Направих за гостите погача Слонско ухо, никой не можа да повярва, че не е от пекарна
Начинът на приготвянето й е интересен, но никак не е сложен
Няма по-вкусно нещо от тази Погача Слонско ухо! Пухкава, ухаеща на масло и пълна със сирене – чудесна вместо хляб и кифлички, а за специални поводи също е подходяща.
Начинът на приготвянето й е интересен, но никак не е сложен, просто следвайте инструкциите стъпка по стъпка по-долу в рецептата:
Продукти:
600 г брашно тип 500 (меко)
40 г прясна мая
1 яйце
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
50 г масло (или маргарин)
250 мл хладко прясно мляко
3 супени лъжици кисело мляко
За плънката:
120 г масло
1 яйце
2 резена сирене
За намазване:
1 жълтък
малко олио
сусам
Приготвяне:
Замесете тесто от посочените съставки и го оставете да удвои обема си. Разточете с точилка кора с дебелина половин пръст.
Изрежете кръгове от тестото с чашка като за понички.
Подредете кръговете в дълбока тава за печене, така че всеки кръг да е наполовина върху предишния, и веднага поставете плънката между тях.
Оставете погачата да втаса около 20 минути, намажете я с разбит жълтък, поръсете със сусамови семена и печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за около 30 минути.
Когато стане златисто-кафява, поставете фолио отгоре, за да не загори.
ПЪЛНЕЖ: Смесете мекото масло, яйцето и сиренето заедно с вилица. Можете да използвате и друга комбинация на ваш вкус.


















