×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МБАЛ „Дева Мария“ върна доверието в бургаското здравеопазване - виж видеото


МБАЛ „Дева Мария“ върна доверието в бургаското здравеопазване - виж видеото
Основният мотор на МБАЛ "Дева Мария" - проф.Борислав Владимиров(вляво), д-р Снежа Згурова и Нели Атанасова (вдясно) обобщават успехите пред медиите
29 Август 2013, Четвъртък, 19:25 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, видео: Иван КОЛЕВ

Над 40 хил.пациенти са обслужени за четири години в най-добрата частна клиника в Южна България

Над 40 хил.пациенти са излекувани в МБАЛ „Дева Мария“ за последните четири години, отчетоха днес от ръководството на здравното заведение.

Тази седмица най-добрата частна болница в Южна България празнува своя четвърти рожден ден.

„През 2008 г., стартирахме изграждането на болницата върху гола поляна. Година по-късно започнахме с три отделения, днес те вече са 12 и разполагат с най-съвременната апаратура за болнично лечение, приети и излекувани са 40 хил.пациенти, а през доболничната помощ са преминали над 100 хиляди“, каза обобщи на пресконференция прокуристът на здравното заведение Нели Атанасова.

Най-важното е, че върнато доверието в бургаското здравеопазване. Само в родилното отделение, което дава най-много поводи за радост са приети 4385 бъдещи майки.

„Това означава, че сме спрели потока на нашите родилки към други болници в страната“, заключи Атанасова и  приложи друг пример – сериозно е развита и гинекологичната хирургия, като основната заслуга е на началника на отделението д-р Георги Хубчев.

С високи резултати може да се гордее и отделението по ортопедия, защото там работи едно от българските светила в медицината – проф.Борислав Владимиров, който успя да наложи в МБАЛ „Дева Мария“ ендопротезирането и приложи десетки иновации в детската ортопедия.

Известно име е и методическият ръководител на Хирургичното отделение. Определеният за „Медик на 2012“ проф. Никола Владов, заедно със своя екип, практикува в Бургас. През тези четири години в отделението бяха наложени неинвазивните методи на работа като лапароскопията.

МБАЛ „Дева Мария“ може да се похвали и с най-доброто отделение по съдова хирургия, където проф. Тодор Захариев и доц. Борислав Денчев извършиха уникални в тази област операции.

Отделението по урология за кратко време се утвърди като безспорен лидер в Югоизточна България, отбелязаха от здравното заведение. Там се извършват редица сложни интервенции, които са изключително иновативни за страната.

За „стълба“ на болницата бе определена „Реанимация“, където са най-тежките случаи. „Това е и наша основна задача – ние да не бягаме от тежките случаи, дори напротив – да правим всичко възможно за лечението на тези хора и полагаме грижи за пълното им възстановяване“, допълни прокуристът на МБАЛ „Дева Мария“.

„Много е важно да разработим отделенията, които са оборудвани по най-високи стандарти, но без лекарите-професионалисти и работещи в екип, това постижение нямаше да достигне до там, където сме сега“, коментира главният лекар на болницата д-р Снежа Згурова. Именно постоянното повишаване на квалификацията на лекарите е основен елемент от политиката на собствениците д-р Хусеин Абумелих и синът му Семир Абумелих. За последните четири години множество специалисти преминаха обучителни курсове и семинари в чужбина.

Проф.Борислав Владимиров  маркира, че МБАЛ „Дева Мария“ получи акредитация и за учебна база, като подписа договори за партньорство с най-големите медицински университети в страната. Така занапред ппрез обучителни курсове ще преминат десетки лекари.





В категории: Здраве


13
Коментара по темата
13.
hahha
02.09.2013 15:50:07
2
2
40 hilqdi izlekuvani ,a zachto nekazvat kolko neizlekuvani i umreli imat?????
12.
Ованесян
30.08.2013 16:26:12
2
3
Началник Згурова с голям финес се е пременила на тия години.....Как професионално се е разгърдила - какво демонстрира?!
11.
Нина К.
30.08.2013 14:23:48
0
7
Преди година и половина ме оперираха в отделението по Съдова хирургия.Останах впечатлена от професионализма и човечността на др.Денчев.Изпитвам благодарност и уважение към него и всички работещи в отделението! P.S.За коментиращите заплащането ще добавя,че като здравноосигурена по никакъв начин не бяха нарушени правата ми.
10.
лекуван там
30.08.2013 13:45:35
5
5
по големи мошенници от тях няма,търгаши на човешка плът.болката за тях е източник на пари, само за много голяма проверка плачат и ще я получат
9.
Колю
30.08.2013 13:44:36
2
0
До #8 като гледам и ти си излезнал с името си, застанал до професори като ...... Работещи и можещи. Голям ли се чувстваш? Щот звучиш като мижитурка!
8.
колко професионална злоба
30.08.2013 12:56:37
3
6
Защо един от тези критикари не излезе с името си - защото това са все некадърници завиждащи на работещите можещи. Като застанеш завистливецо до професори като Владимиров и доктори като Хубчев - тогава ще лаеш - сега се пръснете от злоба, така както МБАЛ Дева Мария се пръска по шевовете от пациенти а вашите болници са празни
7.
popo
30.08.2013 12:41:57
5
5
Защо Токуда не рекламира така агресивно своята дейност ?
Защото всички знаят , че плащаш но и получаваш .
А тук в Девата плащаш и не получаваш качество .
6.
mm
30.08.2013 12:38:11
4
2
Всеки ден нов доктор ,всяка седмица нови правила , всеки месец нови цени .Голяма стратегия за качество на обслужване ! Само с реклама не става.Вкараи тези пари за добри доктори .
5.
пациент
30.08.2013 11:04:35
1
3
До отстрани-много реклама,много локум,удари тавана!А пропо...когато се говори на малко име-това предполага че със Самир сте яли и пили на една маса,познавате се добре,цункали -гункали сте се и т.н.Уважителното е да се употребява фалията на човека,особено във медии!!!
4.
Колю
30.08.2013 11:01:43
4
3
Подкрепям пост #2. Няма нови специалисти. Гост специалистите идват 1 път в месеца за прегледи и да покажат на нашите нещо. Карашмалъков гост от Ст. Загора го чаках 45 мин. Два пъти му се обаждаха и нагло лъжеше. Е как да му поверя живота си после. Да не говорим за белодробни операции. След втората операция, неуспешна "ами няма специалисти, отидете в София".
За многознайковците това не е измислица, а тази и други статии лъхат на платена реклама.
Аа и проф. Николай Владов е от ВМА. Медик на 2012 год за постиженията си в чернодробната хирургия. И сега за първи път ще идва да консултира Болницата.
3.
До наблюдаващ
30.08.2013 08:30:20
5
6
Oт коментара Ви става ясно,че таите злоба,омраза и завист.....Моля ,потърсете квалифицирана лекарска помощ.Вие сте опасен за бургазлии,които обичат града си и всеки ,който прави нещо за него...
2.
наблюдаващ
29.08.2013 21:47:40
6
11
само едно мога да кажа: нов бардак със стари курви не се прави.
1.
отстрани
29.08.2013 21:16:46
5
13
Шапки долу пред таланта и умението на екипа, сформиран от Самир Абумалех - един чудесен предприемач с невероятен размах ! Наистина можем да се гордеем с болницата, която по нищо не отстъпва на софийските такива - дори и университетските - с нова апаратура последно поколение и с перфектни специалисти ! Дъщеря ми имаше удоволствието да работи макар и за малко там - е , когато фактите говорят ........ Дерзай все така, Самир :) !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Отровна гъсеница вкара в болница бременна жена Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Созопол очаква 15 % ръст на туристите през лятото, много хотели отварят още за Великден Към средата на май кметът ще организира среща с бизнеса и всички ангажирани със сезона институции Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден Ето кои държавни шефове вземат по 1400 лева на работен ден В много предприятия ограничението от 18 минимални заплати за шефовете отпадна миналата година Затворник осъди държавата за 16 лева Затворник осъди държавата за 16 лева Пандизчията поискал общо 20 бона обезщетение за теснотия и дървеници Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Преди 5 години те убиха и разфасоваха богато семейство, но още не са осъдени Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета Тревожна секс статистика сред мъжете ни: Един от десет не вдига самолета При младите тя може да е в резултат на психологически проблем Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Глория катастрофира, автобус се вряза в белия й Мерцедес (СНИМКИ) Няма ранени, има само материални щети Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Има ли съкращения на работници заради навлизането на изкуствения интелект у нас Той е сравнително скъпа инвестиция – по голямата част от бизнеса все още се ориентира как да го приложи в своята работа, за да повиши продуктивността Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения Студентите от Колежа по туризъм представиха великденски кулинарни изкушения От следващата учебна година в Колежа се разкриват три нови бакалавърски специалности – „Мениджмънт на хотели и ресторанти“, „Туризъм и здравословно хранене“ и „Туризъм и предприемачество“
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори