×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Мутренска фирма събира държавните такси от вноса в Бургас


Мутренска фирма събира държавните такси от вноса в Бургас
На Граничния контрол на Пристанище-Бургас ви посрещат тези мутрета Мариян и Стоян, а не инспектори от Областна дирекция по безопасност на храните
07 Август 2012, Вторник, 16:24 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимки автора

Мариян и Стоян били хора на известния контрабандист Петър Сарандев, за когото очевидно работи Бургаската областна дирекция по безопасност на храните

„Аз съм си свалил гащите, ще става каквато ще става оттука нататък“. Това са думите на новия началник-отдел „Граничен контрол“ на  Пристанище Бургас в Областната дирекция по безопасност на храните(ОДБХ)  д-р Тодор Христов. Произнесени пред подчинените му инспектори в деня, в който поема поста от своя предшественик д-р Димитър Папуджиков. Дългогодишният началник Папуджиков си подава сам оставката преди три месеца, след като не се съгласява да изпълнява странна устна заповед на директора на ОДБХ-Бургас д-р Даниела Кепекова.  В момента Папуджиков е редови инспектор, натикан в миша дупка и не смее да говори. След него, през юни т.г., доброволно напуска и представителят на фитосанитарния контрол Георги Радославов.
Колегите на Папуджиков казват, че се поболял в началото на тази година, след като върху него е упражняван системен психически тормоз да допусне между ОДБХ и фирмите-вносители  едно частно дружество като посредник. Става дума за „Стив Груп – БГ“ ООД, за която разследването ни установи, че се движи от скандално известния контрабандист Петър Сарандев, извършващ същата дейност на ГКПП-Капитан Андреево вече трета година.

Направете си сметка колко пари от такси, които трябва да влязат във фиска на държавата, но отиват в ръцете на една подставена частна фирма: само от 01.012012 до 30.06.2012 г. през ГКПП-Капитан Андреево са преминали приблизително 9000 вносни пратки – за всяка минималната заплатена сума е 55 лв., казва ни анонимен източник.

Този Петър Сарандев е от добре известната на МВР и Прокуратурата агенция „Лабекс“. Той бе арестуван през 2004 г. за контрабанда, но освободен много бързо след това. От началото на годината разработва почвата в Бургас и говори без неудобство за себе си пред самите инспектори, че е един бушон във веригата за рекет на фирмите-вносители. Сега Сарандев е пратен във Варна, за да пробие и там със събирането на парите, които вместо в държавата ще влизат в едни частни джобове.

„В Бургас Сарандев наложи пълен монопол, ние  все още   удържаме да не плащаме, но ще ни притиснат, защото е явно, че схемата им тук сработи, писахме на министър Найденов, но няма никаква реакция“, каза управителят на спедиторската агенция „Мирамар“ Милена Иванова днес. Екипът на Бесове.бг обходи и други спедиторски фирми и митнически агенции, които са пропищели от „посредника“  между вносителите и Областната дирекция по безопасност на храните. Самата директорка на ОДБХ д-р Даниела Кепекова пък е излязла от 27 юли в отпуска и по телефона твърди, че върху нея се оказвал натиск, но не конкретизира кой и по каква линия. (За всичко, което разказваме тук, имаме магнетофонни записи, б.а.)

Вчера, 6 август 2012 г. в района на Граничния контрол се разиграва брутална сцена с наказание за непослушен представител на една от фирмите-вносителки. Момчетата на „Стив Груп – БГ“ООД -  Мариян и Стоян стигат до  извращения с митническия агент Златина Вичева.

„Притискана бях по първичен начин, характерен за мутрите от зората на демокрацията. Поставиха ме в положение да подписвам техни фактури на мой клиент, а в същото време аз представлявам фирмата-вносител. Говоря за прясноосолени овчи кожи от ЮАР.  По принцип контролът при вноса се осъществява от ветеринарни лекари на ОДБХ, които отварят контейнера, преглеждат, снимат, затварят го и слагат пломба. След това пратката трябва да се придвижи до митницата и да се освободи. В този случай самите кожи са в дървен палет, който трябва отделно да се провери от фитосанитарен инспектор. За целта изпращачът си е предал и сертификати за обработката на самия палет. Представих всички документи, че дървените палети са обработени и маркирани, но двете момчета решиха, че трябва те собственоръчно да направят проверка. Разтовариха всичко и го разхвърляха. Един палет съдържа 600 кожи, всяка по 12-20 щ.д., те се увредиха, не мога да ви опиша каква беше вонята от капещата в горещината овча мазнина. След това кожите вече не можеха да се стифират, нахвърлиха ги по земята, а записаха, че са извършили товаро-разтоварна дейност. Накрая ми връчиха фактури за два палета по 58 лв. Всяка от тях, издадена не от ОДБХ, а от „Стив Груп БГ“ООД. Питах ги кой ги е упълномощил, за кого работят, какво правят инспекторите от контрола на животински и неживотински продукти, както и фитосанитарите. Никой нищо не ми отговори. А по принцип досега всички вносители работят по следния начин: от стифа, т.е. от кея, при пристигането на кораба спедиторите упълномощават превоз от пристанището чрез подаване на заявка за извозване, плащаме по тарифи на самото пристанище. Инспекторите от ОДБХ си вземат пробите сами – те имат достатъчно голям персонал, за да си го направят. Ако се налагат товаро-разтоварни дейности при големи доставки, пак без проблем  наемаме хамали от самото пристанище. Всички тези разходи са в полза на държавата. В началото на годината на кантара зад офисите на Граничен контрол седеше самият Сарандев, но сега са тия две момчета – Мариян и Стоян, изобщо не ги знам какви са. Те нямат никакво основание, защото аз не съм им възлагала такава дейност, а те разхвърлиха всичко. Накрая дори ми казаха следното: Не си ти добър представител, май ще се налага да търсим на твоя вносител друга фирма за представител“, казва възмутена Златина Вичева и ни предоставя копие от  фактура, издадена на 13 юни 2012 г. -  товаро-разтоварна дейност, за която вносителят „Берк Кан 99“ЕООД от Асеновград заплаща на „СТИВ ГРУП“ООД, София, с адрес бул.“Т.Каблешков“ №53 и с м.о.л. Иван Радевуев по банкова сметка в Корпоративна търговска банка, сумата от 60 лв. с ДДС. 


По тази фактура в банковата сметка на "СТИВ ГРУП" ООД постъпват 60 лв., а в ОДБХ - нито стотинка

Справка на Бесове.бг показа днес интересни несъвпадения между написаното за доставчик във фактурата и вписаното в търговския регистър за тази фирма. Тя фигурира на същия софийски адрес като „СТИВ ГРУП-БГ“ ООД със съдружници Иван Георгиев Радивоев и Стоян Христов Грозданов. Има разминаване както в изписването на фирмата, така и във фамилията на съдружника Радевуев-Радивоев. Фирмата е регистрирана на 01.12.2011 г. с уставен капитал от 100 лв. Явно обаче твърде бързо се е разраснала дейността й, щом събира приходи и по ДДС, а Мариян спи в петзвезден бургаски хотел, което междувременно установихме.

Днес, около 9,30 часа Бесове.бг бе в отдела по Граничен контрол на порт Бургас, където завари Мариян и Стоян пред паркирана хасковска кола, за която се предполага, че е на Сарандев, тъй като той е от Свиленград. Ето как  реагираха двете момчета, след като се представихме:

 

Мариян и Стоян от „СТИВ ГРУП-БГ“:

Вие тука ся контрабандата ли защитавате?!

-      Ние сме тука от няколко месеца.

-     Някаква легитимация имате ли? Чия е софийската фирма „СТИВ ГРУП-БГ“ООД“?

-      Моя е, аз съм Стоян Върбанов. Друг нямам за съдружник в София. Кво искаш от нас?

-     Да изясним дали не сте мутация на фирмата-посредник, която се е настанила трайно на ГКПП-Капитан Андреево, ръководена от г-н Петър Сарандев, познавате ли го?

-      Че кво има там?!

-     Имаме сигнали, че се извършват нередни неща.

-      Вие тука ся контрабандата ли защитавате?! Искате ли да ви дам снимки, материали за контрабандистите, вие сте една поръчкова журналистка, защо не ме изслушвате, а?

-     Слушам ви, но искам да знам какво правите тук на държавна земя, край офиси, строени с пари на ЕС, до кантара. С какво се занимавате?

-      Кантара не работи.

-     Какви такси събирате от вносителите и защо дублирате работата на ОДБХ, разбрахме, че  шефката на отдела по „Финансово-счетоводна дейност“ в дирекцията Любимка Вълкова е обрала фактурите с логото на дирекцията и е връчила на инспекторите на д-р Кепекова хвърчащи разписки, парите от държавните такси по този контрол влизали при вас?

-      Ние правим нашата си дейност, такава, че разтоварваме и като дойде някоя фирма, като пример, трябва да  й се вземат пробите,  ние извършваме услугата да разтовариме и натовариме.

-     Вие двамата? Ами като дойде кораб със 100 тона банани, какво правите?

-      Имаме си работници, ние работим по европейска директива, по закон!

-     И колко вземате?

-      Има си ценоразпис, сумите са различни, вчера само за 26 лева сме разтоварили кожи, а не, не, май кожите бяха за 40 лева – два палета кожи от овце. Ние като дойде контейнера, при нас идва доктора да го заявява за физически контрол и ние сме работна група

-     Ако сте работна група вие двамата – къде са ви униформите, баджовете, това е граница на ЕС, все пак?

-      Е, ама ние сме тука само от три-четири месеца. Ама  елате да се разбереме тука - целта е борбата срещу  спедиторите, които са мошеници. Спедиторите искат да ни премахнат, защото ние си гледаме работата съвестно по закон, а не да седиме само тука.

-      Но защо й е на държавата посредник като вас, момчета?

-      Някой като преведе държавна такса, ние сме хората, на които трябва да ги даде,  те отиват после тия пари в държавата. Защото ние сме лицето отговорно за товара, носим отговорност за стоката! Разтоварване да не се повреди, вземане на проби...

-     Така не дублирате ли митническият посредник,  представителите на фирмите-вносители, самите инспектори?

-      Емииии, може би в некви части. Мога да кажа, че ние тука тея неща дето се говорят за нас не е истина, па може наистина да са слухове, но вие елате на една проверка да видите как стават нещата.

-     Чух, че даже и поправки по документите нанасяте и затова вземате допълнителни средства.

-      Е, ся, не сме оторизирани чак за тва, нашта дейност е точно да товарим и разтоварваме. Нищо нередно и нищо лошо, но самите спедитори вземат огромни суми и спекулират с фирмите,  вземат от тях пари и техните шефове рано или късно ще ги разберат, ние това искаме да спреме.

(Запазен е оригиналният изказ на интервюираните)

 


Шефът на Граничния контрол д-р Тодор Христов пристига в 10,30 часа на работа. "Нямам писмена заповед от Кепекова, действам на своя си глава", казва той

Оставяме Мариян и Стоян да преговарят с представителя на голямата фирма за внос на банани „Интерцитрус“, за която имахме информация, че е заплашена – ако не плати на тях, ще оставят товара й в жегата да се разложи.


Д-р Христов бяга към кабинета си в една от двете разкошни сгради, изградени с подкрепата на ЕС

Човекът не искаше да говори с нас по проблема си. Вече беше около 10,30 часа, но шефът на Граничния контрол д-р Тодор Христов все още не бе дошъл на работа. Дежурните инспектори го повикаха по телефона. Слизайки от служебната си кола, щом видя, че го чакат журналисти, докторът побягна и се заключи в кабинета си в една от двете разкошни сгради, строени и оборудвани преди 5 години  по проект на ЕС.

 „Никаква писмена заповед от Кепекова нямам за тая работа дето ме питате, действам на своя си глава, по мое лично разпореждане са тука тия момчета, помагат ми“, успя само да каже д-р Христов, преди да удари ключа. Ние се отправихме към офисите на по-големите спедитори в Бургас, за да ги чуем дали са доволни от работата си с посредника „СТИВ ГРУП-БГ“ООД.

Марияна Христова, ръководител офис Бургас на спедитора NTZ: Ние не знаем колко пари дават нашите клиенти на този посредник, тяхна работа си е. Едно е сигурно обаче – че работата на тази „СТИВ ГРУП-БГ“ не е регламентирана. Това, което става на порт Бургас не е нормално. Аз самата веднъж имах сблъсък с тях – видях, че кочаните с фактурите на ОДБХ вече са предадени на тях. Там по-рано си имаше двама работници, които доставяха от стоката, а докторите вземаха пробите. В един момент дойдоха тия момчета – не ми се коментира повече.

Никола Косев, ръководител офис Бургас на спедитора „Флекситранс“: Това е опит да се направи канализиран монопол чрез тази т.нар. От нас пилотна фирма. Ние изпратихме писмо до министър Найденов чрез Българската асоциация на корабните брокери и агенти и сигнализирахме, че всъщност тази „СТИВ БГ“ е същата, която действа и на Капитан Андреево, но под друго име. Как частна фирма ще брани държавни интереси – та те не са митница, не са граница. Питахме Найденов кой наложи тази фирма в Бургас, имало ли е държавна поръчка, конкурс, отговарят ли тези хора на изискванията за извършване на такава дейност и т.н. Отговор на тези въпроси не получихме. Само едно уклончиво писмо, без нищо конкретно.


Това е втората сграда на Граничния контрол, строена от ЕС като инспекционен ветеринарен пункт, но Жозе Мануел Барозу не знае, че тук се намират още и фитоинспекторите, както и тези, които контролират стоки от неживотински характер

Малко преди да бъде публикуван този материал, източници от Граничния контрол ни съобщиха, че д-р Тодор Христов отишъл при д-р Кепекова веднага след нашата визита в порта и повече не се е мяркал. В неговия кабинет, на хладно с работещ климатик, върху новия му модерен диван, в момента, около 16 часа, спели разсъблечени Мариян и Стоян. Стоян даже хъркал и се чувал в коридора.


В категории: Разследване


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
174
Коментара по темата
174.
колега
04.08.2013 05:32:44
2
8
След като прочетох тук се питам ,а тези колеги ,които останаха и работиха с мутрите и трите им подлоги с какво лице гледат другите сега?А и тези, които явно са се върнали как работят с тях и вярвят ли им?Един път продадеш ли си душата на дявола -ще го направиш и друг път само да си на хоризонта.Защото и тези,които са били "помилвани" и тези които са останали с връзки и с цената на всичко "изповядват" едни и същи "принципи" в живота .Каква жалка метаморфоза в името на оцеляването !
173.
Има
03.08.2013 19:19:36
1
7
Тук е , като ремонт на къща след пожар. Много хора бяха опарени, други изгоряха , защото се противопоставиха , но сега се възтановяват нещата. Фирмата е там , но със затхващи функции. Мутрите не се вясват има само работници , които напускат постоянно , на загуба са , не можаха да осъществят пъкления си план. Папуджиков започна да въвежда ред. Протежето на Любимка Вълкова- Радка Атанасова, дето е наместена там благодарение на Лилов е още там , новече не вбесява колегите . Преди се правеше на велика , слухтеще ,докладваше , превишаваше си фуункциите. Тя е една от калинките . Работила преди 100 години в ХЕИ , полсе била в социалните и я наместиха за да изпълнява мокри пръчки. Да , ама не :) Отива си и тя , още малко :) Това е накратко :)колега
172.
колега
02.08.2013 22:27:51
1
1
А тук нещо е много тихо и спокойно,всичко ли е наред вече там?
171.
Raina
31.07.2013 21:11:48
2
3
Кепекова ти само с далавери и мръсотии се занимаваше мутри ли не вкара в работа , заведения ли не се откриха дето на нищо не приличат . Ти купи три апартамента в Сарафово ?! Кой ти даде парите на теб или и ти имаш богата рода , като Цветанов! Бедна си била , заеми си теглила . Ами какво направи парите от двата апартамента дето продаде скоро ,заяото имаше сигнал?!Стига , съсипахте държавата с ниския си морал и продажност! Амо Любимката дето само очерня хората и прави мръсотии . Вие сте лоши хора , ако не можете да унищожите някой го очерняте ! Защото слабия така прави . Помолете се и се променете към добро , никога не е късно човек да се обърне към доброто ! Любка трябва много да пости и да се моли , тя и прелюбодейства и краде чрез далавери и злослови , абе въобще почти всички божи заповеди нарушава !
170.
Raina
31.07.2013 21:11:47
3
4
Кепекова ти само с далавери и мръсотии се занимаваше мутри ли не вкара в работа , заведения ли не се откриха дето на нищо не приличат . Ти купи три апартамента в Сарафово ?! Кой ти даде парите на теб или и ти имаш богата рода , като Цветанов! Бедна си била , заеми си теглила . Ами какво направи парите от двата апартамента дето продаде скоро ,заяото имаше сигнал?!Стига , съсипахте държавата с ниския си морал и продажност! Амо Любимката дето само очерня хората и прави мръсотии . Вие сте лоши хора , ако не можете да унищожите някой го очерняте ! Защото слабия така прави . Помолете се и се променете към добро , никога не е късно човек да се обърне към доброто ! Любка трябва много да пости и да се моли , тя и прелюбодейства и краде чрез далавери и злослови , абе въобще почти всички божи заповеди нарушава !
169.
Радост
31.07.2013 20:58:24
2
6
Много се зарадвах , като научих за Кепекова . Тази жена да ходи да си лекува нервите и сърцето , а след това да отиде при психолог , а може би вече е за психиатър! Кепекова ти ме смачка , унижи , срина , говорише ми едно ,мазнаеше се ухажваше , а след това заби нож! Ти си най- лицемерния човек , който съм срещала през живота си . Ти си на нивото на мутрите по интелект, а по отношение на морала в отношенията на ниво Любката ! Тази много народ е унижила през живота си , много са си изгубили работатат заради нея , но в живота всичко се връща , като бумеранг . Всяка сълза ще я задуши ! Вълкова , чух ,че и на Лилов краката се клатят , падне ли ти упората , падаш и ти . Не знам кой ще намериш да те намести някъде . Ти си толкова злонамерена ,че се зареждаш , като правиш зло на хората , като ги смачкваш и унижаваш . Тези , с които си си пила кафето и които са те уважавали. Всичко в живота си има край и злото има край , дано започне нова начало за вас , което е насочено към добро !
168.
Колега
31.07.2013 14:16:14
0
3
Кепекова е аут,а Вълкова?Ако остранят и нея много хора ще празнуват,а други ще треперят,защото им бяха "свръзката"с мутрите.
167.
Тошко
27.07.2013 23:01:03
0
8
Кепекова , браво ,че взрна Папуджиков ! Оня смешльо Т. Христов е толкова подла гадина , лицемерна злонамерена , също като Любимката дето ти пили мозъка Тя има мозък на пиле , червендалестото и застаряващо лице е придобило бръчки от злоба . Ами оная Рада дето само с мръсотии си намира работа , като ползва такува , като Любката , дето със задника си прогресира само ! Жалки , смешни , болни мозъци . Жалко ,че поколенията им ще плащат за мръсотиите им ! Любката само знае да интриганства и очерня някой , защото душата и е черна , покварена .Кепекова ти си толкова податлива на манипулации ,че си се обезличила , като личност. Директор , какъв директор си ти . Трепериш всеки ден са стола си и се чудши как да подмазниш на Лилов (чрез който те манипулира Любето ), Германов и на кой ли не. Жалка и смешна си .Толкова си подмолна , лицемерн и двулична и ти ,че не знам ако това което правиш с хората го правят с твоята дъщеря как ще се почувстваш , но има БОГ и всичко връща там , където най- ни боли .Не си мисли ,че ще остане така ! В природата има равновесие . Аз лично ако бях на дъщеря ти щях да се срамувам от такава майка , като теб , дето унижава хората от простотията си ! Любимката ще те съсипе , да знаеш , съсипала е много хора .
166.
VIKI
07.06.2013 19:38:01
0
1
http://www.joinsomethingnew.com/bg/Vika
165.
Татяна
22.03.2013 16:22:39
1
5
Тази Радка е лична приятелка на Любимка Вълкова. Те и двете са от Средец . Радка я познавам от работата и , като директор на Социално подпомагане в Средец. Махнаха я от там заради злоупотреби и неправомерно раздаване на помощи на роднини. Стана за смях на целия град. После я сложиха в митницата защото е лична приятелка на депутата от Герб Гюзелев.А, от Герб лансират некомпетентните!!!!! В митницата не е била митничар . Явно наистина е човек на Герб. Свърши им времето на Герб. Съсипаха държавата и контрола с такива ,като Вълкова и Рада . Един ден тези хора ще си платят , а Рада скоро ще я изритат , както стана преди в Средец. Явно за нея това е циклично.
164.
Radka
03.03.2013 22:09:17
0
8
Как така бе , Кепекова я сложи тая без конкурс ? На кой е подлога тая, кой я намести ! До кога ще си правите каквото искате “ Засрамете се !!!!! 23 години България е на това дередже , защото се назначават "наши" хора! Това не е редно !!!!!!! Хората вече протистират писна им от такива , като вас –продажници! Време е да си ходите и всички без конкурси , станахте нагли вече, не го ли осъзнавате??!!
163.
Ужас!
03.03.2013 22:02:39
1
4
Боже, тази сега пък там ли се наместила ! Тази жена само с интриги и мръсотии се занимава. Как може , тя в социалните ги оплеска , от митницата я махнаха . Ужас , тя пък какво разбира от внос? Те хората явно затова така я наричат . Тя не си знае възможностите , само едно самочувствие да небесата !
162.
знаещ
01.03.2013 16:11:36
0
7
Озъбената леля се казва Радка Атанасова.Преди това е работила като социален работник и митничар.Назначена в Агенцията по храните без конкурс по линия на ГЕРБ.
161.
???????
20.02.2013 15:57:40
0
11
Ето тези двамата снимани с късите гащи и ония плешивия шеф , дето бяга да не го снимат, работиха за Миро Найденов от правителството на Бойко! Да ходят да работят тия дангалаци , не да се излежават и да грабят! СТИГА СМЕ ТЪРПЯЛИ БЕЗОБРАЗИЯ!!!!!! В тази държава от 23 години търпим безобразията на подкупни шефове и групировки ! Продадохре я България , изгонихте кадърните хора от страната !Сега е време да си платите и да се разкаяте за подмолното си и безобразно поведение!!!!!!!!! ВЪН КЕПЕКОВА -МАША НА ГЕРБ
160.
Иво
19.02.2013 20:29:02
0
6
Този новият началник хич го няма горкия ! Боже, той нищо не разбира . Пък сложили едни нови , единият не може да мръдне от стола , другият говори глупости нищо не разбира . Има една озъбена леля дето само вика ,че преди не се е работило както трябва , а тя гола вода горката - проста , некомпетентна и зъбата до безобразие . Говори за предишните , но като ги питахме знаеха всичко хората , а тази отваря една уста и ни вика да си четем регламентите .Кепекова за кво и плащаш ? Катя , защо млъкна?????? Ония пак са там и по- големи глупсти правят !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
159.
Бивш митничар
16.01.2013 06:29:20
0
5
Предполагам,че това е далавера.Почти на всеки гр.пункт Фито санитарен контрол и особено вереринарният,са в големите далавери и за това се внасят опасни за здравето на хората храни и др.стоки.......Браво на журналистите,че така явно и подробно са проверили и написали нещата.Мин.Найденов за това не Ви дава смислен отговор.Митническите агенти са също посредници на далаверите и контрабандите,като рекетират фирмите и посредничат пред митничарите за бързо и безконтролно преминаване на стоките,за това реагират,че някои им е иззел далаверата.Всичко е за това,кой да прибира и рекетира,не че толкова ги интересува пълненето на Републиканският бюджет.Този сигнал трябва да се разследва от ДАНС или др.служба на МВР.
158.
??????????
19.09.2012 17:34:22
4
10
Не мога да разбера до кога тази фирма ще се мотае там.Тези хора са малоумни!!! Слухтят оглеждат се да разтоварва ли ,че то няма внос толква много в Бургас , а сега съвсем ще го прогонят и ще ходят хората във Варна . Изнудват инспекторите да не зпазват регламентите , да разтоварвали те ,всичко , да зная , че няма да я бъде тази работа ще хвърчат глави , ще се водят дела , европейски журналисти скоро ще ги изненадат . Счетоводителка замества директор на дирекция по храни , ужас ами ако трябва да вземе решение относно нещо спешно което касае храните , тази какво ще прави .Не може хора дето не им е мястото да заместват , независимо чии любовници са . Самозабравиха се , в тази държава Абсурдандия , както някой тук е написал стават неща , които в никоя нормална държава не могат да станат. Всеки трябва да си знае работата. За съжаление никога няма да се оправим . Жалко:((((
157.
Paradox
08.09.2012 15:09:52
4
9
На Капитан Андрееви фирмите са няколко , те нямат пълномощни от турците , но си ги преставляват и "скубят " , клокото им кажат на шофьорите плащат. От там парите се насочват пирамидално от горе надолу . В Бургас и Варна просто не става и ще стане така ,че ще си навредят повече от колкото полза ще имат, тези дето са измислили схемата. Ще се раздухат нещата и размиришат ,че и постовете и авторитета си могат да загубят , чак европа ще ги чуе и иска отговорност ! Но вече са се хванали и ни назад ни напред ,не разбраха ,че каквито и простотии да измислят няма да стане да се сипят пари . Аз съм вносител , гледам пуснали едно глупаво момченце и няколко работника , обикалят там и слухтят да разтоварват . Аз се чудя те как си иакарват заплатите . Не разбрахте ли ,че е пълен провал , не е така както го мислихте . По добре дайте му пари на това момченце Марианчо да отиде да учи от колкото да му плащата само заплата и нищо да не прави само да обикаля , като муха без глава и да му се смеят на пристанището.Пита ме да разтоварвал ли товара ми , ходи при инспекторите , влиза излиза .Мисли си милия ,че върши нещо горкия . Не просто лудницата е пълна в тази държава , защото ни управляват луди .
156.
Истина
08.09.2012 14:49:50
4
6
Истината е ,че както на Капитан Андреево , така и в Бургас , нещата се ръководят от много отгоре , т. е на ниво МЗХ.фирмите са различни , но са свързани по между си и работят за една групировка . С тях е свързан министъра на земеделието и храните и неговите приближени. Целта е да сесъбират пари и да се насочват нагоре. Сарандев е една от фигурите , но той е в сянка , никъде не се води , така наречените "мулета "на мутрите (по техен жаргон)Разликта между К. Андреево и Бургас е ,че в Б-с вносителите имат упълномощени отговорници за товара , а на Капитана фирмите на Миро се представят за отговорници за товарите , но нито една от тях няма пълномощно от турските вносители , което е нарушение. Във Варна не могат да пробият , защото ТИМ не ги допуска.В Бургас са пуснали едни неграмотни младежи ,които вече станаха за смях с "интелекта си" и диалектния си говор . Шефовете и служителите в Бургас са заплашени от уволнения и съкращения и се чудят как да угодят на Миро за да му висне още повече гушата от дебелина . Миро ,няма да се наядеш ти и ония около теб . То не бяха далавери с дърва , лабораториии, стига вече !!! Били се вдигнали приходите, че те таксите се вдигнаха .В Бургас нямат никакви приходи и няма да имат , ние представителите на вносителите ще ги изгоним !. Готови сме да дадем гласност и до европейските медии и ЕК. Да си ходят пари от тук няма да получат , пишман ще станат , те вече станаха де:)))!!!!!
155.
работник Кап.Андреево
07.09.2012 21:54:37
3
4
Пиша тези редове защото тази статия е неточна и нека информацията да се проверява преди да се пише от така наречените журналисти. За Бургас не мога да кажа нищо защото не съм запознат, но за Капитан Андреево няма нищо вярно от написаното. На пункта действат съвсем различни хора, който нямат нищо общо с лицето Сарандев. Сигурно има две години или повече от както Сарандев не се е мяркал на Капитан Андреево, също така фирма Лабекс няма представителство на граничният пункт. Тук нещата се ръководят от много високо и лицата са други.
154.
Pravilno
26.08.2012 23:05:12
2
8
Прочетете коментар 89! Аз проверих писаното там в страницата на ЕК и БАБХ , наистина началниците на ОДБХ не разбират законите и пишат глупости ! Наистина пунктовете са различни за различните храни , никъде не пише да се смесват животински пратки с плодове зеленчуци и други неживотински храни при определени условия! От къде на къде в Бургас началниците си позволяват такива волности с какъв акъл?!!! То едно дете да прочете ще разбере! В К. Андреево може да е същата схемата за далавери , но не се смесват пратките животински и неживотински, но тук сте твърдоглави и лукави !!!!! Хей , осъзнайте се какви глупости вършете !!!!! Явно нещата са много отгоре , но и вие сте дащни , давай ще се съгласим , ще накажем служителите и те да се съгласят и ще го направим щом го искат от министерството !!!! Иначе може да загубите постовете, но не ви прави чест , особено на Кепекова , те Вълкова и Христов са си мръсници , които са се доказали във времето , но Дани ти защо се поддаде , не разбираш ли в какво се забъркваш ???!!!!
153.
ВИК
26.08.2012 20:32:21
1
5
Касабова не си ли разследваща журналистка...ЗАЩО СЕ УПЛАШИ...пари ли взе или те заплашиха....
152.
възмутен
25.08.2012 22:51:03
2
7
"А една от функциите на лицето, отговорно за товара е да прекъсне корупционните схеми, осъществявани при пряк контакт на служителите на БАБХ и клиентите. "
Това е цитат от коментар номер 80! Забележете лицето отговорно за товара според шефовете на ОДБХ трябва да са ония двамата от фирма "СТИВ ГРУП БГ" и те да имат пряк контакт с клиентите,че кои са те ?!!!Да могат хубаво да " изтупат"изтънелите джобове на вносителите и по веригата отгоре на долу да дават бонуси !Тези хора съвсем са изкукуригали! Този новия началник седнал с мутрите да мисли колко пари могат да изкопчат от нас вносителите за да задоволят прищявките на корумпираните управляващи , а също и той да си получи комисионната. Това е долно, по подмолен начин да си вадиш парите . Служителите били корумпирани , а защо не се оплакват тук вносители от тях , всичко е анонимно?!!Само срещу вас пишат възмитени служители и вносители!Дори и жената дето подала сигнала на Хрътките писала , но ония гадове отгоре са заповядали да я смачкат , да и съсипят бизнеса , както вие мачкате в настоящем служителите си ! Власт ,чрез насилие не се постига , правите само мизерии, унижавате , мачкате , но не забрявяйте ,че всичко в живота се връща и то там където най- много ще ви заболи!
151.
Ne mije
25.08.2012 14:21:29
2
5
Тази схема е като схемата на Капитан Андреево, нещата се диктуват много отгоре и искат да събират пари , но той българина толкова окъсан, а те искат и кожата му да одерат ! Това не са тук турските шофьори дето вадят и плащат колкото им кажат ,е не го ли разбраха ! Тук е морска граница , различно е , ще си навлечете повече неприятности госпожи и господа управляващи ! Изложихте се , уплетахте се и сега се чудете каква нова простотия да измислете !!!!! Едно е сигурно статията се чете , бройката на прегледали те я отдавна надмина 5000 души и уверявам ви никой от тях няма да г;ласува за ГЕРБ на другите избори !!!!!Оставете я Кепекова , не я плюйте , нея я заплашват и и нареждат да наказва .Христов е лакум гъз и е готов на всичко за пари !
150.
Статистика
24.08.2012 22:09:34
1
4
Това е статията в сайта "Бесове", която е най- четена и коментирана ,никоя друга няма толкова много коментари!!!!В тази статия 99% са на мнение ,че :мутринската фирма НЯМА място при вноса в Бургас;началниците неправомерно определят кой да е отговорен за товара, което навежда на мисълта ,че има КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ ;
Тук се написаха и много изказвания относно личния живот на някой началници , но това е ИСТИНА, човек трябва да е готов да плати цената за действията си! Един не каза добра дума за Христов и Вълкова! Кепекова има защита от някой коментари , което и прави чест и би трябвало да се замисли дали да се доверява на онези двамата! Наказаните служители навярно са много наранени , разбирам ги , много е лошо да те карат да вършиш нещо неправомерно и да те наказват , но нека не се предават и който е прав да си търси правото !!!!!!Мутрите скоро ще си отидат споко !!!!! Готвяят им се изненади !!!!!!!
149.
това на нищо не прилича
24.08.2012 20:11:50
3
6
Кепекова , ти си умна жена , как се остави една проста счетоводителка да ти се качи на главата и тя да определя правилата ,че тя да си гледа счетоводството как така тази ще се прави ,че разбира от същинската професионална работа на дирекцията и ще определя кой да остане на работа и кой да махнеш! Тя се самозабрави вече тази жена и оня плешьо Христов , дето свалил гащите! Че той сигурно е готов на всичко да угоди на мутрите ,че да си получи хонорара , да му заклекнат тези пари , как ще храни децата си с тях!!??? Той нищо не разбира ,само знае да подскача и да ръси глупости ,на пристанието вносители , спедитори,митничари всички му се смеят.
148.
112-------
24.08.2012 19:39:23
0
1
АЛО,МОДЕРАТОРА.......Ма,много коментари триеш бе......пиян ли си, или кошчето ти се задръсти..ААААААА......
147.
Съкратена
24.08.2012 18:31:19
2
5
Нас че, ни е боляло от съкращенията е вярно , защото сме професионалисти за разлика от теб , но и теб ще те заболи скоро и оная к..ва Вълкова , дето дърпа конците в дирекцията и знае с кой да се ч.ка за да държи всички в ръцете си! Заели сте се с нещо , което ще ви доведе до съд , защото не разбирате и не четете , а и сте твърдоглави и тъпи , като галоши да го осъзнаете . Прочетете коментара 'Варна "номер 89 , там хората са ви писали точно , къде да четете !!!!!!!!
146.
До коментар 145 - инспектора
23.08.2012 09:27:23
3
10
Да тези хора може да са засегнати - и това е така - НО СА ЗАСЕГНАТИ ОТ ТЕБ.ЗАЩОТО НЕ МОЖЕШЩ ДА ОТРЕЧЕШ,ЧЕ СИ ЕДИН ОТ ТРИМАТА ГЛУПАЦИ,КОИТО СА НЕКЪДЪРНИ ДА СИ ВАДЯТ ПО ЧЕСТЕН ПЪТ ПАРИТЕ И ЗА ТРОХИЧКИ ПУСНАТИ ОТ МУТРИТЕ СА СЪГЛАСНИ ДА ИМ ЛИЖАТ Г...ТЕ.
Не разбирате ли ,че вносителите ще си търсят правата и ще се защитават,защото са вложили собствени средства в стоката.
Не си мислите,че когато тези хора се обеденят и си потърсят правата в съда - защото бъдете сигурни че ще го направят и ще стигнат докрая - проверете справка през колко минути на ден България се съди от международния съд. Изнаете ли кой ще бъде бушона който ще изгори - когато спечелят? - а-Миро-мазното, б-мутрите или в-вие.
145.
инспектор
23.08.2012 06:25:09
14
5
Не спирате да пишете тук засегнатите, явно много ви боли- форум за вееренари, пък и до 300 броя да ги докарате, все тая.Коментара под №100 е раздробен в останалите 100, ясно е и без да си ченге от изказа и грамотността, че сте 10-тина.А не ви е ясно, че в нета анонимност няма..........Пък за това какви са Вълкова и Кепекова, по- скоро, ако се разрови, вие може да ги обезщетите и то добре, отколкото нещо да се случи с тях, това което целите.И накрая, аз като мъж ви казвам, че са хубави жени, ха да видим с помия ли ще ме оборите???
144.
pazi boje
22.08.2012 22:14:36
2
3
Tezi hora naistina osyznavat li kakvo pravqt????? Kepekova tolkova li ti e mil posta? Tolkova li te izplashiha, che da te karat da vyrshish zakononarysheniq i izvryshteniq sys slujitelite!!!!Ti si korumpirana i 6000 choveka go razbraha , no prodyljavash da si nagla !!!!!!
143.
потърпевш
22.08.2012 22:06:25
1
7
Ужас , тези шефове на ОДБХ са се побъркали, мутрите са им промили мизъците. Никъде в Европа , където има построени европейски пунктове за определени цели не се смесват проверките , а всичко се спазва по предназначение.Европа е дала пари и ще ви търси сметката един ден . Не знам как сте се оставили в ръцете на малоумни момченца , страх ви е да не ви бият ли , какво?Този Миро Найденов вече прекали , бившите му пиарки спечелили проектите за селските райони , неговата фирма извършва безобразия в Бургас . Пак Европа ще пише ,че има конфликт на интереси , корупционни практики. Вие дрога ли вземате не знам , директорката на ОДБХ , гледа като отнесена от вихъра, началника на граничния контрол подскача ,като перко и ръси глупости ,които протеворечат на законите, а счетоводителката и тя разбирала от внос . Боже, боже няма оправия от тази простотия!!!Кепекова ами ако дойдат тез дето дали пари за пункта да проверят какво се прави там , какво ще им отговориш?????Ами що не вземете да напишете вие регламенти с вашите правила и ги предложите на ЕС .Вие погазихте всички европейски регламенти и български закони!
142.
Любето
21.08.2012 21:19:51
2
3
Тук много внимание се отдели на Любето! Вижте сега много си и е хубав задника . Жената се оправя чрез с.кс, вас какво ви засяга , знае с кой да го прави за да има полза от това и да държи под страх и шефове и служители.Вие като не можете така да се оправите си е ваш проблем;)
141.
Абсурдандия
21.08.2012 18:27:25
0
8
Тук е Абсурдандия бе , не действат првавилата на Европа! Такива , като Христов , продажници , се правят на велики , подгазуват на мутрите , наказват служителите .К---вите , като Вълкова си вирят главите смятат се за велики , но са кръгла нула ,ограничени , тъпи до безобразие .Знаете ли мяма такава държава , като България , продажна търпелива нация . Надупени шефове , власт чрез секс , това е върха на падението !!!!!
140.
УЖАС
21.08.2012 18:15:54
0
6
Тези хора ще си платят в най- скоро време ,те си мислят все още ,че те държат положението , но бедна им е фантазията какво ги очаква .Вълкова в момента е нахъсана , като змия и е в готовност да ухапе някой , но ще и се върнат свички мръсотии , които е правила и ще си плати за всяка сълза , която е пролята заради нейната злоба .Христов е мушитрънка , продажник , подмолник , стана за смях . Допуснали едни неграотни момченца да се месят в работата. Прекалиха , крайно време е да си ходят!!!!!!
139.
ВЪЗМУТЕНА СЪМ
21.08.2012 17:27:08
2
7
Това да се случва през 21век - в държава от ЕС - където играят европейски правила и всичко се следи уж под лупа.Абе няма ли някой който да изкара компромати срещу тези извратени ръководители?
1.ДВЕ МУТРИ ЛЕЖАТ И ПУШАТ НА ДИВАНА НА ХРИСТОВ - пушенето е забранено на работните места - Христов колегите ти да ти напишат акт за 3000лв.
2.ХРИСТОВ СИ СВАЛИЛ ГАЩИТЕ - сигурно за 200-300лв. над заплатата - той знае ли как се казва мъж който си сваля гащите за пари?
3.Любимка е ку...та на юриста - че от кога нещата се решават от секса.
4.А пък тая Кепекова - скора ще си отиде срещу нея вече тече разследване - оставете я да си живее още малко - много скоро някой записи ще излезат наяве.
138.
възмутен
21.08.2012 14:29:47
1
8
Всичко което сте написали за Вълкова е вярно но предполагам много от вас не са запознати с Решението на МС с което с лека ръка се предлагат за приватизация на 39 бр.вет.лечебници повечето от тях са апетитни и ще направят определени хора милионери докато са на власт.Какво означава отпаднали нужди-Варна,Пазарджик,Поморие,Батак,Велинград и още доста.
Р Е Ш Е Н И Е № 528
от 20 юни 2012 година

ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА ИМОТИ – ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, ЗА ИМОТИ – ЧАСТНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ, И ЗА ВНАСЯНЕТО НА ИМОТИ КАТО НЕПАРИЧНА ВНОСКА В КАПИТАЛА НА „ЗЕМИНВЕСТ” ЕАД – СОФИЯ
1. Отнема поради отпаднала нужда от Българската агенция по безопасност на храните правото на управление върху недвижими имоти – публична държавна собственост, както следва:
3.35. 4892 кв. м от правото на собственост на поземлен имот с идентификатор № 57491.509.26 гр. Поморие, ул. „Княз Борис І”, община Поморие, област Бургас, по кадастралната карта и кадастралните регистри, одобрени със Заповед № РД-18-36 на изпълнителния директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър от 29 април 2009 г., с площ 5037 кв. м, трайно предназначение на територията: урбанизирана, начин на трайно ползване: ниско застрояване (до 10 м), номер по предходен план: квартал: 155а,
парцел І, съседи: 57491.509.25, 57491.509.18, 57491.509.45, 57491.509.41, 57491.509.37, заедно с разположените в поземления имот: сграда с идентификатор № 57491.509.26.7, със застроена площ 151 кв. м, на два етажа, и сграда с идентификатор № 57491.509.26.8, със застроена площ 57 кв. м, на един етаж, предназначение: друг вид обществена сграда, съгласно скици
№ 18674 от 26 май 2011 г., 18675 от 26 май 2011 г. и 18685 от 26 май 2011 г.,
а по Акт за частна държавна собственост - № 131 от 20 май 1961 г.:
Сграда - ветеринарна лечебница с електрическа инсталация, с площ 217 кв. м, на два етажа, масивна конструкция, построена през 1960 г., и дворно място с площ 4892 кв. м, гр. Поморие, квартал № 155а, парцел № І, съседи: шосето Поморие-Бургас, плажна ивица, почивна станция на Булгарплод и Благоустройствени строежи.
137.
strinka
21.08.2012 12:25:12
1
8
Погледнето материала на бтв хрътките от 08.04.2012 - във секция видео.Заглавието е митница - на входа и на изхода.Става въпрос за същото нещо само че на кап.Андреево.Само ще ви кажа, че заради този материал,обектът ми беше затворен за 2 месеца от БАБХ и имах много ядове.Повече нищо няма да кажа.
136.
zapoznat
21.08.2012 08:23:30
1
6
Kepekova, podaj si ostavkata.Izlovi se moeto momi4e.Direktorskiq post e golqma lyvica za twoqta usta.Pokaza kolko si zle.Ne se izlagaj moeto momi4e.Ima6 dete.6te te pita mamo za6to se izlovi taka.Kato hodi6 po Sofiq ne vijda6 li drugite direktori koi sa i kakwi sa.Kato ne be6e Direktor pone znaehme 4e si dobra po HASEP.Sega ve4e vsi4ki znaqt 4e si krygla nula.Mnogo zle e polovenieto.Ostani si malko v ky6ti.Tezi deto gi nakaza 6te ti nosqt hrana
135.
истина
20.08.2012 22:59:44
1
4
Така е! В момента много добре манипулира Даниела , настройва я срещу хората и сигурно наказанията на служителите тя ги е измислила ! Дани ,не и се доверявай , не се оставяй да те завлича да правиш мръсотии на хората , всяко зло което се причинява на някой , особено без да има вина се връща многократно . Тя не може да не мрази някой Любимката , на нея все някой и пречи и мисли как да му направи мръсотия , това го прави от години . Като се разкрещи злобно ако се види от страни , сама ще се изплаши от себе си .
134.
шокиран
20.08.2012 22:29:05
0
5
Любимка и името си не може да изпише правилно...
133.
истина
20.08.2012 20:38:39
1
10
Да, тази жена , Вълкова е изтъкана от злоба !!! Реши ли да прави мръсотия на някой дебне го до дупка , на нея не може да и се протеворечи , според нея винаги е права, но всъщност е много некомпетентна , разхвърлена , губи документи . От къде на къде ще се меси в работата на инспекторите , не е доктор , агроном а една проста счетоводителка дето трябва само да си гледа сметките.Как така Кепекова ще назначи счетоводителка да я замества докато я няма , тя е там обсужващ персонал да води счетоводството ,не основен , като тези по контрола!!!! Също е високомерна и надута, пък на какаво от горе . Няма един човек от дирекцията , който да я харесва , всички я смятат за злобно чудовище.Промива мозъците на директорите , както пише тук ,намира начин да ги манипулира, в момента прави същото с Даниела.
132.
l\bimka
20.08.2012 14:36:04
7
1
Ako iskam i stoqn i mariqn ]e oprawq.Wie si prikazwajte, kerwanyt si wyrwi.Ne mi puka.Kato ste takiwa pla6livi kakvo da vi pravq
131.
l\bimka
20.08.2012 14:36:02
7
2
Ako iskam i stoqn i mariqn ]e oprawq.Wie si prikazwajte, kerwanyt si wyrwi.Ne mi puka.Kato ste takiwa pla6livi kakvo da vi pravq
130.
l\bimka
20.08.2012 14:28:44
10
2
mnogo sym oprawna.kakwoto si iskam towa prawq
129.
Михайлов
20.08.2012 13:43:45
5
3
Сега разбрахте ли лицето отговорно за товара ще се определя от хората на Миро. Найденов.така е по-европейските регламенти.Плащайте си безропотно и носете пробите в нашите лаборатории, за да получите правилните протоколи от изследвания.те и в Капитан Андреево подскачаха, ама сега всичко се канализира и отговаря на Европейските изисквания
128.
уточнение:
20.08.2012 13:08:52
0
0
тези двамата не са от Свиленград. може да са хора на Сарандев, ама не са от Свиленград. не че на фона на цялата тази каша това има някакво значение де.
127.
ЛСЛОВ
20.08.2012 11:31:57
0
6
А, Любето законите на БОГ не спазва (прелюбодейства, краде чрез далавери , лъже и т. н) пък камо ли другите закони да спазва!
126.
АААААА
19.08.2012 21:06:11
0
3
Да , аз имам договор с получателя на стоката и пълномощно от него!!!!! А Мариан и Стоян нямат тук никакъв договор от никоя фирма и ти много добре знаеш това Христов , но трепереш , като въшка да не ти направят нещо , защото си със свалени гащи !!!!!! Не може да налагате една фирма , че кои сте вие да не ви бащения !!!!!????Имате вие интерес от тази работа , това си е чаиста КОРУПЦИЯЯЯЯЯ!!!!!!!!!
125.
Ужас
19.08.2012 20:55:52
0
3
Ами аз имам нотариално заверено пълномощно , в което пише ,че съм лицето отговорно за товара на една фирма вносител, тук в Бургас . По това , което е написано от Христов излиза ,че не съм :(!АААА, ами кой съм тогава аз бе Христов ????!!!!! Ей , в законите пише:вносител или негов представител , всеки вносител сам избира представителя си !!!!!!!!!!!Никъде не пише ,че началник отдел или директор на ОДБХ , могат да му изберат представителите! Четете законите ХРИСТОВ , тъп си , като галош , че и имаш смелостта да пишеш тук да ставаш за смях !!!!!!
124.
лице отговорно за товара
19.08.2012 20:26:07
0
3
КОЙТО ОТГОВАРЯ ЗА НЕЩО ТРЯБВА ДА ИМА ДОКУМЕНТ ТЪЙ Е ТО ,НЕ МОЖЕ ХРИСТОВ ДА МИ КАЖЕ КОЙ ОТГОВОРЕН КОЙ НЕ Е !!!! ААААААА, ТОВА Е КОРУПЦИЯ , НАСТАНИЛИ СТЕ ТАЗИ ФИРМА , ТУК ИМА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ !!!!!!!!!!!! ТО Е ВИДНО ОТ ВСИЧКИ , ЧЕ И СТЕ НАГЛИ ДА ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ ТУК , ЗА СМЯХ СТАНАХТЕ !!!!!!!!
123.
Пази боше от некомпетентни началници
19.08.2012 20:20:41
0
4
Кой е този закон , в който да пише ,че началниците на ОДБХ , могат да определят лицето отговорно за товара на всички вносители,в името на една фирма !!! Ами напишете го бе Кепекова , като документ .Напишете фирмата отговорна за товара и избройте всичко вносители !!!! А, направете го това да ви видя на кой нормативен документ ще стъпите!!!!! Не като питаме сужителите ви да вдигат рамене , да ни пращат при Христов и той да плещи глупости , ама те били хамали , пък и отговорни за товара ,че ние от край време си имаме такива упълномощени отговорници!!!
122.
потърпевш от неграмотни управляващи
19.08.2012 20:05:35
0
4
Като ще има прозрачност Христов отговори: Кой е документа , който удостоверява ,че тези момченца са отговорни за товара , кой определи да са те?
Ти ли го написа този документ и на базата на кой член от закон или регламент ?
Кой терминал имаш в предвид , не знаеш ли ,че на пристанището има няколко терминала??!!!!
Христов , отговорен е този дето има ПЪЛНОМОЩНО от онзи дето плаща !!!! В твоята къща ти си отговорен , не друг !!!!!!! Аз си отговарям за моята и това за което ПЛАЩАМ , за бизнеса си , който съм създал с много труд !!!!1

Боже , боже , пази боже от такива , като теб , те и управниците са ни такива , но ние сме виновни щото ви търпим !!!!!
121.
popravka на 120
19.08.2012 19:53:53
0
0
Страницата на БАБХ , извинявам се !
120.
Възмутен и компетентен
19.08.2012 19:51:44
0
4
Според регламентите има определени пунктове по вноса на раъличните продукти ! Те са качени в страницата на БАБЙ и ЕК и са одобрени от ЕС!!!!! Никоя държава членка не може да ги промени без да уведоми Европейската комисия .Не пишете глупости достъчно се изложихте ! Всички хора зантерисовани вече провериха в страницата на ЕК! Христов прочети регламентите!!!!!!!!!!
119.
Вносител
19.08.2012 19:45:19
0
4
Христов ти ли плащаш за моя товар бе ?Когато станеш от държавния стол , спечелиш с пот пари и можеш да внесеш тонове товар с твоите пари , тогава ще определяш кой е отговорен за товара!!!! АЗ СЪМ ОПРЕДЕЛИЛ КОЙ Е ОТГОВОРЕН ЗА МОЯ ТОВАР ! Наистина не може на едно място всичко , говорих в колеги в Румъния , Холандия , които също се занимават с внос никъде не е така ! Вие сте некомпетентни директори , никога инспектор не ми е искал и съм му давал подкуп!!!!Вие защо пуснахте Свилеградските мутри да ви спат в кабинета , като ви няма ???? НОРМАЛЕН ЛИ СИ БЕ???? ТАМ ИМА СЛУЖЕБНА ИНФОРМАЦИЯ ЕЙ, ПЕРКО !!! ВЗЕМАЙ СИ ПЕНСИЯТА И СИ ХОДИ ТИ !Не плашете служителите си с борсата, те са компетентни , а вие се излагате тук с коментарите си и поведението си !!!!!!
118.
do Lubeto i Hristov
19.08.2012 19:35:47
2
4
Лица отговорни за товара си имат всички фирми в Бургас! Те са лица обучени по регламентите , а също знаят и езици!!!!Тези дето са на снимката са от Свиленград и най- нагло спат на служебните дивани в кабинета на началника (има клип на това) Не може вие да опреляте кое къде да става има европейски регламенти , европейска комисия и електронен носител , на който са качени всички вудове пунктове ! Не плашете служителите повече . Тук в Бургас за разлика от Капитана никога е нямало корупция!Стоян и Мариан дето са на снимката не са хамалите , те са хората на Сарандев !!!!! Това Любе тъпа , ти си го писала , но един ден ще отидеш на съд !!!!!!Прочети Регламентите , хората в коментар 89 са ти посочели какво точно да четеш !!!!Тук вече има хора , които провериха в ел. страници на БАБХ и ЕК и се увериха ,че съм прав !!!!!Отивай си при баба си на село дето лае кучето и не се бъркай дето не ти е работата , защото нямаш нито ветеринарно , нито хуманно , нито си агроном , гледай си там сметкие за които си учила и не се меси при прилагането на регламентите по вноса!!!!
117.
Христов
19.08.2012 18:57:59
10
3
Колеги недейте да подскачате излишно.Така или иначе лице отговорно за товара ще се въведе навсякъде.
такъв е закона.Дали ще е Стоян или друг няма значение.Идеята е да се изпълнят Регламентите по вноса,и дали ще пишете или псувате тук няма значение.Всъщност има,дотолкова доколкото самолета дето лети в небето го вълнува че кучето в двора на баба ми го лае.Контрола при внос ше става на Терминала,независимо дали ви харесва,ще попълвате всички документи които се изискват,а докторчетата които купувате евтино ще заминат на борсата.И всичко това се прави за да има по голяма прозрачност.А тия двамата от снимката според мене са просто едни хамали.Извадете си договори за представителство с получателя на стоката и опитайте така.Поздрави на всички.
116.
КОЙТО ПЛАЩА ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА!!!!!
19.08.2012 17:26:36
4
5
Кепекова ти ли ще ми кажеш кое е отговорно за товара лице!!! Аз съм вносителя АЗ ПЛАЩАМ и определям кой да ми отговаря за товара .Назначил съм млади , умни хора с образование , знаещи езици .Ти директорке тъпа , като забогатееш и купиш товар , тогава определяй кое да е отговорното лице.
Ако още веднъж моите хора ми кажат ,че ония и дъртия дето сте сложили за началник и мутрите за които работите Кепекова ,имат претенции да пипат товара за който съм платил ще хвърчат глави на общо основание .Който плаща той определя кой да му е отговорен за товара , разбрахте ли малоумни шефове на ОДБХ!!!!!!!!!!!!!!!
115.
Не може то така , не е законно !!!!
19.08.2012 17:16:06
0
5
Няма да я бъде тази работа в Бургас:) каквото и да праавят началниците и от министерството ,тук няма да им мине номера , схемата въобще не може да заработи . Те искат със страх да внедрят правилата , но бедна им е фантазията каква изненада ги очаква и мутрите и началниците. Заядоха се да го венедрят на всяка цена , но ще изреват скоро.Ще им лъснат далаверите! А, Любето законите на БОГ не спазва (прелюбодейства, краде чрез далавери , лъже и т. н) пък камо ли другите закони да спазва! Тя нахъсва Кепекова и Христов . Аз му се чудя на Христов на акъла на стари години е решил за резил да става, но то пък никога не е късно !!!!!
114.
служител
19.08.2012 13:50:51
1
11
Да, такова злобно същество е Вълкова, подло , лигаво , лицемерно . Много мизерии е направила , мисли се за велика , че тя коли , тя беси в службата, но един ден ще си намери майстора . Що се отнася до юриста , наистина му е любовница , това знае всеки от дирекцията. Той е женен мъж с две големи деца, тя го въррти и му разваля семейството от години ! Сега иска пак да завърти интрига при вноса , но ония хора реагират и затрудняват пъклените и планове. Разбирала от регламенти , нищо не разбира тя , знае само мръсотии и далавери да прави , тя затова се е на страната на оня Садандев . Нищо в този живот не остава ненаказано , тя цял живот не може да си изплати греховете , ще и ги плащат и поколенията.
113.
до Kepekova
19.08.2012 13:39:42
1
5
Лошото е, че в момента манипулира и промива моъзка на Кепекова ! Даниела не изглежда добре ,посърнала е и унила. Тя е чувствителен човек и се намира под натиска и заплахите на мутрите, под натиска на злобното същество-Вълкова и се страхува също и да не би някой от наказаните служители да реагира остро и да и застраши поста и .Тя много добре знае ,че не заповядва и не наказва правилно и ги изживява нещата , но явно поради финансови причини иска да запази поста си ! Дани , по- умна си от злобната Любка , не и се давай , не и се доверявай тя е лицемерна!!!!!
112.
ЕДИН ОТ ВСИЧКИ
19.08.2012 13:17:25
0
8
Вълкова, много служители унижи и много хора разплака с долните си интриги. Намира начин да манипулира всички директори, оплита ги в схеми и ги държи изкъсо. Отвратителна жена, всички сме потресени от подмолното й и нагло поведение! Назначава, уволнява, разбирачка голяма!
111.
Истина
19.08.2012 12:45:13
0
5
А, явно юриста знае за далаверите , които стават в ОДБХ,близък е с Вълкова и тя държи под влияние Кепекова и предишните директори , затова толкова време е там , зщото знае къде да се дава жената !!!!!
110.
ДААААААААААААА
19.08.2012 08:03:17
0
4
Лбимката е в списъка на БОС ,благодарение на това ,че има интимни отношения с юриста на ОДБХ .Тя е за икономическа полиция и юриста много добре знае това , тя едва ли го осъзнава защото мозъка и е птичи .
109.
до номер 80
19.08.2012 07:54:57
1
2
Пункта за въвеждане е мястото от където влиза продукта , ГИП -Бургас е само за животински храни, построен и оборудван е за тази цел, там е абсурдно да се проверяват и неживотински храни. България е подала информация ди ЕК на одобрените пунктове . Например Капитан Андреево е даден , като пункт за въвеждане по Регламент(ЕО– 1152/2009, но не и като контролен пункт , пратките ядки например се насочват към Бургас, Варна , София. Тук има контролни пунктове , ОДОБРЕНИ ОТ ЕК , но вие не давате да се ползват!!!!!В контролния пункт се извършва идентификационна и физическа проверка , вкл. вземане на проби.Инспекторите в Бургас имат пряк конткат с вносителите или упълномощени техни представители , които са предсвили нотариално заверени пълномощни !!!!!!!!!!!!!!!!! Това е , никой не може да на своя глава да реши ,че е отговорен за товара!!!! Кой спира корупцията? Мариан боксьора , дето едва е взел средно образование , или Стоян дето се занимавал с крадене на коли и искане на подкупи или мулето Сарандев , дето пък има дебело досие в съда за престъпления. Ей , хора не пишете глипости , а вие четете регламентите и не подкрепяйте неграмотните!!!!!! Може би както пише тук , разбиращите за неудобни , защото знаят повече от вас!!!
108.
шокиран
19.08.2012 07:39:18
0
8
Същата тази Любимка Вълкова е вещо лице!
Справка: Списък на специалисти за вещи лица за 2012г. за съдебен район на БОС-
4. Клас "съдебно-икономически експертизи", под номер 4.86!!!
Шок и ужас!
Поправете ме ако греша.
107.
Атака
18.08.2012 22:21:30
2
3
Те бой трявба да ядат ,че да си ходят .В най- скоро време Стоян и Мариан ще бъдат бити . Тук е Бургс бе , морската столица , къде сте дошли селяндури такива от Свиленград, Хасково да се махате ,че ще изчезнете и няма да ви намерят !!!!!!!!!!!! Търпяхме , не плащахме , вече започваме да бием , ако това не помогне ще изчезнете незнайно къде!!!!!!!!!!!!!!!!!!! В Бургас не си поплюваме , затова дим да ви няма селяни мръсни!!!!!!!!!!!!!!
106.
ISTINATA
18.08.2012 17:52:13
1
2
mai niakoi iska da se naburka v shemata ns burgaskite mutri?I to selianin ot svilengrad.Sarandev hodi si na selo,tuka igrae drug otbor.da ne iadesh i boi.
105.
Внимавай
18.08.2012 17:39:33
1
2
Мафия внимавай да не те бият и тебе.Гледай какво ще стане със Стоян и Драган до няколко месеца.Сарандев ще ги събира по плажа.Всички спедитори в Бургас са на Митьо.Виж темата КОНТРАБАНДА.
104.
MAFIA
18.08.2012 17:32:37
0
2
Cialoto pristanishte e NA MITIO OCHITE ,A VARNA NA TIM.
MAFIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
103.
do Tonev
18.08.2012 14:27:00
0
3
Ей , Тонев ти хареса коментарите 97 и 100:)) Пък аз си мислих ,че ти харесваш Любето :))) Прочетете коментара под името "Варна", номер 89 , много точно са го описали хора , които разбират , проверих лично в сайтовете посочени там!
102.
tonev
18.08.2012 14:05:19
0
3
Миро чети законите на Европа и направи обучение на Кепекова и Христов , даже и на счетоводителката от ОДБХ , която се изявявала пред колегите ми ,че и тя разбира от регламентите !!!!!!!Тя нейните закони не знае взе да се месе дето не и е работата . Простичка , ограничена женичка и озлобена и зачервена
101.
tonev
18.08.2012 14:02:54
0
6
Любе вече манаваш 50-те,вървиш към 60-те , дащния ти задник прогресивно наедрява и да го даваш никой няма да го иска. Любката, като се ядоса крещи , почервенява , като домат и тънките и устни съвсем изчезват .
100.
бивш служител на РВМС
18.08.2012 13:18:56
0
13
Какви европейски регламенти , какви закони,че те и преди в бившиото ДВСК, РВМС никага не са се спазвали. В тази структура не се ценят професионалистите , хората , които знаят и си разбират от работата, защото те са неудобни и са потенциална заплаха за постовете на такива , като тримата глупаци:Кепекова , Вълкова и Христов. Тук всяка година се правят съкращения на неудобните и се назначават удобни "послушни" служители. Христов е маша в ръцете на Кепекова, сега му дала още половин заплата и той се е ококорил и е готов на всякакви мръсотии. Станал е за смях на намитницата , ходил там да иска някакъв документ , пак да прави услуга на фирмата- мутренскта и го изгонили най- културно.Той е председател на синдикат ,че защо преди години като съкратиха самотна майка не я защити ,добре че намери начин да се върне жената.Вълкова има голямо влияние в структурата и заради нея са си отишли много хора , много народ е разревала.Тя е на този пост благодарение на дащния си задник. Всички знаят кой е любовника и и какъв е той на ОДБХ, няма да му споменавам името заради децата му.Тя и преди се е оправяла със задника си , в обласният център още се носят легенди за нея. Любе вече манаваш 50-те,вървиш към 60-те , дащния ти задник прогресивно наедрява и да го даваш никой няма да го иска. Любката, като се ядоса крещи , почервенява , като домат и тънките и устни съвсем изчезват . Кепекова е проста жена , посредствена , жадна за власт , но не е толкова злобна , като Любето, която и влияе негативно.Наскоро научих, че понижили д-р Пачев , който е изключителен професионалист и интелигентен човек. Тия от ГИВК , бившото ХЕИ и растителна защита си бяха дебре преди, но като ги преместиха в порочната структура и тях емнаха. Миналата година пък Любето издала карти на СИ БАНК на всички служители без да ги пита. Хората давали по 12 лева на големите си заплати да си закриват сметките. Сигурно е делила с Германов , който тогава още беше директор . Това е корупция Любе , възползване от служебното положение.Дано се разровят нещата и както те ни разреваха нас , така и те сега да реват и най- после да си получат заслуженото.
99.
Бургас
18.08.2012 12:27:25
1
6
Да, но тук в Бургас фирмите вноситеки си имат от много години представители с нотариално заверени пълномощни.На Капитана хващат турския шофьор и каквото му казват плаща , представляват го на общо основание, но шефовете им реагират с жалби. От ЕК виждат ,че се отговаря натези жалби , вероятно пак отклончиво , но не виждат реални действия.Те имат наблюдатели в България и това е една от причнините в доклада на ЕС да пише , че групировки имат влияние върху държавни инстанции с цел икономически интереси .В Бургас нещата не са толкова прости за фирмата те мислиха копи пейст от Капитана в Бургас. Директорите станаха за смях , от митницата не са с тях !Издевателстват над служителите наказват ги да се харесат на престъпника-Сарандев. Михайлов и да има много пари е един посредствен човек , алчен, никой не си е взел парите на оня свят. Дори и да осигури поколенията си , такива мръсни пари никой не са направили щастлив !
98.
стар трафикант
18.08.2012 11:25:25
2
4
Много си е приложима схемата от К.Андреево-старата изпитана мутренска схема на входа и изхода, само че гениалните крадци сега са я маскирали под европейски флаг.Те и на К.Андреево турски фирми и спедитори пишат жалби и до всякъде от както се създаде агенцията, резултата е че в началото беше една фирма-отговорна за товара, а сега станаха четири, ама с един господар.Михайлов този цирк го играе при всички правителства и знае, че с пари се стига много нависоко и никой не може да го пипне и е стигнал до самия връх.И като се хвали навсякъде в Свиленград-това е фабрика за пари.Така, че така ще стане и в Бургасы варна и навсякъде.
97.
служител на ОДБХ София
18.08.2012 09:17:59
0
4
Служителят дето издава сертификата за качество напресните плодове и зеленчуци е АГРОНОМ ,а не доктор.В Бургас наистина работи с сградата на ОДБХ на ул. Хан Аспарух 36, а не в района на пристанището! Защо пишете глупости , но те хората не ви вярват , виждате никой не ви подкрепи след коментара ви!!!!!!Това което е описано от номер 82 е преписано от това , което пише в нета за Сарандев! Хора напишете в гугъла ПЕТЪР САРАНДЕВ и ще видите излизат 4 страници , в които са описани престъпни негови деяния. Ето такива хора защитава Миро Найденов и държи надупени със свалени гащи началниците на ОДБХ , които пък се опитват да манипулират служителите си! Схемата на Капитана е неприложима Миро тук, тук е морска граница , а на Михайлове не му пука той си натрупа милионите и с свикнал да го махат от поста му!!!!! Миро чети законите на Европа и направи обучение на Кепекова и Христов , даже и на счетоводителката от ОДБХ , която се изявявала пред колегите ми ,че и тя разбира от регламентите !!!!!!!Тя нейните закони не знае взе да се месе дето не и е работата . Простичка , ограничена женичка и озлобена и зачервена !!!!!!!!!!!!!!!!!
96.
Нагли началници и министър!!!!
18.08.2012 08:57:25
0
2
Сертификатите за качество на пресните плодове и зеленчуци се издават наистина от служител , който работи в сградата на ОДБХ,точно да кабинета на Кепекова , а не в района на пристанището! Пак се оказахте неподготвени! Няма никой залят с кесиина , няма никаква корупция , вие дето го пишете имате шизефрения , заболяване при кето си въобразявате и си вярвате.Относно смесването на праткие , не може да се смесват .Така е! Аз се занимавам с внос в София и знам регламентите и редовновлизам в страницата на БАБХ , ЕК и МЗХ, заразлика от началниците на ОДБХ! Вземете прочетете законите на Европа , не пишете глупости! Миро , когато фактите говорят и Боговете мълчат , в случая законите "говоря"не надавайде вой , защото това е Европа не е шега работа!!!!!!!!!!!!Стига сте я насилвайте тази женица Кепекова , а то от своя страна да тормози служителите си , оляхте се вече , знам какво става в Бургас. Лично аз ще пиша до ЕК ,и ще искам да дойдат тук те , не да ви прехвърлят жалбите, а също и журналисти от Европа!!!!!!!!!!
95.
DODO
18.08.2012 08:43:16
0
3
ВЯРЕН Е КОМЕНТАРА НА ВАРНА.ВЛЯЗОХ В СТРАНИЦАТА НА БАБХ, ТЯ Е ДОСТЪПНА .В ЧАСТТА ЗА ГРАНИЧЕН КОНТРОЛ Я ИМА ТАЗИ ИНФОРМАЦИЯ .АЗ СЪМ ВНОСИТЕЛ НА ЖИВОТИНСКИ ХРАНИ .ТАКА Е ТАМ НЕ МОГАТ ДА СЕ РАЗТОВАРВАТ И НЕЖИВОТИНСКИ.ВЯРНО Е!!!!! КЕПЕКОВА АЗ СЪМ ОТГОВОРЕН ЗА ТОВАРА НЕ МАРИАН И СТОЯН !!!!! В БУРГАС НЯМА КОРУМПИРАНИ ИНСПЕКТОРИ, НИКОГА НЕ САМЕ ИЗНУДВАЛИ , ВИНАГИ СА РАБОТЕЛИ КОМПЕТЕНТНО И СА СПАЗВАЛИ СРИКОВЕТЕ.ВИЕ СТЕ НЕКОМПЕТЕНТНА УВЕРИХ СЕ , КАТО ПРОЧЕТОХ В САЙТА !!!! НЕ ЛЪЖЕТЕ , А ЧЕТЕТЕ СРАМОТА Е, ЧЕСТЕ ДИРЕКТОР , А НЕ ЗНАЕТЕ ПРАВИЛАТА НА ЕВРОПА, ТОВА Е АБСУРДНО!!!!!!!!!!!!!!!!!
94.
до номер 80
18.08.2012 00:36:41
0
3
По коя теория присъствието на Мариан и Стоян е правилно– Посочете реглманта! За кой товар са отговорни те , за всички ли ?!!! Никой от фирмите внсители не ги е упълномощил , дори се възмущават и както пише тук, пишат жалби срещу тяхната дейност? Как може да пиште такива глупости ? То бива бива, първенющена и простащина , но вие се самозабравихте!!!!!!!! Служителите били корумпирани ,че кой го каза това или ще измислите фалшиви оплаквания за да ги унижите и да се радвате . Долно е , простшако!То вие извършвате престъпно деяние в района на пристанището и е видно от много хора , което доказват коментарите тук и имате наглостта да пишете такива коментари! Думи нямам !Да сте живи и здрави и дано прогледнете и се връзомите !!!!!!!!!!!!!!!1
93.
Tedi
18.08.2012 00:22:37
0
5
Кепекова въз основа на кой нормативен документ ги настани тези хора там ?! Може би ще кажеш ,че не знаеш нищо и затова си сложила там Христов дето казал ,че на своя глава ги настанил да му помагат и вероятно да му правят компания :)!Ти този човек си решила на стари години за резил да го направиш ! То накрая ще ги назначиш на договори :)! Ама ти за каква се мислиш ?!!!! Да речем ,че си заплашена , но защо не се откажеш и друг да дойде и той да се откаже и да ги видим мутретата пред кой ще си разиграват коня. Ти обаче държиш кокала и не го пускаш , пусти пари , пуста власт , готова си на всичко за нея . Продадохте се !Трябваше всички инспектори да си подадат документи за напускане и да видим как ще закриеш вноса в Бургас, но пусти страх за хляба. Направи ги на нищо , унижи ги като професионалисти , точно ти дето като чета какво си написала тука се възмущавам от непрофесинализма ти! Знаеш ли това ,че ще спечелиш някой лев от мутрите или ,че ще се наричаш директор , няма да те направи щастлива, няма да ти е спокоен съня! Защо го правиш не знам , за да ти кажат мутрите БРАВО ! ??? Защо?Толкова ли е важно това за теб ? Наказала си служителите по косвена заповед на мутрите и Найденов с който те са в един отбор ? Как може да причиниш унижение и страдание на тези хора без да ти пука и вероятно си мислиш ,ей сега ще ги изплаша и ще се подченят те, после Сарандев ще ме похвали ще си остана директор , ще си вземам бонусите , а ония ще ги смачкам! Това е долно , един ден ще съжаляваш много ! Знаеш ли времето ще покаже и има един от горе на който не може да заповядаш нито ти нито мутрите и той е най- добрия съдник!!!!!Нищо в този живот не остава ненаказано !Всеки греши и пада понякога , но никога не е късно да намерим сили да се изправим и да поправим грешките си ! Направи го , не прави повече мизерии, вдигни си главата и не се навеждай повече на хора , като Сарандев , те не заслужават!
92.
Спедитор
18.08.2012 00:03:30
0
4
Найденов е намесен в схемата!!!!! Ние многократно пишем жалби до него относно дейността на фирмата "СТИВ ГРУП БГ"ООД, но ако ви покажа какви отклоннчеви отговори ми дава , дето въобще не отговаря на моите въпроси! Благодаря , че ни дадохте информация , сега ще пишем до ЕК, но да дойдат те , не да прехвърлят тук жалбата. А може би най- добре е да дойдат чуждестранни журналисти и да разкрият далаверите , както направиха в дома в Могилино.
91.
Bravo!
17.08.2012 23:30:38
0
1
Това написано от "Варна " е абсолютно вярно , информацията относно пунктовете наистина я има в сайта на БАБХ хора. Тези директори ЛЪЖАТ , сигурно взимат подкуп от момчетата на Садандев !!!!!!Те как може да са директори пък да не познават документите пак "наши"хора са нстанени , празноглавци и самовлюбени . Това е, положението в БГ. НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ СКОРО И ДИРЕКТОРИТЕ И НАЧАЛНИЦИТЕ И МИНИСТРИТЕ НИ СА НЕКОМПЕТЕНТНИ!Чули те някакви регламенти и давайте да пишем да се намираме на работа да се правим на много умни, но като прочетох аз някой неща изобщо не са прави началниците на ОДБХ!!!!!!! Аз тепърва ще се занимавам с внос и ако тези ме изнудват ще се оплача на ЕК! Хора направете го и вие , може и онлайн !!!!!!
90.
Грешка
17.08.2012 23:13:36
0
0
Относно т. 5 в коментара ми по долу , отнася се за номер 82, а не 86 :)!
89.
Варна
17.08.2012 23:03:48
0
17
Уважаема д-р Кепекова, уважаеми началници на ОДБХ , отново се оказахте неподготвени и некомпетентни .Коментарите Ви тук са грешни и противоречат на европейското и националното законодателство по отношение на граничния официален контрол на храни от животински и неживотински произход, както и на официалната информация подадена от България към Европейската комисия! Смея да твърдя това поради следното:
1.Сградата на ГИП-гр.Бургас е строена и финансирана от Европейския съюз по проект и е подадена от държавата членка България , като инспекторски контролен пункт за контрол на животинсли продукти-за човешка консумация и нечовешка консумация(има две обособени помещения).Европейската комисия е одобрила пункта , като ветеринарен .Закупеният инвентар е за животински храни и не може да се използва за други цели. За да проверите , това , което съм написал влезте в сайта на БАБХ , отдел Граничен контрол или в сайта на ЕК за да видите,че пункта е подаден само за животински пратки! Вие в Бургас не спазвате изискванията на Регламент(ЕО)136/2004. и свързаната с него Директива 97/78 , защото допускате в одобрен граничен ветеринарен пункт да се обработват пратки , като лимони, банани, ядки и т. н. Това го няма в никъде в БГ и в никоя европейска държва , дори и на пункта в К. Андреево не се смесват пратки (само се правят далавери;). Как в един магазин се иска складове за отделните групи храни ,а тук може всичко. Ето,че нарушавате и Закона за храните(ДВ. бр.90/99 год.)
2.Относно лицето отговорно за товара не може да се каже ,че Мариан и Стоян са отговорни за товара, те нямат пълномощно от нито една фирма вносител !За да отговаря някой за пратка трябва да има позволението на собственика на тази пратка !Съгласно чл. 3, Глава първа от Директива 97/78 Държавите членки гарантират, че лицата отговорни за товара или техни представители са задължени да изпратят предварително информация , като надлежно попълнят където е необходимо сертификата , посочен в чл.5, параграф 1.Също вносителя или упълномощен негов представител подават един ден преди да престигне пратката документ- СВД ,който за животинските пратки се попълва в системата Трейси и който го попълва трябва да има парола.Как Мариан и Стоян ще попълнят тези документи ,че те не могат да пишат правилно и нямат необходимото образование и обучение по европейското законодателсво , каквото имат вносителите и техните представители. Кепекова ти си ги е настанила там без наем и най- нагло отричаш прд представители на фирми и други ,че имаш нещо общо с тях . Хората на Сарандев ли ще спрат корупцията (дето я няма в Бургас),та той цял живот се занимавал с контрабанда , изнудвания и далавери, бил е и в затвора, но благодарение на продажни съдии , с поведение,като вашето е излязал от там .Вие Кепекова , Вълкова и пионката Христов сте за прокуратурата!Той е сложен тук да събира пари за хората на Миро , на вас да пуска трохи и да ви държи в надупено състояние!;
3.Съгласно чл. 4 от Регламент (ЕО)669/2009, изм. и доп. Регламент (ЕО)514/2012 и чл. 6 от Регламент (ЕО)1152/2009 изм. и доп. Регламент (ЕО) 274/2012 , касаещи вноса на храни от неживотински произход всяка държава членка определя своите входни пунктове за внос , както и контролните пунктове за храните от неживотински произход , те се одобряват от ЕК и се подават по електронен път . Достъп до информацията имат всички държави членки и трети страни. Ако искате може да проверите тази информация в сайта на БАБХ , влизате в страницата на отдел Граничен контрол и там са качени , както и в Инструкцията за контрол на храни от неживотински произход и материали и предмети за контакт с храни , в Приложение 8(също качена в сайта). Има разлика госпожи и госпада началници на ОДБХ в определенията за входни пунктове за внос и контролни пунктове за внос. Входен пункт е мястото от където влизат пратките , това за Бургас е Пристанище - Бургас, а контролен пункт е мястото където се извършва идентификационна и физическа проверка , както и вземането на проби , процент опредлен в регламентите.В пунктовете за контрол за неживотински трябва да има условия ако се наложи пратката да се съхранява там разтоварена за определен период от време . А, как да стане това в ГИП Бургас ,че там ежедневно в едно помещение се разтоварват цитруси ,ядки, меса.Това го няма никъде по света!!!!!!!!!!! В Бургас все още няма построен ГИП за неживотински произход ,каквито има в повечето европейски страни и затова са посочени гранични входни пунктове и контролни пунктове. За Бургас има одобрени от ЕК 3 контролни пункта за внос на храни от неживотински произход. Ако Държавата членка реши да промени броя на контролните пунктове да закрие или да добави нови (както вие искате ) има процедура бе Кепекова. Подава се от МЗХ искане до ЕК , от там идва екип и заедно с български специалисти се прави проверка на пункта , който трябва да се добави и тогава се дава разрешение и се качва в списъка на ЕК. Ако трябва да се премахне пункт също се уведомява комисята . Вие тук порогахте законите на ЕС , погазихте всички европейси правила и сте за еврропейския съд!!!!!!!Вземете разгледайте законите на Европа , сайта на БАБХ , вместо да стоите и да пишете глупости и да мислите абсурдни , смешни документи.Ако дойдат от ЕК да видят какво правите ще станем за смях пред цяла Европа заради Вас!
4. Относно прекия контакт на служителите с вносителите и техните представители , че той не може да е косвен бе Кепекова , не може по телефона или телептия да се извършват проверките . Служителите не са корумпирани , а вие сте такива и то се вижда . Тук в сайта възмутените са много , статията е четена от над 5000 човека .Не ви ли е срам да пишете и глупости за служителите , не стига ,че ги наказахте неправомерно , а вие трябва да сте наказаните и то от Европейския съд. Вие сте за затвора !!!!!!!!!!!! Приехте предложенията на един престъпник (няма бивш престъпник )и изпълнявате заповедите му . Това е долно деяние , неморално и е доказателство за вашата личностна деградация.
5. Относно коментарите на номер 86 ,който явно подкрепя Вас. Издаването на сертификати за качество в ОДБХ- гр. Бургас се осъществява от служител , който не работи в района на пристанището , където е ГИП - гр. Бургас , а работи в сградата на ОДБХ , в отдел "КХ" Този служител е агроном , а не доктор ! Той е принципен и не би взел подкуп ! Нали така Кепекова ?!!!Тези малоумните момченца вече толкова време са внедрени от вас , а не знаят ,че в ОДБХ работят агрономи, хуманни инспектори и ветеринарни доктори ! Кажете им бе Кепекова или те са толкова тъпи че забравят :)))), казаното от вас.
Знаете ли жалки сте , съжалявам Ви ,че паднахте на нивото , като това на Сарндев ! Пуснали сте полуграмотни боксьори в лужебни помещения да внедряват "ред".Четете поне и не издавйте порочни документи , както и не пишете по форумите когато сте професионално неподготвени! Има Дирекция "Граничен контрол " в БАБХ , там има компетентни служители , до които обаче вие въобще не се допитвате и пишете глупост , след глупост . Съвсем се самозабравихте . Знаете ли простотията не ходи по животните , а по хората !Алеко Константинов написа:"Бай Ганьо, ти ме уби ".Така и вие в образа на Бай Ганьо , символ на простащината , убивате и унижавате интелигентните хора , които са принципни ,разбират си от работата и роптаят срещу неправдата! Вие сте ачегьоз , типигьоз и боязлия!Това са народни определения от миналото , но така характерни и в днешно времеза хора като Вас , уважаема Кепекова, Христов и Вълкова !
88.
Варна
17.08.2012 23:03:45
0
3
Уважаема д-р Кепекова, уважаеми началници на ОДБХ , отново се оказахте неподготвени и некомпетентни .Коментарите Ви тук са грешни и противоречат на европейското и националното законодателство по отношение на граничния официален контрол на храни от животински и неживотински произход, както и на официалната информация подадена от България към Европейската комисия! Смея да твърдя това поради следното:
1.Сградата на ГИП-гр.Бургас е строена и финансирана от Европейския съюз по проект и е подадена от държавата членка България , като инспекторски контролен пункт за контрол на животинсли продукти-за човешка консумация и нечовешка консумация(има две обособени помещения).Европейската комисия е одобрила пункта , като ветеринарен .Закупеният инвентар е за животински храни и не може да се използва за други цели. За да проверите , това , което съм написал влезте в сайта на БАБХ , отдел Граничен контрол или в сайта на ЕК за да видите,че пункта е подаден само за животински пратки! Вие в Бургас не спазвате изискванията на Регламент(ЕО)136/2004. и свързаната с него Директива 97/78 , защото допускате в одобрен граничен ветеринарен пункт да се обработват пратки , като лимони, банани, ядки и т. н. Това го няма в никъде в БГ и в никоя европейска държва , дори и на пункта в К. Андреево не се смесват пратки (само се правят далавери;). Как в един магазин се иска складове за отделните групи храни ,а тук може всичко. Ето,че нарушавате и Закона за храните(ДВ. бр.90/99 год.)
2.Относно лицето отговорно за товара не може да се каже ,че Мариан и Стоян са отговорни за товара, те нямат пълномощно от нито една фирма вносител !За да отговаря някой за пратка трябва да има позволението на собственика на тази пратка !Съгласно чл. 3, Глава първа от Директива 97/78 Държавите членки гарантират, че лицата отговорни за товара или техни представители са задължени да изпратят предварително информация , като надлежно попълнят където е необходимо сертификата , посочен в чл.5, параграф 1.Също вносителя или упълномощен негов представител подават един ден преди да престигне пратката документ- СВД ,който за животинските пратки се попълва в системата Трейси и който го попълва трябва да има парола.Как Мариан и Стоян ще попълнят тези документи ,че те не могат да пишат правилно и нямат необходимото образование и обучение по европейското законодателсво , каквото имат вносителите и техните представители. Кепекова ти си ги е настанила там без наем и най- нагло отричаш прд представители на фирми и други ,че имаш нещо общо с тях . Хората на Сарандев ли ще спрат корупцията (дето я няма в Бургас),та той цял живот се занимавал с контрабанда , изнудвания и далавери, бил е и в затвора, но благодарение на продажни съдии , с поведение,като вашето е излязал от там .Вие Кепекова , Вълкова и пионката Христов сте за прокуратурата!Той е сложен тук да събира пари за хората на Миро , на вас да пуска трохи и да ви държи в надупено състояние!;
3.Съгласно чл. 4 от Регламент (ЕО)669/2009, изм. и доп. Регламент (ЕО)514/2012 и чл. 6 от Регламент (ЕО)1152/2009 изм. и доп. Регламент (ЕО) 274/2012 , касаещи вноса на храни от неживотински произход всяка държава членка определя своите входни пунктове за внос , както и контролните пунктове за храните от неживотински произход , те се одобряват от ЕК и се подават по електронен път . Достъп до информацията имат всички държави членки и трети страни. Ако искате може да проверите тази информация в сайта на БАБХ , влизате в страницата на отдел Граничен контрол и там са качени , както и в Инструкцията за контрол на храни от неживотински произход и материали и предмети за контакт с храни , в Приложение 8(също качена в сайта). Има разлика госпожи и госпада началници на ОДБХ в определенията за входни пунктове за внос и контролни пунктове за внос. Входен пункт е мястото от където влизат пратките , това за Бургас е Пристанище - Бургас, а контролен пункт е мястото където се извършва идентификационна и физическа проверка , както и вземането на проби , процент опредлен в регламентите.В пунктовете за контрол за неживотински трябва да има условия ако се наложи пратката да се съхранява там разтоварена за определен период от време . А, как да стане това в ГИП Бургас ,че там ежедневно в едно помещение се разтоварват цитруси ,ядки, меса.Това го няма никъде по света!!!!!!!!!!! В Бургас все още няма построен ГИП за неживотински произход ,каквито има в повечето европейски страни и затова са посочени гранични входни пунктове и контролни пунктове. За Бургас има одобрени от ЕК 3 контролни пункта за внос на храни от неживотински произход. Ако Държавата членка реши да промени броя на контролните пунктове да закрие или да добави нови (както вие искате ) има процедура бе Кепекова. Подава се от МЗХ искане до ЕК , от там идва екип и заедно с български специалисти се прави проверка на пункта , който трябва да се добави и тогава се дава разрешение и се качва в списъка на ЕК. Ако трябва да се премахне пункт също се уведомява комисята . Вие тук порогахте законите на ЕС , погазихте всички европейси правила и сте за еврропейския съд!!!!!!!Вземете разгледайте законите на Европа , сайта на БАБХ , вместо да стоите и да пишете глупости и да мислите абсурдни , смешни документи.Ако дойдат от ЕК да видят какво правите ще станем за смях пред цяла Европа заради Вас!
4. Относно прекия контакт на служителите с вносителите и техните представители , че той не може да е косвен бе Кепекова , не може по телефона или телептия да се извършват проверките . Служителите не са корумпирани , а вие сте такива и то се вижда . Тук в сайта възмутените са много , статията е четена от над 5000 човека .Не ви ли е срам да пишете и глупости за служителите , не стига ,че ги наказахте неправомерно , а вие трябва да сте наказаните и то от Европейския съд. Вие сте за затвора !!!!!!!!!!!! Приехте предложенията на един престъпник (няма бивш престъпник )и изпълнявате заповедите му . Това е долно деяние , неморално и е доказателство за вашата личностна деградация.
5. Относно коментарите на номер 86 ,който явно подкрепя Вас. Издаването на сертификати за качество в ОДБХ- гр. Бургас се осъществява от служител , който не работи в района на пристанището , където е ГИП - гр. Бургас , а работи в сградата на ОДБХ , в отдел "КХ" Този служител е агроном , а не доктор ! Той е принципен и не би взел подкуп ! Нали така Кепекова ?!!!Тези малоумните момченца вече толкова време са внедрени от вас , а не знаят ,че в ОДБХ работят агрономи, хуманни инспектори и ветеринарни доктори ! Кажете им бе Кепекова или те са толкова тъпи че забравят :)))), казаното от вас.
Знаете ли жалки сте , съжалявам Ви ,че паднахте на нивото , като това на Сарндев ! Пуснали сте полуграмотни боксьори в лужебни помещения да внедряват "ред".Четете поне и не издавйте порочни документи , както и не пишете по форумите когато сте професионално неподготвени! Има Дирекция "Граничен контрол " в БАБХ , там има компетентни служители , до които обаче вие въобще не се допитвате и пишете глупост , след глупост . Съвсем се самозабравихте . Знаете ли простотията не ходи по животните , а по хората !Алеко Константинов написа:"Бай Ганьо, ти ме уби ".Така и вие в образа на Бай Ганьо , символ на простащината , убивате и унижавате интелигентните хора , които са принципни ,разбират си от работата и роптаят срещу неправдата! Вие сте ачегьоз , типигьоз и боязлия!Това са народни определения от миналото , но така характерни и в днешно времеза хора като Вас , уважаема Кепекова, Христов и Вълкова !
87.
мутра
17.08.2012 20:16:27
0
5
Тия крадци , освен това са и големи наглеци, крият се зад европейски регламенти.Мутрите по-европейски станаха -лице отговорно за товара, а спедиторите които искат честно да си изкарват хляба, да духат супата, че иначе лицето отговорно за товара, отговорно ще ги набие и залее с кесилина
86.
до:
17.08.2012 15:02:05
0
3
КОНТРАБАНДА, и моя случай е аналогичен на твоя. Добре, че при нас не е в такава тежка физическа форма. Само финансово ни сринаха тези същите. Опитахме на варненското пристанище - там ситуацията е същата - работата е разпределена между няколко мутренски фирми по подобна схема и случайни електрони не се допускат. Чудя се как имаш смелост да пишеш за инцидента. Тези не се шегуват.
85.
go6o
17.08.2012 14:34:00
1
2
kato ne razbitate zashto govorite po prochetete reglamentite mnogo lesno bes da se proveri se plue
84.
мъни
17.08.2012 14:00:19
1
4
Относно Найденов, че спял.Ами той спи защото цялата схема се покровителствува от него и затова получава много пари и закриля тези разбойници.Тези изпечени мошеници и бандити веднъж вкараха 20г. говеждо месо с луда крава, а сега контролират цялата верига на храните.Горко на потребителите, не стига че ги крадат ами ще ядат и най-големите боклуци, защото и лаборатоиите са техни и там нищо не се изследва, а само се събират пари
83.
спедитор
17.08.2012 13:52:20
1
3
Разбирача на европейски регламенти, лице отговорно за товара е мутренска фирма или няколко подставени фирми, която събира парсата и се отчита на длъжностните лица по веригата/най-вече в София/ -това е схемата от К.Андреево, а другато е ала -бала с европейски регламенти
82.
КОНТРАБАНДА
17.08.2012 13:50:32
5
6
НЕКА РАЗКАЖА НА ВСИЧКИ ЗА КАКВО СТАВА ВЪПРОС НА БУРГАСКОТО ПРИСТАНИЩЕ И ЗАЩО ВСИЧКИ СКОЧИХА КАТО ЕДНО ЦЯЛО СРЕЩУ ВЪВЕЖДАНЕТО НА ТЕЗИ НОВИ РЕГЛАМЕНТИ.
ОТГОВОРЪТ Е ЕДИН-КОНТРАБАНДА.ПОДСТАВЕНИТЕ ТАКА НАРЕЧЕНИ СПЕДИТОРИ СА ФИРМИ НЕОФИЦИАЛНО СОБСТВЕНОСТ НА ГОЛЕМИТЕ ВНОСИТЕЛИ.СЕГАШНИЯТ НАЧИН НА РАБОТА Е СЛЕДНИЯТ:КОГАТО КОНТЕЙНЕРА ПРИСТИГНЕ НА ПРИСТАНИЩЕТО СЕ ТОВАРИ И ОТИВА ДИРЕКТНО В СКЛАДА НА ПОЛУЧАТЕЛЯ НА СТОКАТА ИЛИ ДРУГ ТАКЪВ В БУРГАС.МИТНИЧАРЯ И ДОКТОРА ОТ БАБХ ОТИВАТ ДА ИЗВЪРШАТ КОНТРОЛ НА МЯСТО В СКЛАДА.ТОВА САМО ПО СЕБЕ СИ Е ОТКЛОНЕНИЕ ОТ МИТНИЧЕСКИ РЕЖИМ,А РЕЗУЛТАТА Е,ЧЕ И ДВАМАТА СЛУЖИТЕЛИ ВЗИМАТ ПОДКУП,А КОНТРОЛ НЯМА.ИЛИ СЕ ОБМИТЯВА ДРУГА СТОКА С ПО НИСКО МИТО-НАПРИМЕР ВЪТРЕ ИМА МОБИЛНИ ТЕЛЕФОНИ,А ТЕ ПИШАТ ЧАСТИ ЗА ТЕЛЕФОНИ,ИЛИ ИМА МАРКИ,ИЛИ ПРИ ХРАНИТЕ ИМА ВНОС НА 200 ТОНА ПОРТОКАЛ,А ПИШАТДРУГ АРТИКУЛ С МНОГОКРАТНО ПО НИСКО ДДС И НАЛОЗИ.ЗА МЕРЕНЕ НА ТОНАЖ ВЪОБЩЕ НЕ ГОВОРИМЕ.ЯСНО ВИ Е ЧЕ НЯМА КАНТАРИ ПО СКЛАДОВЕТЕ.ЗА КАЧЕСТВО НА ПРОДУКЦИЯТА И БЕЗОПАСТНОСТ НА ХРАНАТА НЕ МОЖЕ ДА СТАВА И ДУМА.ДОКТОРЧЕТО КОЕТО Е ДОСТА ПО ГЛАДНО ОТ МИТНИЧАРЯ ЗА 50 ЛВ ИЗДАВА СЕРТИФИКАТ ЗА КАЧЕСТВО И НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА КАКВО ИМА ВЪТРЕ.В СЛУЧАЯ ЗАИНТЕРЕСОВАН Е ПОЛУЧАТЕЛЯ НА СТОКАТА И СПЕДИТОРА,КОИТО В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ СА СВЪРЗАНИ,ЗАЩОТО ТЕ ДЕЛЯТ ОСТАТЪКА ОТ ОТКРАДНАТОТО ДДС И МИТО,И АКЦИЗ АКО ИМА.РАЗХОДИТЕ СА -НЯКОЙ ЛЕВ НА ДОКТОРА И ПОВЕЧЕ НА МИТНИЧАРЯ,И НАГОРЕ СЪЩО.ТА ЗАТОВА ДРАГИ ГОСПОДА И СПЕДИТОРИ И ВНОСИТЕЛИ И ДОКТОРИ И МИТНИЧАРИ-НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СЕ ПРОМЕНЯ СЕГАШНИЯ НАЧИН НА РАБОТА.И НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ.ЗА ФИНАЛ ЩЕ СПОДЕЛЯ-ПРЕДИ ОКОЛО ГОДИНА МЪЖА МИ КОЙТО ИМА ФИРМА ЗА СПЕДИЦИЯ СЕ ОПИТА ДА ВЗЕМЕ ОФИС И ДА РАЗВИВА ДЕЙНОСТ ТАМ.СЛЕД МЕСЕЦ ГО ПРЕБИХА ЖЕСТОКО ПРЕД ВКЪЩИ,СЧУПИХА МУ ДВАТА КРАКА,РЪКА,И ИМАШЕ ХЕМАТОМ В МОЗЪКА.ОТТОГАВА НЕ Е СЪЩИЯ.А АЗ ДВИЖЕХ ДОКУМЕНТИТЕ И МЕ ЗАПЛАШИХА С КИСЕЛИНА.НЕЗНАМ КОЙ ДЪРЖИ БУРГАС,НО НА ТИЯ СТОЯН И МАРИЯН НЕ ИМ ЗАВИЖДАМ.НАБЪРКАЛИ СА СЕ В СЕРИОЗНО МАФИОТСКО ГНЕЗДО КАКВОТО Е ПОРТ БУРГАС,...........А ТАНОВ,ДЯНКОВ И НАЙДЕНОВ СПЯТ ИЛИ НЯМА КАКВО ДА НАПРАВЯТ.ЕТО ЗАТОВА НОВИЯ ШЕФ НА ОДБХ КАЗВА ЧЕ СИ Е СВАЛИЛ ГАЩИТЕ.ДАНО НЕ ГО БИЯТ И НЕГО..............................................................................
81.
???
17.08.2012 10:43:13
1
2
а бе хора чета и се чудя само аз ли се сещам. стоян-марян - ясно - бушони. ама тоя сарандев от лабекс - лабекс нали е на златко баретата. каква е неговата роля в тоя театър. а на бургаските момчета къде са ОЧИТЕ и ушите да видят и чуят какво става. защото нали нищо не се случва тук без без митьо. . .
80.
по ЕО Регламенти
17.08.2012 10:26:26
15
3
Колкото и да се възмущавате, госпожи и господа, като теория, начинанието на Мариян и Стоян е правилно. Реалното изпълнение няма да го коментирам, тъй като не съм запознат. Практиката при контрол на стоки от БАБХ в Бургас е неправилна и противоречи на европейското законодателство, което отдавна е въвело понятия като "пункт на въвеждане" и "лице, отговорно за товара". Пункт на въвеждане е граничен пункт, във вашия случай - пристанище Бургас, а не складове, отдалечени на километри. А една от функциите на лицето, отговорно за товара е да прекъсне корупционните схеми, осъществявани при пряк контакт на служителите на БАБХ и клиентите.
Може да прочетете основните
 Регламент (ЕО) № 669/2009
 Регламент (ЕО) № 882/2004
 Регламент (ЕО) № 136/2004
 Регламент (ЕО) № 1152/2009.

А на двете момчета защо се сърдите - те просто не могат да защитят тезата си.
79.
дада
16.08.2012 23:14:57
1
3
Кепекова кой ти дава право на теб да ги настаниш тия хора там? Дори и да има натиск отгоре ти достойнство нямаш ли , че те утре ако те накарат и други работи да правиш ти ще ги направиш. Ти на ясно ли си с това което правиш или си изпркала? Какъв е този смешльо дето си настанила за началник и защо си сваля гащите така доброволно , за пари ли го прави , за власт ли не знам , но станахте за смях . 5000 ЧОВЕКА СА ЧЕЛИ , ВСИЧКИ КОМЕНТАРИ СА ПРОТИВ ВАС !!!! НЕ ВИ ЛИ Е НЕУДОБНО ????!!!!!!!
78.
do prydliovcite-Marian i Stoqn
16.08.2012 23:06:58
1
1
Kakvi sa tiq Marian i Stoqn deto spat i pardqt . Da otivat da rabotqt , dyngalaci ne gi e sram se opynali da spat i da smuchat ot horata kato piqvici!!!
77.
Възмутена
16.08.2012 23:02:08
2
3
Чета и не мога да повярвам, че може да се случват такива неща . Тези началници , които допускат това са се побъркали . Те норманли ли са да си позволят такова нещо . Това е най- четената статия, повече от 5000 човека са я прочели и ви се възмущават , не ви ли е срам да се продавате . Допускате тъпи момченца без образование да ви надупват и им се давате за някой лев и да не изтървете поста .Вие не можете да проумеете ,че това не е морално, което правите , не е достойно .Вие сте срам за България, как гледате хората в очите и децата си. Такива като вас продават страната ни и затова никой няма хубаво мнение за България . Мутрезацията на страната ни е повсеместна в настоящем , тя е в разцвета си и като има такива малоумници с птичи мозъци , като вас Кепекова и другите около вас ще се развива корупцията , простащината и арогантността. Не искам децата ми да живеят в такава страна заради такива , като вас , затова ще си остана в чужбина , тук има правила и всеки ги спазва . Няма държавни служители , пионки , като вас . Срам сте вие за нацията ни !!!!!!!!!!!!
76.
DUPE I GASHTI
14.08.2012 23:39:42
1
1
A, taka svalili gashtite , shto taka be ?A, pone struva li si svalyaneto na
gashtite, hubavo li vi e ????? Reket , na horata chrez dyrjavna firma ,aaaaa !!!!! Stiga ste lapali be , nakraya v BG nyama da ostane kakvo da kradete :))))!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
75.
ВЪн
14.08.2012 23:34:55
1
2
Тия двамата мухльовци да си стягат багажа и дим да ги няма !!!!!!!Михайлов налива пари на Миро и по веригата , много хора знаят , лъснаха им гъзовете ! Лошото е ,че на тези хора не им пука, а това е деградация на личността , материализиране на съзнанието , безчувственост, което води до неосъзнати действия спрямо околните.По щастливи с повече пари няма да станете , напротив пари спечелени по нечестен начин водят до негативни житейски последствия! Не действайте толкова грубо в Бургас !!!!!!!! Журналистката от Хрътките нищо не направи , тук има подкрепа , но не е достаъчна, но скоро ще излязат много материали имаме ги , документирани , това ще шокира много хора !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
74.
Vnositel
14.08.2012 23:24:21
1
2
Но в Бургас няма да успеят ! Не ги искаме тук!!!!!! Да се махат , НЯМА да им плащаме на тях! Кой ги настани в служебни помещения и да спат в кабинетите –?!!!!Кепекова ти знаеш ли за това? Ако не знаеш да ти покажем снимки и клипче !!!!!!1
73.
служителка
14.08.2012 21:09:17
3
8
Той Миро Найденов затова създаде Агенцията по храните, за да може да овладее вноса, производството и търговията с храни и зеленчуци.Заедно с аверите си от Ирландската афера с 20 г.месо, създадоха тяхни лаборатории и спедиторски фирми и всичко им се отчита.Преди 6 мес. смениха под натиск Директора на ОДБХ Хасково, който не им играеше по свирката и сложиха доказано корумпиран служител д-р Христо Вълчанов.Д-р Михайлов от години прави страшни далавери на К.Андреево , отстраняван е многократно но сега разцъфтя и както казва във Свиленград, тази служба е фабрика за пари.
72.
Bobi
14.08.2012 18:04:01
1
3
Миро , Михайлов и всички по веригата , никой не си е въел в гроба парите , не ламтейте за толкова бе .Станахте за смях в Бургас и пак сте нагли . Пуснали сте едни прости , като галоши момчета , дето говорят на диалект, спат и пардят и им се смее цялото пристанище Щастието не се купува с пари , а в живота рано или късно има възмейсздвие. Кепекова стига си ги наказвала служителите си бе , няма да постигннеш нищо със заплахии подчинение, каквото и да правите , то е видно, ктао бял ден ,че не са правомерни нещата и насила не може да накарате хората да плащат. Ония дето ви карат да вършите мизериите , против волята ви и вас с Христов целите да ви изядат няма да се наядат .
71.
Dada
14.08.2012 17:53:19
1
2
Гледай ги само как са застанали тези дангалаци , като манекени в магазин:) И те щели да спрат контрабандата , че те работят за най- корумпираните хора в държавата :) Те стоят и чакат без да работят да вземат пари от някъде .Такива хора са паразити, пиявици , гледат да шмекеруват да вземат от някой , защото те самите нищо не могат да правят т.е така наречените търтеи на обществото .
70.
Еха
14.08.2012 17:30:23
2
4
Еха, те какво ли си викат давайте сега и в Бургас , брей наяждане нямат тези хора,на Миро му виснала гушата , напомпил бузите ,прилича на прасе преди коеда :)В Бургас и да искат не може да стане , тук е друго , първо инспекторите никога не са били корумпирани , като тези на К. Андреево, второ всички фирми си имат спедитори от много години и няма балами да им плащат. Със заплахи , наказания нищо няма да стане , тук мисията е невъзможна. Кепекова и Христов са се стреснали горките и се чудят какво да направят ,че да се харесат на мутрите на М. Найденов , но не става работата :)))))))Мисията е невъзможна!
69.
баба
14.08.2012 16:07:13
1
12
Модела на работа е взет от Капитан Андреево.Там шеф е д-р Атанас Михайлов, който се хвали че са намесени мутри от пловдив и лично М.Найденов осигурява чадъра и на него се отчитат.Миро Найденов овладя вноса на храни и зеленчуци чрез подставени спедиторски фирми и заедно с авера си д-р Св.Василев от Пловдив и тяхните лаборатории за изследване смъкват милиони и до края на мандата ще станат мултимилионери.Сега двамата искат да продат и апетитнти ветеринарни лечебници с парцели по морето и курорти.Страшни далавери и корупция
68.
Гошо мотиката
13.08.2012 23:59:21
1
2
Пределно ясно е на всички, че медиите се страхуват, а на полицаите им е забранено да се бъркат в подобни истории без позволение......страхлива работа....
67.
?!
13.08.2012 15:47:39
1
5
Абе всички хубаво се захванахте с Кепекова и Христов, а кой ще зададе въпроса "Кой им нареди от високо на тия двама обикновени служители от ОДБХ?" Нали никой не вярва, че те сами , без да имат "гръб" ще си позволят такива своеволия! Защо тази новина цяла седмица не се коментира от нито една друга медия? Тия двамата са "бушони" , но като изгърмят те други ще сложат на тяхно място. По-интересно и важно е да се открие истинския виновник. Това си плаче за прокурор, но като се има предвид и омаскарената ни съдебна с-ма...........
66.
Браво
11.08.2012 18:48:12
1
13
Това е най- четената и коментирана статия в сайта "БЕСОВЕ", явно засяга много хора! Няма наистина статия в която всички , които коментират да са на едно мнение, да подкрепят едната страна ! Кепекова разбери ,че хората не подкрепят теб и мръсните ви игри с хората от министерството !Махайте се ти, оная дето взела фактурите -Вълкова и ония дето си свалил гащите! Вън от държавна институция.Там не трябва да има хора подкрепящи мутри ! Хора търсете си правата, горе главата не им се давайте на обезумелите си шефове , знаете , можете и сте прави! Ние сме с вас!!!!!!!!
65.
Istina
11.08.2012 17:01:34
2
6
Как може Кепекова да ги настани тези хора в служебни помещения, да влизат спокойно ,че там има документи , държавните служители подписват декларации ,че са длъжни да пазят служебната информация!Аз колкото пъти вляза в сградата по работа тези момчета са при този с голата глава- Христов и пушат и пият кафета . Къде се намират те в бар или в европейски граничен пункт ?Инспекторите са поставени под подчинение и на мутрите и на Христов!Ей , хора има забрана за тютюнопушене в обществени сгради , но това да е само вие законите на европа нарушавате , че камо ли българските! Христов и тези момчета си правят много добра компания:) и си мислят ,че са велики, но скоро ще се излязат на показ разговорите им , както и срещите на Кепекова с мутрите извън и в работно време !Идва видов ден!!!!!!!!!
64.
ВЪН
11.08.2012 16:48:44
2
10
Вън на мутрите от границата, да си ходят Кепекова , Христов който са едни от продажнеците на държавата . Заради такива наведени със свалени гащи управляващи и началници България е в това състояние. Продажници , готови на извръщения и гнусни прояви само и само да напълнят собствените си джобове и да са на пост. Да им преседнат тези грешни пари ! Не се ли срамуват от постъпките си , водещи до незаконни , гнусни деяния.
63.
подкрепа
11.08.2012 16:09:57
2
5
Подкрепям спедиторите и инспекторите! Странно , това е най-четената статия на БЕСОВЕ,а никоя от другите медии не проявява интерес. Кепекова си крои пъклените планове с подкрепата на подмолния човечец Христов и ония отгоре (МЗХ),които се смятат за велики (но не са) и се успокоява ,че е всяла страхове у подчинените си и спедиторите ! Нека ги подкрепим , нека покажем ,че сме гражданско , достойно общество !
62.
подкрепа
11.08.2012 15:51:32
2
4
ПОДКРЕПЯМ ПОТЪРПЕВШИТЕ ИНСПЕКТОРИ И СПЕДИТОРИ ! ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ГРУПА !!!!!!!
61.
do Kibika
11.08.2012 15:48:20
2
4
Да , трябва да се направи група , подкрепям Ви . Направете я много хора да чуят и аз ще я подкрепя . Нека повече хора да научат. Това е най- коментираното в Бесове , но никой друг не го обявява , както други статии и до тук . Направете групата веднага я подкрепям !!!!!! Потърпевшите трябва да се подкрепят да усетят защитата на обществото !
60.
Кибика
11.08.2012 15:40:24
1
6
Според мен трябва да се направи една група във Фейсбук за защита на тормозените инспектори и против тази фирма. Явно в България вече няма свободни медии иначе няма как да си обесня тяхното мълчание вече колко дни. Нали не се заблуждавате, че примерно Блиц не са прочели това. Те иначе постоянно вземат новини от бесове, но точно тази са я пропуснали. В Северна Африка и Близкия изток паднаха цели диктатори благодарение на организацията в социалните мрежи. Нека се направи една група и това да стане достояние на повече хора в страната. Да му дадем гласност и да не прекланяме глава пред несправедливостта
59.
АНА МАРИНОВА
11.08.2012 14:20:17
1
5
Инспектори - не спете и не треперете, а си търсете правата.
Какво че ви заплашва с уволнение - шевката ви не може всички да уволни.
Кой би повярвал на една жена, която се навежда винаги, щом властта поиска, една нагаждачка и страхливка.
Правото е на ваша страна - има си европейски нормативи за работА. Тя не е незаменима и дори да ви уволни - хора като вас пак ще се върнат на работа, защото сме в Европа и там има закони - а такива като нея ще търкат наровете в затвора .
58.
Абсурдандия
11.08.2012 14:10:47
1
2
Живеем в Абсурдандия , няма морал , няма право има подли подмолни началници , министри, управляващи. Народа е смачкан , страхува се за хляба си, да не остане на улицата и търпи , унижават го , наказват го , гаврят се с него а, той се навежда .Тук превест се дава на наглите , те са готови през трупове да минат , да унищожат някой но да са на власт и да им е пълен джоба ! А, няма ли да ви заклекне от парите на мутрите , как ще хранете децата си с тези пари, спечелени с подллост , наглост , психическо насилие върху хората ! То бива , бива , но вие се самозабравихте!
57.
Smelo
11.08.2012 14:00:38
2
2
Smelo, podkrepyam nakazanite slujiteli , tyrsete si pravata !!!! Az rabotq i USA tuk sme sybrani v momenta bylgarska obshtnost nauchihme ot poznati v BG , chetem i se vyzmushtavame .Vnositeli ne tyrpete reketa !!!!!Dejstvajte!!!!!!!!!!
56.
Ужас
11.08.2012 13:54:13
2
2
ЧЕТА Е СЕ ЧУДЯ НА НАГЛОСТТА НА ТАЗИ ЖЕНА , НА ТЪРПЕНИЕТО НА НАКАЗАНИТЕ И СЛУЖИТЕЛИ И НА ВНОСИТЕЛИТЕ ! ЗАЩО ТЪРПИТЕ НЕПРАВДАТА , НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ СМАЧКАТ , ИМА МЕДИИ ИМА ЕВРОПА ОБЪРНЕТЕ СЕ КЪМ ТЯХ , НЕ КЪМ ПОЛИЦИЯ И МИНИСТЕРСТВО НА МЗХ ТЕ СА В ЕДНА СХЕМА.ДЕЙСТВАЙТЕ! МУТРИТЕ ВЪН ОТ ГРАНИЦАТА ! КОРУМПИРАНИТЕ НАЧАЛНИЦИ НА СЪД И ТЕ ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ , А НЕ НЕВИННИТЕ ! СЛУЖИТЕЛИ НЕ ВЪРШЕТЕ НИЩО НЕЗАКОННО ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА ИСКАТЕ ЗАПОВЕДИ! ТЕ СА СЛАБИ , НЕ ВИЕ ПРАВОТО , ИСТИНАТА САНА ВАША СТРАНА, СМЕЛО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
55.
Срещу корупцията в България!!!!
11.08.2012 11:59:37
1
2
Трябва наистина да се разрови , то вече се размириса :))))Погледнете Кепекова един не ви подкрепя вас и всички от мръсната , гнусна схема , само една от мутрите , който не знае кое е буква , кое цифра ! Засрамете се, вие сте с неграмотните , безкруполни хора в един отбор. За пари ли го правите , не знам , но ще ви прседнат тези пари на вас и на всички които очаквате облаги от мутрите ,защото не са чисти тези доходи и за хубаво няма да отидат . Рано или късно в живота има възмездие и то там където най- много ще ви заболи. Не наранявайте безпричинно с цел пари и власт !!!!!Това е долно и гнусно деяние !!!!!!!!!!!!!!
54.
оставка
11.08.2012 10:35:34
1
5
Не мога да проумея , никога няма да се върна в България , унищожихте я тази страна , продадохте я! Мой познат , служител (потърпевш) в ОДБХ ми сподели, слушах и не можех да го проумея, прочетох и тук и настръхнах ! УЖАС!!!!! От 10 години живея в Англия , тук нещата са подредени , законни, не може директор на такава институция да си позволи такова нещо ! Тук се ценят хората които разбират от работата, новаторите , а не връзките! Кепекова ти ако си позволиш да направиш такова нещо тук до сега щеше да си задържана и всички медиии да огласяватт новината и цялото общество да те линчува! България е прекрасна страна , но за съжаление докато има такива хора , като Найденов , Кепекова и ония плешивия никога няма да излезе от кризата и аз и децата ми ще живеем тук и все повече хора ще напускат България ! Тук е за наши хора , а не за прогресивни , знаещи и можещи хора ! Жалко :(((((! Подавайте си оставките ако поне малко достойнство ви е останало!
53.
Гаро
11.08.2012 10:19:48
2
3
Кепекова ,че това да не ти е бащения бе ,че да настаняваш в сградада лица със съмнителна репутация, които да влизат и излизат в служебни помещения да спат и да хъркат най- нахално пред вносители , спедитори и служители.Ти не проумяваш ли,колкото и да си задръстена , че това е висша форма на КОРУПЦИЯ!!!! Ами оная пионка Христов , твой послушник и той играе с теб в един отбор , него си го сложила да върши мръсната работа ,а ти да дърпаш конците. Защо ги няма тия хора във Варна , защо не пробиха там ? Тук свалихте гащите , но да знаете , койо се е заел с мутрите не стига далеч , никой техен послушник не е видял хубаво !!!!!!
52.
да
10.08.2012 21:15:25
2
2
Да, тази фирма продължава да е там и началниците от ОДБХ мислят нови схеми да си правят далаверите с мутрите. Христов им се кланя и им прави салтанати . Те са редовни обитатели на неговия кабинет , влизат спокойно в сградата на ГИП и се чувстват , като у дома си .Ежедневно измислят един куп неграмотно написани докумнти ,неосноваващи се на законите! Началниците на ОДБХ са за наказание и уволнение направо за съд , а не служителите ! Те са за линчуване пред обществото! Да събират пари за мутрите ,че пак да са на власт , то бива бива , ама те се самозабравиха ! Кепекова ще се удавиш в собствената си отрова !!!!!!!!!!
51.
Радост
10.08.2012 20:34:02
1
3
Служители не се притеснявайте да си търсите правата ! Не приемайте друго наказание , правото е на ваша страна , началниците ви са гола вода , тъпи и елементарни , с ум , последователност с смелост ще ги поставите на мястото им . Действайте , не се отказвайте с гордо вдигната глава и достойснтво , не се оставяйте да ви обезличат !!!!!
50.
bezzakonie
10.08.2012 20:06:31
2
3
Кепекова , че ти много ниско си паднала , да си държиш поста с наказания и насилствено подчинение ! Ти подкрепяш и се кланяш на мутрите , продала си се и си маша в ръцете им , съжалявам те !Готова си да съсипеш контрола да уволниш хора , които си разбират от работата само и само да се наричаш Директор . Нямаш ли достойнство и морал !
49.
инспектор
10.08.2012 19:53:40
1
4
Наказани сме е с едно дисциплинарно наказание и ни накараха да пишем обяснение дали си разбираме от работата за налагане на второ дисциплинарно наказание , в най- скоро време и то ще ни бъде наложено. В обясненията си пишем за работата си относно европейското законодателство , всичко както си го правим и което е редно , но ни наказват т.е преценят ,че регламентите не са правилни .Папуджиков многократно иска заповед за дейността на фирмата , в настоящем някой колеги също се осмелиха да искат , но ги взеха под прицел и в момента им търсят цаката, което осъзнават. Директорката и нач. ФСД се държат неадекватно ,една от двете вика , като обезумяла , промени си цвета на лицето и твърди ,че е права , въпреки ,че и тя знае ,че не е, но много им е мил поста .Защо не пробиха във Варна или Лесово?Тук им се даде почва и възможност да си разиграят коня, което е жалко!
48.
ужас
10.08.2012 19:38:46
3
0
Това дребно човече -Христов е такъв продажник ,че не само е готов да свали гащите си , но и да се надупи за власт и пари .Той си е продал душата на дявола ! Христов как спиш спокойно бе , след като првиш такива мизерии, как гледш децата си в очите след всиччки мръсотии , които правиш на ден . Ти си и тако и дако ако ме разбираш :)))!
47.
до Ана
10.08.2012 19:31:33
1
3
Ана, другите медии не знаят , никой не им е сигнализирал , нито вносители , нито служители, но след тази огромна подкрепа мисля ,че нещата ще се променят!Вносителите , както пишат тук все още не плащат и се надяват ония да се махнат , а служителите ги наказват постоянно. До колкото знам са заплашени от уволнения и ги мачкат най- брутално.Искали са заповед , но как да им дадат , като е незаконно и няма как да им дадат.Който от тях иска заповед , започват да му търсят цаката за да си разчистят пътя .Аз лично познавам хора от тях на които се чудя защо още мълчат .Какво като са на Найденов , че да не е богопомазан !
46.
Цимбика
10.08.2012 19:17:37
1
1
Инспекторите си искат заповедта, но никой не им я показва. Само ги притискат със заплахи за уволнение да събират пари. Никак не случайно всички са с административни наказания...а бившия им шеф, който се опълчи на тези е понижен. Трябва да се разрови там. Интересно ми е дали продължават да събират пари от тази фирма.
45.
АНА МАРИНОВА
10.08.2012 18:06:37
1
6
Защо ли си мълчали медиите?
Ами мълчат си, защото това са мутрите на Миро Найденов.
Как може директорката да допусне такова нещо - тази жена не е за този пост. Та тя женицата се е напикала от страх пред мутрите или взима някакъв процент. Защо не застане пред журналисти и не даде информация - какво прави тя на този държавен пост и ограбва държавата.
иНСПЕКТОРИТЕ ЗАЩО НЕ ИСКАТ ОТ НЕЯ ПИСМЕНА ЗАПОВЕД ДА РАБОТЯТ С МУТРИТЕ? - ТА НАЛИ УТРЕ ТЕ ЩЕ БЪДАТ ВИНОВНИ ЧЕ СА РАБОТИЛИ С МУТРИТЕ.
И какви са тези мутри на външна граница на ЕС?
44.
АНА МАРИНОВА
10.08.2012 18:06:37
1
5
Защо ли си мълчали медиите?
Ами мълчат си, защото това са мутрите на Миро Найденов.
Как може директорката да допусне такова нещо - тази жена не е за този пост. Та тя женицата се е напикала от страх пред мутрите или взима някакъв процент. Защо не застане пред журналисти и не даде информация - какво прави тя на този държавен пост и ограбва държавата.
иНСПЕКТОРИТЕ ЗАЩО НЕ ИСКАТ ОТ НЕЯ ПИСМЕНА ЗАПОВЕД ДА РАБОТЯТ С МУТРИТЕ? - ТА НАЛИ УТРЕ ТЕ ЩЕ БЪДАТ ВИНОВНИ ЧЕ СА РАБОТИЛИ С МУТРИТЕ.
И какви са тези мутри на външна граница на ЕС?
43.
потърпевш
09.08.2012 22:48:57
1
4
Аз съм спедитор и не искам тези хора да ми разтоварват , а други които аз преценя , защото собственика на стоката ми дал на мен нотариално заверено пълномощно да предприемам действия , които преценя !От къде на къде в ГИП - Бургас ще ми казват ,че тези трябвало да ми разтоварват и пипат товара ! Не ми показват и заповед в която да пише ,че тази фирма трябва да ми разтовари!Не съм съгласен и няма да плащам и не съм плащал до сега д-р Кепекова !!!! Подписвам фактура за да се отърва от досадните момченца , но най- отговорно заявявам ,че няма да плащам !!!!!!Златинке, подай жалба в полицията за психически тормоз , чу ли !!!????Не може да издевателстват над теб да те поставят на колене и да мълчиш !!!!!!
42.
контрол
09.08.2012 22:10:16
1
1
Ами те тези момчета ще изземат функциите на инспекторите , казват ,тук че от европейско законодателство разбирали, контрабандата щели да спрат и накрая Бойко може и да ги награди ! Защо им е образование , то не им трябва щом имат подкреапата на министъра и на директорите на ОДБХ. Да вземат да ги назначат на работа те идеална работа ще вършат две в едно :)))! Ужас ! Това само в БГ може да стане !
41.
ВСИЧКО
09.08.2012 22:01:47
1
0
Тук темата е друга , става въпрос за намеса на групировка в контрола по вноса , а не за съкращенията ! Пишете в друг форум за това !
40.
инспектор
09.08.2012 21:32:56
1
2
ЗАЩО МИСЛИТЕ, ЧЕ СЪКРАТИХА ИНСПЕКТОРИТЕ ОТ БИВШЕТО РИОКОЗ, АМИ МНОГО ПРОСТО ЗАЩОТО ТЕ СИ ЗНАЕХА РАБОТАТА, И ТОГАВА НЯМАШЕ ТАКИВА СЪБИРАНИЯ НА РЪКА НА ТАКСИ А ВСИЧКО СЕ ВНАСЯШЕ В КАСА И ПО БАНКОВ ПЪТ.А СЕГА ВЕТЕРИНАРИТЕ ОТ КАКТО ВЗЕХА ДА РАЗБИРАТ ОТ ВСИЧКИ ХРАНИ, ЯВНО И НАС НИ ИМАТ ЗА ЖИВОТНИ НЕЩАТА СЕ ОБЪРКАХА.КАКВО ТИ РАЗБИРА ВЕТЕРИНАРЕН ДОКТОР ОТ ХЛЕБОПРОИЗВОДСТВО ОТ СЛАДКАРСТВО ОТ ЯДКИ ОЛИО И Т.Н. НО МИРО ИМ ДАДЕ ВЛАСТ И ТЕ ВЪРШЕЯТ КАКТО ИМ ДОЙДЕ НА УМ. И КЪДЕ ПИШЕ ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА СКЛЮЧЕН ДОГОВОР В ОБЕКТИТЕ ЗА ДДД НО КАТО ТИ ПРЕДЛОЖАТ ФИРМАТА "КОЯТО Е ЗА ПРЕДПОЧИТАНЕ " ЩЕШ НЕ ЩЕШ СКЛЮЧВАШДО КОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТОВА. НАЛИ В ПЛОВДИВ ВОДИХА ДЕЛА КОЛЕГИТЕ И НА КРАЯ КАКВО ЗАГУБИХА ТО И ПРАВОСЪДИЕТО НИ ТАКАВА
39.
A, taka
09.08.2012 20:27:26
1
1
А, така държавни пари в частна фирма , налагане на интересите на една фирма , какво е това? Незаконие , безкруполност , алчност и простотия!!!!!! Хей ,тези от схемата на всички ви лъснаха задниците , ходете си ако поне малко достойнсво ви е останало , разбрахме ви що за стока сте !!!!!
38.
Vypros
09.08.2012 20:18:31
1
1
Кепекова дали ги познава лично тези момчета ?
37.
Против
09.08.2012 20:12:08
1
4
Подкрепям спдиторите и ги съветвам незабавно да подават жалби до икономическа полиция и прокуратурата , ако вече не са го направили ! Мирослав Найденов няма да ви помогне , вероятно той е на върха на пирамидата в цялата тази помия.Подайте сигнала и до някоя телевизия , това ще разгорещи обществото и ще ги стресне онези от София и началниците от Бургас!!!!!!!!!!
36.
как?
09.08.2012 20:08:48
0
0
Как така, едни от най-задръстените от НЕГ станаха" ключови" фигури в ДАЛАВЕРАТА?!
35.
Варна
09.08.2012 19:55:02
1
3
Подкрепямe потърпшвшите вносители и наказанните служители .Борете се за правдата спедитори, служители не изпълнявайте неправомени заповеди , защото един ден всичко ще се обърне срещу вас, не се оставяйте да ви мачкат и наказват , търсете си правата , ние сме с Вас!Кепекова подавай си оставката !!!!!!!! Ние не ги искаме тези във Варна , да си вървят на село , където им е мястото!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
34.
ujas
09.08.2012 19:36:10
1
5
Ако има достойнство директорката на ОДБХ да си подава оставка ! Трябва и тия отгоре да го напрвят , а икономическата полиция и прокуратурата да си свършат работата !
33.
тц, тц, тц
09.08.2012 19:17:16
1
1
Жалко ако нещата останат така и не се реагира! Изказвам подкрепата си към на потърпевшите от тази гнусна постъпка на управляващи , местни началници на ОДБХ. Нека истината и справедливостта възтържествуват , желая Ви успех , действайте !!!!!!!!!
32.
!!!!!!!
09.08.2012 18:54:13
1
4
Миро , пребирай си момчетата от границата ,че ще ти изядат хляба !Не лансирай и покровителствай хора , които са били в затвора за контрабанда ,защото рано или късно пак ще влязат там , а ти компания може да им правиш :)))!Тези двамата юнаци с късите гащи да вървят да работят на полето , да произвеждат и да ходят на вечерно училище да научат азбуката , че като пишат по форумите да не им се смеят хората :))!Държавното помещение не е хотел , там влизат хора по работа, неприлично е да се спи !
31.
Тишина(до номер 25)
09.08.2012 18:43:22
0
0
Мълчат медиите, мълчат спедиторите с които се гаврят , мълчат наказаните служители за да не си загубят работата , а точно това искат тези от схемата да ги подчинят със страх !Хора надигайде се , регирайте не оставяйте ненаказано беззаконието , така трябва !Нека видят , че власт с подчинение и заплахи не се постига !
30.
Граница
09.08.2012 18:31:07
1
7
Как може на европейска граница , в държавно помещение да е настанена частна фирма и посред бял ден да рекетира хората.Това е върха на анархията и беззаконието в нашата страна . Какъв е този политически чадър , какви са тези безкруполни хора , какви са тези началници , дето ги подкрепят , може би ги държат в подченение чрез заплахи и тях. Няма такава държава , няма такъв търпелив народ ,да търпи да го мачкат и обезличават !
29.
Ана
09.08.2012 18:22:34
1
4
Директорката Кепекова не може да не знае , тя вероятно е в схемата , във веригата от хора , които ще получават пари по йерархия. Чрез страх, заплахи на вносителите , наказание на обикновените служители се стремят да наложат правилата си и не им пука , защото става въпрос за пари.Полицията не следи , пррокуратурата не действа , това е България по точно Абсурдандия !Аз мисля ,че биха се стреснали от силна обществена реакция и даване на гласност в много източници на информация.Ако все още ония момчета са там , това е наглост.
28.
Цецо бързака
09.08.2012 17:44:27
1
1
Поредната схема за рекетиране с подкрепата на политици - нищо от това което се казва в статията не може да стане без покровителството на директора на ОДБХ Бургас и нейните началници в София, но да видим какво ще направи прокуратурата.
27.
Докича
09.08.2012 16:00:43
1
2
Докато полицията и прокуратурата реагират тези юнаци ще са напуснали вече България. Много ми е интересно след това журналистическо разследване дали тези момчета продължават дейността си ?????
26.
Додо
09.08.2012 15:55:21
1
2
Какво се чудиш -това се нарича страх и мълчание. Първото се постига със заплахи и насилие, а второто с пари. Много е просто.
25.
Ширумото
09.08.2012 15:31:23
1
2
Защо наистина другите медии си мълчат - толкова ли са наплашени ??????
24.
Шанаджията
09.08.2012 15:21:39
1
5
Много си прав ламер, но се надявам ако медиите нямат смелост да отразят ОБЕКТИВНО действителността, поне икономическа полиция и прокуратурата да имат тази смелост. Казвам обективно защото много ясно прозира , че този д-р Христов прекрива тези които са на по- високо ниво и както става обикновенно ще изгори бушона, а това е той самия, а тези които са над него ще си продължат схемите. Защото силно се съмнява директора на ОДБХ Кепенова да не знае какво става - Е хайде на България и трябват смели журналисти -а не само платени. Всеки който се чувства длъжен да направи нещо - нека го направи дори и най- малкото да изрази възмущението си чрез коментар, но съм убеден, че хората които ще предприемат действия са прекалено малко и след няколко дена вече интереса към тази тема ще е отшумял - а схемите ще си продължат...........
23.
Ламера
09.08.2012 08:12:55
1
9
Как защо мълчат - много е просто - някой ги е притиснал и си мълчат и ако направят нещо си губят работата.
22.
Мухата
08.08.2012 23:41:11
1
8
Само се чудя защо всички останали "медии" мълчат и не раздухат този скандал
21.
erotika
08.08.2012 23:14:47
1
1
Тук има нещо еротично :)))Мариан и Стоян разсъблечени,нач. отдела със свалени гащи , брей че хубава служба , искам и аз там да започна работа :))))1
20.
Искане
08.08.2012 22:52:18
1
6
Госпожо Кепкова и аз имам пропуск за пристанището(значи съм оторизиран ;) , може ли да се настаня в едно от помещенията на ГИП Бургас и да отговарям за товарите :)?
19.
taksi
08.08.2012 22:09:38
1
3
А, Вие от къде имате информация ,че са се увеличили държавните такси ? Миро мазния ли ви каза или началниците от ОДБХ? Това е служебна информация , която не трябва да се предва на частна фирма , очевидное е ,че нарушават законите ! Вие не можете и да прекриете за кой работите , а това не е добре за него ,излагате го и заплашвате поста му :)! А, нали знаете от ниско като се падне не боли много , но от високо много боли !Действате елементарно , грубо и непочтено , но това ви е в природата !
18.
до номер 14 и 16
08.08.2012 21:48:47
1
6
Научете се да пишете грамотно ! Личи си , че не сте завършили и 8-ми клас!Вие ли ще пишете за честност , дето цял живот сте се издържали с далавери и изнудвания . Мислите ,че и хората са като вас , примитивни птичи мозъци!Инспекторите и спедиторите в Бургас са образовани и компетентни , тук няма далавери , вършат си съвестно работата и винаги е било така! Изплашените началници на ОДБХ наказали подчинените си , махнали и началника им , но скоро тях ще махнат ! Има много материали - записи на тел. разговори , срещи и снимки , които в най- скоро време ще се пуснат в общественото пространство ! Кой ще въвежда честност в контрола ония двамата юнаци с късите гащи и джапанкие дето всеки следобед спат в кабинета на нач. отдела , който пък си свалил гащите.Личи си , че сте от мутринската фирма отдалеч! Относно европейското законодателство първо научете българската азбука и се ограмотете, защото е смешно големи хора пък невежи , неграмотни!Всяко начало си има край и за вашите далавери май е дошъл края !
17.
КОНТРАБАНДА
08.08.2012 20:58:25
1
6
Мутрите щели да спрат контрабандата ! Те казват ,че щели да превеждат парите на държавата ! А, защо Касабова не ги попитахте кой ги е упълномощил.А, дали плащат наем за държавното помещение в което са настанени ? Кепекова Вие знаете ли това ?
16.
rekal
08.08.2012 20:58:09
4
2
te9 s dvete vi6i dase zapozna9t s evropeiskoto zakonodatelstvo a ne da misl9t kak da kri9t pari i da minavat po vtori9 na4in
15.
чувал
08.08.2012 20:49:11
1
3
гледай ги, само по една униформа им трябва да се впишат в ОПГ на МВР.
14.
AE
08.08.2012 20:43:59
10
2
SPEDITORITE I N9KOI DOKTORI SA ZA ZATVORA EDNO 4E NE ZNAETE ZAKONITE NA EVROPA AMI GOVORITE ZA6TOTO KRIETE DARJAVNI TAKSI S IZMAMI OTKAKTO TAZI FIRMA RABOTI TAM DARJAVNITE TAKSI SE VDIGNAXA 10 PATI ZA TOVA VI BOLI 4E TR9BVA DA RABOTITE 4ESNO A TOVA E EVROPEISKO ZAKONODATELSTVO PRO4ETETE DASE OGRAMOTITE
13.
грешка
08.08.2012 19:27:38
1
9
Фактурата предсвавена тук е сгрешена . Горе пише СтивГруп само , а долу Стив Груп БГ ! Тази фирма е сигурно на Найденов щом ОДБХ е към неговоо министерство. Брей нахален и нагъл човечец , няма да се наяде Не случайно прякора ми е Миро мазния. Жалко е ,че служителите на ОДБХ се остават да бъдат поставени под подчинение !
12.
Pravda
08.08.2012 18:59:01
0
10
Тази Вълкова счетовоителката е толкова тъпа горката, не знам как е взела диплома за счетоводител , че тя не знае какво е проформа фактура (лично се уверих за нейната некомпетентност). На един колега пък казала,че хората от мутринската фирма щом имали пропуски за пристанището били оторизирани и отговорни за пратките , за които ние сме упълномощени от фирмите вносители . Тази жена явно се е замозабравила или слънчасала :)! Кепекова пък писла едни писма до митницата относно манифеста и стана за смях пред митническите служители ! ОДБХ е разграден двор , всеки прави кавото си иска. Дали на инспекторите едни бележки , на които да пишат държавните такси и да ги дават на мутринската фирма и ние да ходим при мутрите и колкото и каквото ни кажат да плащаме . На тези бележки няма нито логото на агенцията , нито изписан нормативен документ!Къде се намирате вие ?Инспекторите не ни покзават и заповед от вас , където да пише да ходим при фирма СТИВ ГРУП-БГ ООД. Инспекторите гледат , като подплашени , защото сте ги смачкали , наказали сте ги всички (един двама се изтърваха). Не ви ли е срам бе , как спите спокойно !Властта не може да се поддържа със страх , един ден ще си отидете и то в най- скоро време !
11.
Дари
08.08.2012 17:45:58
0
12
Как така ще се плащат държавни такси на частна фирма , а тя да ги превеждала на държавата по устно уговорка .Тук прозира икономически интерес и корупция . Кепекова , тази дето е взела фактурите-Вълкова плюс този дето си е свалил гащите - нач. отдела Христов са за икономическа полиция. Те наясно ли са , че ние тук в Бургас , които имаме нотариално заверени пълномощни от вносителите и сме спечелили тяхното доверие сме всички с висше образование (някои и с две), знаем езици и всички регламенти по вноса повече от тях и няма да се оставим да бъдем манипулирани ! Има голяма разлика между Капитан Андеево и Бургас. Там турските шофьри не знаят български и плащат колкото им кажат, но шефовете не турските фирми не са спрели да пишат жалби до Брюксел за дейността на мутринската фирма . Ето защо в доклада на европейския съюз пише , че групировки са намесени в държвния сектор поради икономически интереси.Кепекова, Вълкова , Христов не продавайте тази държава не дръжте под страх и подчинените си , защото един ден и вашите деца ще се срамуват от вас и както всички умни млади хора ще напуснат страната.От такива продажници и страхливци , като вас още сме в преход! Живяла съм в Германия , там да изхвърлиш отпадък на улицата всеки реагира, а тук ви плашат и манипулират и не реагирате . Не ви прави чест !
10.
medikal
08.08.2012 13:18:57
0
5
скоро тез момчета маи ша го цунат
9.
един
08.08.2012 08:59:43
1
5
е за това по тържищата където се търгува на едро не издават фактури ---а после го отнася дребния търговец с една фактура се внасят по 2-3 контейнера а стоките са с занижени цени струват стотинки това се знае от всички но явно някои има интерес да е така
8.
Махно
08.08.2012 07:53:27
1
10
Хора не разбирате ли че това комунистическо-капиталистическо копеле Борисов иска да ни пороби напълно.А този олигофрен министър Найденов му е най-вярната маша.Не сме ли свидетели колко лъжи изрече по повод на Б-Г стандартите.Сега отново подхвърля поредната бомба за да отклони вниманието от кражбите на Борисовата банда.Искат да стопират цените на продуктите.Знаете ли вие нагли крадци как се пройзвежда и въобще създали ли сте нещо освен интриги и престъпления.Защо Борисов не спре растящите цени на горивата но тока и водата.Ами много просто той самият краде от там.Докато беше секретар на МВР направи метресата си най-богатата жена в България.Сега искат да ни смъкнат и последната кожа.Това българино е по лошо и от турско робство.Тъпата мутра се хвали с пътищата който едва ли ще можем да ползваме докато неговият приятел Валентин Златев вдига цените.Хора дошло е време разделно............
7.
чичо Иван
08.08.2012 06:28:26
1
19
Много интересно как всичко това става - включително и тормозът над митническите агенции и над държавните служители без нищо да се знае в София. Сигурно д-р Найденов отново ще каже, че всичко е минало без неговото позволение и както нормално става в България ще обвинят първия бушон д-р Христов, а всички на по високи позиции ще се покрият, а схемата на стив груп - ще продлжи да си върви и да се облагодетелстват някакви си селски момчета с напомпати тела и скъпи коли. След като полицията има информация, че г-н Сарандев се е занимавал с подобни дейности в миналото, защо не е следила ( както нормално се прави със всеки престъпник ) дейността му след като е приключило едно дело - в това число с полицията слагам и прокуратурата - Къде са те в тази схема - няма как да е ставал този рекет без протекции от Високо - ( разбира се не от Бог ) - няколко месеца са много време. Тук въпросът ми също е сащо и митническите агенции са мълчали толкова дълго - но типична страхлива българска работа - рекетират те, тормозят те, а ти превиваш врат и и казваш - няма нищо - за един път може......... ако тези момчета извършват подобна дейност добре е да се направи нещо по случая - защото тук се удря както по нормалните граждани в лицето на митническите агенции, клиентите и държавните служители, така също и името на цяла България, а нали днешното правителство искало да направи всичко за да може България да е на висота - с подобни постъпки трудно може да се постигне нещо подобно. Но компетентните органи сигурно ще прескочат тази статия.... така е по удобно.....
6.
Боби
07.08.2012 23:42:39
0
15
Браво ! Това , което става на границата не е редно !!!! Не може държавна такса да се плаща на частна фирма , а те да я превеждали на държавата без съгласие на собственика на стоката или неговия пълномощник ! Ами тези инспектори , защо спат , а не реагират или и те , като началника си са свалили гащите си! Може би ги е страх да не загубят държавната си служба за по 500 лв. заплата, а не си правят сметка ,че са съучастници в престъпно деяние! Мирослав Найденов защо не отговаря на жалбите , той не знае ли ,че по закон има срок , в който трябва да се отговори ! Ето, защо който не е осъдил тази държава не е спечелил делото! Хора , надигайте се , реагирайте , няма да се оправи България с подчинение и незаконие ! Не се страхувайте истината рано или късно побеждава в живота! Нека сме народ , достоен , а не "мърша"! Не се оставяйте в ръцете на тези необразовани момченца от село , дето не знаят и правилно да говорят да ви държат в ръцете си, както и на алчни шефове на оито са обещали бонуси!
5.
До тъпото интересно
07.08.2012 23:13:16
14
2
Хайде селото Приморско ако обича да не се включва и да не намесва Германов. Освен това коментара е много некомпетентен. Не си навирайте простите гаги където не ви е работа !
4.
Интересно
07.08.2012 20:32:31
3
13
А какви ги е вършил предшественика на ветеринарен д-р Кепекова, ветеринарен такъв Германов, сегашен опитващ се да бъде кмет на Приморско, съученик и приятелче на Миро министър? Щом мин. Найденов се ослушва, не ще да е отскоро дялкането за сметка на държавата.
3.
Жозе Мануел Барозу II
07.08.2012 19:53:56
2
21
Така е, когато измамниците делят с началника на ОДМВР-БУргас Милен Димитров -Подлогата, полицията не ги закача.
Най-вероятно да набутат митническият агент Вичева за лидер на престъпна група и да направят Мариян и Стоян защитени свидетели.
БОПа Бургас така работят, докато пускат терористи да се взривят по летищата.
2.
иван
07.08.2012 18:30:26
1
8
ДОБРЕ КАСАБЛОВА И КВО ПРАВИМ СЕГА....
1.
XXX
07.08.2012 16:59:48
3
36
И после се чудете защото фирмите бягат от бургаското пристанище и докато то бездейства варненското има 10 пъти по-голям товарооборот.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори