×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Терористът от Сарафово трениран в US-лагер, маскиран като земеделец?


07 Септември 2012, Петък, 08:54 ч.
Източник: България днес

Това показвали данни, събрани от спецслужбите на България, Израел и САЩ

Терористът, който се самовзриви или бе взривен дистанционно до автобус с израелски туристи на летището в Сарафово, е обучаван не в Иран, а в САЩ, пише в.“България днес“, като се позовава на данни, събрани от спецслужбите на България, Израел и САЩ. Камикадзето с вид на умствено изостанал е тренирал през миналата година в таен лагер, за който все още не се знаят достатъчно подробности.

Според осведомени с данните от разследването  лагерът за терористи бил маскиран като голямо земеделско имение в планината Апалачи, твърди вестникът. Там били приютявани младежи с радикални ислямски възгледи, които получавали допълнителна подготовка. Те привидно започвали работа като ратаи в плантацията, която официално била за отглеждане на плодови дръвчета. Така под формата на земеделско стопанство лагерът обучавал бъдещи терористи.


В категории: Крими


2
Коментара
Почина известен нотариус
Почина известен нотариус 14/05/2024, Вторник 07:53 0
2
Коментара по темата
2.
Istinata ...
07.09.2012 14:45:31
0
9
Въпросът с намерената шофьорска книжка на помагача е пълна мистерия.Измина месец и половина от трагичния инцидент (атентат) в Сарафово. Но не спират да ме мъчат някои въпроси. 1.Съставът на взривното вещество. Нагледахме са в последните 20 години на десетки взривове. И горе-долу още на първия ден след това, ако не дори и часове по-късно, специалистите определяха тротил ли е, шашка някаква с динамит ли е, или нещо друго.

Месец и половина след събитието обаче обществото не знае какво е гръмнало. Уж са събрани стотици чували с останки, уж в разследването са се включили и всевъзможни „партньорски служби“, но ние и до днес не знаем какво точно взриви автобуса в Сарафово.
Не претендирам да съм специалист по темата (опазил ме Господ), но в „Уикипедия“ има описание на поне 15 вида взривни вещества. Дълбоко съм убеден, от друга страна, че родните ни специалисти, иначе доста добри, ги познават всичките до едно.
Е, защо тогава 45 дни не се произнасят? Следователно е нещо наистина суперново, примерно като последния тип – „фекалната бомба“, дето гръмнала в Дупница (малко вероятно).
Или пък някой им е казал да си траят. Уви, много по-вероятно.
2. Как това взривно вещество е стигнало до Сарафово? Ами вариантите са два: внос или „мейд ин Бългерия“.
Ако е първият, ние наистина не ставаме за Шенген.

Щом всеки може безпрепятствено да си внесе в България бомби каква „външна граница“, какви пет лева?

Ако пък е вторият, става още по-страшно. Защото означава, че всяко едно случайно взето „лице камикадзе“, както би се изразил вътрешният министър, може спокойно да цъфне на наша територия, още по-спокойно да отиде не в „Плод и зеленчук“, а на съседната сергия за взривни вещества, и да си купи, каквото му душа сака.
Тук идва обаче и още много по-страшното. Очевидно е, че „лицето камикадзе“ не може да осъществи покупката си самостоятелно, ей така, от аероплана (или трена) направо на сергията. По тази логика, разсъждават мъдро експертите, той ще да е разчитал поне на две „спящи терористични клетки“ у нас – доставчик и заготовчик на бомбата.

Е, дали пък, пак по тази логика, основните „спящи клетки“ не са били ДАНС и целокупното МВР, че да проспят наличието на „спящите терористични клетки“? Че то много сладко така – ние, данъкоплатците, им плащаме над милиард лева годишно, а те си спят върху данъците ни…

3. Следващото питане, което направо ме напъва да го задам, е как така „лицето камикадзе“ е допуснато да влезе в България само с американска шофьорска книжка. Не е важно дали е фалшива, или не. По-важното е друго.
Доколкото знам, ние със САЩ имаме визов режим, срещу който все се борим, но все не успяваме да преборим. Даже си спомням, че преди години Щатите отказаха виза на цял наш роден министър на вътрешните работи.
Може би защото не се е сетил да тръгне за там само с шофьорската си книжка? Очевидно обаче оттам насам това си е в реда на нещата. Какво пък,от метрополията към колонията това може и да е допустимо…

Макар че съм чувал, че даже и в страните от ЕС, към който уж вече принадлежим, изискват на влизане или международен паспорт, или поне лична карта. Но за шофьорски книжки като документ за европейска самоличност, ей Богу, не бях узнавал.
4. И още нещо да попитам, че май пак ми е малко неясно. На камерите от Сарафово „лицето камикадзе“ е с доста дълга коса. Според „достоверните свидетели от Равда“ обаче, както и според разпространения по-късно от МВР негов фоторобот, той си е един късо подстриган и добре изглеждащ младеж.
Всъщност това си питане го оттеглям. И на мен, ако видя как върти парите таксиметровият брояч от Равда до Сарафово (12 км), косата ми не само ще настръхне и порасне, ами направо ще мога да си я застъпвам.

Та „лицето камикадзе“ най-вероятно таксиджията така го е ошушкал, че даже преминало от „завален английски“ на „бавен руски“…

5. Следващото питане обаче не си оттеглям. Според премиера главата на „лицето камикадзе“ била изхвърчала на 100 метра. Според един от патологоанатомите пък краката, които намерили, не били неговите. А гърдите и задникът му (с извинение) тънат в неизвестност.
Възниква логичният въпрос – а къде е била шофьорската му книжка, та я намерили?
Всеки нормален човек носи свидетелството си за управление в портфейла си – или отпред, на гърдите, или в задния си джоб.

Е, ако от „лицето камикадзе“ няма ни гърди, ни задник, как се е запазила книжката му?
Демек, къде е била? Стискал си я е между зъбите, че да я намерят в главата му, или се е разхождал с нея между краката си? Май и в двете тези пози няма логика…

6. Как и откъде се появи втората шофьорска книжка на евентуалния му съучастник? По която даже и фоторобот му направиха? На който МВР се изяви и в ролята на бръснар.
В смисъл, че на снимката от книжката „лицето съучастник“ е с дълга коса, а фотороботът се явява нула номер. А сега, де. Значи от Равда до Сарафово на „лицето камикадзе“ му никне половин метър коса, а пък на „лицето съучастник“ дългата коса изчезва напълно?

В замяна на това тутакси се появява услужлив затворник от Пловдив, който не само го разпознава, но и твърди, че е работил преди години с него в „ислямска фундаменталистка фондация в Родопите“. Подир което „лицето съучастник“ заминава за чужбина?

Посланието, очевидно вкарано в „спомена“ на пандизчията, е повече от ясно – едни фундаменталисти събудили „спящата клетка“, обучили я и я върнали в България. Как точно са го направили, не е важно. Важното е, че „лицето съучастник“ е подпомогнало „лицето камикадзе“.
Спирам се с питанията си, защото, ако продължа, ще ме наведат на много тъжни размисли.
В САЩ след 11 септември 2001 г. нещата вече бяха проиграни – организатор на атентатите е „Ал Кайда“, зад тях стои режимът на Садам. Следователно война срещу Ирак.
Успехите в „демократизацията“ там и досега са повече от съмнителни. Но бившият вицепрезидент на САЩ Чейни успя да сложи ръка върху част от петролните доставки, което си е добър негов личен бизнес успех.
Преди това имаше и една война в Косово. И там успехите на демокрацията са повече от съмнителни, но бившият държавен секретар на САЩ Мадлин Олбрайт приватизира косовските пощи, което, казват, също е добър личен бизнес успех.

Сега схемата май се повтаря – не знаем кой е „лицето камикадзе“, но знаем кой е „лицето организатор“ – „Хизбула“, зад която стои Иран. Следователно да ударим и по него. Кой ще реализира личните си успехи там, ще се разбере вероятно след изборите за президент през ноември.

Това, че през последните 20 години американците, когато не успеят да прокарат бизнес интересите си по друг начин, го правят с военни средства, е безспорен факт. Както и това, че неизменно обявяват, че ще убиват „в името на демокрацията“.
1.
xah
07.09.2012 11:12:07
1
7
maika vi e zemedelec KAJETE ISTINATA NA HORATA GLUPACI
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо се стигна до трагедията в Пловдив, при която автомобил се разцепи и двама младежи загинаха Защо се стигна до трагедията в Пловдив, при която автомобил се разцепи и двама младежи загинаха Експертиза ще установи дали шофьорът е бил пиян или дрогиран Заради дългове продават легендарен завод Заради дългове продават легендарен завод Необслужен кредит извади на продан този имот  Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Вдигат пенсиите с 11 % Бременната съпруга на руски опозиционер подала молба за закрила в Бургас, но се оказа без документи Бременната съпруга на руски опозиционер подала молба за закрила в Бургас, но се оказа без документи Докато се бори със системата, семейството чака Андрей - младши  Президентът Румен Радев се отказа от ветото върху Закона за хазарта Президентът Румен Радев се отказа от ветото върху Закона за хазарта Промените настъпиха в момент, в който една от националните телевизии е на пазара  Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Мислите си, че в България имотите поскъпват бързо? Вижте това място - 48 % за година Огромен интерес към лускозни имоти в Дубай Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща
Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсни очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори