×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Без джетове и водни колела на Северния плаж в Бургас, плаващ атракцион ще бъде хит за най-малките


Без джетове и водни колела на Северния плаж в Бургас, плаващ атракцион ще бъде хит за най-малките
Северният плаж ще бъде единствения, който ще предлага специализиран плаващ стол за хора с увреждания, които ще бъдат придружавани във водата от асистент и спасител, напълно безплатно, съобщи управителят на фирмата наемател Атанас Атанасов
02 Април 2013, Вторник, 11:30 ч.
Автор: Флагман.БГ Снимки Женя АТАНАСОВА

Фирмата наемател „Бургас Бийч”  продължава да бъде инициатор на плажни турнири по волейбол, футбол, състезания за деца „Бързи, смели, сръчни” и бирен фест

Детски кътове, плаващ атракцион във водата за малчуганите, съоръжения за инвалиди, евтини чадъри и шезлонги, десетки спортни мероприятия през лятото обещава наемателят на Северният плаж Бургас Атанас Атанасов, управител на фирма „Бургас Бийч”.  Ивицата ще бъде единствена по родното Черноморие с „видеочи”, камери ще дебнат за джебчии и ще пазят летовниците от неприятни инциденти. Тази година няма да има джетове и водни колела в морето. За сметка на това свободният достъп за плажуващите ще е над 50% от ивицата. Всички тези новости бяха представени днес на пресконференция от управителят на компанията-наемател Атанас Атанасов, съпредседателят на Асоциацията по водно спасяване д-р Андрей Найденов, управителят на охранителната фирма VTA Иван Кичев, собственикът на „Екотой”.

Фирмата – наемател се захваща с активна подготовка за предстоящия туристически сезон от 10 април. От тази дата започват разстилането на временните пясъчни диги, изградени през зимата. Ще бъдат поставени рампи за хора с увреждания. От 15 май започва подготовката за спасителните постове.  37-спасители ще пазят от неприятни инциденти летовниците в Бургас. По предварителен план плажът ще бъде открит за първите туристи с нов облик и пълна готовност от 20 май, а на първи юни ще бъде даден официален старт на сезона. Спасителите ще бъдат оборудвани с нови по-модерни радиостанции, за да имат непрекъсната връзка помежду си. През деня моторна лодка със спасители ще патрулира. В по-късните часове на деня ще има на разположение джет при евентуални инциденти в морето, който за броени минути ще може да покрие периметъра на цялата ивица при необходимост, както досега. Наемателят има собствена линейка с пълно най-модерно оборудване, осигурено е постоянно дежурство на реаномобил с шофьор.

 
Общо 9 заведения ще има по Северния плаж, както досега

Северната ивица ще се охранява тази година от служители на частна фирма, които ще бъдат в помощ срещу евентуални кражби и вандалски прояви. Със същата цел ще работи и 24-часово видеонаблюдение, което бе въведено още миналото лято. Модерната система отново ще следи денонощно за инциденти, вандали и джебчии. 

Най-новият проект на наемателя на плажа Атанас Атанасов е за изграждане на канализация. В инженерната инфраструктура, одобрена от отговорните институции, ще бъдат свързани всички заведения по ивицата, както и санитарните възли.

Ще има съблекални, душове и мивки.

„Химическите тоалетни от миналия сезон са демонтирани, а на тяхно място ще изградим нови санитарни възли с течаща вода”, обясни Атанасов.

Наемателят ще постави контейнери за разделно събиране на отпадъците.

За хората с увреждания ще бъдат изградени три специализирани тоалетни, по международен стандарт. Те ще разполагат с падащи плотове и ще могат да се използват също от майки с бебета, тъй като ще бъдат удобни за повиване и смяна на памперси, уверяват от фирмата наемател. На Северния плаж ще се поставят и три подстъпа към ивицата за инвалидни колички, които са задължително условия на „Синия флаг”. Започната е процедурата за изграждане на пътеки, които да стигат чак до морето, за да могат хората с  увреждания свободно да се придвижват до водата. Решението е свързано с новите стандарти на „Синия флаг”. Това лято ще бъде закупен и специализиран плаващ стол за хора с увреждания. При влизане във водата те ще бъдат придружавани от асистент и спасител, след като бъдат прегледани щателно от медицински работник.


За спортуващите ще бъдат изградени и осигурени 3 волейболни игрища и 1 футболно

Така Северният плаж ще бъде единствен по Черноморието ни, който ще предлага тази уникална екстра и то напълно безплатно в унисон със социалната политика на наемателя.

Няколко дни преди официалното откриване на сезона пясъчната ивица ще бъде обезпаразитена, за което наемателят ще уведоми туристите с информационни табели.

За спортуващите ще бъдат изградени и осигурени 3 волейболни игрища и 1 футболно, три трибуни за фенове, 3 кътове за деца, които ще се позват безплатно. За най-малките ще има аткракцион върху плаваща платформа във водата.

Новост на ивицата тази година ще са информационните табла, които ще дават сведения за  качеството на морската вода. И през този сезон ще има безплатен интернет.

В сайта на „Бургас Бийч” ще може да се наблюдава безплатно онлайн всичко, което се случва на плажа. Сайтът това лято ще информира за моментната температура и влажност на въздуха, както и за скоростта на вятъра.

Фирмата –наемател ще продължи политиката да организира плажни турнири по волейбол, футбол, състезания за деца „Бързи, смели, сръчни”, бирен фест, отбелязване на Световния ден на младежта с „Игри на добра воля”, мини футбол, бадминтон, детски хепънинги и др.

Ще бъдат изградени обозначени коридори за практикуващите сърф на Северния плаж.


В категории: Бизнес , Бургас


Автор
3
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
3
Коментара по темата
3.
oPS
02.04.2013 19:43:07
0
3
Kak she e narkoman Naseto e kvi gi govorite ,ne gledate li kak go hvalqt tiq limoni ?:))))))))))))Aman ot mutri i narkomani deto iskat horata da gi priemat za neshto poveche ot tova !VINAGI SHE SI TAP EBAN NARKOMAN
2.
кака
02.04.2013 16:03:30
0
5
Смръкни си бе Насе а поле ще видим
1.
Стойновски
02.04.2013 14:26:33
1
7
Лелее, този лъже повече и от мен...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори