×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Решението да не гласуваш, защото всички са маскари, е страшно за България, смятат баща и син Цинцарски


Решението да не гласуваш, защото всички са маскари, е страшно за България, смятат баща и син Цинцарски
Бившият директор на НХК Евтим Цинцарски (вдясно) стана общински съветник, без да храни циганите с кебапчета, сега синът му Стефан е кандидат-депутат от листата на СДС
28 Април 2013, Неделя, 12:47 ч.
Автор: Флагман

Обясняват на хората как да си свържат кабела за цифровата телевизия, а не му казват колко е важен неговия глас, казва бившият директор на НХК

Говори ли ви нещо фамилията Цинцарски? Едва ли, ако не сте от Бургас и животът ви не е бил свързан с нефтохимическия комбинат. На старите нефтохимици тази фамилия е добре позната, защото целият съзнателен живот на Евтим Цинцарски (близо 40 години), е преминал там. Той тръгнал от най-ниското стъпало, докато стане ръководител на 12 000 души.

„Няма начин да не съм обидил някой за тези години. Или ако са били некадърни – бях жесток до безкомпромисност към некадърните. И към непочтените към работата също. Ако някой оттам е скътал един камък в пазвата си срещу мен, аз с удоволствие ще го посрещна, защото той ще е верен”, спомня си тези времена Евтим Цинцарски. Оказва се обаче, че повечето хора го помнят с добро – „той не беше само началник, беше човек. Даваше личен пример, работеше повече от всички”, казват бившите нефтохимици.

Голяма част от тях продължават и днес да бъдат със своя бивш директор Цинцарски, но вече като почетен председател на Съвета  на ветераните-нефтохимици, който събира над 4000бивши служители на комбината. Професионално братство, коeто си има свой организационен живот, своите събития и въпроси за решаване. „Не помня баща ми да е бил толкова зает, когато работеше. Оказва се, че Съюзът на ветераните не е шега работа”, смее се Стефан Цинцарски , или Цинцарски-младши. Не по-малко известен впрочем от баща си, но в малко по-различна светлина.

Той също работи в нефтокомбината, но като юрист. Запален планинар, запален водолаз, запален в работата, забавленията, писаното слово и пеенето на живо. Неслучайно само фейсбук приятелите му са над 900, а извън мрежата – още повече.

Евтим Цинцарски има приятели предимно извън мрежата. На местните избори през 2007-ма година много местни псевдополитици, разтворили щедро кесиите в ромските махали, но останали пред прага на съвета, се учудиха как така той успя с лекота да събере 1778 гласа. И да стане общински съветник от Движение „Гергьовден”. Без скъпа кампания, без кебапчета и без фалшиви фалцети по концерти и митинги. И сега бивши съветници и журналисти признават, че гласът на Евтим Цинцарски е бил един от най-ерудираните и разумни гласове, които са се чували в общинския съвет тогава.

„Може би някакви илюзорни неща са витаели в моята глава. Когато завърших трудовата си кариера мислех, че оттук-нататък нито ме чака кариерен ръст, нито го желая, нито имам някакви други амбиции, освен да служа на обществото. Както съм член на „Ротари” – там се членува, за да служиш на града, на обществото. Тогава си помислих – защо да не опитам да вляза в общинския съвет?  Ако там се съберем разумни хора, да се оформи един колектив, който да бъде носител на добрите идеи и да правим хубави неща за Бургас. Бях изненадан, че не се получава”, спомня си Евтим Цинцарски.

С политика се е захванал по идея на сина си Стефан, който членува в „Гергьовден” от дълги години. „И аз смятах, че един мъж на 60 години още има какво да даде от себе си”, допълва Цинцарски – младши. „За разлика от други колеги в съвета, които макар и разумни, робуваха на своите партийни интереси, „Гергьовден” не искаше такива неща от мен. Искаше само това, което съм и което мога да дам”, разказва Евтим Цинцарски. Не крие, че е разочарован от българската политика и от политиците, загубили човешкото си лице: „Много се вдъхнових от хората, които излязоха на протестите. Те казаха - на партиите ние не вярваме, вие не правите нищо добро за нас. Но избори се печелят с партии, такова е нашето държавно устройство. Държава обаче не се управлява с партии – тя се управлява с хора”.

„Цяла България тежко се увлече по модното рязане на ленти и се опи от успехите на добре похарчените европейски пари. В един момент забравихме, че животът има много други измерения. Нещата се получиха малко като в онази реклама, в която тъжно момченце иска от баба си домашно готвена манджа, а тя го праща в известна верига хипермаркети, щото там имало евтин сапун” , се включва в разговора Стефан. Баща му обаче е безкомпромисен и към неговото кандидатиране за депутат: „Смятам, че Стефан е наблюдавал този мой опит да вляза в политическия живот, защото не го смятам за завършено цяло. Хубаво е, ако все пак успее да не допусне наивност в своята работа. Ако той стане проводник на нуждите на хората, за да могат те достойно и нормално да живеят, това би украсявало неговата политическа кариера”.

 

Евтим Цинцарски: Радвам се, че Иван Костов най-сетне напусна СДС, този човек трябва да се срамува

Успяхте ли да изпълните това, което планирахте в общинския съвет?

- Не мога да съм доволен, защото исках да предизвикам повече хора за предана служба на бургазлии. Не може ти, когато искаш една обществена трибуна, да я превърнеш в говорилня, където ставаш, не казваш нищо, сам не знаеш за какво си станал, говориш и забравяш мисълта си и стоиш там половин час, защото имаше и такива екземпляри.

Как гледате на коалиция СДС, от която Стефан е издигнат за кандидат-депутат?

- Аз съм страшно доволен, че тази група партии успя да се обедини. Защото нашият народ в навечерието на демокрацията повярва точно на едно такова обединение. Радвам се, че Иван Костов най-сетне напусна СДС, този човек трябва да изчезне съвсем и да се срамува, а не отново да се бута в политиката.  У нас има много голяма неграмотност по отношение на изборите. Като Алеко стигнахме до извода – всички са маскари и аз по-добре да не гласувам. Този момент е страшен за България, той изкривява изборния механизъм. Твърдия електорат излиза и гласува и се чудим после що са им такива процентите. Ако щеш иди на тото играй, и там не знаеш дали ще спечелиш. Избери, но пусни истинска бюлетина. Не се ограмотява нашия народ и не знае, че фалшивите бюлетини се разпределят точно към партиите, които са донесли най-големите бели. Могат да ни обясняват много време как да си свържем цифровата телевизия, но не ни обясняват колко порочно и страшно е да не гласуваме.

- Кой е най-големият кусур на Стефан?

- Мисля, че трябва още повече да засили контактите си с хората. Иска се умение, талант, да можеш като говориш с оня байно, да се интересуваш ако щеш от реколтата, от виното му. Може да са най-елементарни приказки, но те трябва да ти говорят нещо. И ти с възможностите, които ти дава вече участието в управлението, да търсиш да му помогнеш.

- Смятате ли, че Стефан прилича на вас?

- Смятам, че семейството не може да не окаже влияние върху едно дете. Бих бил много доволен и едно му пожелавам – да запази почтеността в политическия живот. Ако човек съумее да е почтен, от това по-добро няма. Тогава и приятелите ти ще бъдат добри приятели, и тези, които са гласували за теб, ще те споменат с добра дума.

 

В свободното време Цинцарски-младши се отдава на хобито си, свързано естествено с морето

 

Стефан Цинцарски: Държава се отнася към бизнеса като скрит в храстите катаджия

-  Стефане, желанието да се впуснеш в политиката от опита на баща ти ли идва?

-  Включването на баща ми в политиката беше моя провокация. Моето участие в политиката от името на „Гергьовден” и това възрожденско начало, с което основаваме коалиция СДС, е осъзнато и добре премислено решение с ясното осъзнаване за всички „за” и „против”. Този начин е най-почтен, най-правилен, не е втурване и не е залитане.

- Хората не вярват на политиците – как се връща това доверие?

- Това, което най-много ме разстройва, е безверието, и то пасивното безверие. Защото добре - като отричаш абсолютно всичко и твърдиш, че няма субект, в който да повярваш, какво правиш? Седиш и се притесняваш, кършиш ръце. Или чакаш  50 лв. (дори и за 150 чувам) за твоя глас?  Участието ми в тези избори е моят опит и моят начин да променя нещата.

- А някакви конкретни идеи, на които хората да вярват? Реално осъществими?

- Ако всички седим и се тръшкаме защо е умрял малкият бизнес, той умря, защото въпреки цялата тежест на икономическата криза, държавата избра катаджийския метод. Седи в храстите скрита, като види, че някой профучи, изскача и маха палката – сега какво правим? Не поиска да поеме риска да отпусне малко юздата и да облекчи бизнеса. Извън мащабните инфраструктурни проекти с европейски пари, всичко останало беше смазано. От бизнеса се поиска да си плати всички сметки и в момента, в който не му остана ресурс за собствен живот, да затваря.

- Бизнесът е дъвка в устата на много партии. Кое ви отличава?

- СДС е носител на добрата традиция на осмислените промени, резултат на колективни и всеобщи усилия.  Конкретна позиция – запазване на плосък данък, въвеждане на почасова ставка на заплащане с цел намаляване на осигурителната тежест на отделния предприемач, който се опитва да запазва, а не да съкращава работни места. Търговските вериги – там да има 50% българска продукция, за да се стимулира и запази родното производство.




6
Коментара
Пожар унищожи 22 яхти
Пожар унищожи 22 яхти 15/05/2024, Сряда 16:17 1
6
Коментара по темата
6.
trol
29.04.2013 12:37:25
0
2
V sazdadenata politicheska obctanovka v kenefa - Bulgaristan , e PRESTAPLENIE ako glasuvash ! Koito glasuva e predatel na Rodinata si !!! Kazah !
5.
stanimirbg
28.04.2013 19:39:33
7
3
От както СДС излюпи оная отрепка Йордан Цонев толкова ми паднаха в очите че не искам да ги чуя даже.
А истинските бургазлии да гласуват за НФСБ иначе майка им жална (джамии,все по-голяма синя зона и най-вече все по-големи данъци и такса смет).Данъците ни драги Бургазлии са най-високите в страната ,ако искате да паднат бюлетина 4 за втората политическа сила в бурга НФСБ .За сведение те имат повече общински съветници в местния парламент от ДПС И БСП взети заедно.
4.
савата
28.04.2013 16:14:51
5
2
винаги гласувам за БСП
3.
123
28.04.2013 15:47:59
1
2
Da naistina Evtim Sisarski e edin mnogo dostoen covek... ste glasuvam za Stefan a ne za SDS ?!
2.
гражданин
28.04.2013 15:39:10
3
3
Работил съм с със стария Цинцарски- искам ръководители като него да управляват държавата. Синът не е по-различен от баща си. Успех на Стефан, и дано повече почтени и морални хора, като него, да има в политиката!
1.
Почтен в политиката
28.04.2013 14:11:23
3
4
Да ще гласуваме и за да сме почтени ще е против ГЕРБ и СДС! На Карата, Марков и Цинцарски!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Тази Ергенка се оказа доста богата. Вижте с какво се занимава семейството й Бащата на Надежда се оказа виден бизнесмен
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори