×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

За СДС ще гласуват свободните хора на Бургас, а не тези, управлявани от командири


За СДС ще гласуват свободните хора на Бургас, а не тези, управлявани от командири
Листата ни е само от бургазлии, постъпваме честно към хората, защото искаме да правим политика в тяхна полза, а не да печелим държавна субсидия, каза водачът на СДС и коалиция Костадин Марков
11 Април 2013, Четвъртък, 14:30 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

За да искаш доверие, трябва да си направил нещо за града си, а не да разчиташ на частицата "ще". Борим се за необлагаем минимум - хората, които имат най-ниски доходи да не плащат 10% данък

Костадин Марков е роден през 1971 година. Завършил е Строителния техникум в Бургас, след което продължава инженерното си образование във ВИАС, специализирал в Нов български университет, завършил Политическата академия. „Животът ми тръгна, свързан със строителството”, казва за професионалното си развитие Марков. Бил е надзорник, имал е собствена фирма. Участвал в реализирането на много проекти, като един от големите от тях е брегоукрепването на Приморско. Бил е общински съветник, зам. председател на комисията по ТСУ. От 6 години е зам. кмет по строителството в Община Бургас.

„Обожавам да спортувам, вече има много хубави спортни комплекси в града и постоянно можете да ме видите там”, казва Марков. Обича да гледа футболни мачове, запален е по Формула 1, както и по всичко, свързано със спорта. Когато напрежението от работата му дойде в повече, обича да отмаря например в Отманлий. Не се увлича по шумните компании и нощни заведения.

 Женен е, съпругата му се казва Кремена, има двама сина – Иван на 8 години и Мартин на 1,5 години.

Костадин Марков е областен лидер на СДС. Той е водач на листата за предстоящите парламентарни избори, на които партията се явява в коалиция с "Обединени земеделци", Радикалдемократическа партия, Българската социалдемократическа партия и Движение "Гергьовден”.

 

- Г-н Марков, само след няколко дни СДС официално ще стартира своята кампания за предстоящите парламентарни избори. Започвате нестандартно, с размяна на книги. На какво ще разчитате по време на кампанията и смятате ли, че в Бургас предизборната битка ще се различава от тази в други райони на страната?

- Ще водим толерантна кампания, която ще се крепи на посланията, които искаме да излъчим към хората. Ще представим градивни политики. Очакванията ми към другите партии са, че в един град, в който има ТВ СКАТ, няма как да има некомпроматна кампания, така че очаквам от там да има съответните закачки, на които обаче толкова сме свикнали, че трудно ще се трогнем. Надявам се останалите, т.е. основните политически сили, да излъчат сериозни послания, които да коментираме, така че хората да имат възможност да изберат това, което най-много им харесва и което ще е в тяхна полза.

- Защо решихте да се кандидатирате за депутат?

- Бургаската листа на СДС е най-лесно наредената листа в цялата страна, защото се състои изцяло от качествени хора. Събрахме се, обсъдихме различни варианти. Абсолютно никой от кандидатите за депутати не е за подценяване и всеки може да бъде водач съвсем спокойно – и юристът Цинцарски, и адвокат Вълчо Чолаков и Константин Райков, и т.н., да не изброявам всички. Те решиха аз да я водя, защото съм в местната власт и смея да твърдя, че имам принос за хубавите неща, които се случват в града. Ще дам всичко от себе си, за да бъда полезен на хората преди всичко и след това на партията.


Кандидат-депутатите от СДС и коалиция откриват кампанията си в Бургас в неделя, 11 часа, на Охлюва

- През следващия месец избирателите ще чуят много обещания, много ангажименти към тях ще бъдат поемани. С какво ще се отличавате вие?

- При нас няма да има популизъм, ще говорим за конкретни и изпълними неща. През тези 6 години като зам. кмет съм натрупал наблюдения какви са проблемите в града и кои от тях са свързани с решения в Народното събрание, каква нормативна база трябва да се подготви, за да може да работят по-добре не само общинска администрация, но и държавните структури. Нашите предложения ще бъдат конкретни и добронамерени. Хората ще се сблъскат иначе с много популизъм и той вече се вижда отвсякъде –  чуваме обещания за 1000 лева заплата, национализация и други. Ние подходихме честно към избирателите. Много малко хора знаят, че ако минеш 1 % на изборите и си регистриран като отделна партия, взимаш държавна субсидия. Тя е левче на глас. Което означава, че ако минеш 1 % , което примерно е 40 хиляди гласа, изкарваш хиляди левове за издръжка на структури и т.н. Жалкото е, че много от партиите играят именно за тази субсидия и изобщо не им пука дали ще влязат в парламента и дали ще правят политика. Просто босовете им искат да прибират всеки месец един пари. Когато обаче се явиш на избори в коалиция – това не е така. Не минеш ли 4% - не вземаш държавна субсидия. Когато наши коалиционни партньори питаха защо не се явим с регистрацията на СДС, аз казах, че е редно да постъпим честно – или искаме да правим политика, или по-добре да ни няма.

- Във вашата листа прави впечатление, че всички са бургазлии. Смятате ли, че това е във ваша полза, някои партии разчитат на национални лидери, за да привлекат избиратели?

- Да, нашата листа е изцяло от бургазлии. Винаги в СДС сме разчитали на това, не искаме парашутисти от София. Вижте какво става в останалите листи – всички тези, които се навъртат около вождовете, се слагат като водачи в дългите листи. Това е старото мислене - на всяка цена едни хора да станат депутати. Вижте в ДСБ – Веселин Методиев е в Бургас, Екатерина Михайлова също е пратена да води други листи в страната. Много се радвам, че в ГЕРБ определиха Ивелина Василева тук за водач, което е от полза на града. Аз съм категоричен, че за да поискаш доверие от хората, трябва да си показал, че нещо си свършил в този град, а не само да използваш частицата „ще”.

- Бургазлии безспорно виждат, че градът се промени. Ще може ли СДС да открои своят принос за това в тази кампания?

- Не искам да преливам доверие с това, че съм зам. кмет и съм участвал във всичко хубаво, което се случва в този град. Искам за нас да гласуват свободните хора, не тези, които си изхвърлят боклука през терасите. Нека да ни подкрепят тези, които не искат да имат командири, не искат батки, не искат аги, не искат объркани женици да ги водят.


През свободното си време Марков обича да играе футбол, до него е големият му син Иван

Искам да имаме доверието на хората, които мислят и са готови да участват във вземането на решения, а не да разчитат на поредния спасител, който да ги оправи. В този смисъл нашият потенциал е много голям. Не мога да си представя свободен човек да гласува за авторитарна партия. И то точно в Бургас.

- Вие добре познавате проблемите на града, както и проектите, които тепърва предстои да бъдат реализирани. За кои от тях има нужда от по-сериозна подкрепа в парламента?

- Най-дребната работа е да лобираш за конкретни обекти за града си. Това може да го направи всеки един депутат от всяка партия. Има примерно пет големи обекта в Бургас, тичаш по министерства, бориш се, но това е най-елементарното. По-сложното е да пипнеш така нормативната база, че единствените свежи пари, които влизат в държавата, а именно от европейските фондове, да се усвояват бързо и честно. Обектите да бъдат печелени от фирми, да бъдат отваряни работни места и така да живне страната. Законът за обществените поръчки примерно трябва да се ремонтира сериозно, трябва да се ускорят сроковете за подписване на договорите с фирмите, да се намалят сроковете за възможностите на обжалване. Защото сега трябва да чакаш първо да се произнесе КЗК, после ВАС, после евентуално петчелнка на ВАС, а от друга страна европейските проекти са с определени срокове, които притискат общините. Трябва да се пипне и държавния бюджет, голяма част от брутния вътрешен продукт идва благодарение на туризма, нещо което пряко ни касае. Виждате в какво състояние са плажовете, буните вече са изядени от морето. Хората не идват тук да ги наблъскаме само в жилищата в Слънчев бряг, а искат да виждат хубави заливи и плажове, чисто море. През държавния бюджет трябва да бъдат предвидени средства за брегоукрепването, за изграждането на буните, за да може да бъдат привлекателни пясъчните ивици. Другият проблем е инфраструктурата. Тръгнахме да правим магистрали, което е много добре, но старата част на АМ Тракия примерно вече е за ремонт, докато се завърши новата. Като искаме да направим нещо както трябва, освен новата част, трябва да се преасфалтират и съществуващите участъци, за да стане всичко от край до край.

- Досегашното управление беше критикувано, че залитна по инфраструктурни проекти за сметка на социалните дейности. Вие как се отнасяте към тези критики?

- Много се радвам, че почти всички партии от десницата – ГЕРБ, СДС и ДСБ общо взето формулират едни и същи цели в тази посока. Всички говорим за необлагаем минимум, защото това означава тези хора, които имат най-малки доходи, да не плащат 10% данък. Ако не може да се вдигнат доходите, поне да не им се взема от малкото, което имат. Но категорично оттам нагоре данъкът не бива да се пипа. Защото, ако се вдигне, много хора ще излязат в сивия сектор и просто няма да го плащат. Много се радвам, че партиите от десницата мислят в една посока.




29
Коментара по темата
29.
нерон
17.04.2013 10:34:58
0
1
какво обвинявате Марков,бе, момчета? много му завиждате, че направи Бургас един приятен град за живеене, заедно с кмета разбира се...
28.
ДРЪН, ДРЪН
16.04.2013 14:36:50
0
2
МНОГО сте ми тъжни, когато ви гледам как изпълнявате платени поръчки, да плюете тези които наистина работят. Незнам от коя гнусна партийка сте сигурно БСП, АТАКА или ДПС, ама за мен няма значение, защото всички сте способни да падните толкова ниско, за да плюете предизборно, що нищо не казахте 1,2 години по рано нещо ами ся, а? А всички дет плюете ся МАРКОВ ходихте да му досаждате и да го молите за тва или онова, хахахах МНОГО СТЕ ЖАЛКИ
27.
Да, да
12.04.2013 22:04:20
1
2
Дай боже ТРИМА да влязат в ЗАТВОРА :)))). Ама, надали?!
26.
3-ma
12.04.2013 19:11:42
2
1
ТРИМА ВЛИЗАТ ОТ СДС --
25.
Въпрос към Дани
12.04.2013 14:55:06
2
2
Ти за кого говориш, че нещо се обърках?
За Костадин Марков ли?
Или не знаеш, че той започна първата си работа като зам.кмет на 36 години, и все още не разбира в какво се състои работата му, а само гледа как да съсипе на някой бизнеса или да направи някоя интрига.
Най-големия злобар е точно този който даваш за пример!
А СДС не само трябва да изгони семейство Маркови, но и всички червени подводници внедрени от БСП!
24.
дани
12.04.2013 14:05:19
2
2
аман от злобни хора ксато чета някои от коментарите. това са лица очевидно, на които завистта им пречи и вместо да работят и да постигат нещо - стоят и си гризат ноктите от мъка как да сринат някого, който е повече от тях. Добре, че бургазлии са умни хора и няма да се вържат на глупостите на СКАТ. А СДС отдавна трябваше да се изчисти от старите муцуни и е добре, че върви напред.Желая им да успеят на изборите
23.
СКАТАТА
12.04.2013 11:52:27
4
4
СКАТ СИ НАЗНАЧИЛИ ТУКА ДЕЖУРНИ ПЛЮВАЧИ. НЯМАТ ДРУГ ВРАГ САМО КОСТАДИН МАРКОВ Е ВРАГЪТ -БОЙ ПО КОСТАДИН МАРКОВ, ДАВАЙТЕ АМА ДА НЕ ВИ ВЛЕЗЕ НА ВАС
22.
Така, така
12.04.2013 10:37:45
4
3
"Когато напрежението от работата му дойде в повече, обича да отмаря например в Отманлий".
Ама разбира се, помним как на 7 месец от Вашето звездно кметуване през 2008 година успяхте да си купите почивна станция в Отманли, чрез поставената фирма на Стела и Атанас Бошеви за над 270 000 български лева, откваднати от Бургазлий.
Разбираме Ви, г-н Марков, човек и да краде пак се уморява, трябва и да се почива....
А пък това, че не обичате шумни кампании е единственото вярно което излиза от Вашата уста. Вие обичате задушеванта компания на 18 - 20 годишни кифлички, които да Ви шепнат на ушенце.
21.
Тошко Иванов
12.04.2013 10:16:04
4
4
Що не харесвате Маров.Много крадял.Какво от това-нали ми дава заплата.Аз съм доволен.
20.
Наглец
12.04.2013 09:38:51
4
5
Последен напън крадеца Марков да се докопа до заветния имунитет. Ама няма да го огрее, "чадърчето" ще падне и наглеца ще бъде предаден като Миро Мършата на прокуратурата която чака "удобния момент" за му тегли ножа и тогава ще му лъсне маймунския крадлив задник какво е надробил!
19.
Катя Лилова
12.04.2013 08:34:40
3
6
г-н Марков, гласувах за СДС на местните избори, а получих група Демократична коалиция - двама на Лидер, един ДСБ, един ДСХ и един СДС. Ти си в далаверата, като всички от администрацията, но само теб атакуват. Или си глупав или си зависим. Така, че каквото и да бръщолевиш - губиш!
18.
Петър
12.04.2013 06:20:14
5
6
Листата не е само от бургазлии !
Как така се радвате на "единомислието си" с другите десни партии, а пък не може и да става и дума за толерантност от Ваша страна към тях от Вашите думи?
Безочлив лъжец, наричащ себе си демократ!!! Иди се гръмни мутра загубена.
17.
Манафов
11.04.2013 23:00:23
5
6
Марков краде-сдс реве.Марков с милиони а простите седесари-гладни горките.
16.
бургазлия
11.04.2013 22:52:35
6
9
МАрков е готин и работяга, като не ви харесва - плюйте си го по СКАТ, пък чакайте някой да ви обърне внимание. Ама това няма да промени фактите. Успех на СДС, на Цинцарски също
15.
Гербер
11.04.2013 22:43:42
5
3
СДС е живия труп.Жалко-какъв тъжен край.
14.
десен-бесен
11.04.2013 21:23:00
7
7
добре, че е Марков, за да има живо СДС в Бургас. на някои не им харесва, но е факт, че СДС е фактор в града
13.
Готвач
11.04.2013 20:52:34
6
8
То затова вече няма никой в сдс.Боклука Марков го унищожи.
12.
Манафов
11.04.2013 20:48:17
6
10
Това копеле Марков унищожи сдс заради собствения си интерес.
11.
Наблюдател
11.04.2013 20:46:09
6
9
С крадеца Марков начело-боже до къде тигна сдс.
10.
Математик
11.04.2013 20:44:17
5
9
Голям фактор са сдс в бургас-само 1 съветник.Смешници.
9.
даниел
11.04.2013 19:21:29
11
8
хубаво е да има още някой смислен в дясното пространство. От останалите изцепки е очевидно нищо не става, а в Бургас СДС са фактор, така че ще ги подкрепя
8.
aum7
11.04.2013 18:50:31
4
9
Искам да попитам тези с пяната около устата, които продължават да лъжат, че СДС е подлога на Герб, защо на сините им бе отказано да имат хора в избирателните комисии от ЦИК изцяло доминиран от гербаждии. Истината е че именно Герб прави всичко възможно да няма никой друг в дясно и всички приказки за връзки с Герб идват от хора, които се опитаха да разцепят СДС за да се харесат на Костов. Не успяха …..Костов не ги хареса.
7.
реститут
11.04.2013 18:41:21
8
10
Стефан и Коцето са добра комбинация. доказали са, че знаят и могат.
6.
ками
11.04.2013 18:07:13
10
9
Готини хора! Вместо да се гласува за вмирисани партийни функционери, трябва да се даде шанс на дейни лица като тях
5.
Успех
11.04.2013 18:07:04
10
10
Браво, най-после се намериха смели хора които правят опит да възродят СДС като коалиция от партии, такава каквото беше преди Иван Костов да е направи като отделна и самостоятелна партия!
4.
дядо
11.04.2013 17:52:20
7
8
това СДС е гейберастка подлога,нищо общо със СДС
3.
бургазлия
11.04.2013 16:11:32
8
10
в СДС поне са малди и амбициозни хора, листата им е хубава, дано да успеят, въпреки разпада на национално ниво
2.
СДС
11.04.2013 15:49:15
9
13
Маркови и подобните им съсипаха СДС.
1.
смях
11.04.2013 15:41:55
8
15
Точно вие цял мандат сте управлявани от ГЕРБ.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори