Еленско в сладък сос – тайната рецепта за дивеч на шеф-готвач Стоян Мавров
Според гурме специалистът на ресторант „България“ шеф-готвач Стоян Мавров, вкусът на дивечовото месо е неузнаваем в комбинация със сладки гарнитури
Ключови думи:
Стоян Мавров, гурме, видео, ресторант България, шеф-готвач, еленско, дивеч, сладък сос, месо, боровинки, целина, алдки картофи
07 Ноември 2012, Сряда, 11:34 ч.
Как конфитюр от боровинки се комбинира с дивеч ще видите във видеото
Дивечът се комбинира със сладки сосове и гарнитури! Това е правило, което шеф-готвачът на ресторант „България“ Стоян Мавров спазва винаги, когато готви по-специално месо за по-специални гости. Като напр. за премиера Бойко Борисов, който си облизва пръстите, след като е похапнал от божественото блюдо. Резултатът от комбинацията е възхитителен, увери се Бесове.бг.
За презентацията майстор Стоян Мавров бе подготвил контрафиле от елен, което бе изпечено и комбинирано с пюре от сладки картофи и целина. Всичко това бе залято със специален сос на основата на демиглас, който гурме специалистът бе комбинирал с пресни боровинки и сладко от боровинки. Ако сте ловец и постоянно консумирате тежките еленски мезета или пък sте готвачът вкъщи, обичащ експериментите, опитайте тази уникална рецепта от богатия архив на шеф-готвач Стоян Мавров. Но преди това, за всеки случай, идете в ресторант „България“, за да опитате оригинала. Повярвайте ни – вкусът ще помните задълго.
Още за тънкостите при приготвянето вижте видеото:
В категории:
Богове на изтънчения вкус
В адски мъки почина Иванка Американката, обвинена в поръчителство на 6 убийства
3 зодии ще извадят неочакван късмет в края на май
Ботев Пловдив вдигна Купата на България, радостта е в жълто-черно на стадион "Васил Левски"
Хрупкаво и здравословно: 3 лесни рецепти за еър фрайър
С тази заливка-чудо баницата отвън хрупка, отвътре – памук!
Путин пристигна в Китай
16/05/2024, Четвъртък 07:03
3
20 признака, че сте във връзка с контролиращ партньор
15/05/2024, Сряда 22:03
0
10 неща, които правят един мъж прекрасен партньор и съпруг
15/05/2024, Сряда 21:37
0
Забавни въпроси, които да зададете на съпруга си, когато няма за какво да си говорите
15/05/2024, Сряда 21:23
0
Ботев Пловдив вдигна Купата на България, радостта е в жълто-черно на стадион "Васил Левски"
15/05/2024, Сряда 21:21
3
Нова система популяризира исторически и културни забележителности на територията на община Поморие
15/05/2024, Сряда 21:15
0
9 причини, поради които мъжете предпочитат по-възрастни жени
15/05/2024, Сряда 20:59
0
Хрупкаво и здравословно: 3 лесни рецепти за еър фрайър
15/05/2024, Сряда 20:42
2
Юпитер преминава в Близнаци – късметът ни се усмихва
15/05/2024, Сряда 20:16
0
Защо в хонконгските небостъргачи зеят дупки
15/05/2024, Сряда 20:00
1
Тюрбан-бюрек: Турската рецепта, която кара лигите ти да потекат!
15/05/2024, Сряда 19:40
2
3 зодии ще извадят неочакван късмет в края на май
15/05/2024, Сряда 19:23
0
някой знае ли дали е скъпо да си го поръчаш в ресторанта?