×
Вкусно Бизнес ЮГ София Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Кристална чаша в тенджерата с месо – бабиният трик, който подлуди готвачите


04 Юни 2025, Сряда, 18:12 ч.
Автор: Флагман.бг

Различните видове  месо трябва се варят различно време и при различна температура

Днес ще ви покажем един много хитър трик, който малко хора знаят, но с него месото, което варите, става много по-меко, а бульонът по-вкусен!

Различните видове  месо трябва се варят различно време и при различна температура. Това обаче не всички го знаят и затова някои домакини не успяват да сварят правилно месото, а бульонът остава мътен.

Какво трябва да направим?

Едно от най-важните неща, с които започваме варенето на месо, е да го залеем със студена вода преди готвене.

Това е нещо, което почти всички знаят, но сега ще ви издадем бабиния трик, който ще направи месото ви най-доброто възможно!

Сложете малка кристална чаша в тенджерата с месо

1. Поставете тенджерата на котлона и включете на умерен огън.

2. След известно време ще чуете звук от тракане на стъкло. Това означава, че чашата е започнала да удря дъното и стените на тенджерата.

3. Това е подходящ момент да премахнете образувалата се пяна на повърхността и да намалите силата на котлона до минимум.


4. Ще видите, че кристалната чаша е спряла да удря тенджерата и да издава неприятен звук.

Както обясняват професионалните готвачи, месото – независимо дали е пуешко, пилешко, свинско или телешко – не трябва да се вари във вряща вода.

За да стане месото по-вкусно, а бульонът бистър, трябва да се готви по-дълго и на ниска температура!

Когато водата започне да ври, чашата в тенджерата сигнализира, че е време да намалите температурата, в противен случай месото ще се сготви на грешна температура и няма да е толкова вкусно.

Температурата трябва да се понижи, докато чашата спре да издава звук. Така бульонът остава красив и бистър.

Този метод е подходящ както за варене, така и за задушаване. Ако приготвите месото на грешна температура, то губи вкуса си, не постигате правилната структура или мекота.

Месото винаги трябва да се приготвя при температура малко под точката на кипене – от 80 до 95 ° C.

Опитайте този метод и ще видите разликата!


В категории: Вкусно


6
Коментара
Флагман.БГ Загуби 34 милиарда долара Загуби 34 милиарда долара 06/06/2025, Петък 08:33 1
Голяма трагедия в Турция
Голяма трагедия в Турция 06/06/2025, Петък 08:30 0
Флагман.БГ Термометрите ще достигат до... Термометрите ще достигат до... 06/06/2025, Петък 07:48 0
Флагман.БГ Любовта им бе голяма, но... Любовта им бе голяма, но... 05/06/2025, Четвъртък 22:00 1
Флагман.БГ Пенсионира се Пенсионира се 05/06/2025, Четвъртък 21:33 0
Флагман.БГ Димитър Николов: Тази вечер Бургас е магичен Димитър Николов: Тази вечер Бургас е магичен 05/06/2025, Четвъртък 21:17 0
Силна буря до България
Силна буря до България 05/06/2025, Четвъртък 20:40 0
Катастрофа на "Тракия"
Катастрофа на "Тракия" 05/06/2025, Четвъртък 20:24 0
6
Коментара по темата
6.
Ани Бани
05.06.2025 18:43:48
0
1
Точно така бабите ни живееха е епохата на кристалните чаши със столчета и правеха тази глупост всеки ден, защото си нямаха друга работа. И това е правилно месото да се готви като кисне във водата а не да ври, така от слабата температура ще се убият всички бактерии по месото в ерата на БУМ на зараза по него. ХА, ХА, ХА.
5.
Bvc
05.06.2025 16:42:15
0
0
Щом са глупости,не четете,не коментирайте!
4.
Вай
05.06.2025 16:39:43
1
0
Бабата,в Хелс Китчън!!!Шеф Ангелов-ВЪН!!!Вива,ла баушка!!!
3.
i tai stava da
04.06.2025 18:59:49
5
0
az tai s kristalnata topka slagam na zeleto
da ne izka4a tenjurata

ako nqmate kristalni raboti moje i Pave
2.
Дебилия Загубенова
04.06.2025 18:51:40
2
7
до 1 - Според теб трябва да си изхвърлим старите котлони и да купим нови с температурен датчик ли?
1.
Лилия Генова
04.06.2025 18:38:53
9
4
Това с кристалната чаша изби рибата. Съвременните печки и котлони имат таймери и оборудване за температура! Ама Вие от този сайт, как беше името Ви, драскате глупост, след глупост.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Вижте къщата в Созопол, заради която Георги уби Милена Вижте къщата в Созопол, заради която Георги уби Милена 35-годишната бургазлийка е спечелила дело за собственост върху имота Румен Радев поздрави мюсюлманската общност по случай Курбан Байрам Румен Радев поздрави мюсюлманската общност по случай Курбан Байрам Президентът посочва, че празникът е на вярата, милосърдието и духовното извисяване Термометрите ще достигат до... Термометрите ще достигат до... 34 градуса в части от страната днес Спор за къща е причината за жестокото убийство на бургазлийка в Созопол Спор за къща е причината за жестокото убийство на бургазлийка в Созопол 35-годишната жена е намерена мъртва с видими следи от насилие Убийство в Созопол: Мъж преби до смърт 35-годишна жена с метална тръба Убийство в Созопол: Мъж преби до смърт 35-годишна жена с метална тръба Все още не са ясни мотивите за жестокото престъпление Топ учени от САЩ бягат в Европа, български университети в световна битка за мозъци Топ учени от САЩ бягат в Европа, български университети в световна битка за мозъци 500 млн. евро са отделени за следващите две години и половина за това, каза Екатерина Захариева Димитър Николов: Тази вечер Бургас е магичен Димитър Николов: Тази вечер Бургас е магичен  През следващите два дни ще има още вълнуващи срещи, освен с чуждестранните писатели и издатели, със Захари Карабашлиев, Капка Касабова и др. Шестима от задържаните при спецакция „Астия“ в Бургас остават в ареста Шестима от задържаните при спецакция „Астия“ в Бургас остават в ареста Съдът в морския град реши Кадрие да е под домашна изолация, а Симеон Симов да плати гаранция от 4000 лева Катастрофа на "Тракия" Катастрофа на "Тракия" Има пострадал човек Започва строежът на модерен студентски кампус в Бургас Започва строежът на модерен студентски кампус в Бургас Добрата новина съобщи кметът на среща с ректорите в Конгресния център
Загуби 34 милиарда долара Загуби 34 милиарда долара И все пак остава най-богатият човек на земята Голяма трагедия в Турция Голяма трагедия в Турция Избухна фатален пожар в блок Бездна между Тръмп и Мъск! Заваляха неочаквани обвинения Бездна между Тръмп и Мъск! Заваляха неочаквани обвинения "Глупости", категоричен е Илон за коментар на президента на САЩ Любовта им бе голяма, но... Любовта им бе голяма, но... Приказката свърши Пенсионира се Пенсионира се 37-годишният Ломаченко спира да преподава в бокса Макрон: Всички искаме мир между Украйна и Русия, но... Макрон: Всички искаме мир между Украйна и Русия, но... Ето какво каза френският президент Скоро ще стане на 40, но изглежда като... Скоро ще стане на 40, но изглежда като... Шейк има фигура на млада и грациозна студентка Взема ключово решение Взема ключово решение Завръща се в Аржентина Правят шапки, чанти и други аксесоари от Червения килим от фестивала в Кан Правят шапки, чанти и други аксесоари от Червения килим от фестивала в Кан Ще бъде рециклиран и ще му бъде вдъхнат втори живот Деветима ранени при силна турбуленция на самолет в Германия Деветима ранени при силна турбуленция на самолет в Германия Това доведе до извънредно кацане на машина на "Райънеър"
Росен Желязков Росен Желязков Не хуквайте да харчите и обменяте левове Виц на деня Виц на деня - Жоре, вече втори чувал губиш!
- Споко, човече, който не работи, той не греши.
- Да! Ама ти си шофьор на инкасото, бе, пич...
Виц на деня Виц на деня Шеф на фирма събира всичките си служители:
- Изгубих си портфейла с много пари в него. Който ми го върне, ще му дам 100лв!
Обажда се някой от задните редици:
- Аз ще му дам 200лв!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Лято - когато по-малко ти се мисли за ракия, повече за цаца и бира...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева-Бакалова
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори