×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нов мор! Държавата си взема обратно горите от общините


Нов мор! Държавата си взема обратно горите от общините
Кметът на Малко Търново Илиян Янчев огледа коледната елха в центъра и алармира НСОРБ за първото съдебно решение
04 Декември 2012, Вторник, 20:26 ч.
Автор: Бесове.бг Снимка Катя КАСАБОВА

Малките общини ще са в колапс - нямат средства да стоплят болници, читалища и други обществени сгради

Държавата е завела съдебни дела срещу всички български общини, на които е предоставила за стопанисване свои гори и вече има спечелено първо дело. Това означава, че с влизането в сила на съдебното решение, на общините ще се отнема правото да продават дърва за огрев, да пестят от отоплението на училища, читалища и други обществени сгради. Особено в по-бедните общини това ще се отрази пагубно за общинските бюджети и ще доведе до още по-голяма беднотия.

„Алармирах с писмо Националното сдружение на общините в РБългария, също така и областния управител на Бургас Константин Гребенаров за това, което предстои да се случи“, каза кметът на отдалечената странджанска община Малко Търново – Илиян Янчев.

Тъй като тамошният Районен съд не бил натоварен и заведеното от държавата дело вече било с решение на първа инстанция. Останалите общини още не знаели какво ги грози.

„По силата на това решение трябва да върнем 11 хиляди хектара на Държавното горско стопанство – то да си ги стопанисва, това е убийствено за общината“, каза Янчев. Тази есен кметството е продало 11 хил.кубика дървесина на населението за огрев и в общинската хазна са постъпили от тази дейност 120 хил.лв. Само за отоплението на читалището и болницата в този малък град са нужни около 200 хил.лв. И ако отсега нататък трябва да ги плащат на държавата, това означава фалит на общината.

„Спасението е да се обединим всички кметове и да настояваме пред МС след тези съдебни решения да ни даде възможността ние да си продаваме дървата на населението“, каза Янчев.


В категории: Малко Търново


Флагман.БГ "Петлите" с фурор на фестивал в Прага "Петлите" с фурор на фестивал в Прага 19/05/2024, Неделя 15:53 0
18
Коментара по темата
18.
павлов
19.02.2013 14:49:41
0
0
ако в болницата се слре да се краде ще има пари и за дърва и за ....
17.
rosko
08.02.2013 20:32:34
0
1
краино време беше да ги вземат, които крал крал всичко сварши
16.
rosko
08.02.2013 20:32:29
0
1
краино време беше да ги вземат, които крал крал всичко сварши
15.
скармоз
02.02.2013 21:55:39
0
1
Представителите на ББ в сектор Гори със сигурност ще го спасят от победата на предстоящите избори, да му е честито за правилния избор!
14.
до № 6
19.12.2012 11:00:15
1
1
Абе Гоше, по-спокойно с коментарите, че си личиш! Ще си поседиш в къщи зимата като си с такъв уникален стил простако пък колко си гнусен и мързелив най-много ти си знаеш
13.
Out of Eden ("извън рая")
10.12.2012 08:26:35
0
5
другарю янчеф най-готената елха взе да се разпада.ние като погледнем навън и тя е пред нас -друго няма какво да видим-освен една оставена на саморазпад елха.и да не забравим и мангалите-и какво се получава-две в едно-мангалка с подарък.кой е дизайнера на тази ренесансова творба и сие.Имаше и други опити за подобно нещо и се провалиха за жалост...
12.
смях
05.12.2012 18:19:41
0
13
А той и напред може, не че неможе! Но най-вече е опп леко, леко в левоо, оп напред оп пакк лево оп леко в десно ейй тези крака ........аха ах отиде на другата улица ..........алооу не на там нали вече си в другата посока ........опп айдеее паднааа е тази пияната мадама с него и тя спи.... нищо де и утре е ден може пък да го хване
11.
А`И`
05.12.2012 14:34:37
1
3
Браво илия`продължавай напред.
10.
Талибан
05.12.2012 13:53:39
0
4
Най после се оттървахме....да върви да търси кой бяха тези.Ало, авторът, да се почне начисто. Това е пътят.И без държавното горско-там не струват нищо.
9.
Опомнете се
05.12.2012 13:28:44
9
4
Това положение с връщането на горите на Държавата не е само в Малко търново,ами навсякъде.Защо се захващате с един кмет,който иска да защити общината си ами не гледате по-далече от носовете си!
8.
Крал Цеткин до отоплителя
05.12.2012 13:23:00
5
4
Я да мълчите? Какво разбирате Вие,говори се ,че Янгьозов щял да почва на новата си работа със стария си екип. До това решение можеше да се стигне и без рева платените драскачи.Само така Янгьозон ти заслужаваш това място. Комунярите хептен ще се посерат от злоба и яд., сакън недей!
7.
БЕЗ ЛИХВА
05.12.2012 12:11:08
0
5
Браво само така ще се оправи държавата когато има ред и дисциплина на такива гадове да се конфискува всичко в полза на държавата .Та така и така дърва вечно няма-или мангалите са виновни или ще вали или някай хора ще са някаде насмукани.
6.
Отоплител На Дърва
05.12.2012 12:05:50
2
7
Здравейте!Много вълнение... За въздухари под налягане... Хаааааааа-хаааааааа-хахахаххаххаа...
голям дерт-кво ще правят сeга капутите от общински гори-другаря василев .ругача. и другите юнаци от там`за другаря янгьозов разбрахме-шеф на парк странджа .ами другите специалисти къде ще специализират`така е- първо дим да ги нема мтел и глобол.сетне болницата и сега горичките.
Ние вярваме, че всеки от нас създава света, който го заобикаля .нека да кажът тези гущери какво са направили за другите със собствени средства и идеи и какво са откраднали от другите`май цялата работа намирисва на наакано активно мероприятие от страна на шефа на горското-чекиста -товарищ караджов.не мажа да се примири с детската си мечта още от яслите-да се роди -работи и пенсионире като кмет на общината и града.при ванку заберски простотийте му не вървяха-а сега при илиян още повече`-размаза го от първия път на изборите и си прави ташак оттогава до сега.а тези неща нещо не се забравят .
Наистина лицемерието е една от демократичните ценности, която изглежда сме усвоили.
5.
Свъртянко
05.12.2012 10:57:46
1
8
Какви болнициииии, та нали тези муцуни и този кмет ги затвориха и работят като здравни центрове... то като се замислиш наистина, ако имаш нужда от медицинска помощ, по - добре да умреш. Ама той Илиев е криминален и сега ще им разкаже на своите избиратели как се вади пиперо:))))
4.
Далаверчо Подкупничев
05.12.2012 07:53:24
0
13
....То това е логическо следствие на всичко преди и по време на изборите в тази селска община. Но най - напред трябва да се погледне назад и особено личните качества и характеристики на лидера на общината, въпросният Илиев. Още докато беше митнически служител и му се прииска да стане митнически инспектор, т.е. служител с висше образование, другаря Илиев реши, че с представяне на фалшива диплома за висше образование ще успее...Уви, хванаха го, но какво от това...той стана кмет на Малко Търново...смени шефа на полицията и всички онези, които може би щяха да му попречат да си "разиграва коня"... и какво стана - нищо. Но кпй ще страда - тези които са го избрали и онези 8 - 9 автобуса с цигани доведени час преди края на изборния ден...да ви кажа честно, когато посещавам Малко Търново, все едно посещава Градец или махалата в Сливен - няма разлика. Сега обещаното препитание на циганетата ще почне да липсва, а Илиев има да връщз доста пари на турски, братски бизнесмен от крад Къркларели, който почти е превзел финансово и икономически Малко Търново.... останалите старци са същите. Достачно е да опишем Браяновски - хитър, стар каналджия, прекарал няколко групи с незаконни мигранти през село Сливарово - родното му село, още докато беше началник на Гранична полиция в Малко Търново и т.н., и т.н. много може да се говори, но има ли смисъл, когато няма противодействие - одит и мерки за възпиране на тези материално заинтерсовани лица, а младите - кучета ги яли.....
3.
А сега де!
04.12.2012 21:12:53
2
18
Илиян е много активен когато се касае за далавери. Надуши, че ще му вземат и запушат едното кранче за суха пара и веднага се научи да пише писма.
2.
Мало и Голямо ТЪРНОВЕЦ
04.12.2012 21:10:17
2
10
GERB държавата ликвидира общините за сметка на ДАНъКОПЛАТЦИТЕ!
1.
попа
04.12.2012 21:06:52
3
13
лошо кочо кранчето от гората ще спре и няма с мечката да се краде :)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Зоозащитници излязоха на протест в Бургас срещу садизма над животните Свидетелствайте, ако станете очевидец на подобна сцена, зоват те Въпреки провала си, тя няма да се откаже от телевизията Въпреки провала си, тя няма да се откаже от телевизията Още, когато приела да стане водещ на „Вечерното шоу”, младата дама била наясно, това не е нейното предаване Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Киара доживя да получи извинение от нахална фолкпевица Изпълнителката на "Нотариално заверен" е взела страха на култовата участничка от риалити формата Киара, която проговори в подкаста "Не съм такъв човек" през какъв ужас е преминала при запознанството си с певицата Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Тони Стораро хвърли една торба пари за ново Ферари Справка показва, че цената на подобни модели е почти като на музейни експонати – най-евтиният модел достига почти 200 000 евро Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Той е мамино момченце - разглезен е до безобразие, сега КАТ го остави без книжка Безразсъдният на пътя фолкаджия преди 2 години остана без контролен талон при проверка в ранните часове на нощта в столичния „Студентски град“ Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Иска ли ЕС да забрани любимия на българите розов домат Преди десетина години смут и тревога предизвикват гръмки медийни заглавия Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес Помните ли тази чалга звезда, вижте какво се случва с нея днес “Пее постоянно навсякъде, но предпочита да пее сам, с мен не иска, харесва му да бъде център на внимание”, разказва Весела Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Прокси на пловдивския митрополит и дежурен аутсайдер отиват на финална битка за нов сливенски митрополит Изборът ще бъде направен на 25-ти май от Светия синод Телевизията на Слави била пред фалит Телевизията на Слави била пред фалит перацията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Слави се е оженил тайно, потвърди негова близка Дългия вече е семеен мъж, но не е правил тържество, а просто е подписал в гражданското, при това в делничен ден и при пълна конфиденциалност
Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче? Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Чоткин с голямо решение за бъдещето си, избра... Шеф Ангелов ще му е кум на сватбата с Камелия Почина световноизвестна знаменитост Почина световноизвестна знаменитост Той беше звезда в няколко култови ленти  Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден  
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори