×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След десетки жалби на граждани глобиха „Лукойл” за тровене на Бургас


След десетки жалби на граждани глобиха „Лукойл” за тровене на Бургас
Благодарение на жалби на бургазлии, чиновниците провериха площадките на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД. Служителите на екоинспекцията установиха, че неприятните миризми в града идват оттам.
09 Ноември 2012, Петък, 13:00 ч.
Автор: Бесове.бг

Чиновниците санкционират и дружеството на бизнесмена Христо Ковачки, което е собственик на мина „Черно море Бургас“ ЕАД

РИОСВ-Бургас се събудиха и само за октомври удариха с глоби две мощни бургаски фирми, виновни за отровния въздух над града. Благодарение на жалби на бургазлии, чиновниците провериха площадките на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД. Служителите на екоинспекцията установиха, че някои от показателите са над нормите, както и че неприятните миризми в града идват оттам.  Предстои да бъде написана глоба на руския монополист.

Дружеството на Христо Ковачки, което е собственик на мина „Черно море Бургас“ ЕАД също ще бъде санкционирано.

За изминалия месец за съставени общо 15 акта и наложени седем текущи месечни санкции, съобщават от държавната институция.

От проведена през август комисия за установяване разстоянието на разпространение на неприятни миризми от производствената дейност на „Кроношпан България“ ЕООД, е наложена текуща месечна санкция от 5 000 лева.

В резултат от извършените проверки през летния сезон са глобени собствениците на "ИФ Фаворит" ООД за хотелския комплекс “Лазурно море”, в размер на 360 лева  за превишения по показатели химична потребност от кислород и биологична потребност от кислород.

Под удара на държавната институция попаднаха и  “ГБС Инвест” ЕАД за канализация,  ЛПСОВ на “Жилищна група на нос Хумата” и “Жилищни сгради за временно обитаване на Алепу Вилидж” в местности Аркутино и Алепу. РИОСВ глоби и хотелски коплекс „Парадайз бийч“  Свети Влас с 147 лв. за превишение по показател активна реакция.

За констатирани нарушения по Закона за защитените територии са съставени са 10 акта на физически лица - 3 бр. за нарушаване режима на Резерват Ропотамо – за навлизане с МПС и джетове,  6 бр. за навлизане с МПС в ЗМ "Устие на р. Велека", 1 бр. за извършване на дейности и строителство в частен имот в ПП "Странджа" без съгласувателни и разрешителни документи.

През октомври продължиха проверките на пунктове за изкупуване на отпадъци от хартия, стъкло и пластмаси, включително и отпадъци от опаковки, като целта е да бъдат обхванати всички пунктове в териториалния обхват на РИОСВ-Бургас. За констатирани нарушения по време на проверките през октомври са съставени актове на "Алексиев груп" ЕООД, гр. Несебър за неводене на отчетните книги в съответствие с изискванията на нормативните актове за управление на отпадъците, на "Металс плюс" ЕООД, Бургас за неизпълнение на условия от издаденото разрешително за дейности с отапдъци, на "ЕЛ ЕМ Импекс" ЕООД, гр. София за неизпълнение на предписание за привеждане в съответствие с действащата нормативна уредба по управление на отпадъците и поставените условия в разрешението за дейност и съгласувана програма за управление на отпадъците и на „Чистота” ЕООД, гр. Бургас за неправилна експлоатация на депо „Братово” (не е осигурена надеждна охрана за ограничаване на свободния достъп до територията на депото, както и заключване на входовете му).

Издадените наказателни постановления за месеца са 33 бр. в размер на 40 500 лева общо.


В категории: Бургас


3
Коментара по темата
3.
Гошо гошо
12.11.2012 17:00:18
0
1
Тъпа статия. На снимката е една от най-новите и екологични инсталации.
2.
ged
09.11.2012 16:03:39
0
4
s tiq globi napravo gi upla6ihte
1.
sas
09.11.2012 14:41:01
0
3
глобени собствениците на "ИФ Фаворит" ООД за хотелския комплекс “Лазурно море”, в размер на 360 лева за превишения по показатели химична потребност от кислород и биологична потребност от кислород !!!??? - нема такова животно
РИОСВ глоби и хотелски коплекс „Парадайз бийч“ Свети Влас с 147 лв. за превишение по показател активна реакция !!! ??? - кой ви ги каза тези термини; наясно ли сте какво означават, че ги пишете
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение  
Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори