×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съветниците от ГЕРБ наказаха шампионката по танци Ванеса Манева, защото баща й е опозиция в местния парламент


Съветниците от ГЕРБ наказаха шампионката по танци Ванеса Манева, защото баща й е опозиция в местния парламент
Ванеса Манева и Лоренцо Сики си извоюваха участие на Европейско и Световно първенства, но бяха игнорирани от мнозинството на ГЕРБ, само защото момичето е дъщеря на Георги Манев
Тема в развитие
виж още
скрий
24 Април 2013, Сряда, 12:31 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Това е политическа дискриминация като по времето на социализма, каза лидерът на ПП Средна европейска класа Георги Манев

Общинският съвет в Бургас отказа да отпусне средства за явяването на шампионите по спортни танци Ванеса Манева и Лоренцо Сика на европейско първенство в Судак, Украйна и на световното в Ченгду, Китай. Скритият мотив за скандалното решение е, че бащата на Ванеса е общинският съветник от опозиционно настроената в местния парламент партия Средна европейска класа Георги Манев.
Двойката е повод за гордост на Клуба по спортни танци „Бургас 1975”.
На квалификациите в София на 9 март в групата за Младежи – Латиноамерикански танци, Ванеса и Лорецо извоюваха шампионската титла и така заслужиха да представят България на европейско и световно първенство.

Вместо да подкрепят таланта на танцьорите на елитните състезания обаче, общинските съветници от управляващото мнозинство влязоха в люта и унизителна разпра с баща на Ванеса, който за малко не прерасна в бой в залата на Общинския съвет - чуха се срамни обиди, квалификации и абсурдни искания. Поводът беше докладна записка, входирана от зам. кмета Лорис Мануелян, в която се казва, че в деловодството на Община Бургас са входирани две искания от Андрей Тодоров – председател на Клуб по спортни танци „Бургас 1975” и от Силвия Живова – председател на Българската федерация по спортни танци. С писмата Федерацията и бургаския клуб  искат финансово подпомагане на двойката Ванеса Манева и Лоренцо Сика за представянето им на шампионатите в Украйна и Китай в размер на 3500 лева. Както и на още една двойка, която ще се състезава само в Украйна - за нея те поискаха 1 500 лв.

„3 500 лв. са само самолетните билети и не съм ги искал аз! Никой не може да ме упрекне, че съм в конфликт на интереси, защото аз като баща съм поел изцяло издръжката на Ванеса в клуба. Абсурдно е всичко, което се случи. Партньорът на Ванеса е италианец и първоначално искаха да танцуват за Италия, толкова усилия положихме те да се състезават за България и за Бургас, а ето, че подложиха дъщеря ми на политическа дискриминация.  Аз се грижа всеки месец те да тренират, да се обучават в Италия, където издръжката е по 100 евро на час. В случая с предложението на Общинския съвет изобщо не е ставало дума за това, че тя е мое дете, докладната записка не е от мен. Става въпрос за шампиони по спортни танци и за отношението на местния парламент към тях”, възмутен каза Манев днес. Припомняме, че години наред Георги Манев спонсорира този клуб, както и турнирите в Бургас, които се провеждат от името на Община Бургас. Самият той вчера дори предложи да се оттегли докладната записка, след като видя бурните реакции от страна на мнозинството. Предложението за отпускането на средства дори беше използвано за искане към Манев да се извини за отношението си към съветниците на ГЕРБ. Припомняме, че преди повече от месец опозиционерът си изтърва нервите по време на дебат. „Цяла България ги псува, а аз просто исках тогава да ме чуят за непосилно високия размер на такса смет в Бургас. Тогава водачът на ГЕРБ Димитър Людиев ме нарече смешник, а аз го като минавах край него му отвърнах да се е.бе в г...за. Това беше. Няма да се извиня за нищо. Аз искам извинение за спортистката Ванеса Манева, че я наказват политически. Това е дискриминация като по времето на социализма. Отказвам да пълзя пред ГЕРБ”, каза Манев. Той се зарече, че все пак танцовата двойка ще участва в първенствата, макар и без финансовата подкрепа от Общината.

Водачът на групата на ГЕРБ Димитър Людиев заяви, че лично в неговата позиция по темата няма тенденциозно отношение към Манев, но призна, че част от съпартийците му вероятно са гласували емоционално.  „Имаме отделени общо 8 хиляди лева, за да може представители на всички клубове да се явяват на международни състезания. Моето предложение беше да бъдат разпределени справедливо поравно на всички, като се падат по 800 лева. Ако дадем 3500 лева сега наведнъж, то тогава на другите ни представители не остава нищо. Трябва да подкрепяме всички талантливи бургазлии”, смята Людиев. Той заяви, че поведението на Манев в залата изобщо не го интересува. „Не може обаче да застанеш на трибуната и да обиждаш на майка общински съветници и после да очакваш да те подкрепят. Това емоционално се отразява на хората”, каза Людиев. Той каза, че след сесията е получил обаждания от родители, които са го поздравили за позицията, тъй като решението било справедливо. Проблемът обаче е, че Манев не се е изказвал от трибуната, припомняме, че подмятането срещу Людиев е направено мимоходом, по пътя към банката обратно. Нещо повече - вчера юристът от ГЕРБ Стоян Евтимов имаше наглостта направо да каже от трибуната: "Ще подкрепим тая докладна, ако Георги Манев се извини".

В крайна сметка постъпката на групата на ГЕРБ, които са мнозинство и могат да решават всичко и без присъствие на останалите групи, бе крайно обидна. Защото трябваше да гласуват пари за две изявени танцови двойки - за едната двойка Десислава Тепавичарова и Димитър Димитров те отпуснаха исканата сума от 1 500 лв. - за Украйна. За двойката  Ванеса и Лоренцо, който се записа като българин и ще се състезава за България и Бургас както в Украйна, така и в Китай - пари нямаше!


В категории: Политика


Любовен хороскоп за 6 – 12 май
Любовен хороскоп за 6 – 12 май 06/05/2024, Понеделник 21:36 0
14
Коментара по темата
14.
ВЪЗМУТЕН
25.04.2013 12:58:46
0
11
За каква политическа дискриминация става въпрос, Манев, когато ти си този , който до вчера целуваше ръцете на Кмета и на Герб, че и сега ходеше да им се предлагаш за изборите. Ти си най-големия плазмодий и най-големия интересчия в този град. Може ли навсякъде да се хвалиш ,че си собственик на сградите срещу Пантеона, което означава, че разполагаш с милиони, и в същото време да ревеш по сайтовете и Скат , че си бил политически дискриминиран. Твоето е най-голямата наглост, която може да се види и чуе. Дори и клуба да е искал тези пари, ти трябваше да направиш така ,че тази докладна да не влиза изобщо на сесия. А не да стоиш цял ден в залата на общинския съвет (сигурно за първи път от няколко години насам) и да чакаш да дойде точно тази точка. Съветниците от Герб подпомагат талантливите деца, но които наистина имат нужда от помощ. А не хрантутници на общината като теб.
13.
срам
24.04.2013 21:00:28
11
3
Потресаващо, грозно и срамно е за ГЕРБ, че направиха така и показаха как за едни става, за други не! Какво ако родителите ти не са богати не може да спортуваш ли? Няма никакво значение дали е дъщеря на Манев или на друг ... детето ще представлява България на световно и европейско, това е съвсем различно от глупавите им политически и личностни конфликти. И точно преди изборите ГЕРБ доста глупаво направи.
12.
boss
24.04.2013 20:06:31
3
14
Има и други двойки които ще ходят на европейско по спортни танци от Бургас, обаче те не са включени в молбата от Българската федерация по спортни танци ...защо ?Защото докладната е дерижирана от някого ,от кого отговорете се сами ......
11.
бургазлия
24.04.2013 19:34:44
10
5
... ако се извини ще го подкрепим...ебати наглоста от партя гроб
10.
Георги Петров
24.04.2013 19:31:36
13
4
Докладната и желанието за субсидиране на двойката не е направена от баща й Георги Манев, а от Федерацията по спортни танци. Детето стана жертва на политическа дискриминация, защото баща й се явява опозиция на ПП ГЕРБ. А доколкото знам майката (Мария Тепавичарова) на момичето от втората двойка на които са гласували финансиране работи в областна управа и е от ГЕРБ.
9.
бургазлия
24.04.2013 19:00:27
21
35
Грешката в сумата е моя. Каза ,че 3500 лева са нищо за него. И този тръгнал да яха протестите на улицата . Защитник на онеправданите.
8.
бургазлия
24.04.2013 18:56:50
6
16
Извинявайте, обаче, аз вчера гледах сесията и Манев заяви, че за него 300 лева са нищо , издръжката на дъщеря му струвала на месец 10 000 евро. Е като има толкова много пари и е такъв баровец, да вземе да плати на дъщеря си билетите. Има много други талантливи деца в тоя град, чиито родители не се изхвърлят публичнох колко са богати, само защото наистина нямат пари. От какъв зор само дъщерята на Манев е талантлива и заслужава всяка година да получа пари от общината. Манев, срамувай се ! И вместо да плащаш за подобни статии , дай парите на дъщеря си.
7.
бургазлия
24.04.2013 18:55:10
31
9
Госпожи и господа общ. съветници не се ли срамувате,че нямате достойнството да надмогнете личното си отношение към бащата и да ощетите едни талантливи деца!Та нали те ще представа страната ни1 Има ки по-голяма дипломация от спорта?Шампионите ,които прославят страната остават в историята на спорта и страната.А за Вас никой няма да се сеща утре ,че сте били общински съветници.Засрамете се дребни и злобни душици!
6.
gre6nik
24.04.2013 18:33:13
10
6
няма да коментирам пикантността от Общинския съвет в Бургас. Ще направя коментар на следното изречение:Имаме отделени общо 8 хиляди лева, за да може представители на всички клубове да се явяват на международни състезания. Тази сума ми изглежда доста малка. Не може да имаш цена на билет по няколко стотин евро на състезател, за да отиде до друга държава, и да залагаш такава цифра в бюджета на общината. Дано от тук нататък всички в Общинския съвет да си вземат поука и да не ограничават с липсата на средства състезателити, които отиват да представят Бургас и България.
5.
ОТВРАТЕН
24.04.2013 17:17:25
20
11
БОКЛУЦИТЕ ОТ герб СЕРИОЗНО СА СИ ПОВЯРВАЛИ, ЧЕ ОБЩИНАТА ИМ Е БАШИНИЯ. ПОМИЯРИ ВРЕМЕ Е ДА СИ ХОДИТЕ... 12 май наближава .....
4.
такса
24.04.2013 15:21:59
16
9
Ами,така както такса смет е най-висока в Бургас/за което няма спор ,независимо дали го казва Манев,Мосинов или Чолаков/,а Людиев се прави на луд,че не е така и тя се плаща от всички,то парите за подпомагане на талантливи състезатели,трябва да достигат до всички.Ако ще е 800лв,то дайте ги.Тук няма значение чия дъщеря или син е състезателят,но явно за ГЕРБ имааааа...както има за кого ще е концесията,обществената поръчка или някаква помощ.Господа ГЕРБаджии,това не ви е бащиния.Това е град Бургас и той е на хората и бизнеса в него,не на общинските съветници идепутати от ГЕРБ,Алоууууууу!!!!!
3.
Манев
24.04.2013 14:17:03
3
22
Манев, стига глупости достатъчно пари имаш ще се оправиш и без субсидия. Нека тези пари да отидат за хора които наистина нямат финансови възможности.
2.
Niko
24.04.2013 13:34:29
6
18
Lichnoto mi mnenie e che gospodin Manev ne tribva da iska pari ot obshtinata. Gospodinut ima vuzmojnost da izdurja dustheria si sam, neka tezi pari da otidat za talani koito niamat finansovi vuzmojnosti. Biznesmeni kato Manev triabva da podpomagat mladi sportisti i klubove ne da iskat ot obshtinata da plashtat za deteto mu.
1.
istinata
24.04.2013 13:23:18
23
17
Ami to GERB nakazvat celiq balgarski narod,vreme da gi svalim ot vlast.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Най-съществените валежи се очакват в сряда и в четвъртък, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев Неприятна изненада за пътуващите с влакове Неприятна изненада за пътуващите с влакове Средно с 20% плащаме повече за билет Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Поне до изборите в САЩ няма да се променят драстично цените на петрола на световните пазари, прогнозира експерт  Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче В Люлин се разгоряла истинска войни между съседи за паркоместа Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“,  гр. Пазарджик. Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Управниците от региона се обединяват за нова кауза - разширяването на граничния пункт Малко Търново-Дерекьой Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% През първото тримесечие на годината в област Бургас е започнало строителството на 1470 апартаменти и еднофамилни къщи ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас „Тази цел е изпълнима, защото сме показали, че умеем да защитаваме правата на избирателите си“, каза водачът Севим Али Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област БСП ще се бори за минимум два депутатски мандата от Бургаска област „Ще се движим в скоростната лента и ще изпреварваме“, даде заявка областният лидер Тодор Байчев
Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO)
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори