×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето ги новите еко автобуси на Бургас, имат климатици


16 Септември 2012, Неделя, 12:58 ч.
Автор: Бесове.Бг

Полската фирма Solarisбе избрана за доставчик на 67 чисто нови еко автобуси

Вече има избрана фирма, която ще достави 67 – те чисто нови еко автобуси за градския транспорт на Бургас, съобщина от пресцентъра на Община Бругас. Това е полският производител на градски и туристически автобуси, тролейбуси и трамваи Solaris Bus & Coach. Поръчката е част от големия проект „Интегриран градски транспорт на Бургас“, който се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие“ .

Фирмата – производител бе избрана след проведена открита процедура за възлагане на обществена поръчка по реда на ЗОП за доставка на 28 дизелови съчленени и 39 метанови солови нископодови автобуси за масов градски транспорт. Solaris Bus & Coach отговори най-пълно на всички технически изисквания и бе одобрена измежду 7-те утвърдени имена в автобусната индустрия, участващи в конкурса.

Отличителните черти на автобусите на Соларис са в некорозиращите компоненти на световно утвърдени производители, асиметричното предно стъкло, позволяващо по-добра видимост за пътниците на автобусните спирки, екологосъобразност, икономичност и надеждност.
 
Новите автобуси ще се движат по специално обособени ленти /бърза автобусна линия/ с приоритет на светофарните уредби и ще бъдат оборудвани със системи за електронно таксуване, видеонаблюдение и GPS. На монтирани по спирките информационни табла, пътниците ще получават информация за пристигащите автобуси в реално време. Дизеловите автобуси, които ще достави Соларис в Бургас са с двигател на Даф, а метановите на Ивеко.

Предложеният срок за цялостна доставка е по-малко от 5 месеца, като първите 6 автобуса се очаква да пристигнат в Бургас в срок от 90 дни след подписване на договора.

„С пристигането им, Бургас ще стане първият български град с атрактивен, високоскоростен и напълно обновен обществен превоз. За комфорт на гражданите всички нови автобуси ще бъдат нископодови и оборудвани с климатици. Освен това новите автобуси ще облекчат значително трафика и ще решат голяма част от транспортните и екологични проблеми на града“, каза кметът Димитър Николов.

15,5 млн. евро от сумата, предвидена по проекта ще бъде разходена за закупуване на 67 – те модерни екологични автобуси. Освен по предлагана цена, автобусите бяха оценени и по енергийни и емисионни разходи, технически характеристики, включващи и експлоатационни разходи, както и по предлаганите от фирмите – кандидати гаранционни срокове.
 
Соларис Бус енд Коуч е сред водещите в Европа производители на модерни нископодови градски и междуселищни автобуси, тролейбуси, автобуси със специално предназначение и трамваи, отговарящи на най-високите европейски стандарти за намаляване на вредните емисии. Компанията разработва предимно иновативни превозни средства и произвежда първия в Европа автобус с хибридна технология Solaris Urbino 18 Hybrid. Набляга на безопасността и комфорта на водача и пътниците. До момента фирмата е произвела над 8000 автобуса, 65% от които за износ в 22 европейски държави, Русия и Дубай.

„Освен доставката на новите автобуси, предстои пълно обновяване на автобусното депо на общинската фирма „Бургасбус” с изграждане на дизел и метан станции в него, модерна централна автобусна спирка, реконструкция на автобусните терминали, проектиране на паркинги в буферните зони на града и изграждане на 4 пешеходни надлеза, и нови 24 км. велоалеи“, допълни кметът Димитър Николов.

 

В категории: Бизнес


11
Коментара по темата
11.
Пътник
21.09.2012 09:26:43
0
0
Аз съм на същото мнение, че най-приоритетна е линия 211. Там е най-стария автобусен парк в Бургас. Моля кмета да се започне от там.
10.
От lavender до Dyils
20.09.2012 06:14:54
0
2
Отворко , ти въобще не си разбрал какво пише в статията и какво казвам аз по този повод !!! Ще ти обясня с ПРОСТИ ДУМИ какво казвам : Нека новите автобуси да обслужват и линията на № 211.А не както е сега - новите метанови автобуси вървят само по линиите на №12,№12А и от време на време до Банево. Между другото №7 Ани пише за същото.
9.
ИГРАТА СВЪРШИ ...
18.09.2012 18:21:45
0
0
В СОФИЯ и БОЙКО БОРИСОВ и ЙОРДАНКА ФЪНДЪКОВА - ЗАБРАНИХА ДА СЕ КЛЕПАТ С РЕКЛАМИ НОВИТЕ МЕРЦЕДЕСИ НА ГРАДСКИЯТ ИМ ТРАНСПОРТ ОЩЕ 2009г. И АРГУМЕНТА ИМ БЕ, ЧЕ НЕ МОЖЕ ОБЩИНСКАТА ФИРМА ХЕМ ДА СЕ ФИНАНСИРА ЦЕЛЕВО ОТ ОБЩИНСКИЯТ БЮДЖЕТ ПРИ ПОКУПКА НОВИ АВТОБУСИ, ХЕМ СЛЕД ТОВА ФИРМАТА ДА ГИ ПРЕОТДАВА ЗА РЕКЛАМА. ТОВА СИ Е ЗАКОНОВО ИЗИСКВАНЕ.

ЗА СВЕДЕНИЕ САМО ЩЕ ВИ ВМЕТНА, ЧЕ в ОДИТА за 2009г. НА ОБЩИНА БУРГАС, ИЗВЪРШЕН ОТ СМЕТНАТА ПАЛАТА, ИЗРИЧНО БЕ ОПОМЕНАТО ЗАКОНОНАРУШЕНИЕТО С РЕКЛАМАТА ПО АВТОБУСИТЕ на БУРГАСБУС, ПРОСТО ЗАЩОТО ТЕ БЯХА ЗАКУПЕНИ С ОБЩИНСКИ СРЕДСТВА И ПРЕДОСТАВЕНИ ЗА ПОЛЗВАНЕ ОТ ФИРМАТА. ТАКАВА Е И СЕГАШНАТА СИТУЦИЯ и ТОЧНО ЗА ДА ВЛЕЗНАТ ПАРИ В ОБЩИНСКИЯТ ПРЕВОЗВАЧ, ОБЩИНАТА ПЕРМАНЕНТНО НАРУШАВА ЗАКОНА. НО ТОВА, НЯМА КАК ДА СЕ ПОЛУЧИ И ПРИ ЕВРОПЕЙСКО СЪФИНАНСИРАНЕР ТАКА ЧЕ ИГРАТА СВЪРШИ.
8.
Do Mutrata ot 67 blok
18.09.2012 17:57:50
0
1
Avtobusite se kupuvat s PARI OT EVROPEISKI FOND i CELEVO FINANSIRANE. Tova avtomati4no gi pravi ZAKONNO ZABRANENI ZA KORPORATIVNA I KAKVATO I DA E REKLAMA.

Te shte nosjat logoto na prevozva4a - BurgasBus i Integriran gradski transport, finansiran po programa na EU - nomer,godina.

A propo, Kretena K.Glupov jade boi do RUM"Mladost" 2009g i sled kato mu vzeha pistoleta v tarapanata ,Mitko Nikolov go narita ot nacalniceskata dlagnost - Direktor na UKORS. Tova za svedenie na anzunga -mutra ot bl.67 v Slaveikov.
7.
Ани
17.09.2012 14:06:40
1
1
Не е ли време някой да попита защо най-дългата линия в града 211 се обслужва от най-скапаните автобуси?!Аз вече писах преди 2 години на общината и омбудсмана,но резултат никакъв!Ние аборигени ли сме,г-н кмете?!
6.
Dyils
17.09.2012 10:48:03
1
3
Lavender, тъпак, кога е имало автобуси, които обслужват само "Славейков" ?
"Вече има избрана фирма, която ще достави 67 – те чисто нови еко автобуси за градския транспорт на Бургас"
А това не го ли видя? 67 автобуса в момента няма общо в градския транспорт, ти само за Славейков ми говориш... Бунак.
5.
уф
17.09.2012 07:27:21
1
0
Добре е, че ще има нови автобуси, но Митко като отидеш депутат, кой ще ти изплаща бакиите?????
4.
lavender
17.09.2012 06:07:04
3
2
Надяваме се ,че новите автобуси няма отново да обслужват само ж.к."Славейков" ? В Бургас има и други данъкоплатци !!!
3.
МУТРА
16.09.2012 15:31:42
3
6
КОЙ Е ТОЗИ МИЛЧО ДОБРЕВ? НЕ Е ЛИ ТОЗИ ДЕТО ЯДЕ БОЙ В СЛАВЕЙКОВ ДО ПАЗАРА И ВЕРОЯТНО ПАК ЩЕ ЯДЕ АКО ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ПРАВИ НА ВЕЛИК. ТОЙ ДАЛИ МОЖЕ ДА СЕ СЪБЕРЕ В АНЦУЗИТЕ, ЧЕ МАЙ ДОСТА СЕ Е ОСВИНИЛ?
2.
XXX
16.09.2012 13:50:19
3
8
Какъв е проблема да има реклами по автобусите и да постъпват средства в БургасБус?
Няма само Милчо Добрев да лапа от реклама и да си купува нови анцузи на всеки 6 месеца.
1.
КАТ в РУСИЯ и ОТТАТЪК ДУБАЙ ..
16.09.2012 13:27:44
10
9
ДАЙТЕ ГИ СЕГА на ДИРЕКЦИЯ"РЕКЛАМА иМАРКЕТИНГ" в ОБЩИНАТА, ДА ГИ НАЛЕПЯТ ОБИЛНО С ТЪРГОВСКА и КОРПОРАТИВНА РЕКЛАМА, ТА ДА ИМ СЕ ИЗРАДВА ВЕСЕЛКА ЙОРДАНОВА ......

САМО ДЕТО ЩЕ И ДЪРПАТ УШИТЕ СЛЕД ТОВА от ЕК и БРЮКСЕЛ, ЧЕ СИ ГУШИ КИНТИ РЕКЛАМА от ФИНАНСИРАНИ С ЕВРО СРЕДСТВА ТРАНСПОРТНИ СРЕДСТВА. АМА КВО ОТ ТОВА, ЩЕ КАЖАТ от ГЕРБ, НАЛИ ВЕЧЕ СА "НАШИ" ВАШИТЕ ПАРИЦИ .....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори