×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Златни съкровища под разораните дюни в Несебър?


Златни съкровища под разораните дюни в Несебър?
На това място се е намиралал некрополът на Месембрия, смята проф. Димитров, снимка интернет
08 Януари 2013, Вторник, 10:31 ч.
Източник: Стандарт

Тук е бил некрополът на Месембрия, районът трябва да се проучи, смята проф. Божидар Димитров

Под скандалните дюни в местността Кокала край Несебър може да лежат златни съкровища от древността, смята директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров. Според него местните хора неслучайно са кръстили тази местност „Кокала“, защото непрекъснато попадали на древни кости в него, съобщава „Стандарт“.

Историческите и археологическите данни показвали, че спорните 29 дка се намират в район, за което се предполага, че някога е бил некрополът на легендарната Месембрия, уточнява Димитров.

Като дорийска колония тя не е имала закон, забраняващ поставянето на сребърни и златни предмети в гробовете. Преди години малко златно съкровище е било открито в съседен на дюните терен. Добре е преди да се реши съдбата на скандалния парцел, той да бъде проучен от археолозите, призова професорът.


В категории: Несебър


5
Коментара
Флагман.БГ Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов 17/05/2024, Петък 16:25 1
5
Коментара по темата
5.
ЦРУ
08.01.2013 17:43:19
0
1
Цветанов НАИСТИНА НЯМА НИЩО ОБЩО!

Бизнесменът Тодор Бояджиев може да претендира за откривател на българското Ел Дорадо. Димитровградският семеен приятел на вътрешния министър Цветан Цветанов и строителен предприемач знае как да извлича злато от пясъка, много преди да влезе в съдружие с новите стопани на несебърските дюни, пише в последния си брой...

Носителят на наградата "Златен гвоздей" на Хасковската строителна камара за 2010 г. (връчена му лично от Цветанов) успява да спечели обществени поръчки за над 25 милиона лева само за първите две години и половина, откакто на власт е правителството на ГЕРБ. Разследване на в. .... от 8 март 2012 г. показва, че Бояджиев модернизира градски центрове, подменя топлопреносни мрежи, ремонтира детски градини, строи паркове, детски площадки и дори киноложки центрове. Сред възложителите му се открояват общината в родния Димитровград, "Топлофикация"-София и Оперативна програма "Регионално развитие", управлявана от МРРБ. Преди това Бояджиев е известен сред съгражданите си като собственик на малка фирма, специализирана в изолацията на пещи в ТЕЦ.

Възходът на компанията му Ти Ви Би започва веднага след парламентарните избори през 2009 г. с преобръщане на резултатите от търга за строителството на парк "Арпезос-север", който трябва до облагороди пространството около прословутото Водно огледало в Кърджали. Проектът е на стойност 9 870 027 лв. и се финансира по ОП "Регионално развитие". Фирмата на Тодор Бояджиев е избрана за изпълнител, след като обжалва първоначалното решение на комисията проектът да бъде поверен на местното строително обединение "Арпезос-Кърджали". Ти Ви Би обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която излиза с решение в полза на Бояджиев. Малката подробност е, че между внасянето на жалбата и произнасянето на КЗК съставът на комисията е подменен с кадри на ГЕРБ. По проект паркът трябваше да е завършен на 8 март миналата година, но е предаден на 21 септември. Според публикация на в. ...., жители на Кърджали са недоволни от качеството на извършените дейности. Бивш казармен плац в парка бил засипан с тънък слой хумус, вместо бетонът да бъде изкъртен и извозен. Първите поражения били налице растителността съхнела.

През 2010 г. консорциум, създаден от Тодор Бояджиев, печели проект по ОП "Регионално развитие" в Карнобат за обновяване и модернизиране на градската среда. Той включва реконструкция на пешеходни зони и алеи. Процедурата е обжалвана пред КЗК, но и този път тя се произнася в полза на димитровградския бизнесмен.

Ти Ви Би дебютира и на софийски терен с подмяна на участъци от топлопреносната мрежа на "Топлофикация"-София, по времето, в което председател на Столичния общински съвет е близкият до Цветан Цветанов бизнесмен Андрей Иванов. Само за година - от средата на 2009 до юли 2010 г., дружеството на Бояджиев печели конкурси за 3 878 453 лв. за подмяна на тръби в различни столични райони.

В част от поръчките, които печели Бояджиев, е заложен непознат до момента в строителния бизнес трик. Възложителите включват в конкурсната документация изискване кандидатът да притежава сертификат SA 8000:2008 за социална отговорност. Той представлява удостоверение, че фирмата не дискриминира служителите си по полова ориентация, раса и религия, че осигурява хуманни условия на труд, не наема деца и дава право на свободно сдружаване на работниците. Ти Ви Би се оказва една от шестте сред общо 4483 строителни фирми в България, които са си извадили въпросния документ. Под знамето на "социалната отговорност" компанията на Бояджиев печели търг за ремонт на детска градина по "Красива България" и за изграждане на международен киноложки център в парк "Марица". Пак в Димитровград Ти Ви Би подписва договор за 2.3 млн. лв. за енергийна ефективност в общинската образователна структура. Заветният сертификат като задължително изискване става причина за остра реакция на Камарата на строителите в България до министъра на регионалното развитие с искане да се предприемат мерки срещу ограничаването на конкуренцията при провеждане на тръжни процедури. От МРРБ обещават проверка...

От материала на списанието става ясно, че Тодор Бояджиев става човекът на ГЕРБ в Хасково. Той осигурява офиси и коли за партийна дейност и в неговия хотел в Хасковските минерални бани се намира местната централа на ГЕРБ, се коментира още през 2010 г. Според запознати Бояджиев е свързан с групировката СИК доста преди 2010 г., а раздяла с негови стари съдружници едва не довела до война между СИК и ВИС в Хасково. В материала се припомня, че през 2000 г., когато е извършен магистрален грабеж на ТИР-ове с цигари между Хасково и Стара Загора, в който са участвали и действащи полицаи. Хората от камионите са били закопчани с белезници за дърветата и са намерени така на следващата сутрин. Авторите на грабежа са открити 3 години по-късно. Разследващите установяват, че ограбените цигари са закарани в складовете на Бояджиев, пак там са пребоядисани кабините на тировете. Меко казано, недоумение буди фактът, че човекът, в чиито складове е открито ограбеното, става... свидетел по делото?!. По това време директор на РДВР-Хасково е бъдещият депутат от ГЕРБ Иван Петров. делото е потулено. Впрочем освен име на място, където лежи митично златно съкровище, Ел Дорадо се превежда от испански и като "златен човек". На български същият израз се употребява в смисъл на човек с голямо сърце. Изброените дотук факти и обстоятелства обясняват до голяма степен щедростта на Тодор Бояджиев в апартаментните сделки с вътрешния министър, наред с голямото му сърце. А че то е толкова голямо, подсказва и фактът, че Цветанов се съгласява заедно със съпругата си да кумува на сватбата на дъщеря му, заключава материалът...
4.
ай сиктир
08.01.2013 16:53:38
1
4
схемите скоро ще станат ясни.....ама защо ни мислят за тъпанари....да си кажат направо - тук ще се строи!!! Какво ни хвърлят прах в очите? Продажници долни!!!
3.
копач
08.01.2013 16:50:29
0
3
Схемата е друга... Хайде сега инвеститорите да дадат 200-300 хилки за разкопки на пишман археолози
2.
ай сиктир
08.01.2013 16:26:31
0
3
айде сега и такава тъпня чухме! Кокалу си е доста застроена местност,но не се е чуло някой да е намирал нещо там....или сега да се готвим за нова схема - разкопаваме да видим какви кокали ще извадим от там и......изненада - кокали няма,но и дюни вече няма! Хайде сега ще строим!!!
1.
Димитър Абаджиев Иванов
08.01.2013 11:15:44
0
4
Да, Да точно от това има нужда. Наистина без майтап.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Той загуби най-близкия си човек, спира всички концерти Почина майката на Веселин Маринов Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо Румен Радев: Никога не казвам на моите шофьори да карат по-бързо "Кой и как е виновен, при какви обстоятелства - това следва да изяснят компетентните органи", коментира държавният глава за катастрофата с кортежа на Кирил Петков  Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Гриша Ганчев окончателно излиза от футбола, дари "Литекс" на Общината Бизнесменът подари цялата спортна база, която изгради в северния град на кметството  Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас Експерти на WWF представиха анализ за потенциала на ВЕИ у нас В проучването е използвана публично достъпна информация Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Разискваха развитието на образованието на сбирка на Ротари клуб "Бургас" Присъстваха Михаил Ненов, Динко Раднев, Янко Стойчев и проф. Милен Балтов
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори