×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Райфайзенбанк тероризира 2 години поръчител на свой длъжник в Бургас, три пъти го вкарва в съда


Райфайзенбанк тероризира 2 години поръчител на свой длъжник в Бургас, три пъти го вкарва в съда
Тихомир Атанасов (вляво) днес отново за пореден път влезе в съда като поръчител по кредит от "Райфайзен банк", взет от негов приятел през 2008 година
15 Март 2013, Петък, 11:10 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Тихомир Атанасов изпаднал в шок като научил след три години мълчание, че трябва да плаща 17 500 лева на „Райфайзенбанк"

31-годишният Тихомир Атанасов от Бургас от две години се бори срещу терор на „Райфайзен банк”, която три пъти го вкарва в съда като поръчител по потребителски кредит, теглен от негов приятел през 2008 година.  Днес Бургаският районен съд даде ход на поредното дело на „Райфайзен банк” срещу него.

Драмата с банката започнала през 2008 г., когато познат на Тихомир взел кредит от 13 387,52 лева, а той му станал гарант. Минали три години, когато на Тихомир доходите били запорирани и той с ужас разбрал, че всъщност вноските по кредита са просрочени. Банката без да го уведоми, дори и чрез телефонно обаждане, издала изпълнителен лист, според който той като поръчител трябвало да плати 17 500 лева. Тихомир Атанасов изпаднал в шок, но за разлика от други притиснати длъжници, се обърнал към адвокат, за да си потърси правата.

„През март 2011 година чак научих, че този кредит е в огромно просрочие и става предсрочно изискуем. Естествено, веднага отидох в банката. Казаха ми, че има издаден изпълнителен лист. Предложих да се разберем, за да плащам на вноски солидната сума. Отговорът обаче беше, че трябва да платя всичките пари и че имам на разположение 14 дни. В този момент входирах писмено заявление с помощта на адвокат Светлозар Николов, с което предложих да плащам по 500 лева на месец, за да може по-бързо да се навакса просрочието, за да си влезе кредита пак в срок. От банката обаче отказаха и тръгнаха да ме съдят. Отнесоха се напълно неадекватно, отхвърлиха ми предложението. Наех адвокат, понеже няма какво друго да правя, и тръгнахме да обжалваме.”, разказа Тихомир Атанасов днес. Дължимата сума досега набъбнала до над

22 хил. лева. Първият изпълнителен лист паднал, последвал втори, стигнало се отново до съд.

„Райфайзенбанк” нарушава правата на длъжниците по това производство. Тихомир Атанасов по никакъв начин не е знаел какво става с кредита, докато не му е издаден изпълнителен лист. Тогава е намерил все пак 2000 лева, платил ги е, но от банката му казали, че трябват още. Тогава той се свърза с мен и поех защитата му. В резултат беше обезсилен изпълнителния лист на банката. Спря се делото, вдигнаха се запорите и пак започнахме разговори. От там обаче се държаха нагло и не искаха да ни чуят, казаха, че ще ни осъдят. Те започнаха ново дело, за да доказват, че Тихомир дължи пари. Не може на едно и също основание два пъти да съдиш един човек. Съдът спря делото. Сега отново, за трети път банката започва дело. Самият договор за кредита е направен така, че банката е вдигала няколко пъти лихвите, длъжникът е изпадал в невъзможност да плаща, не му е предложен вариант да му разсрочат задълженията при тази криза. Така всичко пада върху поръчителя, тъй като длъжникът няма нищо. По всякакъв начин се опитват да го притиснат. Това е изключително несправедливата банкова система в България. Аз се ангажирах с това дело, но повечето хора нямат възможност да си наемат адвокати, тъй като делото започва тепърва след като вече всичко за взели и разпродали на длъжниците. В случая не е така само, защото паднаха изпълнителните листи”, каза адвокатът на Тихомир Атанасов – Светлозар Николов.

Днес в съдебната зала „Райфайзенбанк” беше представена от служителка, която настоя медии да не присъстват на заседанието. По-късно тя отказа какъвто и да е коментар пред журналисти.

Делото днес беше отложено, за да се изяснят позициите на двете страни, защото от „Райфайзен банк” предоставиха куп листи възражения по становището на Тихомир Атанасов и неговия адвокат Светлозар Николов.


В категории: Темида


Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
4
Коментара по темата
4.
Niki
10.11.2013 19:26:49
0
0
НАЙ -ПРЕСТЪПНАТА БАНКА Е РАЙФАЙЗЕН БАНК БЪЛГАРИЯ.ХОРА НЕ ХОДЕТЕ В ТАЗИ БАНКА,ИМАТ АГРЕСИВНА РЕКЛАМНА ПОЛИТИКА И В МОМЕНТА В КОЙТО ИМ ВЛЕЗЕТЕ В КАПАНА ЩЕ БЪДЕТЕ ОБРАНИ И НАПРАВЕНИ ДЛЪЖНИЦИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ!
3.
poznat
15.03.2013 17:14:08
1
5
za6to atanasov ne kaje koi i za kakvo tegli parite za6to stana poru4itel i kade otidoxa parite TIXOMIRE JENA MRUSNA ISKA6 DA PALI6 XORATA NARED MAI A i kolata na mom4eto vze s toq mi6ok tvoq advokat IZMAMNIKA 6te reve6 pak jeno
2.
Патил
15.03.2013 16:02:38
0
12
Добре, че се махнах от Райфайзенбанк - лихвари и таксаджии!
1.
кредитополучател
15.03.2013 15:03:26
0
16
ДА ЕБА ВАШТА МАМА БАНКЕРСКА МРЪСНА!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори