×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Надлезът край "Кроношпан" ще изведе трафика от Бургас, хората ще дишат по-чист въздух, а улиците ще са здрави


Надлезът край "Кроношпан" ще изведе трафика от Бургас, хората ще дишат по-чист въздух, а улиците ще са здрави
Иван Вълков е категоричен, че въпреки забавянето на строителството на последната отсечка на магистрала Тракия, това лято тя ще бъде готова, а по пътя Сарафово-Поморие ще се пътува спокойно
01 Април 2013, Понеделник, 13:46 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Ще намерим баланса между мащабните инфраструктурни проекти и социалните проблеми, защото бургазлии трябва да имат работа, те не искат подаяния, а възможност да печелят сами

Иван Вълков е завършил средно образование в Химическия техникум, специалност „Автоматика и електроника в химическата промишленост”. Работил е в „Нефтохим”, където е карал стажа си.  Висшето си образование е завършил в МЕИ във Варна, по професия е машинен инженер. Работил е 18 години в системата на международния транспорт като е бил механик, технолог, главен инженер, зам. директор по техниката в СОМАТ. След закриването й е работил в нейна дъщерна фирма. Занимавал се с наземното обслужване. Има магистратура „Публична администрация” във Варненския свободен университет.

Бил е футболист в „Черноморец”, а в казармата е бил в спортна школа „Чавдар”. Плувец е, но сега казва, че няма време да ходи на басейн. Обича да релаксира на планина със семейството си.

Женен, с едно дете, живее в бургаския квартал „Сарафово”.

Общински лидер на ГЕРБ в Бургас, беше 3,5 г. председател на Транспортната комисия в парламента, а в момента е кандидат за депутат за предстоящите на 12 май избори.



- Г-н Вълков, идва лятото, а стана ясно, че има голямо забавяне в изграждането на магистрала „Тракия”. Това е един от най-големите обекти, който пряко засяга Бургас, ще бъде ли завършена магистралата в срок все пак?

- Да, това според е най-важния обект. Нормално е хората, особено тези, които ще тръгнат към морето това лято, а и тези които пътуват всеки ден от Бургас за София, да ги интересува дали ще бъде завършена в срок. Магистралата ще бъде завършена, в това трябва да бъдат сигурни всички. Първо – за нея има осигурено финансиране, над 70% вече е завършена. Това, което трябва да се направи вече, е основното асфалтиране и след това някои довършителни работи. В интерес на истината още в началото на март се забелязваше, че има забавяне и за съжаление изпълнителят използва, че в момента държавата е в такова състояние и има промяна в управлението. Ако се мине на 2-3 смени и се работи по-интензивно може да бъде завършена в срок В противен случай ще има закъснение, какво ще бъде то –никой не може да каже. Може обаче да бъдем сигурни в едно – ще пътуваме това лято по магистралата.  Като се има предвид, че в България десетки години сме чакали нейното завършване, смятам, че ако има забавяне в рамките на месец или два, е приемливо. Действително при последното ми пътуване до София видях, че с доста по-забавени темпове вече се изгражда магистралата. Не ми се иска да подозирам, че това е свързано по някакъв начин с изборите, които предстоят. Но в край на сметка това е основна работа на изпълнителя.

- Още един път има директно отношение към лятото тук – Бургас-Поморие, в момента пътуването в този участък е трудно заради ремонта. Ще може ли спокойно да пътуват хората, когато трафикът стане интензивен?

- За пътя Бургас – Слънчев бряг имаме уверенията на изпълнителя, че ще стане в срок участъкът Сарафово – Поморие. Там, единственият проблем, който може да доведе до забавяне е, че има 20 метра, които не са изследвани от археолозите. Не знам колко време ще им е необходимо, но вероятно ще са две или три седмици, за да направят проучвания.  През зимния период това не беше възможно, макар че климатът тук е доста мек. От Агенцията по пътна инфраструктура излязоха с изявление, че са на път да подпишат споразумение с археолозите и до края на април този проблем ще бъде изчистен, което означава, че до края на май ще имаме работеща отсечка.

 
Част от проектите, с които депутатите от ГЕРБ се гордеят за Бургас, този път те ще залагат и на осигуряване на работа за хората в региона

Там няма да може да се прави обратен завой от Сарафово. От квартала ще може да се включват тези, които пътуват към Поморие, а в обратна посока ще има кръгово кръстовище в района преди пречиствателната станция. Не може на всеки километър да има такова кръстовище. Съгласно пътните инструкции това са възможностите, те са напълно нормални и са в рамките на 3 километра. Това са основни и важни пътища за лятото, но не са всички. В края на миналата година беше завършен изключително важен път – Бургас-Малко Търново, а също така и Царево-Ахтопол, който дълги години беше в много тежко състояние. Те вече са готови да посрещнат гостите на нашия регион, както и пътя Ясна поляна – Приморско. Много важна е отсечката  Ришки проход-Карнобат-Шумен, имаме уверенията, че ще е готова до юни или юли. Този път, който изостава в нашия регион е Бургас-Средец-Елхово. Той е готов над 50-60% и общо взето не е мръднал от Нова година насам.

- Какъв е проблема за него?

- Не мога да отговоря, но изпълнителят е един и същ с този на лот 4 на магистрала „Тракия” (б.р. Холдинг Пътища АД). Аз като човек, който се е занимавал с тази дейност, мога да твърдя, че след като минат изборите, едно от първите неща, които ще бъдат запитани както Пътната агенция, така и Министерството на регионалното развитие, ще бъде за изпълнението на договора по този проект.  Този път трябваше да е готов до есента на 2013 година, но това, че не се работи по него или просто се имитира някаква работа, означава, че няма да бъде завършен в срок и изпълнителят трябва да бъде санкциониран. Ако той довършен – всички подстъпи към нашия регион ще бъдат готови.

- Една от болките на хората в Малко Търново е пътят до Царево. Има ли някаква възможност да бъде ремонтиран?

- Царево-Малко Търново е път, за който  държавата няма средства да го финансира и парите трябва да дойдат или по държавни инвестиционни заеми или по европейски програми 2014-2020 по оперативна програма „Регионално развитие”, тъй като това е път, който е 3-ти клас.

- През последните си дни правителството на Бойко Борисов отпусна средства за другия голям проект – надлеза край „Кроношпан”. Ще започне ли реално неговото изграждане?

- За мен е особено важно това, което ще се случи в Бургас. Това е един от нашите приоритети, които обещахме  да изпълним като народни представители през миналия мандат и ще работим за него и занапред. Ще продължим да лобираме да бъде завършен изцяло проекта, който е за т.нар. нов околовръстен пръстен на Бургас - на  Пети километър той трябва да отклонява движението за Слънчев бряг и Поморие, а още при влизането в Бургас, край "Кроношпан" на бул. Проф. Якимов”, да излиза на ул. „Крайезерна”. Това е един пътен надлез за който има проект повече от 30 години, но вие сами знаете, че по него се работи реално едва от 4-5 години . Първата стъпка беше завършването на пътен надлез Бургас-Меден рудник-Созопол, за който се говореше от 25 години. Беше реконструиран другият надлез на гара „Владимир Павлов”, който е не по-малко важен, защото той е единствената връзка с Южното Черноморие. Ако с него се случеше нещо, близо 7 години нямаше да могат да се намерят средства. Сега след отпускането на допълнителните средства с Министерско постановление може да бъде започнат втория етап на пътен надлез Запад, който е до „Кроношпан”. Така ще изнесем по-голямата част от транзитното движение от Бургас. Това е изключително важно, тъй като бургазлии ще дишат 1/3 по-малко отровни газове. Най-мръсното място в Бургас е кръстовището на МБАЛ-Бургас, така че изнасянето на движението ще е от голяма полза за чистия въздух, а и за самата инфраструктура в града, тъй като тези улици са най-натоварени, най-често се ремонтират и там отива голяма част от общинския ресурс. Тези 3 млн. лева, които се отпуснаха от правителството ще дадат старт за изграждането на това пътно съоръжение и от тук нататък ще работим за дофинансиране на обекта. Другият обход е, който от Пети километър трябва да излиза на сервиза на „Ситорен” и да се включи в пътя за Слънчев бряг. Има проект и търсим финансиране. Важни са и обходите по пътя Бургас-Слънчев бряг като според мен приоритет трябва да има този на Ахелой, защото там лятото има голямо струпване на коли, дадени са много жертви, а и най-скъп, тъй като трябва да се направи премостване на река Ахелой. Имаме обаче проектите. Това е пътя, по който трябва да вървим.


 
Иван Вълков (вляво) е сигурен, че въпреки забавянето на строежа на последните километри от магистрала "Тракия", тя ще бъде готова за лятото

- Но ГЕРБ бяхте атакувани, че наблегнахте на инфраструктурата за сметка на социалните нужди на хората. Вие лично вложихте доста усилия за пътищата в региона, как приемате тези критики?

- Един от основните приоритети на предишната ни кампания беше, че трябва да се отделят средства, за да се вдигне пътната, железопътната и техническата инфраструктура като цяло. Защото тя е основната, върху която почва да се гради една икономика. Нашето виждане, че икономиката е тази, която трябва да даде средства, които да отидат за здравеопазване, социални дейности, образование и т.н. Финансите, ако се дават просто така, без да имаме някакво производство – ще обедняваме непрекъснато. Но това не значи, че не можеше да се потърси един по-добър баланс. Явно не успяхме да го уцелим. Това смятаме, че е наша грешка и ще я поправим, ако хората ни гласуват отново доверие. Пътищата са много важни, но и социалните дейности не трябва да се пренебрегват.

- Очевидно колкото и мащабни да са тези проекти, няма да бъдат в основаната на кампанията ви сега. Вие лично ще бъдете на избираемо място в листата на ГЕРБ, какво смятате, че трябва да бъде основното ви послание?

- Ние никога в нашия регион не сме залитали в крайности. Затова и групата ни остана монолитна. Основната насока на нашата кампания е, че трябва да се подобри икономическото състояние, а от там и положението на хората. Ние сме малко като оазис в България, тъй като направим една съпоставка с останалите области, ще видим че има доста осезаема разлика. Безработицата и тук е изключително тежка, но тя е 30% по-ниска отколкото в другите райони на страната, а за самия Бургас – е направо 50% по-малко. След София сме с най-добрия показател в това отношение. Основната ни цел е да откриваме работни места, да има работеща икономика, тя ще донесе средства за хората. Хората не искат да получават подаяние, а да работят сами да си изкарват средствата. Към това трябва да се стремим, а имаме всички индикации то да стане факт. Ето – завършваме магистралата, ще имаме връзка със София и света. Имаме пристанище с най-добри метеорологични условия, най-голямото Летище, което приема в някои от месеци повече пътници отколкото столицата. Реконструира се жп-линията Бургас-Пловдив, малко говорим за нея, но тя е от огромно значение за нашия регион.

- ГЕРБ по време на тази кампания категорично искаше в листите да има местни хора, включително и водача, който се очаква да е бившия зам. министър Ивелина Василева. След близо четири години вие спокоен ли сте, когато се връщате в Сарафово, където живеете?

- Хората, които участват в политиката, трябва да са реални и да са избирани от района, в който живеят. Не може да идват личности от другаде, те може да са добри, но не могат да водят политиката и не могат да милеят за мястото, откъде са избрани. Където живееш – там отиваш да си купиш хляб, да си вземеш кафе. Където и да отидеш да работиш – един ден ще се върнеш. А за да можеш да погледнеш хората в очите, да не се срамуваш от поведението и постъпките – трябва много добре да си помислиш как ще се представиш. Политиката е една от най-тежките професии, защото винаги има хора, които не са доволни. Грешно е, ако някой си мисли, особено младите, които сега влизат сега в политиката, че всички ще ги слушат и всички ще им се радват. Винаги ще има процент от хора, които няма да са съгласни с теб, които няма да ти повярват, които ще са неудовлетворени. Но въпроса е всеки да има възможност да каже това, което знае, което може и което вярва, че може да постигне. Но то тежи тогава, когато е на мястото си. Това, което правят политическите централи като спускат хора от горе – не е добре за никого. Най-големите разочарования идват именно от политици, които не са от тук.


В категории: Политика


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
17
Коментара по темата
17.
Ivanoff
10.04.2013 12:22:03
0
0
Докер , то ника ти говори достатъчно , няма да коментирам. Бургазлия - нещо май обърка профилите- уж бургазлия, а говори в женски род - ясна е работата ...
Доволен съм от това, което са свършили ГЕРБ , виждам промяна в града, в инфраструктурата. Тези, който плюят май не са разбрали още, че имаше финансова криза. Време е да заживечт малко в реалността - доходите не могат да се вдигнат без просизводство, просто от въздуха някак си не става ! Видяхме каква я свършиха "другарите" и "аркадашите" - НЕ МЕРСИ, повече не щем !
16.
хахаха
02.04.2013 13:05:28
1
2
Тук явно има хора които стават и лягат с парламентарния контрол хахаха... Аз не виждам кой се изказва и колко пъти само , че виждам детелината , ремонтирани пътни отсечки в цялата област, разбирам , че ще има рибарско пристанище е Сарафово и морска гара в нашия град , а тези които си говорят в Народното събрание нека да продължават, не мисля да ги гледам
15.
анет
02.04.2013 10:46:18
1
1
здравейте, радвам се като прочета нещо смислено, което ще се случва в Бургас, дано кампанията е на това ниво, а не с махленски задявки. Вълков е точен
14.
докер
02.04.2013 10:10:23
2
2
този дападжия и другите мушмороци от герб подариха пристанището на домусчиев и златев и му сложиха кръст за 30 години напред. съсипаха морския бизнес гробарите.
13.
докер
02.04.2013 10:10:11
2
2
този дападжия и другите мушмороци от герб подариха пристанището на домусчиев и златев и му сложиха кръст за 30 години напред. съсипаха морския бизнес гробарите.
12.
бургазлии
02.04.2013 10:07:56
0
0
трябва задължително да гласуват за избраната си партия, като по- малко зло. Днес пак по БТВ социологът каза, че негласувалите гласове пак отиват към големите партии и се увеличава процента им от обявения в проучванията с процента на негласували!
11.
бургазлия
02.04.2013 10:00:43
2
0
Този господин не съм видяла да взима думата в НС.Няма да гласувам за ГЕРБ, защото нищо хубаво за социалната политика не се случи, фирмата ми фалира, пенсията ми не се корегира спрямо инфлацията, навсякъде огромна корубция, липсва работеща икономика, всичко е много скъпо по сметките за ток, парно, джисиеми и т.н. Всеки ден нещо лошо се съобщава, само напрежение и промени, децата ни мизерстват! И т.н.
10.
дафи
01.04.2013 22:28:40
1
4
Вълков говори разумно, но не знам дали ГЕРБ са добро за страната, много си повярваха
9.
Burgas
01.04.2013 20:59:20
2
6
Браво наистина много голям Бургазлия и човек.
8.
Никлола
01.04.2013 20:31:52
3
7
Каквото и да говорим хора като Вълков и Герб направиха много за Бургас.
7.
ех, ГЕРБ
01.04.2013 20:22:25
4
5
страшни сте на думи, но полза няма, хората са бедни
6.
Free citizen
01.04.2013 19:35:00
2
6
Можещ и имащ воля човек. Точно такива хора ни трябват и Бургас ще бъде не само морска столица.
5.
Теодор
01.04.2013 19:22:08
1
7
Безспорно един от хората които са верни на Бургас
4.
Ванката
01.04.2013 15:46:07
6
15
Едно смислено интервю на фона на повечето предизборни статийки...Браво на Вълков, пример е за това как трябва да се работи качествено и не само на думи!
3.
Елеонора
01.04.2013 15:19:59
5
13
Каквото и да говорим ГЕРБ направи най- много за пътната инфраструктура в региона от всички управлявали през така наречения преход.Достатъчно е да погледнем Детелината.А иначе Влълков е пряко отговорим за това Бургас да има първото в България рибарско пристанище.
2.
бургазлия
01.04.2013 14:57:24
4
9
когато една партия иска да направи нещо, ще намери начин и ще го направи. ГЕРБ го показват това, но когато не искат, започват да търсят оправдания и да плюят другите, както правят БСП и НФСБ. това че в момента не са власт, не значи че не могат да помагат.
1.
Пламен Тодоров
01.04.2013 14:44:13
6
12
Един наистина сериозен специалист. Човек който направи много за Бургас през последните години.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори