×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

С модерно пристанище в Сарафово местните рибари ще запазят поминъка си


08 Януари 2013, Вторник, 13:36 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Десетки лодки се разбиваха по вълноломите, работата по изграждането на новото съоръжение ще започне веднага

- Г-н Вълков, за пристанище в Сарафово се говори от години, днес беше подписан вече договора за изграждането му. Как се стигна до него?

- По това пристанище се работи 5-6 години, по време на първия мандат на нашите общински съветници и администрация в Бургас през 2007-2011 година, когато беше сформирано рибарско сдружение в Сарафово, в което участват 100 собственици на лодки. Неколкократно имаше разбити лодки по вълноломите. Работеше в насока за изграждането на пристанище по ОП "Рибарство и аквакултури". Съоръжението, което ще бъде строена сега, ще бъде само рибарско пристанище, няма да има яхти категорично. Ако има яхтено пристанище, то трябва да бъде обособено ново такова. Това ще бъде само за рибари. Към него трябва да има прилежаща инфраструктура – съответно пътя да бъде ремонтиран, да има ток, канализация. Всичко това е възможно. Очаквам тази година да започне обособяването на съоръжението, което ще бъде изключително важно за рибарите, за да може да бъде съхранен поминъка им.

- А кога реално ще започне работата и кога ще бъде готово?

- Не мога да кажа с точност сега. Реалната работа ще започне веднага, когато бъдат изготвени тръжните процедури и избран изпълнител. Общината има проект за рибарското пристанище, но конкретни и точни дати можем да говорим едва след като приключат тръжните процедури.

- Къде другаде ще има рибарски пристанища?

- Най-важното е, че съумяхме да докажем необходимостта от изграждането на едно такова съоръжение и неговата реализация, защото сме черноморска община. Мога да кажа, че промените в Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата, направени миналата година, дадоха възможност на общините да кандидатстват по тези програми. Няма да остане само това пристанище. Такива ще има в Черноморец, Поморие, Царево и в Приморско. Във Варненски регион има подготовка за изграждането на 2 пристанища. 25 млн. евро ще бъдат оползотворени от рибарската общност с тази цел. Това е реална полза от законодателната ни дейност в момента.


В категории: Бургас


Флагман.БГ Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура 20/05/2024, Понеделник 07:08 0
5
Коментара по темата
5.
гербер-гмо на ален мак
10.01.2013 22:12:54
1
0
КОЛКОТО СТЕНАТА ЗА ШУМА ОТ САМОЛЕТИТЕ ,ТОЛКОВА И ПРИСТАНИЩЕ ЗА РИБАРИТЕ
4.
Канарис
09.01.2013 21:35:17
1
1
Верваш ли си Вълков? нЕ СИПИТАЛ бОЙЧЕВ, НАЛИ,ПРЕДИ ДА СЕ ИЗХОДИШ? Е как така не спазваш герберастката (ФАШИСТКАТА да кажа ЛИНИЯ) на поведение? Ти се правиш на по-голем от Фюреро???
3.
ima logika
09.01.2013 09:26:06
2
1
ami letishteto e tam. moje bi ima logika da ima pristanishte. ako se razvie transport kato tozi v garcia i turcia, ot letishteto s podhodiasht voden transport barzo moje da se stigne do vsiaka tocka na cernomorieto, barzo i priatno vmesto po susha.
2.
Рибар
08.01.2013 22:01:32
2
6
Този бастун е най-голямото политическо недоразумение в парламента, но с адски високо самочувствие. Почти се е помислил за Бойко Борисов и Цветанов, взети заедно. Пълен нещастник, но много алчен нещастник. Считайте, че сарафовския киртак ще свитне поне половината от евро кинтите!
1.
ДОДО
08.01.2013 19:42:45
0
1
Този Вълков кой е -Началник на кой е,
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Депутатите се събират извънредно утре заради пенсиите Искането за заседанието в парламента е заради съмнения сред някои политици, че дохотие на старите хора ще бъдат актуализирани с 10, а не с 11% Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 46 000 зрелостници се явяват на втора матура Над 20 хиляди ученици от професионални гимназии ще защитават дипломен проект Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла 
Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори