×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Забраняват паленето на огън в Гърция
  • Баба хвърли през терасата торба с близо 50 бона на ало измамник
  • Гешев иска очна ставка с Борисов за атентата срещу него
  • Започна регистрацията в ЦИК на партии и коалиции за вота през юни
  • Алла Пугачова празнува рождения си ден в бункер в Израел
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гого от Тоника спря да се храни, не може и да говори


Гого от Тоника спря да се храни, не може и да говори
31 юли 2010 г. Гого Найденов пее заедно със своите колеги от фамилия "Тоника" на фестивала "Бургас и морето"
12 Януари 2013, Събота, 09:42 ч.
Източник: БЛИЦ

Пазят истината за състоянието му от любимата му внучка

Звездата на легендарната “Фамилия Тоника” Гого Найденов е в критично състояние! Близките му се страхуват, че всеки момент може да се случи най-лошото. От Нова година насам в дома на Ева и Гого е истински ад. Ад, който те предпочитат да изживеят сами. Известният музикант е паднал на легло и от близо четири месеца е абсолютно неподвижен. Състоянието му започнало да се влошава бавно, но прогресивно в края на лятото. Терапията от силни имуностимуланти, която лекарите му назначиха, го е вдигнала закратко, но след това здравето му отново рухнало. Медиците вече са безсилни и не знаят какво лечение да предпишат.

В момента Гого е абсолютно неподвижен, не може да говори, да се храни, нито да пие вода. Вече седмици наред той е на системи и това е единственият начин в тялото му да бъдат вкарани по венозен път хранителни вещества. До него неотлъчно е съпругата му Ева, която е поела изцяло грижите за любимия си. Помагат й медицински сестри и рехабилитатори. Те идват всеки ден в дома им в Айтос, за да обгрижват Гого. Медиците продължават да правят и ежедневни масажи на легендарния певец, които са изключително важни за кръвообращението на обездвиженото му тяло. Нито венозните вливания обаче, нито рехабилитацията помагат на Гого. “Той се влошава с всеки изминал ден. Не може да ходи, не се храни, а напоследък вече не може и да говори.

Абсолютно неконтактен е

Трудно е да се прецени дали разбира какво се случва с него. На Ева й е много тежко да гледа как се влошава и да не може да направи нищо повече, за да му помогне. Тя самата е съкрушена от мъка”, разказа близък на семейството.

Последният месец Ева се е затворила в себе си и отказва да контактува дори и с най-близките си. Тя не вдига на никого телефона си, предупредила е ясно, че не желае никой да идва на свиждане при съпруга й. Певицата Тони Димитрова, която е сред най-близките на Ева и Гого, е поискала да го навести след Нова година. Пристигнала с подарък в дома им в Айтос, но така и не успяла да прекрачи прага, нито да зърне тежко болния си приятел. Ева я отпратила вежливо, но твърдо, с думите: “Няма смисъл да влизаш, не е удобно”. В същото време тя се опитва да крие колко тежко е състоянието на съпруга й.

Гого се бори с коварната болест повече от 3 години. Той премина през няколко различни диагнози и се подложи на серия лечения в български и чужди клиники. С помощта на приятели и колеги стигна дори до Китай. Дори и алтернативната медицина в Далечния изток обаче не успя да му помогне. При всяка следваща диагноза и при всяко ново лечение музикантът се радваше, че се подобрява, но в крайна сметка лъчът надежда угасваше почти веднага. Към днешна дата коварното заболяване остава пълна мистерия. За болестта му се заговори през пролетта на 2010 година. Тогава Гого Найденов сам разказа за нея с отворено писмо, по европейски, за да изпревари всякакви спекулации. Музикантът призна, че проблемите са започнали година по-рано, но не им обърнал внимание до момента, в който спрял да си движи единия крак. Дузина лекари у нас и в чужбина изследваха Гого и поставиха зловещата диагноза латерална амиотрофична склероза (ЛАС) . Или по-просто казано - бърза атрофия на всички мускули, която стига и до дихателните пътища. Преди десетилетия лидерът на КНР е водил битка над десет години с ЛАС. Тогава той дори е прибягнал до помощта на лечители от Тибет, които са били привикани в Пекин да спасяват Мао Дзе Дун. Болестта е много рядка и нелечима, а медицината няма обяснение какво я провокира. Най-просто може да се обясни като внезапно объркване на имунната система, което в начален стадий засяга първо двигателния апарат. Тъй като лечението е скъпо и продължително, Гого тогава се обърна за помощ чрез медиите към всички свои приятели. Той разпространи писмо, чийто текст припомняме:

 “Уважаеми приятели,

Ще ви спестя всякакви предисловия и обяснения и ще го кажа направо: Боледувам от рядка и за съжаление нелечима болест с неизяснен произход и фатален край.

След като за една година опитах всички възможности у нас, единствената вероятна алтернатива остана присаждане на стволови клетки. Засега съгласие за тази интервенция съм получил само от Москва на цена 50 хил. лв.

Тази сума не е по възможностите на моето семейство и затова ви моля за помощ.

Ако нямате възможност, изпратете това писмо по факс или до тези, които смятате, че могат да помогнат. Надявам се, разбирате, че съм прибягнал до тази крайна за мен мярка, защото всеки ден е от значение.

Банковата сметка е BG73 UNCR 7630 1059 6950 20, а телефонът 0889 38 00 30

Благодаря ви и нека Бог ви благослови!”

Последва невероятен отговор. Десетки музиканти се отзоваха на призива му и организираха светкавично два благотворителни концерта – в Бургас и в София. Щедри дарения направиха неколцина бизнесмени, средства за лечението на Гого отпусна и община Бургас. Благодарение на финансовата помощ той успя да замине на лечение в Израел, Русия и в Китай. Паралелно направи консултации в клиники в Белгия и Германия. За 2 години в чуждестранните болници потънаха над 300 000 лв. за изследвания, лечение и рехабилитация. След като лечението не даде траен резултат, Гого Найденов замина за Китай, където се подложи на древни практики от източната алтернативна медицина. Корифеите там обявиха, че диагнозата му е сгрешена, и бяха убедени, че ще му помогнат. Престоят му в Китай коства близо 10 000 долара, но, уви, отново без резултат.

През януари 2011 година бургаски лекари откриха съвсем ново заболяване и ЛАС се превърна в гноен синузит. Изследванията действително показаха, че в синусите му има над 200 милилитра гной и докторите решиха, че най-накрая са открили вярната диагноза. Гого се подложи на спешна операция на синусите. Гнойните джобове бяха изчистени, а лекарите му поставиха титаниев имплант в носната кухина, който спира инфекциите в главата. В крайна сметка състоянието на музиканта беше овладяно, след като прекара три дни в реанимация и още четири в интензивното отделение. Но и това не помогна за разклатеното му здраве.

В дългата сага се намеси и мистериозен индийски лечител, чието име така и остана неизвестно. Той пристигна в България специално заради Гого и му прави ежедневни двучасови сеанси срещу солидно заплащане. Поредното лечение всъщност бе смесица от автотренинг, самовнушение, иглотерапия и точков масаж. Всичко това целеше организмът сам да отключи имунитета си и да се пребори с болестта, но претърпя пореден неуспех.

В началото на миналата година отново тръгна познатата версия за сгрешена диагноза. Нови изследвания установиха, че всъщност Гого никога не е страдал от нелечимата латерална амиотрофична склероза, а симптомите му се дължат на Лаймска болест. Съпругата му Ева бе озарена от силна надежда, че този път вече е поставена вярната диагноза. Тя дори си спомни, че Гого е заболял от Лаймска болест във Виетнам, по време на тяхно турне отпреди 30 години. Обяснението бе, че през цялото това време той е бил само вирусоносител и едва сега отключил болестта.

“Според медицински експерти съпругът ми е заболял от Лаймска болест именно тогава. Преди около 30 години бяхме във Виетнам на концерт турне. Спомням си, че тогава Гого беше ухапан от някакво насекомо. Беше много отдавна и не мога да си припомня точно как и при какви обстоятелства стана това. На другия ден се появи едно специфично петно. То е типично за хората, страдащи от лаймска болест, но тогава не знаехме това. Малко по-късно петното изчезна. Сега, след като спряхме погрешното лечение, то отново се появи. Ходихме на консултации в Германия, където също потвърдиха, че Гого страда от Лаймска болест и нищо друго!”, разказа преди година Ева Найденова.

Резултатът от новото лечение обаче бе равен на всички предишни. Накрая лекарите вдигнаха ръце и се оправдаха, че силните медикаменти, приети заради уж сгрешената диагноза ЛАС, са  увредили необратимо органите му.

Това била причината, за да не могат да му помогнат. Според кръвните изследвания в организма му е била събрана цялата Менделеева таблица, което довело до силна токсичност. Напоследък обаче отново се заговори, че Гого страда от ЛАС – диагнозата, която най-напред му бе поставена. Доказвали го симптомите и последвалото тотално обездвижване. Но вече никой не се наема да го изрече на глас.

Близки до звездната фамилия издават още, че мистериозната болест, която мъчи музиканта, буквално го е стопила. Гого е отслабнал драстично и  в момента тежи около 40 кг.

Въпреки денонощните грижи той продължавал да слабее. Загубата на тегло започнала в началото на миналата есен, когато Гого спрял да се храни. Двигателният му апарат бил толкова блокиран, че не успявал дори да отвори устата си, нито да сдъвчи храната. Дълго време съпругата му Ева го хранила с капкомер, като преди това пасирала ястията на пюре. Напоследък обаче той е минал изцяло на системи.

Лекарите са на мнение, че състоянието му е такова, че трябва да постъпи в реанимация, но съпругата му била категорична, че няма да го остави и ще се грижи за него у дома. “Това, което преживява тази жена и което прави за Гого, е равносилно на подвиг. Бори се със зъби и нокти за него, направи и невъзможното, за да закрепи здравето му, доколкото е възможно изобщо”, разказват хората в Айтос.


В категории: Бургас


Само три съставки - Салата „Нищо“
Само три съставки - Салата „Нищо“ 15/04/2024, Понеделник 21:00 0
Как да се справим с мазната кожа
Как да се справим с мазната кожа 15/04/2024, Понеделник 20:40 0
2
Коментара по темата
2.
Веселин
12.01.2013 20:25:42
0
10
Оставете семейството на мира. Може ли така да се бъркате в хорското нещастие. След като пазят състоянието в тайна вие защо го разгласявате на всички. Безсрамници
1.
arti
12.01.2013 10:10:37
0
13
az sam malak ama za men gogo e nai golemia burgaski pevec evala
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас Сериен крадец посегна и на детската радост в Морската градина в Бургас 31-годишният Димитър Димов разби боксова круша и машина за топчета 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете 4 мъжки комплекса в секса, ето как да не го съсипете Повечето от представителите на силния пол знаят, че "не е важно колко дълго е зарядното, а колко всъщност издържа батерията" С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват С какво силните жени плашат мъжете и ги отблъскват Силните жени са откровени и прями Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце Това са царете на флирта: Тези зодии могат да разтопят и най-студеното сърце С безупречното си чувство за баланс и хармония, Везните знаят точно как да накарат другите да се почувстват специални и оценени Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София Зловещо: Това е мястото, където отриха трупа със свинските опашки в София На място веднага пристигнали медици, които установили смъртта на 44-годишния мъж Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Войната между Израел и Иран се отлага за друг път Атаката на Техеран се провали, а отговорът на Йерусалим беше оставен, за когато му дойде времето Само три съставки - Салата „Нищо“ Само три съставки - Салата „Нищо“ Вижте рецептата Как да се справим с мазната кожа Как да се справим с мазната кожа Експерти дадоха ценни съвети как да предпазим кожата от прекомерно омазняване Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Разкарайте тези вещи от дома си, иначе ще останете стара мома Те са езотерични вещици и плашат всеки ухажор, прекрачил прага на жилището ви Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие
Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Местят церемонията по откриването на Олимпиадата Най-вероятно церемонията ще се състои на "Стад дьо Франс” Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Арестуваха петима заради инцидента с кабинков лифт в Анталия Разследват се причините за смъртта на един човек и раняването на 17 Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си Баба уби брутално 5 новородени кученца на съседката си "С една пръчица колкото пръста ми може ли да се убие? Аз само ги шибнах малко и толкова беше. Исках да ударя майката, да се наплаши, защото ми изяде кокошката. Но, когато отидох, майката я нямаше”, казва Василева МВР с подробности за тази брутална катастрофа МВР с подробности за тази брутална катастрофа Лек автомобил навлязъл в насрещното и блъснал тир  Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Натресоха му три кучета и две котки в дома, но той мълчи, защото я обича Евгени се съобразява с капризите на  Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Принц Хари и Меган стават продуценти, готвят две нови предавания Продукциите са свързани с готвенето и с американския шампионат по поло Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" Защо зрителите попиляха тази двойка от "Един за друг" За повечето хора Галена и Петър прекаляват с драмата и ако не плаче единият, то плаче другият Самсунг е най-купуваният телефон, измести Епъл от челното място по продажби Самсунг е най-купуваният телефон, измести Епъл от челното място по продажби Делът на корейската корейската фирма на световния пазар на смартфони е достигнал 20,8 на сто през първите три месеца на годината Атаката срещу Израел била съгласувана със САЩ Атаката срещу Израел била съгласувана със САЩ Има промяна на правилата на играта спрямо присъствието на Иран в Сирия, коментира  Мохамед Халаф Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Съветът за сигурност демонстрирал лицемерие Реакция при атаката срещу посолство в Дамаск нямаше, припомня постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя
Делян ДОБРЕВ Делян ДОБРЕВ Към ПП: Научете си уроците вкъщи, не в министерствата Виц на деня Виц на деня -- Мацко, в с*кса каква поза предпочиташ?
- Отгоре.
- Защо?
- Като ми писне, ставам и си тръгвам.
Виц на деня Виц на деня Студент праща телеграма до сестра си:
"Скъсан по математика, подготви баща ни!"
На другия ден получава отговор:
"Баща ни подготвен, подготви се ТИ!..."
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Каква е разликата между ерген и семеен?
- Ергенът хапва каквото иска, семейният каквото му наготвят!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори