Вкъщи правим само стъргана мусака, става много по-бързо, а е още по-вкусна
Стържа всичко и пъхам във фурната
Днес ви предлагаме да опитате един опростен, бърз и много вкусен вариант на класическата мусака с картофи и кайма.
За повечето домакини най-неприятната част е нарязването на картофите на ситно, но в тази рецепта просто трябва да настържете всички зеленчуци (може и в кухненски робот), след което да ги зашите и да запечете всичко до вкусна, хрупкава коричка!
Ето необходимите продукти за лесната и много вкусна Стъргана мусака :
Продукти:
1 кг картофи
200 г моркови
3 глави чесън
500 г кайма
смес от сухи подправки, черен пипер
Приготвяне:
В олиото се запържват две глави лук, нарязани на ситно, след което, когато стане прозрачен, се добавят настърганите моркови и се разбърква добре.
Добавят се черен пипер и подправки и всичко се разбърква добре. Когато всичко се смеси, добавете настърганите картофи и разбъркайте добре.
Разпределете половината от картофената смес в тавата. В олиото се запържва ситно нарязания лук. Добавя се месото, всичко се разбърква добре, след което се добавят сухите подправки и черен пипер. Така приготвената смес се нарежда върху картофите в тавата, след което се добавят останалите картофи, които да покрият месото.
Печете във фурната на 220 градуса, докато картофите добият приятен златист цвят.
Изчакайте мусаката да изстине малко, след което нарежете на порции и поднесете с кисело мляко или чеснов сос.

















