×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Наздраве за Нова година и ядрената енергетика! И честит ....референдум


Наздраве за Нова година и ядрената енергетика! И честит ....референдум
По празниците може да съчетаете късметите от баницата с бюлетините за гласуването на референдума, така хем ще празнувате, хем ще мислите за ядрена енергетика
29 Декември 2012, Събота, 13:41 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Не пропускайте в баницата да сложите късмет за или против АЕЦ Белене, поне ще е конкретен

Минаха светлите празници около Коледа, едни ги прекараха в уютна домашна обстановка без включен телевизор, а други в традиционния съпровод на екзалтиращия, култов концерт на всенародния любимец Веселин Маринов, който отново окупира тв ефира. Още не бяха отшумели песните на народния певец, възрастните дами, които въздишат по него все още не бяха избърсали сълзите си от умиление, когато бяха хвърлени в друга действителност. Незаглъхналите сладникави звуци от песните на Веско Маринов бяха светкавично заменени от споровете на разпалени политици, които разпалиха страстите в друга тема. От сърцераздерателния и одухотворения текст за пенсионерките  „Каква жена, каква камбанария...”  хората бяха метнати в ядрената енергетика и има ли тя бъдеще у нас. Да се чуди човек прасе ли да коли, за Нова година тоалет ли да стяга, да приготвя празнична трапеза  или да размишлява дали да гласува на референдума (за по-осведомените припомням, че той ще е на 27- ми януари, а останалите – сега разбраха, че такова допитване все пак ще има и то ще е именно на тази дата). В цялата суматоха между двете дълги почивки за двата хубави празника  стартира и информационната кампания.  Не е ясно обаче кой ще я чуе като се имат предвид данните, че над 20 хил. души от активното население, които работят, са излезли в болнични,  за да удължат ваканцията си до началото на следващата година, очевидно без изобщо да тръпнат от факта, че политиците спорят. Насред Коледните и Новогодишни пожелания и електронни картички, Министерски съвет пусна и информационен лист за това кога ще гласуваме, за какво и как.

 

Ето го и него, за да ви бъдем полезни, пожелаваме ви здрави нерви, за да стигнете докрая:

На 27 януари 2013 г. ще се проведе национален референдум относно развитието на ядрената енергетика в България. Гражданите на Република България ще гласуват с „ДА“ или „НЕ“ в отговор на следния

ВЪПРОС НА РЕФЕРЕНДУМА:  Да се развива ли ядрената енергетика в Република България

чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?

МОТИВИ: Референдумът е форма на пряка демокрация. Именно българският народ като суверен трябва да се произнесе по такъв важен въпрос за продължаване развитието на ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала. Важно е да се осигури възможност на гражданите да направят своя информиран избор, гласувайки на референдума, като по този начин ще се докаже, че обществото има своята основна роля в изграждането на демократична България. Предложеният референдум съответства на изискванията на Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление и на Конституцията на Република България. Съгласно приетата на 01 юни 2011 г. Енергийна стратегия на Република България до 2020 г. – основополагащ документ на националната енергийна политика, в търсене на разумния баланс между наличния енергиен ресурс в страната и европейските цели за чиста енергия българската държава декларира своята подкрепа за развитието на ядрената енергетика. Решението на конкретните социално-икономически, технически и финансови параметри на всеки проект е от компетентността на Министерския съвет съгласно Закона за безопасно използване на ядрената енергия. Изграждането на ядрена електроцентрала е предизвикателство пред нашата държава и суверенът е този, който трябва да реши да продължи ли да се развива ядрената енергетика чрез изграждането на нова ядрена електроцентрала. Съгласно § 1, т. 53 от Допълнителните разпоредби на Закона за безопасно използване на ядрена енергия „Ядрена централа“ е електроцентрала, в която енергията се генерира от един или повече ядрени реактори и която може да включва прилежащите съоръжения за управление на радиоактивни отпадъци и отработено ядрено гориво, разположени на една площадка, за които са предвидени обща физическа защита и аварийно планиране. НАЧИН НА ГЛАСУВАНЕ ПО ВЪПРОСА НА РЕФЕРЕНДУМА: Какво означава гласуване с „ДА“: Вотът с „ДА“ означава, че гласуващият е за изграждането на нова ядрена електроцентрала в Република България.

Какво означава гласуване с „НЕ“: Вотът с „НЕ“ означава, че гласуващият е против изграждането на нова ядрена електроцентрала в Република България.

Въпреки разгорещените страсти между политиците така и не става ясно кой отговор на референдума до какво ще доведе. От управляващата ГЕРБ се разбра единствено, че положението е тотално объркано, тъй като дори и да се отговори с „Да” на въпроса , това не значело, че АЕЦ „Белене” ще се строи и изобщо не ставало въпрос за тази електроцентрала, а за развитието на тази индустрия като цяло. Водят се безумни спорове за разликите между атом и ядро, насред които съвсем се губи яснотата как  резултатът от пуснатата бюлетина ще бъде разчетен и до какво ще доведе. Да не говорим, че на 27-ми януари при стартирала насред Нова година кампания може и да има хора, които изобщо не са разбрали, че има референдум. Изобщо пълна мъгла.

Дори политически и обществено активни и съвестни граждани, които през тези дни са останали на работните си места и продължават да следят процесите, трудно се ориентират в ситуацията.  А дали политиците очакват от хората край празничните трапези да коментират разпалено бъдещето на ядрената енергетика?! Януари е месецът, през който ще тече информационната кампания, но той освен от политика е осеян и от празници. След Нова година следва имен ден на Васил, после Йордановден, след това  - Иванов, през същия месец празнуват още Богдан, Таня, Адам, Андон, Атанас и т.н., и т.н. На 26-ти отбелязват своя празник Живко и Живка. А на 27-ми – хоп, референдум.

За да не се отнесете в празници – решението е просто: сложете в новогодишната баница късмет  „Честит референдум”. Да не ви се налага да ровите из новогодишните картички за инфо какво ще има на 27-ми януари – да знаете, че не е имен ден.

Така хем ще празнувате, хем ще мислите за ядрена енергетика.


В категории: Власт , Политика


Флагман.БГ Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите 21/05/2024, Вторник 07:13 0
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 0
Топ 4 на най-съблазнителните зодии
Топ 4 на най-съблазнителните зодии 20/05/2024, Понеделник 21:20 0
Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 13
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
5
Коментара по темата
5.
loveca
02.01.2013 05:58:01
0
0
Стрелям по рогати всякакви! Стрелям не самопо архари но и по всякакви другари, особено от Атака и НФСБ! Ква България, щом един смотан и психясъл среднист, като Волен Сидеров стигна до балотаж на президентски избори в 21 век?! Сега пък шантаж на ядрения слугинаж на червената енергийна олигархия. Никаква АЕЦ Белене! Опомнете се, селяни!
4.
trapera
30.12.2012 13:54:04
1
1
Това нещо, което се опитва от 134 години насам да се нарече държава, нещото, което можем да дефинираме само географски като Дунавска България, това нещо какво е? Това държава ли е, това народ ли е, това нация ли е, това управление ли е, това може ли да се впише в представите за нормалност на една държава?
Нима не съзнавате, че абсурдът, наречен Бойко Борисов и ГЕРБ сложиха окончателно точката върху измислената претенция това нещо да бъде държава, да бъде народ, да бъде нация, да бъде в рамките на нормалността!?!… Една шизофренна общност, която дори не е общност, едно съсипно състояние на поединично оцеляващи олигофрени, които незнайно защо имат някакво самочувствие?!?… Претенция, която във всеки нормален човек предизвиква само и единствено усещането за гадене, за порив към повръщане!!!… Бъдете живи и здрави, но моля ви, не претендирайте, че това нещо е държава, а другото нещо е народ!!!…
3.
хаха, правилно
29.12.2012 21:29:44
0
2
политиците отдавна са се откъснали от това, което мислят хората. Само се чудят как да се ветреят в публичното пространство
2.
delew
29.12.2012 21:14:35
0
1
МЕСТЯ ГО В ДРУГИЯ КРАЧОЛ И СЛЕД РЕФЕРЕНДУМА ГО ВРЪЩАМ НА МЯСТОТО МУ
1.
Дернев
29.12.2012 16:30:46
0
2
Референдум или чиста загуба на пари заради политици решили да си направят предизборна проверка на оределите и оредяващи симпатизанти. Лошо начало на новата година и предвещаващ също такъв край, който ще се отрази и на 2014 и ,пази боже, на 2015. И това е оптимистичната ми прогноза.
Ако мозъчният тръст зад БСП и ГЕРБ твърдо реши да освободи българина от завидното, според тях, имуществено състояние нещата могат да продължат и до 2017.
Честита Нова Година и Бог да пази България от българите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език  Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист  Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Апелативният съд гледа мярката й Почитаме светците Константин и Елена Почитаме светците Константин и Елена  Днес в Странджа нестинарите ходят по огън с техните икони в ръце 28 плажа може да останат неохраняеми 28 плажа може да останат неохраняеми Липсва интерес за много от плажните ивици във Варненско заради промените в наредбата за водноспасителната дейност Овенът поема по нов път, а Ракът да внимава с неприлични предложения Овенът поема по нов път, а Ракът да внимава с неприлични предложения Хороскоп за деня – 21 май 2024, вторник Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Мистериозно изчезна папка със знаково дело от Апелативния спецсъд в София Бургаският бизнесмен Златко Кънев е натопен от полицай, твърди ключовият свидетел Йордан Стойков от Айтос, заради когото Кънев лежи в затвора 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс Ето кои са те Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Кога е най-добре да си тръгнем от една връзка Ако решите да си тръгнете, направете го безвъзвратно, веднъж завинаги Топ 4 на най-съблазнителните зодии Топ 4 на най-съблазнителните зодии Ето кои са те 
Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори