×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Министър Найденов, земеделието не е за прости хора, то е спасявало България от всички кризи в нейната история


Министър Найденов, земеделието не е за прости хора, то е спасявало България от всички кризи в нейната история
Ангел Ангелов, председател на крупните зърнопроизводители за регион Бургас пред Флагман.бг за проблемите на българското земеделие и причините, довели до забавянето на евросубсидиите
06 Февруари 2013, Сряда, 14:35 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимка: Добромир ДОСКАЧАРОВ

Дъмпингът с хляба ще продължи, докато не се противопоставим на големите търговски вериги. След фалита на малките магазини и складове, иде ред на производителите

- Г-н Ангелов, земеделският министър Мирослав Найденов започна внимателно да се извинява, че ще се забавят евросубсидиите за зърнопроизводителите и иска разбиране от ваша страна, за да не тегли държавата кредит, как се отразява това на средния и малък стопанин?


- Типично за министър Найденов поведение. Той така и до ден днешен не може да каже какъв е зърненият баланс. Само казва, че е вързан и няма да закъса България за хляб и брашно, имало осигурено производство, но точното число за производство, примерно на пшеница, дали е 4 200 тона или 4 400 тона?! Това са някакви данни, набирани по статистика, дали е реалното не може да се каже. Износът на зърнени култури, в това число на слънчоглед, рапица и маслодайни, е това, което в момента крепи земеделието в България. Всички се ориентираха към големите компании, които стъпиха у нас от 4-5 години, коректни са, плащат в срок. Те изнасят през пристанищата Бургас и Варна и с шлепове по река Дунав за Констанца.

- Говорите за пшеницата ли?


- За пшеница, ечемик, слънчоглед, рапица и царевица. Според мен 80% от тези култури напускат нашите граници, вместо да се преработват в нашите преработвателни предприятия.

- Ние имаме ли такива работещи предприятия?


- Имаме добри мелници, които подновиха оборудването си. Такава е на "Топаз мел " в Карнобатския регион, също "София мел" – бившите Софийски мелници. Имаме капацитет да осигурим брашното за нуждите на страната от хляб и хлебни изделия. Имаме и добри преработвателни заводи за олио, като "Папаз олио" – Ямбол, "Бисер Олива" – Стара Загора , но не виждам движение на суровини, които произвеждаме към тези, така наречени в миналото комбинати, а сега модерни заводи. А те са собственост на български бизнесмени и работят на българска земя.

- Искате да кажете, че зърното се изнася навън и се преработва навън, което е ненормално, защото има създадени условия у нас?


- Да. Необходимото за България остава в държавата, но разликата от около 2,5 милиона тона пшеница, 500 хиляди тона до милион тона царевица, около 500 тона ечемик и около 700 000 тона слънчоглед напускат държавната граница през някои от пристанищата, които вече споменах и се преработва в рафинерии за олио и добив на масла в държави от ЕС, но не и в България. Основно в Гърция, Испания, Португалия.

- Това как влияе на нашата икономика?


- Пагубно. Земеделският производител си получава сумите от реализацията и ги връща обратно в производството, за да си осигури оборота и производството за следващата стопанска година. Азотноторовите заводи в България предлагат торове, които не са на европейско ниво. Ако са на европейско ниво, то те са внос. Само ги пакетират тук. Остана азотноторовият завод в Девня, "Агрополихим" в Благоевград , които преработват чужди суровини или само препакетират и ги връщат обратно на нашия пазар.

-Тогава как да вярваме на нашите предприятия, като ни предлагат стока със съмнителни качества?

- С много разнообразно качество, което влияе на нашите резултати в добивите. Отделно искам да кажа, че тези средства, които ние заплащаме като земеделски стопани на производителите на торове, не остават в България, защото са от внос. Не са осигурени и работните места, които са необходими за производството на тези торове в страната. Това важи и за горивата, ние не можем да влияем кой къде и с какво качество ще продава горива. В същото време плащаме заплати, осигуровки...Забавянето на субсидиите, тъй като, спазвайки законовия срок, който е до 30 юни на следващата календарна година, на нас ни се изплащат тези субсидии тогава, но дотогава за есенниците почвата е обработена, те са засети.

- Какво, според министър Найденов означава, че няма свободни средства в бюджета за регламентираните субсидии, нали тези пари идват от ЕС?


- Да, но държавата трябва да ги изплати на нас чрез фонд "Земеделие" и после да си ги поиска, да ги заяви пред ЕС, за да бъдат възстановени. Не искам да съм одитор на министерството, но това може да стане на няколко етапа. Има свободни 300 милиона лв., изплащат 300 милиона, заявяват 300 милиона. И така да стане постепенно. По-дребните земеделски производители, които заради тези субсидии сега не могат да си обработят добре площите, с тези пари могат да си закупят гориво-смазочни материали, семена. Те чакат основно на субсидиите. Макар, че има някакви разрешени кредити на база на субсидиите, които ще получаваш, но това е само като информация. Защото, ако тръгнеш по този път, се сблъскваш с огромни проблеми. Всяка банка ще започне така: "ама това е ипотекирано, другото как ще го обезпечиш, застраховай се..." и такива условия още повече усложняват процеса. Като земеделски производител аз критикувам управленческите структури, които са около земеделието.

- Защо?

- Защото всичко това може да се върши с много по-малко хора и служби. Имаме Общински служби по земеделие, Регионални служби по земеделие, Разплащателни агенции, оттам се ходи във фонд "Земеделие". Докато се стигне до министерството, минаваме през 4-5 инстанции, които действат чисто бюрократично, за да си правят авторитет, че се занимават с много сериозни неща. Ние сме в Бургас, моят офис е в Бургас, регионът на действие на фирмата ми обаче е пръснат в общините Карнобат, Средец, Сливен. Имам ресурс, справям се. Какво да каже един земеделец-производител , който се намира в крайното село на окръга. И трябва да идва в Бургас за всяка бюрократична справка. Отделно носи декларации по ДДС за НАП. А този човек има една маршрутка на ден в селото. И накрая на него му омръзва и казва "аз вече на никого нищо не искам да давам", ще си продам земята.

- Миналата година окупирахте столицата в знак на протест, а после се оказа, че зърнопроизводителите са били толерирани години наред за сметка на зеленчукопроизводителите. Това вярно ли е?


- Аз не бях от стачкуващите и нямам намерение да бъда стачкуващ, но не трябва да пренебрегваме исканията на зеленчукопроизводителите, тъй като те в последните години са най-онеправдани. Отглеждат продукция, в което влагат много повече разходи на декар, отколкото зърнопроизводителите. На тези хора наистина трябва да им се върне зеленчукопроизводството такова, каквото е било и им трябват много повече средства на декар, за да го произведат и естествено да го реализират на по-високи цени, с по-големи печалби от нас.

- Защо в България ядем целогодишно вносни зеленчуци с неясен произход?

- По тези причини. Унищожени са напоителните системи, няма хидромелиорации, няма поливни площи. Извадиха тръбите от земята. Разрушиха пунктовете за хидранти, така наречените съоръжения, с които трябваше да излезе водата на повърхността. Изходът е зеленчукопроизводството да се върне в частния двор. Но това беше в годините на плановото стопанство. Имаше производство на корнишони, ягоди, домати, всичко беше обособено в зеленчукови градини. Говоря не като зърнопроизводител, а като човек, който е работил в "Булгарплод". Знам колко хора са имали партиди, по които са внасяли продукция и после са си получавали средствата, каквито са били цените към оня момент. Можем да възстановяваме нашето зеленчукопроизводство в този вид, но на някой му е удобно да внася зеленчуци през границата - едното от Гърция, другото от Египет, третото от Италия, не знам откъде си...Не говоря за цитрусови, а за ябълки, домати, краставици, ако щете марули и лук. Толкова ли е трудно да постигнем това, което е в Унгария?!

- Какво имате предвид?


- Запазиха си отрасъла, извоюваха си правата пред Европейския съюз, произвеждат зеленчуците и хранят не само Унгария, 1/3 остава в Унгария, 2/3 отива за Европа.

- Затворихте цикъла, имате и хлебозавод, печели ли се от производство на хляб?

- Имам два хлебозавода - в Ямбол "Тракия" и в Средец хлебозавод "Средец". В мелница нямам инвестиции. Предпочитам да реализирам зърното на мелниците или на външния пазар. Да си купувам брашната на цените такива, каквито са. Според тях да правя себестойността на хляба. Хлябът е парлива тема, продаваме под себестойност. Само, за да стоим на пазара. Осигуряваме работни места на хора, които са заети денонощно на смени, но аз държа на работниците си, защото имат задължения към банки, лизинги, съвестно ми е да оставим тези хора на улицата. Предлагането изпреварва търсенето и стигнахме до дъмпинг. Някои колеги, които допреди 5 години бяха име в бранша, вече са в несъстоятелност. Не искам да казвам кои са - в Ямбол, Варна, В.Търново. Този процес ще продължи. Малките затварят, големите свалят цените, виновни са големите търговски вериги. Казват ти: „Това е цената, на която трябва да ми доставяш и това е цената, по която аз го реализирам. Ако не съм ти продал целия хляб – ти си го вземаш обратно. Плащаш ми и наем за щандовете, които ползваш“. Аз няма да вляза в такава верига, защото моите колеги, които отидоха там, един по един излизат, губят много пари. Как разсъждават те: „Линиите ми работят, те трябва да произвеждат хляб.“ Значи произвеждаш нещо, продаваш го на цена, по-ниска отколкото е себестойността. В същото време с нашата продукция веригите си правят промоции. Хляб, кисело мляко и т.н. От тях пострадаха малките търговски обекти и складовете, идва ред на производителите. Всеки трябва да си направи сметка докъде може да се простира. Аз не искам да печеля в този момент, но и не искам да губя от производството, което правя. Държа го на нула.

- Защо тогава настоящото правителство смята, че в селското стопанство се печели?

- То вижда леките коли, къщите, които си построиха зърнопроизводителите, но не вижда канала за смяна на масло. Нито са ни виждали как изглеждаме, когато се обслужва техниката. Не вижда работните заплати, които осигуряваме на заетите около нас. А нашите работници отиват да ги харчат в български магазини и стоят в България заради нас, нашите производства, които сме създали в последните години. Ние сме благодарни за субсидиите, които дава ЕС. Тази година национално доплащане няма да има. Не е добре финансово страната, опитваме се да разберем, ще изкараме някакси. Но е обидно, че виждат в зърнопроизводителя лъскавото, а не тежкия труд в „завода под небето“. В момента извършваме пролетно торене на есенните посеви. Всяка сутрин хората стават в 5 часа и още на тъмно торят, защото гоним оптималния срок до 10 февруари. Земеделието не е сложно производство, но не е за прости и мързеливи хора. Историята е доказала, че кризите в нашата държава са преодолявани благодарение на земеделското производство.

- Имахте възможност да останете в политиката. Защо дори не се кандидатирахте на миналите общински избори?

- Отнема време. Честно да ви кажа политиката не ми е безразлична, тъй като тя определя управляващите. Управляващите решават съдбите ни. Под управляващи имам предвид и кметове, и общински съветници, и парламент, и министри. И те после започват да налагат правила, по които ние трябва да работим и да спазваме. Ако те са демократични и помагат на хората, в полза на държавата, ние можем да ги спазваме безупречно. Но тъй като видях за какво става въпрос в политиката, пък ми отнема и доста време, аз едно нещо или го правя или изобщо не го правя, затова се отказах. Политиката е за политиците, а бизнесът е за бизнесмените. Но едни без други не можем, тъй като, ако си скъсаме връзките, тоест ако политиците не се съобразяват с интересите на бизнеса и обратно - бизнесът не уважава политиците и държавата, в която осъществява дейността си, тази връзка наруши ли се, започват противоречия, които са унищожителни.

- Някой от местните управници в региона интересува ли се от проблемите ви?


- Местните управници в Бургас не се интересуват от земеделие, тъй като Бургас не е земеделски град. Той много добре стои като настоящо развитие в страната и ние от бизнеса го уважаваме. В Карнобат и Средец постоянно правим срещи с кметовете, срещаме разбиране. Ние също помагаме. При снегопочистване, при спорове между община и арендатори. Работя добре както с кмета на ГЕРБ в Средец Иван Жабов, така и с кмета на БСП в Карнобат Георги Димитров. Истината е, че осигуряваме поминък в тия общини. По селата често помагаме със средства за църкви, за пенсионери, диабетици, социалнослаби семейства. Нямат към кого другиго да се насочат. То не е редно да имаш възможности и да гледаш на всички останали като хора второ качество. Напоследък при мен идват молби за обща работа, подадени от кандидати с полувисше и висше образование. Това е много жалко за държавата.

В категории: Бизнес


15
Коментара по темата
15.
Марин Колев
11.02.2013 18:16:16
0
1
Тия прехвалени земеделци получават над 30 лева доплащания за декар площ а дават по 20 а някъде и под 20 лева на декър При 100 000 декара които обработва господина никак не е малка сумата която му остава
14.
Работник
10.02.2013 16:32:34
2
2
"бургазлия" заплатите ни ,никак не са мизерни и си ги получаваме редовно.Изказвай компетентното си мнение за човек,който познаваш,не за такива,за които само си чул някога си нещо...Аз пък всеки ден ям български хляб и не ми мухлясва за един ден.
13.
бургазлия
10.02.2013 07:14:51
2
6
много са ми смешни такива бизнесмени. хем реват, че нямат пари, хем карат луксозни коли и ходят на почивки в луксозни курорти. работниците им не получават редовно мизерните си заплати. явно още живеят в комунизма, щом не знаят за пазарната икономика. все някой им е виновен, ама не си дават сметка, че ако не са големите търговски вериги да им продават скапания продукт. къде е видял тоз охлюв да се продава чужд хляб в България и ако случайно някъде има, то какъв е процента. аз си купувам всеки ден БЪЛГАРСКИ хляб и мога спокойно да заява, че е боклук, защото за един ден мухлясва.
12.
Дежурен
09.02.2013 11:46:29
1
2
Катя, заглавието обърква много. Уж си професионалистка, а този път ...
11.
AIKJSIWHD
07.02.2013 14:58:19
1
3
P.Petrov ti poznavash li choveka koito taka uporito zashtitavash
10.
П.Петров
07.02.2013 14:06:58
3
4
Разбрах г-н/г-жа Наблюдател. Не харесвате жената до г-н Ангелов. Но Вие не пишете на стената в тоалетна, а си изказвате мнението пред стотици хора. И какво, г-н Ангелов е достоен мениджър, но жена му го командвала... Клюки. Завист. Недоброжелателност. Нека умните и работни хора да вървят напред и да създават в тази България, че много станаха лапачите, а малко работещите...
9.
от наблюдател
07.02.2013 11:54:00
0
3
Няма да уточнявам дали съм жена или мъж, но не това е важно. Аз дори не го познавам този човек лично и съм далече от мисълта за неговите постижения да не бъдат забелязани.Неговите подчинени много го уважават/само хубави неща говорят за него/, но жената до него -НЕ.
8.
За №6-наблюдател
07.02.2013 11:47:19
2
6
Не е импотентен с малък - това е някоя злобна женка дето Ангелов не и е обърнал внимание.Мъж не пише така. Иначе вярно е че говори за всичко в земеделието и не дърпа чергата само към износа на зърното. На Ангелов парите му са от зърното, ама гледа като цяло на отрасъла,затова заслужава да го поздравим - това за простотията се отнася за Боко тиквата - с неговите камъни по неговата тиква. Така е Боко - казаха ти го.
7.
Трезва
07.02.2013 11:38:27
1
5
Абе вие тука луди ли сте,сега пък набъркахте и жената на Ангел Ангелов.Ами тука не става въпрос за личния живмот на който и да било,става дума за сериозни неща. Наблюдателя явно е някой импотентен с малък член и завижда.Само че майтапа дотук.Не обръщайте форума в сайта в простотии.Особено като не познавате изобщо Ангел Ангелов. Прочетох това интервю с интерес и тука се казват много важни неща за састоянието на земеделието,правете си изводи от казаното от човека, той явно е специалист и не се ровете в чаршафите му.
6.
наблюдател
07.02.2013 08:59:17
2
3
Г-н Ангелов нека първо да погледне жената до себе си и чак тогава да си оправя бизнеса! Нека обърне внимание как го манипулира чрез "тъмни сили" и как изглежда отстрани, а не да се прави на много ВЕЛИК!
5.
П.Петров
07.02.2013 07:25:18
3
3
Г-н Зърноппроизводител! Кажете си мъката за г-жа Станкова в прокуратурата. Омръзна ми да чета все един и същи текст от Вас под различни публикации. Изглежда Ви е страх. Съберете малко сили около полата на жена си или na някоя близка. Често жените са по-смели от подобни герои. Ако пък сте жена, не ни занимавайте с клюки. По-добре си сложете една плетка в чекмеджето на бюрото и плетете, вместо да губите пространство в сайта за по-умни от Вас. Вижте Вашия колега - Гринго. Изкарва един достоен човек като А.Ангелов мафиот. Чул-недочул за някакви спорове за взет, а не платен хляб и дрънка врели-некипели по адрес на Ангелов. Нека отиде малко да порита буци из полетата на Ангелов, да поговори с работниците му и тогава да пише в този уважаван сайт...Ако Гринго е махмурлия - да му удари една ракия на гладно - ще му просветне погледа и ще му се избистри мисълта...
4.
Гринго
06.02.2013 20:21:57
5
4
Тоз отявлен мафиот който дерибейства в Средец какво ми го плесвате тук и го изкарвате капацитет?Що не го питахте как негови мутри спираха микробуси от други градове зареждащи Средец с хляб и биеха и заплашваха повече да не стъпват в района му?Или просто е платено интервю?
3.
Зърнопроизводител
06.02.2013 20:18:19
4
5
Този псевдо-министър - Найденов е тотално неадекватен в действията си.На всички нива в това министерство ла.ната са пълни. Интересно ми е защо никой, нищо не пише за далаверите и измамите на една друга високопоставена служителка на Министерството на земеделието и храните - г-жа ЛИДИЯ СТАНКОВА! Тази измамница е винаги близка до всяка власт не заради професионалните си качества, а заради това, че просто е удобна/разбирайте както прецените/. Тя беше много близка до ДПС, а в последствие и до ГЕРБ. Като къртица ровеше и търсеше, де кой-намери, като за да запази поста си на Директор на Областна служба земеделие, който заема и към момента, бе готова и с дявола ортак да стане. Направи пътека до депутатите и членове на комисията по земеделие Десислава Атанасова и Стоян Гюзелев, почти спеше пред кабинетите на кмета на Бургас - Димитър Николов и на областния управител Гребенаров, докато най-накрая нейната работа не стана. ЛИДИЯ СТАНКОВА е най-малкото в конфликт на интереси, имайки предвид бизнеса на мъжа и поста, който тя заема. Да не говорим за рушветите, които ежедневно получава, както от обикновени и дребни земеделци, така и от големите земеделски производители. По места си е поставила доверени и лесно манипулируеми служители и директори на общинските служби по земеделие/особено в крайморските, като Несебър, Поморие, Созопол, Приморско и т.н./, които са длъжни да отчетат на „шефката” каквото трябва. За подмяната на земеделски земи и парцели от бедни хорица с на когото трябва се знае от всички, но нито един бургаски журналист не смее и с перце да докосне НЕДОСЕГАЕМАТА МАДАМ. Подчинените й служители се изумяват как СТАНКОВА поддържа такъв висок стандарт, постоянно да е с нови обувки, дрехи, безбожно скъпи кожени палта и т.н. Всеки дръзнал да се изправи срещу нея бива смачкан по един, или друг начин. Тя вече е първа герберка, бързо забравяйки за „предаността” си към ДПС. Съществуват и други по-пикантни и интимни подробности от личния й живот, за които се говори само под сурдинка – за особени отношения с по-млади от нея служители на ръководената й служба, както и такива с герберски лидери?!
2.
П.Петров
06.02.2013 18:59:02
4
7
Не можах да схвана дали г-н А. Ангелов цитира министър Найденов, че земеделието не е за прости хора. А така е в заглавието публикуваното интервю. Изказаните мисли според мене са автентични и те не могат да са на Найденов, защото той няма толкова ум да ги роди. Мисля си къде ли щеше да е българското земеделие, ако г-н Ангелов беше министър? Уверен съм, че много по-близко до Унгария, с много по-малък внос и с повече преработвателни мощности.
1.
земеделец
06.02.2013 15:28:46
1
9
И двамата кмета са от БСП, но единият явно. Нали затова са спонсорирани, за да се работи добре с тях.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори  Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Анджелина Джоли смуче Брат Пит като пиявица - прибра му над $100 милиона Само от продажбата на дела си във винарната "Миравел" красавицата е получила 50 милиона Колко ще ни струва великденския козунак Колко ще ни струва великденския козунак Козунаци в София се продават и за десетина, и за 20, че и за 100 лв. в някои от най-снобските пекарни в центъра на столицата Утре започва най-голямото географско събитие в България Утре започва най-голямото географско събитие в България Ще има над 500 участници от цялата страна  Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Лаборатория "ЛИНА" извършва PCR тест за коклюш, резултатите излизат още същия ден Горещо препоръчвам PCR тестовете да се правят още преди започване на антибиотичната терапия, съветва вирусологът д-р Татяна Николова
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори