×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Осъждането на българи превърнато в доходен бизнес в Гърция


Осъждането на българи превърнато в доходен бизнес в Гърция
Журналистът от Бесове.бг Веселин Василев и сестрата на осъдения Светлин Георгиев - Теменужка бяха гости на Люба Кулезич в TV7, където продължи темата за нашите сънародници в затвора в Гърция
07 Октомври 2012, Неделя, 10:54 ч.
Автор: Бесове.бг

От Външно министерство съветват близките на българските арестанти да си наемат адвокат, нямали фонд да им помогнат с плащането

Делото срещу брат ми, който е осъден в Гърция по обвинение за трафик на хора, беше пълен фарс. Присъдата беше написана предварително, просто процесът трябваше да се състои. Никой никого не изслушваше в залаата. Публична тайна в Гърция е, че страната получава от Европа по 86 евро на ден и затова от 14 хиляди затворници едва 3 хиляди са местни хора”, каза Теменужка Георгиева – сестра на осъдения на 25 години лишаване от свобода Светлин Георгиев  - Теменужка.  Тя беше гост в предаването Насреща с Люба Кулезич по ТВ7, заедно с журналиста от Бесове.бг  Веселин Василев, който пръв описа драматичните преживявания на нашите сънародници в южната ни съседка, а поредицата му материали по темата намериха отзвук в национален ефир.

Четирима българи - Анатоли Петров , Борислав Борисов от Враца, Светлин Георгиев от Силистра и Константин Костов от Берковица лежат в пандиза в Гърция. Борислав, Светлин и Анатоли получават по 25 години затвор и по 120 000 евро глоба, а  Константин – „само“ 10. Борислав и Светлин са признати за виновни, че на 28 октомври 2009 година качили в автомобилите си общо 9 иракчани, за да ги закарат от забутаното село Кавили до Солун.

„Анатоли е осъден само въз основа на косвени доказателства. Случаят е разследан в продължение на 1 година от гръцките ласти, необяснимо е защо не са събрани доказателства. Не трябва да изоставаме тези хора, това беше и целта ми, когато разказах случая”, каза журналистът Веселин Василев.

Сестрата на единия подсъдим – Теменужка разказа, че 48-годишният й брат е работил в сферата на строителството и от години живеел в София. Отишъл в Гърция, за да се срещне с 24-годишната си дъщеря от предходен брак, която живеела в Атина. Нямал обаче нужните пари и приел предложението на един човек, който му предложил да му плати разходите, ако закара негови близки от едно село до друго.”Светлин просто е извършил услуга”, каза Теменужка.

Говорителя на българското външно министрество Весела Чернева заяви пред  TV7, че ведомството не е инстанция, която определя вината. „Ние трябва да помогнем на наши граждани, на които са им нарушени правата. В случая става дума за сериозно обинение. Българският консул е бил на място по време на гледането на делото, посещавал е българите в затвора. Предоставен им е бил списък с адвокати, но подсъдимите не са успели да си платят за техните услуги. Външно министерство няма фонд, от който да наеме адвокат за своя сметка. Обжалването на присъдите е насроено за 2014 г, защото гръцката съдебна система е натоварена и трябва толкова време. Нашите консулски служители се опитват да ускорят този процес.”, каза Чернева.

Според Теменужка Георгиева обаче осъдените българи са имали адвокати по време на делото на първа инстанция. „На нас това ни струваше 3 хил. лева, а моята заплата е 500 лв.”, каза жената.


В категории: Темида


2
Коментара
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
2
Коментара по темата
2.
rumen
16.10.2012 22:44:56
0
1
Ok,da kajem ,che sa vinovni,no v nikakyv sluchai ne moga da se syglasq s tezi prisydi,tova e ravnosilno na "dojivotni"prisydi,tova e prosto super smesho,nqma droga,nqma iznasilvani,nqma poboi,nqma ubiistvo-unikalna prostotiq i glavniq vinovnike BG,vynshno ministerstvo,bul. konsul v GR,hora taka e... nikoi ne te zashtitava v chujbina,a GR si pylnqt haznata s nashite zatvornici, i ne samo!A proverete za podobno obvinenie na kolko sa osydeni gyrcite v bulgaria
1.
optimist
07.10.2012 22:37:00
1
0
az ne viarvam na NA6ITE MANGALI I TRAFIKANTI.
p.s. GARCITE sa o6te po-golemi bokluci.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Видяха, че не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори