×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Съпругата на бившия премиер на Пакистан Имран Хан влиза в затвора
  • Създадоха звено за противодействие на изборните престъпления
  • „АстраЗенека" изтегля всичките си ваксини
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Цигански терор над учители в СОУ "Д-р Петър Берон“


Цигански терор над  учители в СОУ "Д-р Петър Берон“
И при най-малката забележка на ученик, разярени родители заедно с тълпа други цигани идват в училище, оплакват се учителите, снимка архив
13 Януари 2013, Неделя, 09:46 ч.

Дори полицаите се страхуват от агресивните роми, пишат преподавателите до президента

Ужасяваща действителност, пълна с циганско насилие над български учители, описват група преподаватели от основно училище „Д-р Петър Берон“ в Ямбол. Отчаяни от всекидневния терор, на който са подложени от ромите, както и от липсата на всякаква защита, те са изпратили отворено писмо до президента, правителството и медиите, макар да знаят, че едва ли някой ще им обърне внимание. Ето писмото им:

„Работим в непоносими условия! Училището ни се намира в циганската махала на града и обучаваме предимно деца-цигани, много от които не знаят български и си нямат и най-малката представа за какво трябва да идват на училище.

Децата-циганчета биват насърчавани от родителите си да се държат нагло и предизвикателно с нас, учителите. При най-малкото усилие от наша страна да ги накараме да учат или поне да спазват някаква дисциплина, веднага в училището и в класните стаи се изсипват разярени родители, много често предвождани от тълпа други цигани и започват да ни крещят, викат, псуват затова че уж сме се карали на децата им, а нерядко дори ни заплашват с убийство и даже посягат и се саморазправят с нас.

Вчера следобяд една от възпитателките ни, Светла Хлебарова, е направила най-безобидна забележка на едно дете-циганче за това, че отказвало да си напише домашната. Детето се обидило, че му отправят забележка и самоволно избягало от класната стая, като след малко докарало баща си, който още с влизането се нахвърлил със закани за убийство върху възпитателката. Избутал учителското бюро в ъгъла и заклещил там учителката като натискал и блъскал бюрото върху нея, а после започнал да я налага с юмруци и да я души. Борбата между тях траяла 15 минути като през цялото това време бащата повтарял, че ей сега щял да я убие и от усилията, които полагал накрая целият бил изпотен и разтреперан. Самата учителка е страшно стресирана и близо два дни не може да се съвземе от преживяното. Подобни случаи при нас са ежедневие.

Най-фрапиращ беше случаят отпреди две години, когато на една наша колежка беше нанесен много жесток побой от родител-циганин, при което тя получи комоцио и изпадна в безсъзнание като дълго време след това лежа и се лекува в болница.

Неизвестно защо случаят беше потулен от директорката ни Лиляна Славова, като за целта тя насъскваше и пом. директорите да обикалят и да заплашват учителите да си мълчат, ако искат да запазят работата си. Тогава тя дори привикваше учителите един по един и ги заплашваше, че само да научели от Инспектората за този случай, после щели да хвърчат глави и затова, за наше добро, трябвало да внимаваме какво и на кого говорим, за да не стигнела информацията до РИО.

Ето защо ви молим да направите необходимото да бъдем защитени по време на работа! На практика училището ни е разграден двор и всеки който поиска може да влиза, когато си поиска и да се саморазпрява с нас. Родителите и роднините на децата-цигани сяматат, че едва ли не всичко им е позволено - буквално те правят с нас каквото си поискат, като никой не им търси за това сметка.

Охраната, която е поставена на входа не върши никаква работа и не упражнява никакъв контрол върху това кой влиза и кой излиза от училището. Когато им направим забележка охранителите се държат нагло и предизвикателно, обясняват ни, че едва ли не това не било тяхна работа или че не искали да влизат в конфликт с циганите за да не пострадали и те. А когато си потърсим правата охранителите и техните началници ни отправят закани и заплахи с думите много да не сме знаели и че ако имало санкции срещу тях щели да ни видят сметката.

Повече така не може да се работи! От години в района не сме виждали униформени полицаи, които да патрулират и въдворяват ред. Публична тайна е, че полицаите ги е страх да се движат из циганската махала и в частност около нашето училище.

Директорката ни Лиляна Славова прави всичко възможно проблемите, които имаме с циганите да не се разчуват и даже заплашва пострадалите учители с уволнение, в случай че се оплачат. На всеки педагогически съвет тя повтаря еднои също, че всички ние трябвало да си пазим хляба и да не се оплакваме въпреки проблемите, които имаме с циганите, защото вярно било, че положението ни било лошо, но ако сме останели без работа щяло да ни бъде още по-лошо и все неща в този стил. И така ние, за да си запазим хляба и работата, сме принудени да мълчим и да търпим всичките унижения, на които ни подлагат циганите.

Умоляваме ви, вземете някакви мерки! Ако е нужно изпратете униформени и въоръжени полицаи, за да въдворяват ред! Ние сме български учители! Работим в българско държавно училище и имаме нужда от защитата на държавата, в която живеем, в която работим и на която служим! Молим ви, защитете ни!“, завършва писмото.


В категории: Просвета


2
Коментара по темата
2.
trapera
13.01.2013 11:34:19
0
3
В публикуваната статия и в изказаните мнения на блогерите е видно, че е всеизвестна истината за ромското гето и то е традиционно такова, че не подлежи на развитие, дори напротив, от там излизат всякакви вируси на разложение на гражданските общества в цивилизования свят. Това го разбраха, заедно с нас и страни като Франция, Италия и други, които с неистови сили се опитват да спрат тази експанзия на нашите ромски изселнически орди за проникване в техните общества. Те вече разбраха за последствията от тяхното приемане и оставане и за угрозата от ерозията на техния и на бъдещите им поколения живот. Единственно това "не го разбраха нашия БХК" и всички други подмолни структури у нас, слугуващи на заинтересовани чужди централи, които са си поставили цели "чрез тяхна защита" да бъдем задушени от налаганото ни ембарго в тяхна полза и защита и от тук нашето безсилие, за да се избавим един път и завинаги от тази сатанинска пасмина на нашата земя. За да се спре един път и завинаги всичко това, следва: - да се ограничат дейностите на БХК и други сродни организации в нашата страна; да се изолират всички цигански гета в т.н. резервати и без правото на напускане в цивилизованите общества, където да се съсредоточават финансови средства за тяхното инфраструктурно развитие и живот. Чрез самоуправление и с помоща на различни държавни - социални и отраслови организации да се контролира това самоуправление. Само техните деца, които докажат данни за стремежа към цивилизовано поведение да бъдат пускани в гражданските среди за доразвитие и то с постоянна мярка на пробация и отново връщани обратно в резерватите, за да участват в подготовката на развитие на другите млади членове от тяхното съсловие в резерватите. Така, само чрез пряка заинтересованост и с самоотвержен труд ще оцеляват онези, които могат да бъдат приемани в цивилизованите общества. Известно е, че само с труд маймуната е достигнала човешкият си образ и подобие. Друг път няма и единствената мярка е да бъдат изолирани в техни и отделни общества, за да спре всякаква гражданска и екологна катастрофа, която изпепелява обществата ни отвътре. Вижда се от живота до сега, защото няма друг противен на такова становище пример, че същите само рушат и плячкосват всичко по пътя си и нищо полезно не допринасят за хуманно или облагородено поведение в гражданската среда на живота ни.
1.
diqn
13.01.2013 10:31:04
1
10
VDIGNETE DETCKITE DA PRAQT O6TE POWE4E DECA MANGALITE DA Q KOLONIZIRAT TAQ DARJAVA
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази певица май го закъса, продава звездния си пентахаус Тази певица май го закъса, продава звездния си пентахаус Луна пусна за продажба мезонета, стяга куфарите за морето Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Mрежа от фалшиви магазини откраднала пари и лични данни на 800 000 души в Европа и САЩ Работила почти десетилетие със стотици хиляди уебсайтове Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово Намериха пистолети и патрони на ГКПП Лесово По случая е образувано досъдебно производство Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 Ето кой с какъв номер ще се яви на вота 2 в 1 ЦИК изтегли жребия за изборите Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Изненада или не: Слави Трифонов лично повежда листи на "Има такъв народ" Трифонов ще води листата в родния си край - Плевен Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Два български филма влизат в конкурсната програма на „Златната липа“ 2024 Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Търсят спешно продавачи и служители в хотелиерството по Черноморието Предложенията през април са нараснали с 5% спрямо март Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Гръмнала батерия на тротинетка подпали апартамент във Варна Щетите по имота са сериозни Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година Бум на кражби в магазините в моловете - липсите са за над 100 хил. лв. за година Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Ревнивец наряза с ножица главата на приятелката си в Елена Пострадалата е в болница с множество рани по главата
Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Две трети от евродепутатите припечелвали в частни компании Напълно законно е да имаш странична работа, но е необходима прозрачност Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Тръмп казал на порноактриса, че му напомня на дъщеря му Двамата имали  връзка за една нощ след голф турнир през 2006 г. Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Силвестър Сталоун пуска на търг колекцията си часовници Само за един от нея се очаква да бъдат платени 5 млн. долара Европа забранява партиите, взели пари от Русия Европа забранява партиите, взели пари от Русия Мерките се вземат, за да се ограничи намесата на Путин в евроизборите Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Трагедия: Майка с трите си деца се хвърли река Арестуван е бащата, той е с обвинение за подтикване към самоубийство Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Естония прие закон за гласуване по мобилен телефон Промяната в закона трябва да влезе в сила през октомври и няма да може да се използва за изборите за Европейски парламент през юни Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Удариха с US далекобойни ракети руска база в Луганск, горят украински ТЕЦ-ове Рано сутринта Русия започна въздушна атака срещу Киев и Лвов, чуват се взривове Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите...
Калина КРУМОВА, бивш депутат Калина КРУМОВА, бивш депутат Българският избирател е като нацупено дете Виц на деня Виц на деня Жена в аптеката:
- Може ли едно лекарство?
- Какво точно лекарство?
- Препоръчайте ми някое по ваш вкус!
Виц на деня Виц на деня Ако на кораб са Байдън, Путин и други лидери, и потъне, кой народ най ще тъгува? Българския - от мъка че и нашия не е бил там!

Статус във фейсбук Статус във фейсбук Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори