×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Камено блести с изцяло нов облик за 3,5 милиона лв., кметът обеща още европроекти (СНИМКИ)


Камено блести с изцяло нов облик за 3,5 милиона лв., кметът обеща още европроекти (СНИМКИ)
Улиците в Камено са преасфалтирани, тротоарите са с нови плочки, а майките и бащите се забавляват с децата си в изцяло обновената зона за отдих в града, разказа кметът инж. Стефан Бонев
30 Юли 2013, Вторник, 13:24 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА Снимки Радостина ГЕОРГИЕВА

Общината осъществява проект за енергийна ефективност на 3 училища и 3 детски градини, ще се бори и за подмяна на водопровода в селата Трояново и Тръстиково

Приключи мащабен проект „Благоустрояване, озеленяване и рехабилитация на улична мрежа град Камено“ по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 на стойност около 3,5 млн. лв.

Град Камено е с изцяло нов облик, с подобрена градска среда, благодарение на реализирането на този проект и с неговата готовност това е факт, заяви на заключителна пресконференция кметът на града инж. Стефан Бонев. „Камено вече посреща своите гости с ремонтирани пътища и променена визия. Това е само първата крачка, която правим към подобряване условията на живот в Общината”, каза кметът.

Според градоначалника, трябва да се работи по този начин и българските градове и села да се променят в тази посока. Без средствата, които получаваме от ЕС, не бихме могли да се справим, бе категоричен кметът. И в бъдеще ще кандидатстваме с проекти в новия програмен период, обеща инж. Бонев. Надяваме се да печелим проекти и да решаваме най-неотложните проблеми в инфраструктурата и останалите области, каза още той. 

Подготвили сме проект по Програмата за развитие на селските райони и още в този програмен период ще кандидатстваме за подмяна на водопроводите в село Трояново и в село Тръстиково, каза Бонев. Избрали сме тези села, защото загубите на питейна вода там са най-високи, добави той. В село Трояново загубите са над 80%, каза кметът. Готови сме с проектите и до 10 дни ще кандидатстваме, макар че срокът е до края на месец август, обясни той.

„Вярвам, че благоустрояването на градската среда в Камено, ще повиши качеството на живота, а това от своя страна ще доведе до привличане на нови инвестиции”, допълни зам.-кметът на Общината – инж. Тодор Петров.


Предимно млади майки на разходка с децата си срещнахме в новия парк на Камено

По следващия проект на Община Камено в рамките на настоящия програмен период в момента върви процедурата за определяне на изпълнител на енергийната ефективност на три училища и три детски градини на територията на общината, обясни кметът. „Това са новата сграда на училището и старата сграда на детската градина, училището и детската градина в село Русокастро, както и училището и детската градина в село Трояново. С реализацията на този проект ще се промени самият облик на сградите, но неговата основна цел е повишаване на енергийната ефективност и намаляване на финансовите разходи“, каза инж. Бонев.

 
Грижовен баща също потърси прохлада в чисто новия парк

На пресконференцията присъстваха кметът на града инж. Стефан Бонев, зам.-кметът инж. Тодор Петров, както и представители на фирмите-изпълнители по проекта.

В рамките на приключилия проект за подобряване на градската среда в 10 обособени зони в града са преасфалтирани улици, сменени са бордюрите и тротоарните плочки, които обхващат около 22 хиляди квадратни метра. В централната част на града е обособена зона за отдих – подменени са пейки, дървета, зелените площи са възстановени и облагородени, извършено е и залесяване. Във всичките 10 зони е подменено и уличното осветление. Освен това, преди реализацията на проекта от ВиК-Бургас са подменили водопровода в десетте зони.

 
Кметът инж. Стефан Бонев и зам.-кметът инж. Тодор Петров разказаха какви са
основните дейности по проекта и обещаха още добри новини за живеещите в общината

 

В резултат от извършените ремонтни дейности 10 зони в Камено са напълно обновени. Те обхващат основните улици в града, както и централната зона за отдих. Асфалт е положен на 36 630 кв.м. площ в града. По-голямата част от ремонтите са съсредоточени около административните сгради, училищата и детските гради, така че достъпът до тях да бъде максимално улеснен. Изграждането на инфраструктурата е съобразена с нуждите на хората с двигателни проблеми. След приключване на проекта жителите и гостите на Камено вече се радват и на изцяло променен парк. Освен преасфалтирани алеи и нови бордюри, в зоната за отдих са подменени пейките и уличното осветление. Градската градина изглежда много по-зелена, след като там са били засадени 915 нови дръвчета и храсти, а почти 29 хил. кв. м. са презатревени.
Десетте зони обхващат ул. „Осовобождение“, ул. „Александър Стамболийски“, ул. „Царевец“, ул. „Христо Ботев“, ул. „Републиканска“, ул. „Толбухин“, ул. „Михаил Герджиков“ и централната зона за отдих. Проектът е част от стратегията и целенасочена политика на Община Камено за изграждане на съвременна визия на Общината. Физическото обновяване и благоустройството създават привлекателна градска среда, като предпоставка за по-високо качество на живот, която на свой ред да привлича бъдещи инвестиции и да доведе до икономическото и социално развитие на град Камено. Създаването на достъпна архитектурна среда за хора в неравностойно положение спомага за социалната им интеграция и осигурява равни възможности за живот на всички жители на град Камено. Проектът осигурява равни възможности за всички жители на гр. Камено, околните населени места, гости на града, назависимо от техния пол, етническа принадлежност или наличие на увреждания.


Кметът инж. Стефан Бонев обеща нови европроекти, с които Камено
да привлече повече инвеститори


Общата стойност на проекта е 3 413 977, 33лв., в това число съфинансиране от Европейски фонд за регионално развитие - 2 897 290, 73 лв., съставляващи 85% от общите допустими разходи по проекта; съфинансиране от Държавния бюджет на Република България в размер на340 344, 08 лв., съставляващи 10% от общите допустими разходи по проекта, и задължителен собствен принос на Бенефициента – Община Камено в размер на 170 942, 52 лв, което представлява 5% от общите допустими разходи по проекта.

Изпълнители на дейностите по проекта са бяха определени: строително-монтажните работи - „ТОРКРЕТ“ ЕООД – гр.Бургас; озеленяване – Консорциум „Хан Крум”- гр. Бургас; строителен надзор :„Агроводинвест“ ЕАД- клон Бургас; авторски надзор: „Баланс-Г.В.“ ЕООД – гр.Бургас; финансов одит: „Бургас одитинг“ ООД – гр. Бургас.

Разгледай галерията от снимки:




В категории: Камено


10
Коментара по темата
10.
Камено :)
25.08.2013 09:27:50
4
3
Да си седиш по цел ден в кметството, да си пишеш сам коментари и после да си ги четеш с надеждата и някой друг да е писал нещо хубаво си е жива шизофрения.
Най-циганският град в България - това е Камено. Мръсен и неугледен.
9.
Antonela
21.08.2013 12:30:48
0
0
Taking the ovreeivw, this post hits the spot
8.
реалист
04.08.2013 17:36:57
3
4
На снимката много добре се вижда, че изкъртените пейки на детските люлки не е, защото са некачествени, а най-вероятно това е станало със сила от недобросъвестни граждани... Нека гледаме реално на нещата и се радваме дори на това, което имаме.... Ясно е, че винаги може още :)
7.
Камено :)
01.08.2013 13:56:16
2
7
Дори и на снимките се виждат изкъртените пейки на детските люлки. Ако се направи един одит, дори и от неграмотен човек ще се види лошото качество. Защо след акто всичко е хубаво, след първият дъжд се изрони асфалта и го правиха пак? Не ги ли е срам от фирмата за асфалта да казват,ч е те са правили това? И кметът не го ли е срам всекиден да гледа изроненият нов асфалт и натрошените вече тротоарни плочки? Аз не знам кой е продуцирал тази инфирмация, но това което се направи в Камено е пример как не трябва да се прави. Просото елате и вижте. И то започнете от тези места където са правени снимките. Колко торби с цимент се продадоха от циганите? Как така циганите плащат ток и къде са им партидите? Кой определя че трябва да се плаща по 2 лева на ръка на крушка на месец? По колко плащат "на ръка" на полицията от газостанцията и от дестките казанджийници? Кметът не му пука за нищо и си гледа само комисионните.
6.
kameno
31.07.2013 17:41:44
2
4
Ремонта е само до някъде и асфалта макар, че е нов е много неравен. Не се направиха и легнали полицаи, което създава предпоставка за нещастни случаи. Мисля, че фирмите изпълнители трябва да се подбират много добре. Просто работата не е свършена добре.
5.
АЗ
31.07.2013 16:38:53
3
6
Изглежда много красиво. Браво! Дано мангалите го запазят, а да не решат, че дървото от пейките е за да затоплят бълхарниците си през зимата, а желязото да се предаде на скрап. Така погледнато е много красиво, още веднъж - браво.
4.
калъча
30.07.2013 20:54:29
7
7
Крадоха с и гъзовете си, ама тука ги првъзнасяте.Ама така е ,който плаща, той и поръчва и музиката
3.
Митева
30.07.2013 19:42:06
3
8
Малко завиждаме на Камено.......
но им пожелаваме още по-красив град
2.
K.
30.07.2013 17:33:03
9
8
KOMPLEMENTI ZA g-n BONEV TAKIVA HORA NI TRIABVAT NA BALGARIA
1.
джонатайка
30.07.2013 15:20:07
10
14
Браво на кмета Бонев! Камено наистина придоби съвременен европейски вид и каменовци не трябва да забравят това!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Училището страда от най-големия дефицит – спазване на правила Училището страда от най-големия дефицит – спазване на правила Днес е все по-трудно за учителите и все по-лесно за учениците Двама тийнейджъри са с алкохолно отравяне след абитуриентски купон, единият е в кома Двама тийнейджъри са с алкохолно отравяне след абитуриентски купон, единият е в кома Не е ясно какво е състоянието им Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Поставянето на колчета и на друга маркировка в района на НДК продължи Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" С Димитър дори стигнали до безкрайно критичен момент, когато русокоската вече била на косъм да си тръгне Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Разпродажбата на активите е предприета заради дългове за десетки милиони към НАП и банки на дружеството и други свързани фирми, които се ръководят от Димитър Бичев Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Валерия е категорична, че ѝ е било много трудно да се впише сред останалите участнички Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Инж. Тодор Христов от училище „Н.Й.Вапцаров“ е сред най-добрите преподаватели от региона  Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Много е опасно изказването й, защото става въпрос за един чужд геополитически проект, коментира Любчо Нешков  Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Задигнали му джипа, обрали го в супермаркет... Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Опитваме се да запазим цените на същото ниво като миналата година въпреки инфлацията, увери Клаудио Суичила
Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори