Това е тайната за приготвяне на перфектните пържени яйца
С тази техника те са по-здравословни
Пържените яйца са лесни за приготвяне, много са вкусни и не се разпадат, ако ги направите по един нетрадиционен, но изпитан от опитни готвачи начин.
Пържените яйца може да изглеждат като просто ястие, но няма нищо по-лошо от това, когато се разпаднат в тигана и/или станат гумени поради твърде много олио или масло.
Кейтлин, готвач и основател на проекта Modern Vintage Cooking, призна, че избягва да пържи яйца в олио или масло, тъй като това често се превръща в „истинска каша“. Вместо това, тя използва само капка вода, пише Express.
Тя откри „пърженето на пара“. Това може да се използва за готвене на много различни храни, но този метод е особено подходящ за пържене на яйца. Това е нещо средно между поширано яйце и пържене.
Може да звучи странно, но е много лесно да се препече яйце в масло или олио, тъй като повечето хора използват твърде много, което води до мазно, изгоряло яйце. Много хора също така развалят пърженото яйце, като се опитват да го обърнат, за да се сготви и горната част.
Докато използването на вода в тигана създава пара, която внимателно готви горната част на яйцето, без да го изгаря, всичко това без необходимост от дълго време за готвене. Крайният резултат е перфектно сварен, мек и подвижен жълтък, без да се налага да обръщате яйцето.
Готвенето на пара е наистина проста техника и след като я свикнете, можете да сготвите перфектно яйце за по-малко от пет минути почти без усилия.
Как да сготвите перфектно пържено яйце!
Ще ви трябват:
1 чаена лъжичка вода;
1 яйце;
тиган с капак;
спрей за готвене (незалепващ).
Метод:
Сложете тигана на средно силен огън. Напръскайте го със спрей за готвене, след което внимателно счупете яйцето в малка купа.
Когато тиганът е достатъчно горещ, бързо изсипете яйцето от купата в тигана. Счупването на яйцето в купата предварително е полезно, за да се отстранят лесно всички парченца черупка, които може да попаднат.
Намалете котлона на среден и гответе яйцето около минута, докато белтъкът започне да се стяга, но не е напълно стегнат.
След това налейте една чаена лъжичка вода по краищата на тигана, намалете котлона и покрийте с капак.
Гответе още една минута. Махнете капака и перфектно изпърженото ви яйце е готово за сервиране. / jenata.blitz.bg

















