×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Командир на „Хизбула” е убит при израелско нападение с дрон в Ливан
  • Хванаха товарен автомобил в Свищов, издирван от властите в Белгия
  • Днес е Световен ден за борба с хипертонията
  • Плевен отбелязва градския си празник днес, 15 май
  • Държавният департамент на САЩ придвижи помощ от 1 млрд. долара за Израел към Конгреса
  • Регистрираха поредното мощно слънчево изригване, очакват ни силни магнитни бури
  • Жълт код за обилни валежи е обявен в областите Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Пловдив, област София и София-град
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пазванти и зла жена респектират руснаците в комплекс „Лесо“ в Равда


Пазванти и зла жена респектират руснаците в комплекс „Лесо“ в Равда
Жалващите се руски граждани толкова са наплашени, че поканиха екипа ни под прикритие в един от апартаментите на 4-я етаж в охранявания луксозен комплекс „Лесо“
04 Август 2012, Събота, 15:05 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимки и видео Ивелина ДОНЧЕВА

Ако Прокуратурата, НАП и МВР не се намесят, със сигурност ще се прочуем до Камчатка

Ако прокуратурата, НАП и МВР не влязат веднага в тузарския комплекс от затворен тип „Лесо“ в Равда, там всеки момент може да избухне конфликт, който ако завърши с физическа саморазправа, със сигурност ще се прочуем не само до Москва, но и чак в Камчатка (виж заснетия видеоматериал от жалбите). 

Екипът на Бесове.бг бе извикан на 1 автуст от група руски собственици на имоти в този комплекс, които, след като не срещнали нормално отношение от страна на МВР, се обърнаха към нас, за да оповестим какво се случва зад оградите и пред охранителните камери, опасващи красивия туристически обект за отбрани и възпитани хора.

Около 18 часа на 1 август екипът ни се появи в района под прикритие, че сме туристи. Приближавайки адреса на ул.“Бриз“34, намиращ са около 50 метра от брега на морето, двама викачи започнаха за ни канят да посетим огромния ресторант в комплекса, простиращ се на около 600 кв.м и да се топнем в басейна му. Задачата ни бе да проникнем на 4-ия етаж, където в апартамента на Гуля Хисимидинова се бяха насъбрали пет семейства, готови да говорят на какво са подложени трета година, след като са станали законни собственици на рекламирания в Русия комплекс „Лесо“, предлагащ им срещу цената, (цитат от презентацията): „луксозно обзаведени апартаменти с лятна градина и вкусни ястия в ресторанта, басейн, фитнесзала, закрит паркинг, на 50 м от морето – с прекрасна панорама от морски изгреви и залези“.

Да, ама не! Дори и след като си платил солено и пресолено за всяка от тези обещани екстри.

Строителят и инвеститорът на обекта е старозагорската фирма „Лесо инвест“ ООД с управител Христо Иванов Михалев. През август 2008 г. тук първите апартаменти купуват заможни руснаци и заселват комплекса на 30%. Според предварителните договори Михалев трябва да поеме и поддръжката на имотите им, включваща асансьор, басейн, охрана, заплати на управител и камериерка. Цената на поддръжката е 5,6 евро на кв.м.

„Това беше нормална цена – аз имам апартамент от 86 кв.м и за него плащах 490 евро на година“, казва българката Лазарина Иванова от Русе, която също като руснаците инвестирала пари край равденския бряг и също като тях е попаднала в клопката на строителя, който след влизането в експлоатация на обекта е станал и негов управител.

„През 2008 г. при 30% заетост бяха събрани 12 750 евро, които напълно стигаха за целогодишната поддържка, през 2009 г. сумата набъбна на 35 400 евро, но Михалев каза, че не стигали, защото на следващите купувачи  започнал да вдига цените на 7 евро или 9 евро, докато стигна миналия сезон до 10 евро. Така започна да зрее напрежение, защото не се знаеше на каква база и защо получава сумите. През 2010 г. бяха събрани 28 044 евро, а през 2011 г. - 23 500 евро. Руснаците се срещат из етажите, общуват и си говорят помежду си. Така разбраха, че ги мамят“, казва Лазарина, която е в същото положение като тях. И нея я изнудват с повишението от 10 евро, за което тя договор не е подписвала.

Вече са продадени почти всичките 60 апартамента, а 80% от новодомците им са руснаци. Те виждат, че ресторанта, който е собственост на Михалев, се отдава под наем на трето лице, което не плаща нищо за поддръжка, а гостите на заведението без проблем ползват басейна. Нещо повече – всичките руснаци населяват летните си имоти не повече от два-три месеца – сериозната поддръжка е от началото на юни до края на септември. А за това им искат по около 1000 евро годишно.

Миналия сезон чужденците свикали общо събрание съгласно нашия закон за етажната собственост  и с мнозинство си избрали управител от постоянно живеещите техни сънародници в Равда – Алексей Дорохин. Регистрирали избора му в Община Несебър. Човекът така и не могъл да стъпи зад оградите на „Лесо“, тъй като охраната на старозагореца не го пускала.

Принудени да се подчинят на условията на българина, миналата есен руснаците предали ключовете си на Тодор – човек, посочен от Михалев. Това лято намерили апартаментите си ограбени, сезирали РУП-Несебър, но оттам не дават признаци, че водят разследване, тъй като нямали приемо-предавателен протокол.

Междувременно съпругата на Михалев Росица започнала да забранява на останалите абсолютно законни собственици да влизат в басейна. Извикала даже и бодигардове, които да се киснат във водата и да гонят руснаците от него – дори и тези, които са платили като „попове“ високите цени за поддръжката. Жалба срещу бодигардовете от Стара Загора е подадена и в прокуратурата в Несебър.

Бесове.бг разполага и с кадри от присъствието на пазвантите в двора, които бутат руските граждани и им крещят под ръководството на г-жа Росица Михалева, заснети на 19 юли т.г. По тези кадри е подаден и заявителския материал в прокуратурата.

Ще продължим да следим този случай, показващ българския туристически продукт на външния пазар с типичните му нашенски нрави, които очевидно не можем да подтиснем и държим на всяка цена да ги покажем на чужденците.




В категории: Несебър


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
pepsi
09.08.2012 11:52:34
3
3
Купуват апартаменти в комплекс с удобства и не искат да плащат после поддръжка, и 6те евро на кв.м. не са си платили даже. Предоставя им се пълен отчет за разходите и пак недоволни...Ако бяха купили в Форт Нокс и не плащаха, вече щаха да са осъдени отдавна. А там поддръжката е 10 евро/м2, без да смятаме, че за всичко останало и за всяка една услуга ги таксуват щедро, а отчет никой не им дава. В комплекс Лессо от миналата година поддръжката е намалена на 8 евро/м2 за всички, 10 евро е било само 1 година и след като е нямало предвидени големи разходи за следваща година, са я намалили. За поддръжката на подобен комплекс по-малко от 8 евро няма как да бъде и няма никъде по черноморието. В Москва за техните супер мизерни сгради плащат много повече от това. И в коридорите им такава смрад е там... Но там никой не им обръща внимание, и са дошли тук да претендират и да изнудват... И лошото е, че като гледам доста хора ги подкрепят без да са изслушали другата гледна точка. Много жалко! Дано да не ви се случва руснак да ви изнудва. Защото тогава и вие ще му крещите да не влиза в басейна ви и това е най-малкото със сигурност. Човечното отношение не го ценят руснаците. Дано да спат спокойно, след като не спряха да лъжат и да мажат.
5.
sun
06.08.2012 13:19:50
1
1
te sa si pravi rusnacite 4e kato sobstvennici na apartamenitite imat i pravo da izpolzvat beseinat... oba4e stiga ste im lizali gaz .... na tqh de. nie ako idem v rusiq edva li 6te ni celuvat krakata. to po tova na6eto 4ernomorie samo ruska re4 se slu6a pak posle se pitat horata za6to balgarite v 4ujbina hodqt na po4ivka... mi eto za tova, za6toto rusnacite se prenaseliha katto u tqh si a nie balgarite edva li ne i ostana da im govorim i na tehniq ezik za6toto tqh gi marzi da nau4at 2 dumi na balgarski... golqmo vajno, da se opla4at i v amerika ako iskat
4.
Баба Буна
05.08.2012 08:01:16
7
2
Боже, боже, колко мъка имало на този свят! Ми що не вземете да леете куршум на тези изплашени руснаци, бе ?
Ако руснаците се обидят, та вземат да се махнат от Черноморието, ще се реши и проблема със презастрояването, защото няма да има кой да купува имотите. Така ,че давайте товарищи, поемайте към Камчатка.
3.
гербер
04.08.2012 21:47:22
2
14
кой капут докара тия старозагорски селяндури в равда
2.
Ой,какие дураки...!
04.08.2012 19:43:09
3
10
Съжалявам горките руснаци,че са си платили скъпо и прескъпо за нещо,което де факто не могат да ползват и им навлича проблеми!Ама да ги питам тези руски дураци(от руски-глупаци):за къв хуй дадохте толкоз пари за да се натресете на българската простотия и лакомия?!А?100 на 100 от руснаците казват,че идвали в България щото езиците ни били близки,културата,обичаите и т.н.Тинтири-минтири...!Абе дураци,за същите пари,че даже и за по-евтино(особено пък сега, в наши дни)щяхте да си купите имот от същия затворен тип в Испания,Франция,Португалия или Италия!Особено пък в Испания-кеф ти Коста дел Сол,кеф ти Марбея,Палма де Майорка...!И държавата си е държава там,и инфраструктурата,и облужването и уважението!А в България колко пари платихте?Сигурно 2000-2500 евра/кв.м.,т.е.толкова колкото щяхте да платите и в Испания!Ама там нямаше да имате такива проблеми!Отделно от това качеството на строителството също щеше да бъде много по-високо,а не като българското-тип гипсо-кашонно строителство с евтини материали,купувани 2 за лев!Толкова ли е трудно да научиш един чужд,западен език-испански,френски,италиански?!Ми че той испанският е един от най-лесните бе!Ми кво да кажем,ако трябваше да учите някой много по-труден език-немски,шведски,холандски...?Ама не-искате да сте си в България!Ха сега яжте си попарата!Сърдете се на себе си и най-вече на глупостта си!
1.
Нептун
04.08.2012 15:33:05
2
24
Само така! Вън мутренските фирми от живота на туристите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Прогноза за лято 2024: Сезонът ще е по-добър от миналогодишния Първите туристи у нас пристигнаха на 2 май и са от Великобритания Средната заплата нарасна, ето колко става Средната заплата нарасна, ето колко става В кои сектори увеличението е най-голямо и в кои най-малко Важен пост за кмета на Царево Важен пост за кмета на Царево Марин Киров е избран за представител на Регионалния съвет в Комитета по наблюдение на Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Стана ясно бил ли е пиян Кристиян Енмекчиян по време на катастрофата Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Сметната палата поиска проверка на две министерства от АДФИ Одитни доклади са изпратени по компетентност и на други органи за сведение или за предприемане на съответни действия Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Тя е на 52 и е първата българка в „Плейбой“, кърти с перфектна фигура Общата любимка на братя Аргирови буди завист у 20-годишните, с дъщеря ѝ са като близначки Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Близо 50 000 дружества и еднолични търговци от Бургаска област вече обявиха доходите си пред НАП Повече от 46 000 граждани от региона подадоха годишните си декларации в срок до 30 април Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Каруца се вряза в камион на кръговото в Айтос, конят Виктор е тежко пострадал Сблъсъкът е само с материални щети, но състоянието на кончето е критично Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? Нови цени на парното от 1 юли, но обосновани ли са? На места ще продължи да има постъпване Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) Абитуриенти от ПМГ сведоха глава пред непрежалимата г-жа Тонка Михова - математика, запалил любовта им към числата (ОБНОВЕНА) В деня на изпращането дванайсетокласниците от Випуск 2024 отдадоха почит към учителката
Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Предците на Хомо сапиенс са ловували с бягане на дълги разстояния Книгите, посветени на праисторията, показват множество илюстрации на групи ловци, въоръжени с копия, приближаващи бавно към плячката, или обкръжили капан Пожар унищожи 22 яхти Пожар унищожи 22 яхти Местни медии казаха, че някои собственици са скочили в морето, за да избягат Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО Мъж спипа жена си, че го трови ВИДЕО На кадрите се вижда как Мелъди Фелисиано Джонсън доближава кафемашината и изсипва вътре пликче с неясно съдържание Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Гърция забрани мобилните телефони в гимназиите Целта е да се ограничи психическият тормоз в училищата Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин: Русия е готова за преговори за решаването на конфликта с Украйна Путин подкрепи плана на Китай за мирно уреждане на кризата в Украйна И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки И проститутките ще стават хорат, ще имат социални придобивки Ще имат социални придобивки като право на пенсия, отпуск по майчинство и трудов договор Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Катастрофа с частния самолет на Доналд Тръмп Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Мощни взривове в Крим, а Путин изненадващо подкрепи китайския план за мир в Украйна Руски блогъри пък тръбят за масово бягство на украински войници от Волчанск, след като руснаците превзеха кметството  Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Блинкен отправи послание с китара в ръка в киевски бар Битката не е само за Украйна, но и за свободния свят, коментира той Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня Млад тираджия слиза от камиона и пита стария:
- Защо като слизаш от кабината, риташ гумите на камиона?
- Да ми се отлепят топките.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, в депресия съм!
- Най-доброто лекарство е да се потопите в работата си!
- Ама докторе, аз карам лайнарка...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Безалкохолната бира е като сутиен на простора - най-хубавото го няма вътре.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори