Как салата в пластмасова чиния във Варна може да струва 17 лв., а калканът 40 лв. и то на плажа, пита турист
Много харесвах Варна, но съм крайно разочарован, пише потресен клиент
Tурист, решил да посети за 2-3 дни морската ни столица, останал крайно разочарован.
И, за да не бъде голословен, ни изпрати снимки на менюта от няколко заведения.
Ако решиш да закусиш на плажа ще платиш за сандвич с шунка и кашкавал 11.50 лв. Имаш ли неблагоразумието да го прокараш с малко айрянче – още 3.50 лв. Кафето може да започне от 3 лв., но да стигне и над 8 лв., зависи как го пиеш. Разказва пред „Фокус“ човекът.
Преглъщаш закуската и си казваш „поне ще хапна нещо за обед“. Секирата е приготвена и те чака.
Минимумът за салата /в пластмасова чинийка, с пластмасова виличка/ е около 12 лева. „Цезарът“ е 17 лв., а по-засуканите, гонят двайсетачка. Порция сафрид /250 гр./ се предлага за 14.50, а калканът е близо 40 лв. – порцията /на плажа/. Ако добавим таратор- 7 лв. за чашката /пластмасова, естествено/.
Рибената чорба получаваш срещу левче отгоре. И пак, за да преглътнем храната или сметката- биричката е 5 лв., безалкохолните също.
„Фокус“ предупреждава, че това са примери едва от две заведения и в никакъв случай не могат да се ползват като част от статистическа извадка, но… Други наши читатели, които са си родом варненци, но живеят и работят в чужбина, споделиха, че всяко лято връщането към корените им носи ценови шок.
В голяма част от Западна Европа, цените на крайбрежните капани са по-достъпни от тези у нас.























Ако не те устройва търсиш друго
Защо правите сметките на другите когато не можете собствената да си направите
у Варна готвят вкусно и струва скъпо за селяндур като теб