непрекъснато ни пречи и ни притеснява. Чувстваме се сякаш непрекъснато ни наблюдава под лупа и дебне всяко наше действие, за да го разнесе после във вид на "компромат". При такава ситуация не смеем дори една крачка да направим накриво. Не е ясно как ще бъде изтълкувана тя. Не може да се живее и да се работи така. Уведомили сме и полицията, и прокуратурата. Какво още да направим?
Бившият наш колега има контакти с децата, събира се с тях, те му доверяват какво става в
училище. Информацията за дневника е излязла оттам. Беше се разчуло из цялото училище. Такива инциденти стават навсякъде. А той го използва оново в наш ущърб и отново поиска оставката на директора. Смятаме, че трябва да се намесят вече компетентните органи.
26.
до 25
28.09.2013 20:17:35
0
1
ще има да чаааааакаш... от умрял писмо
25.
новости
28.09.2013 19:18:56
0
2
какво става в общината май е имало нови свободни места за работа без да се дава гласност нови кадри и нови пътни,а.....и ние сме с образование и то от жителите на цялата община
24.
до Флагман Касабова и Борянка и някоя Калинка
25.09.2013 19:54:09
2
4
умрела риба,умрела община,умрело училище..явно вече сте разкрили терористична мрежа и нейната структура
23.
до Флагман Касабова и Борянка
25.09.2013 11:21:09
0
1
Браво на Флагман, имате си страхотен дописник и информатор! Всички тези глупости за общинските съветници, Барцулева и умрялата риба имат един и същи почерк и стил!
Същият, който упорито "хвали" и пише за училището и учителките. Бравооо, гениални сте!
22.
Даскалото
25.09.2013 11:07:17
0
1
Кво става ве, защо не може да се влезе в предишната тема - 57 първолаци влизали в училище - пак ли някакви скандали стават в това даскало?
21.
рибар
24.09.2013 20:28:53
0
4
защо никой не казва че срещу Резово има платформа за шистов газ и ако има изпускане на този газ е нормално да измре част от рибата
20.
до приморските рибари
24.09.2013 13:07:55
0
10
Като няма жив паламуд, ще ядете миди!
19.
!!!
24.09.2013 10:19:56
0
1
Добре де, а от какво все пак е умряла тази риба? И става ли въобще за ядене? То е ясно, че никой не яде жива риба... Какъв е проблемът, не разбрах?
18.
Слави
23.09.2013 21:17:44
2
0
Предлагам на входа на града да издигнем статуя на паламуда.паламуда.И да го патентоваме като наша марка.ПРИМОРСКА..
17.
ДО ПРИМОРСКО
23.09.2013 01:03:25
1
4
ЗНАЯТ ТЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ.СЪС ТИЯ ЗАПЛАТИ И ПРОЦЕНТИ ОТ ПРОЕКТИТЕ И ПЪТНИТЕ КОИТО ИМ СЕ ПЛАЩАТ ПО 4 000 /ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ ЛВ./ НА ГОДИНА.НЕКА ДА ИМ Е ЛОШО.
16.
приморско
22.09.2013 23:42:44
1
2
Така е .Оная дългата кранта от Бургас не си върши работата.Затова в Приморско е хаос.Ама как да не е като те не знаят защо са тука.
15.
Вън от общината!! Изтровихте ни рибата!!!
22.09.2013 10:58:15
1
6
За всичко са виновни онез курви дето Германов ги доведе от Бургас. Глейте кво пишат за една от тях:
"Абе не я знаем сега каква е ама докато живееше в Ясна поляна се чудехме това хубаво момче Петко как можа да се ожени за такава ахмакела.Не само тъпа но и проста и ограничена а на всичко отгоре излезе и курветина.Изневери му и той хи би шутът.Добре че се отърваха от нея.Голям боклук.Няма що."
14.
ТЕТРАДКА
22.09.2013 10:03:53
1
3
кои в тази тъпа държава позволява на такива места строителство?или са имали ниви по скалите?като не можаха да докарат морето до софия затова се правят магистрали и се строи безразборно по бреговата ивица.няма ме.ясто къде да се отиде на риболов някои собственик ще те гръмне че си влязъл в имота му
13.
РИБАР
22.09.2013 02:00:27
2
3
НЯМА КАК В МРЕЖИТЕ ДА СЕ ИЗКАРА ЖИВА РИБА.РАЗБИРА СЕ ЧЕ Е УМРЯЛА.ЗА ПАЛАМУДА СТАВА ВЪПРОС.ТАКА ЧЕ НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ.
12.
...................
21.09.2013 23:57:13
1
1
Хахаха 10 -ти!Точно в целта!
11.
Поля
21.09.2013 23:44:32
0
3
Няма как рибата да е на дъното умряла.Тя изплува на повърхността и морето я изхвърля на бряг.Какво дъно,какви пет лева?Дори и гърмежи да има с ракети пак няма как.
10.
до флагманите
21.09.2013 21:08:48
1
2
Как да не е по темата коментара за Ваня Желева? Тя нали е учителка? значи трябва да учи децата как се лови паламуд.. връщайте веднага коментара!
9.
до 6
21.09.2013 20:18:23
0
3
паламудените пасажи им изпиха мозъка и затфа нямат акъл
8.
Zuzi
21.09.2013 20:02:59
1
1
Малка оправка в това, което написах:не паламудови пасажи, а паламудени пасажи.
7.
Zuzi
21.09.2013 19:57:36
0
2
Моля, прецизирайте думите-не паламудови, а паламудени пазари. Не хитова риба, а паламудът е хит на рибния пазар.
6.
*********
21.09.2013 19:54:33
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
5.
всичката ви риба втасала
21.09.2013 19:47:30
2
1
да вий ба и паламуда
4.
лектор
21.09.2013 19:12:54
1
1
,,гърмяната,, риба се набива лесно в мрежите,а на паламуда най много да му се спукат тъпанчетата...тази риба няма мехур за разлика от сладководните риби..
3.
до Приморско
21.09.2013 18:57:48
2
5
Хубаво бе маняк, ама темата е за паламуда?!?!?!?!??!!
2.
*********
21.09.2013 18:33:21
5
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
1.
лекия
21.09.2013 18:30:10
1
4
от край време не е новост за никой че нощем бракониерите "гърмят" рибата по цялото черноморие, в черноморец около поделението е всяка нощ ... има държавна служба която е наясно с това...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Колко често трябва да чистим хладилника? А четката за зъби? Минаването с прахосмукачка и кърпа за прах съвсем не изчерпва битката с мръсотията и бактериите у дома Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Haд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac. Haй-зaceгнaти ceĸтopи: тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили Ha втopo мяcтo в нeгaтивнaтa cтaтиcтиĸa ce нapeждaт Финaнcoви зacтpaxoвaтeлни дeйнocти Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Лили Иванова хвърли око на ресторант „Кралско село“, превръща го в културен център Saloon Li Фондацията на певицата е изпратила искане до зам.-кмета на Бургас да вземе апетитния терен в Морската градина под наем за 10 години Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Кредитът за ремонт гълта 17 бона лихва Преобразяваме гарсониерата с 35 000 лв.
Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28 Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Над 200 животни загинаха в пожар в зоопарк на полуостров Крим Спасени от огнената стихия са само две мечки
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори