×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Почетен знак на Ротарианството посреща гостите на Бургас откъм магистрала "Тракия" ( виж видео)


Почетен знак на Ротарианството посреща гостите на Бургас откъм магистрала "Тракия" ( виж видео)
Президентите на трите бургаски клуба - Илко Бонев, Юлиян Георгиев и Стефан Германов режат лентата, след като знакът светна за първи път в 21 часа на 26 юни 2013 г.
27 Юни 2013, Четвъртък, 23:32 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ
Източник: Снимка и видео Иван КОЛЕВ

Металната светеща спирала символизира целта на Световното хуманитарно движение - мир, доброта, равенство и любов
Петметров спираловиден монумент от метал и стъклопласт, символизиращ единството и общата мисия на трите бургаски Ротари клуба, бе официално осветен в късните вечерни часове вчера. Знакът, сочещ, че Бургас е част от голямото семейство на Ротари интернешнъл, се намира на входа на града -  по бул.“Стефан Стамболов“, до кръговото на „Метро“. Той е изработен по проект на покойния арх.Петко Йовчев, който бе сред най-изтъкнатите ротарианци в страната. На спиралата са знаците на трите бургаски клуба - Бургас, Бургас-Пиргос и Бургас-Приморие, на върха и знакът на Ротари Интернешънъл.

“Радостни сме, че днес откриваме монумента, който да покаже на гражданите, че тук има три клуба, които служат на обществото “, отбеляза президентът на РК Бургас Илко Бонев. „Щастлив съм, че с реализацията на този проект трите бургаски клуба показахме, че можем да работим като един, но още по-щастлив ме прави, че това е един  устойчив проект, който ще се превърне в символ на Ротари“, допълни го Юлиян Георгиев, президент на РК „Бургас-Приморие“. „Радвам се, че успяхме да направим ротарианството видимо и по този начин. Надявам се да занапред да имаме още много страхотни проекти“, каза на свой ред Стефан Германов, президент на РК „Бургас-Пиргос“.

„В този свят на големи различия и задълбочаващи се противоречия Ротари е обединен около ценности, които са световно признати, движението е на повече от век и е  добър пример как хора от различни професии и различни краища на света могат да работят за една кауза и за човечеството“, отбеляза Калин Барзов, един от основателите и почетен член на Ротари клуб „Бургас“, който бе сред гостите.

Изключителен принос към проекта имат ротарианците Георге Попеску, Стефко Русев, Христин Илиев, Красимир Крумов, Мария Йовчева, Николай Киров, Вежди Орманов, Илко Бонев, Илко Тодоров и Иван Данев.






В категории: Бургас


14
Коментара по темата
14.
Мутричка
21.07.2013 19:13:11
0
1
Аааах Юлиянчоооо, мутричке мазнаааа и ти ли станал масонче веееееее......тарикатчееее. Забрави ли старите времена аааа, като бяхме мутрафончета по чейндж бюрата аааа..??? Мазник такъв лицемерен
13.
Ангел
06.07.2013 03:12:07
0
0
Несправедливо!Събориха истинския символ на града-Храма Св. Св. Кирил и Методий,а сега какви символи издигат.Народе????
12.
неротарианец
28.06.2013 15:38:43
2
1
Този символ наподобява на нещо като маркирана територия!!!!!
ХОРА,ОПОМНЕТЕ СЕ:БЪЛГАРИЯ Е ПРАВОСЛАВНА ДЪРЖАВА!!!!!
11.
Веждичката
28.06.2013 13:17:22
2
1
колелото символа на ротари е СЛЬНЧЕВ СОЛАРЕН знак символ подобно на СВАСТИКАТА -в случая крьга символизира затворения крьг от хора членуващи в ротари не случайно всяка 2ра Масонска ложа носи името Слнцето на еди какво си -на последк хите ложата Сльнцето над Тракия в нея членуват всички кметове и зам.кметове прокурори висши сьдии полицейски началници на Пловдив Хасково Пазарджик Кьрджали а вероятно и Бургас шеф червения олигарх и бивш свинар Георги Гергов
10.
Веждичката
28.06.2013 13:09:45
1
3
ротари е МАСОНСКАТА Б-ГРУПА -нещо като 2ри резервен отбор за спаринг
9.
Глас още по отгоре
28.06.2013 13:03:57
3
5
Каква простотия само лъха от тези коментари на хора, които не са прочоли и един ред през живота си и не са дали една стотинка от своите за нещо добро, нека се вижда колко им е акъла, не ги трийте госпожо Касабова.Това е днешна България, съжалявам, че на времето велики бургазлии като Атанас Сиреков,Веселин Пренеров, Александър Хаджипетров са основали ротарианството.
8.
123
28.06.2013 12:56:45
2
2
Dejurnite komentatori nedorasli pederaz4eta ,pone se informirayte malko predi da komentarite ...rotarianstvoto ne e masonska loja !
7.
Бургас
28.06.2013 10:10:17
4
8
Господа "Ротарианци" ,
Освен софри и клюки какво точно сте направили за Бургас? Не искам да обиждам никого, но коментара на "Mis" изглежда доста точен.Имиджа на клуба ви е на позамогнали се тарикати, които се чудят откъде да изкарат още някой лев.
6.
Глас отгоре
28.06.2013 09:47:49
5
1
Моля, г-жа Касабова да забрани коментарите под този тип статии
5.
Mis
28.06.2013 07:22:12
2
10
Събрани са само първенюта и лекета и малко кариеристи, нормални няма.
4.
оффф...
28.06.2013 00:41:52
2
9
Този паметник ЩЕ ПАДНЕ! Бургас не е масонски град и не е подвластен на тези СЕКТИ!
3.
Oniq
28.06.2013 00:14:06
3
4
Не предполагах че Юлиян и той е масон.Навързани са като черва изродите.
2.
коко
27.06.2013 22:28:59
2
8
Грозотия и пълен КИЧ!Крадливи Бургаски масони!
1.
auuuuuuuuuuuuu
27.06.2013 21:29:24
3
7
И този мазен педал Юлиян ли е масон?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори