×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Малко Търново става част от международната мрежа „Спокойни градове”


Малко Търново става част от международната мрежа „Спокойни градове”
Асоциацията за екологичен и селски туризъм започва проучване в България
28 Октомври 2012, Неделя, 13:31 ч.
Автор: Бесове.Бг

Френски проект събра екскурзоводи в Странджа

По време на тридневния семинар за екскурзоводи в Странджа по международния проект Be Natur е била обсъден потенциал на Малко Търново като възможен кандидат за членство в международната мрежа на т. нар. "Спокойни градове". Пред Радио „Фокус” Бургас инж. Иван Камбуров, ръководител на проекта, ст. експерт "Научна и консервационна дейност", завеждащ Клон "Царево" към дирекция на ПП "Странджа” каза  "Това е международна инициатива, която се заражда в Италия преди около 10г. Колеги от гр Визе, Турция поканиха Асоциацията за екологичен и селски туризъм да направи проучване в България кои малки населени места биха били подходящи за една такава мрежа, която обединява селища със спокоен живот, обърнат към качеството на услугите, на почивката в тези населени места. Нашите турски колеги са ни казвали, че Малко Търново е много подходящо място и е образец за уредено градче, за спокоен живот”.

По думите му приемането на града в тази мрежа е един дълъг процес, но ако бъде приет, то общината може да се възползва от интереса на туристите, които желаят истински и качествено да си починат.

В категории: Малко Търново


13
Коментара по темата
13.
Силяндурко
21.11.2012 20:18:14
0
1
Селото си е село квот да ми разпраяшЕвтин кич и подигравка с България! Прилича на десеторазрядно немско порно от 70-те години на миналия век....
12.
смях в залата
11.11.2012 18:53:36
0
1
Това знаене на езика ме оставя безмълвен. Размисли без страсти /понеже не съм проф. Вучков/Нещо тука не ми се вързва? Всеки се стреми към парче от мамбото.
11.
"Julian Mall
11.11.2012 09:58:26
0
1
Сега очаквам вълна от въздишки и прехласвания "Ах, ох, колко е прав, браво", близане на подметки и полиране на задни части с език.Вие Българи какво очаквахте ???????? Кой както иска да го разбира, но за мен е притеснително. Поради това не споделям позицията ти.
10.
Чардо
11.11.2012 09:15:45
0
1
Защо използвате думи , чиито значение не ви е ясно.ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕ

БРАВО!
Сега в Малко Търново, скоро и в други градове...
ТО !!!
9.
23ef
11.11.2012 08:41:45
0
1
Това е поредната тъпотия-О, ужас! Ужас! Ужас! Ужас! Ужас!
8.
anti mangal4y
11.11.2012 08:38:43
0
1
И аз искам само мадами с големи ц.ици, ама обикновено нещата са свързани-ама останаха само миризливите ни мургави сестрюнки `кофти`
7.
Транзитно_минаващ
11.11.2012 08:05:46
0
1
Ако понамали малко администрацията в общината, няма да е лошо! Много чиновник, много нещо! По пет броя едър рогат добитък са в стая- не могат да се разминат. Или да премести общината в поделението-там помещенията са големи, даже може да назначи и още безделници-и току виж, преборил безработицата в градчето!и да разкара на 95 % циганите от града защото из родината вече го знаят като малкия котел `затова и спряха да се купеват къщи и парцели заради циганите `
6.
Странджанката
11.11.2012 07:44:24
1
2
Аз Странджанката.........от български произход, не се радвам много
на този път щото турски не говоря.....и нямам намерение да го уча нито ме итересуват турските стоки МЕНТЕТА, ЬМА ВИЕ ИЗГЛЕЖДА ОЧАКВАТЕ С НЕТЪРПЕНИЕ НЯКОЙ ГОЛЯМ турски бей или катарски шах......да ИНВЕСТИРА ( УНИЩОЖАВАЙКИ ВСИЧКО българско ).
Друго се постигат нещата КОГАТО СИ С ВЛАСТ НА МИНИСТЪР.......народът нали е дрисиран да слуша покорно......
5.
произход Български
28.10.2012 20:41:44
1
12
Френски, Немски , "Танганайски" и ред други проекти от къде ли не, само Български няма! Българи, не Ви ли омръзна чужденци да ни казват как да живеем, като че ли, нямаме умни българи и специалисти! За съжаление, май избягаха в чужбина, защо ли?
4.
Владко
28.10.2012 16:33:13
1
5
Спокоен живот???
По вярното е липса на живот.
3.
Друмев
28.10.2012 15:05:39
0
3
Толкова спокоен град, че даже и отгоре,всички спят ли спят....
2.
Друмев
28.10.2012 15:05:39
0
3
Толкова спокоен град, че даже и отгоре,всички спят ли спят....
1.
ако
28.10.2012 13:43:27
1
2
построят АЕЦ отсреща в Турция,шансовете на Малко Търново неимоверно нарастват.
Много хубаво съчетание на новини...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Мария Бакалова изненадващо се появи тази вечер в Бургас и разби един от митовете за личния си живот Холивудската звезда не се е разделила с приятеля си Валери  Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Пазарът в Каблешково поскъпна здраво, търговци дерат кожи за китайски стоки и зарзават Зеленчуците също държали високи цени, а търговците се изтарикатявали и пускали етикет със стойността за 500 грама, чакайки в капана им да попадне разсеян клиент Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Ако сте несъвместими по тези 5 неща, по-добре се разделете Вижте кои са те  6 неща, които носят само жените с високо самочувствие 6 неща, които носят само жените с високо самочувствие Панталонът несъмнено е многофункционален мастодонт в гардероба на съвременната жена 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват 3 зодии, които след скандал бързо се извиняват Вие сред тях ли сте  Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Севим Али за важните теми, които ДПС ще защитава (ВИДЕО) Винаги съм се борил за по-добра пътна инфраструктура в населените места и безопасни пътища, които гарантират здравето и живота на българските граждани, обяви водачът на листа №28 Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Спасяването на рибарството и по-добър Слънчев бряг - целите на Мартин Богданов в 50-ото НС (ВИДЕО) Нужно е стабилно управление, което да изкара един пълен мандат, категоричен е Мартин Богданов Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ Рецепта за ретро сладкиш Ден и нощ "Това е оригиналната рецепта от готварския тефтер на мама. Можете да я осъвремените с нови продукти или да използвате алтернативни брашна Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Почти 70% от българите споделят конспиративно мислене Данните са от проучване на Центъра за изследване на демокрацията В Народния театър репетират пиеса, представяща българите като некъпани варвари В Народния театър репетират пиеса, представяща българите като некъпани варвари Ивн Вазов навярно се обръща в гроба заради тази гавра с армията и народа ни
Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Турция обмисля да въведе банкноти с по-висок номинал Причината - обезценяването на валутата и инфлацията Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Джо Байдън вбеси французите, кортежът му предизвика над 400 км задръствания Нямало как да обяват предварително посещението на президента на САЩ Почина естрадна легенда Почина естрадна легенда Изпълнената от нея песен „Бяло крило“ печели първа награда на фестивала „Златният Орфей“ през 1978 г. Тази певица отрече слуховете, че е бременна Тази певица отрече слуховете, че е бременна Ето какво каза Лейди Гага Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Бивш министър предупреди за голям проблем в здравеопазването Съвсем скоро ще има огромен дефицит на педиатри, каза Мими Виткова Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка Арестуваха мъже, хвърлили мъртва змия в лицето на общинарка След случката служителката от данъчния сектор е получила тежка паническа атака, тъй като от години страдала от тежка фобия от влечуги Instagram тества нова функция Instagram тества нова функция . Понастоящем платформата позволява на хората да прелистват или да скролват покрай рекламите, които се появяват в основния канал със снимки и видеоклипове, както и в каналите Stories и Reels Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Колко са разходите за лечението на Михаил Шумахер Италианските медии съобщават, че разходите за лечението и защитата на личния живот на Шумахер са нараснали до седем милиона евро годишно Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Забраниха на "МакДоналдс" да използва марката "Биг Мак" Съдебното решение е свързано с дългогодишен правен спор между "МакДоналдс" и ирландската верига за бързо хранене "Супермакс" Путин събра световните медии, за да обяви нещо важно за САЩ Путин събра световните медии, за да обяви нещо важно за САЩ На срещата Путин е заявил, че не очаква резултатите от президентските избори в САЩ през ноември да доведат до промяна в политиката на Вашингтон към Москва, но не изключва тази възможност
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня - Защо си нервен?
- Вали..., а жена ми е без чадър.
- Е, голяма работа, ще влезе в някой МОЛ!
- Ами... за това съм нервен!
Виц на деня Виц на деня - Имам вила на морето...
- Голяма работа, аз имам три в плевнята.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Работя само защото ме мързи да лайквам и споделям снимките на пари и чудодейни икони, от които всички забогатяха.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори