×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

БСП се втвърди, иска с НФСБ оставката на общинския шеф в Бургас


БСП се втвърди, иска с НФСБ оставката на общинския шеф в Бургас
Снежина Маджарова с действия и изрази демонстрирала фашизоидното лице на ГЕРБ, искат предсрочното прекратяване на мандата й
19 Декември 2012, Сряда, 15:05 ч.
Автор: Бесове.бг Снимки Иван ТРИФОНОВ

Срещу Снежина Маджарова са се разписали 16 от 51 съветници

16 общински съветници подписаха и входираха искане за оставката на председателя на Общинския съвет в Бургас Снежина Маджарова. Това стана днес, след като вчера вечерта общинският съветник Валентин Касабов от опозиционната НФСБ бе арестуван и изведен от полицаи на Първо РПУ по време на редовната сесия. Причината – съветникът отвърна на обида на ГЕРБ, че в тяхната партия били все хора, характеризиращи се с простотия. От трибуната Касабов отвърна следното: „Не наричайте нас простаци, защото първоизворът на простотията е при вас и идва от Бойко Борисов“. Заради тази обида срещу премиера-лидер на ГЕРБ той получи трета забележка от Маджарова, след която, според правилника, трябваше да бъде отстранен от работата на ОбС. Тъй като той не пожела да си тръгне, се наложи да бъдат повикани униформените.

Заради този срамен момент залата вчера вечерта бе напусната от цялата група на НФСБ, БСП и Средна европейска класа. Днес в депозираната подписка за оставката на Маджарова фигурират освен имената на съветниците от НФСБ, БСП и СЕК, още и на д-р Георги Мигаров от партия Движение за социален хуманизъм.


На пресконференцията днес дойдоха трима лидери на БСП – областният Атанас Зафиров, общинският Павел Маринов и водачът на съветниците им Евгений Мосинов

„Достатъчни бяха 13 подписа, но ние имаме 16, в 14-дневен срок Маджарова трябва да свика извънредна сесия и да се гласува тайно оставката й“, заявиха днес опозиционерите. Те дадоха пресконференция, за да обяснят с какви мотиви искат Маджарова да си отиде. До този момент достолепната Столетница БСП не одобряваше агресивната политика на НФСБ и с декларации се разграничаваше от острия й тон по време на дебати в ОбС. Сега обаче репресивните действия от страна на управляващото мнозинство, сравнявани с фашизъм, изисквали друг род поведение.

„Имаме предупреждения, че целият репресивен апарат на държавата може да бъде впрегнат в смачкването ни, дотук бяха легалните им действия, сигурно ще преминат и към ползването на мутренски методи – да не забравяме как срещу Чакъра Борисов разпореди да се стреля с гранатомет“, заяви Касабов, който водеше пресконференцията. До него седнаха общинският лидер на БСП Павел Маринов, областният лидер на БСП Атанас Зафиров, водачът на групата червени съветници Евгений Мосинов, лидерът на СЕК Георги Манев, както и сподвижниците му от НФСБ.

Налагането на двоен стандарт при воденето на сесии - като се отбелязват нарушенията само на опозицията, а се толерира мнозинството на ГЕРБ, поправянето на протоколи еднолично от самия председател на местния парламент, са основните мотиви за предсрочното прекратяване на мандата на Маджарова.

„Не ни приемайте като наивници, за нас Маджарова е удобна като председател, защото тя ще носи само негативи за ГЕРБ до изборите, но няма да е честно да мълчим спрямо нашите избиратели“, каза Георги Манев и със съжаление подчерта как партията му дала всичко от себе си за спечелването на изборите от Димитър Николов за кмет през 2007 г. Днес, в качеството му на член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, Манев призова Николов да не се държи като щипана мома, а да вземе мерки за стягане на общинската си структура и да свали Маджарова от поста.

Лидерът на БСП-Бургас Павел Маринов пък заяви, цели 5 години ние сами сме изграждали блясъка на ГЕРБ и неговия кмет Димитър Николов, като зад този цирк незабелязани оставали безработните, ниските доходи, изтеглените външни инвестиции, спрените три национални проекта, между които и култовият Супер Бургас за отварянето на порта като зона за обществен достъп. „Ние сме готови да понесем нашата отговорност за днешните си действия на противопоставяне на ГЕРБ, защото се изчерпа търпението ни да гледаме тази демонстрация на сила“, заключи Маринов.

В този мандат БСП е внесла 5 докладни, но нито една от тях не била приета. „След като внесох петата докладна и отидох на заседание на една от комисиите, бях посрещнат от съветник от ГЕРБ с подигравателното „ха-ха-ха, и тая докладна ти я отхвърлихме“, надявам се, че се досещате кой би могъл да се държи по тази начин, реших, че е унизително да си правим труда да пишем и да входираме докладни“, заяви водачът на червените Мосинов. От НФСБ пък били внесли повече от 90 докладни, но те все са отхвърляни, с изключение на почетното гражданство на великия благодетел Ал. Г. Коджакафалията, отреждането на място за негов паметник и наименоването на ул. Матей Миткалото в Меден рудник.

„Искахме да се намали такса смет за фирмите до 8,5 промила, искахме таксата за паркиране в центъра да падне от 1 лв. на 50 ст. заради кризата и още много подобни идеи за облекчаването на положението на нашите съграждани, но всичко предложено от нас се отхвърля с грандомански замах и с демонстрация на сила“, казаха от опозицията.

Ситуацията в Бургас се оформя патова, тъй като по закон Маджарова трябва да свика ОбС до 3 януари, а всичките и съратници вече са планирали отпуските си за празниците. За да бъде отстранена са нужни 26 от общо 51 гласа.

Като обобщение на ситуацията областният шеф на БСП Атанас Зафиров направи следното сравнение: досега калинките бяха определение за тази власт, от днес стават снежинките.




16
Коментара
16
Коментара по темата
16.
Ели
02.01.2013 06:16:54
0
0
Аз пък си ги харесвам ораторите: първият вляво(оратор-закупчик) и последният вдясно: "поразяващата вратовръзка"!
15.
поет
29.12.2012 01:13:55
3
1
Не се втвърдява туй, що винаги е било меко!
14.
Мискинов
26.12.2012 21:59:24
5
2
Ето я! Ето я на първия ред на пресконференцията цялата червeна "комунистическа армада", всички червени подлоги на БКП и ченгета! радвайт им се. Там е и "ораторът" от СЕК който не може да вържи три думи на кръст. "Напред другари смело" - свършило е вече вашето омразно дело!
13.
моряк
26.12.2012 21:57:20
5
1
Ето я! Ето я на първия ред на пресконференцията цялата червна "комунистическа армада", всички червени подлоги на БКП и ченгета! радвайт им се. Там е и "ораторът" от СЕК дето не може да вържи три думи на кръст. "Напред другари смело" - свършило е вече вашето омразно дело!
12.
student BSU
22.12.2012 18:07:37
1
5
Докато г-н Мосинов ви говореше с езика на юрист г-жата чудо - Маджарова му казваше колега Мосинув...Ама когато заговори като опозицонера политик много ви заболя всички.
11.
student BSU
22.12.2012 18:07:35
1
3
Докато г-н Мосинов ви говореше с езика на юрист г-жата чудо - Маджарова му казваше колега Мосинув...Ама когато заговори като опозицонера политик много ви заболя всички.
10.
trapera
22.12.2012 17:54:01
0
5
Ами как яма да плюят Мосинов.Първо е топ адвокат,после е №1 преподавател по право и трето за разлика от последните управляващи не премина в техните редици.Плюйте още, скоро ще се задавите.
9.
trapera
22.12.2012 17:54:01
0
3
Ами как яма да плюят Мосинов.Първо е топ адвокат,после е №1 преподавател по право и трето за разлика от последните управляващи не премина в техните редици.Плюйте още, скоро ще се задавите.
8.
ТАЕН АГЕНТ
21.12.2012 10:00:34
0
8
хайде тербаджийската пропаганда подпука адвоката Мосинов, който единствен със зафиров се опълчва на герберите. То сега е по лесно да си мълчиш, ама има хора сето им писна да мълчат и истината казват, не ме интересува с кого спи и какво кара, важното е че си има мнение и го казва, а другите само урааа на кмета викат, че е по лесно.
7.
Кахърен
21.12.2012 09:49:15
0
5
Боже, боже колко омраза към един успял човек, само защото си позволява да критикува великия ни кмет!!!! Абре ланкооолу купи си и ти Мерцедес, ама стоиш по потник и с бира в ръка в къщи и пишеш и плюеш. Между другото самозадоволяването е вредно, не прекалявай!!!!
6.
до бургазлийче
20.12.2012 16:08:18
5
0
Това е го написала любовницата на Мосинов, бивша водеща в СКАТ , а сега с електронен сайт , който той й плати с парите, взети от общините от областта, в които вече БСП не управляват.И какъв социалист е Мосинов, като се разхожда с Мерцедес, на любовницата също купил джип Мерцедес, а иначе "мисли" уж за социална политика. Не социална, а политика на лапане ! И това му е най-мъчно- сега е натирен от всичкиобщини, остана му сал едно Камено.
5.
бургазлийче
20.12.2012 16:01:05
0
5
До бургазлия, тоя дебелогъзец дето му викаш си има клиентела дето само можеш да му завиждаш и може да си живее живота тихо и спокойно и без да вдига бунтове. няма и да го изхвърлят от БСП щото само на него му стиска да говори и да има мнение, а на теб ти остава да злобееш.
4.
бургазлия
19.12.2012 19:32:39
11
2
пропуснах ! БСП не се оставяте да бъдете манипулирани от дебелогъзеца Мосинов. Спомнете си защо няколко пъти наръгаха дебелото му дупе - алчен, корумпиран, съсипал бизнеса във всичките общини, където адвокатстваше по времето на БСП кметовете. Сета ГЕРБ му отрязаха хранилката и ще вдига бунтове.
Време е да бъде изхвърлен не само от БСП, отворете си очите.
3.
бургазлия
19.12.2012 19:31:44
11
2
пропуснах ! БСП не се оставяте да бъдете манипулирани от дебелогъзеца Мосинов. Спомнете си защо няколко пъти наръгаха дебелото му дупе - алчен, корумпиран, съсипал бизнеса във всичките общини, където адвокатстваше по времето на БСП кметовете. Сета ГЕРБ му отрязаха хранилката и ще вдига бунтове.
Време е да бъде изхвърлен не само от БСП, отворете си очите.
2.
бургазлия
19.12.2012 19:26:32
13
2
колко жалки изглеждат БСП ! Редом до най-голямата отрепка в политиката Манев и най-големите психопати - НФСБ. Толкова ли закъсаха , че се наредиха до тези мизерници. Тримата кандидат-депутати на БСП- толкова болни за власт, че позволиха да употребят БСП по този грозен начин !
1.
FACK THE SISTEM
19.12.2012 17:28:47
4
13
FACK THE SISTEM . FACK THE GERB.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори