×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Георги Лапчев уволнил незаконно заместничката си в Горското в Царево, съдът я върна


Георги Лапчев уволнил незаконно заместничката си в Горското в Царево, съдът я върна
Георги Лапчев тук е все още със зелената униформа на горски началник, в качеството си на такъв, два месеца преди да стане кмет, е изгонил Славка Иванова с 20 години стаж
19 Май 2012, Събота, 14:24 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимка Добромир ДОСКАЧАРОВ

Славка Иванова е била отстранена предизборно след 20 години стаж

Уволнената месец преди местните избори зам.шефка на Държавното горско стопанство в Царево Славка Иванова е възстановена от съда на работа. Тя е била отстранена от поста от настоящия кмет на Царево Георги Лапчев, който по това време беше горски началник и усилено водеше предизборна кампания. Служители коментираха, че е махнал Иванова по чисто политически причини, тъй като тя е един от най-компетентните хора в стопанството, с повече от 20 години стаж. От лесничей в зам. директор е издигнат друг кадър – Мариян Маринов. За да не бъде рокадата тотално нагла, щатът на Иванова е бил съкратен, а вместо него – създаден нов. След като е излязла от кабинета си Иванова е повела дело, за да търси правата си, въпреки че скоро след това е намерила нова работа. В Царевския районен съд тя удря на камък и нейната жалба срещу отстраняването й е отхвърлена. Само три месеца след това обаче, Бургаският окръжен съд излиза с решение, че е незаконно уволнена.         

 

Магистратите установяват, че по силата на безсрочен трудов договор Иванова е заемала длъжността „заместник директор” в ТП „Държавно горско стопанство – Царево. „Със заповед №10 от 08.09.2011 г. на директора на ДСГ- Царево на основание чл.328 ал.1 т.2 от КТ трудовото правоотношение е било прекратено.Заповедта се оспорва като незаконосъобразна и се моли за нейната отмяна. Изложени са подробни доводи в подкрепа на твърдението – несъгласуване уволнението с директора на Югоизточното държавно предприятие. Излагат се оплаквания за нарушения по чл.21 ал.2 от Браншовия колективен трудов договор, на т.4.1 от Колективния трудов договор, т.4.10 от КТД, не е спазена и процедурата по чл.329 от Кодекса на труда. Отбелязва се , че през 2009 г. е извършена незаконосъобразна промяна на щата”, отчита съдът.

Бургаските магистрати отменят решението, взето в Царево, с което е отхвърлен иска на Иавнова.  Те признават за незаконно уволнението й и отменят заповедта на Лапчев, издадена само два месеца преди да влезе в кметския кабинет. Горското стопанство е осъдено да заплати на изгонената служителка  обезщетение в размер на 6171.00 лева.

Случаят със Славка Иванова намери широк отзвук в Царево, тъй като при стъпването на Лапчев в Общината като кмет, без работа останаха много служители, които се колебаят дали да си търсят правата. Бившият градоначалник Петко Арнаудов каза, че по негови данни над 20 души са изгонени от местата си. „Една част от тях са подготвени кадри, а така лесно не се намират такива хора, те нямат политически цвят. Не може да се управлява с административен натиск. Не трябва некомпетентни хора да уволняват компетентни, не е редно”, каза екс градоначалникът.

Сегашният горски началник Румен Желев, който също в момента е активист на ГЕРБ и беше кандидат за общински съветник в Приморско, не отговаря на мобилния си телефон, за да коментира уволнението на Иванова и връщането й обратно.


В категории: Царево


111
Коментара по темата
111.
liubezniq sum az
19.01.2014 18:36:18
0
1
ohh.. Mona Liza kato cheta komentarchetata i kato te gledam kolko si mi simpatichen si naprawo za burgaskiq treti etaj lqwo krilo kiliq 18 - bai kolio se kazwa..mn e swesten choweka toi shte oprai :D!
110.
Ne na Lapchev
19.01.2014 18:05:37
0
1
Dokato si sedish v kancelariqta za raznoobazie ,zemi procheti pismata,koito horata ti prashtat ,a ne se hili kato pacha po ulicite!
109.
slai 1
19.01.2014 18:01:28
0
1
Dokato ima takiwa tapungeri takawa shte ni e obshtinata. 2 peiki i kradene kolkoto mojesh! te si znaqt koi sa ;). Ciganska durjawa ,dumi na Hristo Shopow, mnogo na mqsto kazani !!!
108.
Не гласувах за Лапчев!!!!
14.12.2012 10:05:53
0
3
Моля те,Гоше,загърни шалчето по- добре около вратлето си,то прогресивно надебелява,всички можем да го видим:)
И кажи за какво ти бяха едно време дипломите на общинските служители,след като ги замени до един със среднисти,които пък станаха експерти? Кажи,Гоше,кой друг кмет за цяла година управление се е прочул с шест пейки и един нелеп секс скандал?
Хората се интересуват какво става в леглото ти,Гоше,защото разбраха,че нищо не се върши в канцеларията ти:)))Жив и здрав да си,но си иди сам и ни освободи от ненужното си присъствие.
107.
отговор на 106
14.12.2012 07:25:31
0
0
Великия съдия Танев е ловджия и е ходил на лов преди всяко дело може да се провери? И пасанията му са неграмотни и процедурата му е неправилна, и дори се е престарал да пише по коледа в къщи явно решението? Да се разследва и лиши от съдийско право!!!
106.
Опасно
15.11.2012 14:59:29
0
0
Как така, при куп нарушени членове по КТ и КТД Царевския съд не признава уволнението за незаконно, а в Бургаския го признават ???
Защо постоянно се случва ?
105.
Ирена
05.06.2012 08:48:55
7
12
Знаете ли господа,най -доброто в случая е ,че има още хора които не прекланят глава в трудни моменти като ,това което е направила г-жа Славка Иванова.Търсейки правата си тя показва,че не трябва да се примиряваме с всичко наложено от властимайщите,нека разберат ,че не може да се потъпкват така човешките права.Браво на нея.
104.
Чичо Манчо
31.05.2012 11:09:13
0
20
Този жалък Марианчо съм го виждал как лижеше задника на Васко Вълчанов и Цигулков за търга който се проведе в горското стопанство Царево. НО неговото време наближава вече са подготвени документи до прокуратурата има и снимков материал как му плащат двамата олигофрени и Марианчо им урежда търговете.
103.
До ????????
30.05.2012 07:44:07
1
4
Не разбрах от коментара, кокого оправда Мариян Тигъра или Тигъра Мариян?
102.
????????????
29.05.2012 16:12:02
0
7
Нека Тигъра да каже как го оправда Мариян и колко му платиха или как го натиснаха?
101.
4D
29.05.2012 09:20:23
0
8
Какда не е богатогорското бе човек, гледай какви лумпени забогатяха и партии финансираха от там. Нито си сял, нито си копал, поливал, нищо режеш и продаваш готовото и като си на партия с Лапчев /сега Джоконтата/ никой не ти и брои курсовете. А тировете не спират да извозват дървесината. От къде иначе тези нискоинтелигентни бараби ще имат доходи, вместо да са записани на социалнието където им е отредила природата мястото. Те това го разбират и като я унищожават се доказват. Сега като е фалирала Община Царево и само там виждат спасение пак. Иначе кмета квото можеше направи за градът. Остана освен пейките на центъра да направят и няколко заслона в морската градина и да си ходят.
100.
говедовъд
29.05.2012 09:12:05
0
8
а бе чакаме големи гости от софията, а то в горското вряло и кипяло...
99.
говедовъд
29.05.2012 09:12:05
0
7
а бе чакаме големи гости от софията, а то в горското вряло и кипяло...
98.
Царевски рибар
29.05.2012 08:39:05
0
10
А ве това горско толкова ли е богато че тоя Мариян гад ли беше плашипутарник ли беше няма ли икономическа полиция която да го провери как всяка сутрин рано рано си зарежда кафе машинките на кеханата , по града , със служебната кола на горското.Аз се чудя защо едно колче за домати е 50ст. и 1кубик дърва 43лв. а то било зоради тоя гад за да може той да си ходи със служебните ( личните ) коли до Бургас за стока , да вози баща си до Фазаново който е кмет а е песионер ( интересно колко ли гъза е облизал тоя М-ян поне от коментарите си личи че доста добре го владее това - за да вкара баща си ) да разхожда дългото Ванче до Бургас в извън работно време Чувам от маршруткаджийте как редовно го засичат през почивните дни със служебните ( личните ) коли в Фазаново пред вилата му до къщата им в Кости и на други необичайни места където няма гора. Интересно дали неговите шефове от НУГ го знаят това . В този модерен свят няма ли кой снимка да му направи и да е прати в София . Разправя се по града че уволнил човек от горското за кражба Г-н Лапчев понеже тоя е спечелил по точки конкурса за зам директор а й се знае че е Ваш човек и протеже на Гагов това което го върши не е ли кражба и злоупотреба със служебно положение ? А ако се окаже че е , а то си е така в тая криза какво …. следва да се направи? Той изгони човек закражба а Вие какво следва да направите? Какво ли се случва в това горско което ние простолюдните не го виждаме от вън. Отговора оставяме на Вас. Вие сте човек на законите и нашия град Ви е избрал да ни ръководите . Да видим Вашия отговор ще бъде ли толкоз праволинеен както се твърдеше във вашата предизборна програма че Вие и вашите съпартийци сте такива и ако човек от вашата администрация си позволява така Вие бихте ли му ръкопляскали. Все още имате време да ни обедите нас Царевските рибари че не сме си дали вота напразно.
97.
до прокуратурата
29.05.2012 07:35:30
0
14
Нека да каже Мариян,който се прави на толкова принципен:-Как като председател на търга за сеч подмени с юристката тръжните документи на двамата Кировци и ги декласира за да спечелят сечта "Зелениката"и Цигуларя и как после им се молиха да не пуснат жалби в съда и прокуратурата, защото това е документална измама и директно щеше да бъде изхвърлен от горското и вероятно прибран на топло.Иначе в горското се прави на бог. Раздава "правосъдие"дебне ни и ни гони за абсолютно незначителни неща.Даже на автомобилите сложи джипиеси.На нас ни упражнява тотален контрол,а него кой да го контролира като превърна стопанството в бащиния.С Гошо дерекът,Митето ахополското и Димчо Киров си прави далаверки с дървата, а забравих Жеката. Защо смятате премести Станчо на мястото на Варната.Тези рокади ги направи за да изглади каналите за далавери.Останалите които не сме негови хора ни тормози до дупка и така си мисли, че е скрил всичко .Не зная,колко ще продължи така? Може би колкото още му позволят поради липса на контрол началниците, или още ние ще го оставяме да ни разиграва.
96.
некомпетентен
28.05.2012 22:34:59
0
17
От коментарите разбрах, че има различни начини за изчисляване на кубатурата. Нека някой компетентен да каже на нас некомпетентните как ни продават дървата за огрев. Питам съвсем сериозно, защото е подигравка с хората - никога не излизат тези кубици като ги наредим. Обяснете, че да си отваряме очите наесен.
95.
Нема такава държава
28.05.2012 19:10:02
0
11
Как не му и срам на тоя Румен Желев,не му стига,че бил председател на дирекцията в Сливен,ами се нагодил да лапа и като директор на горското в Царево.Сигурно в Царево няма кадърни специалисти,ама как да се обадят,като Р.Желев показно и нагло демонстрира прекалена близост с министър Мирослав Найденов и с ГЕРБ.Вероятно е намерена вратичка в закона за да съвместят двете работи, но дали е морално. Да е жив и здрав бате Бойко ама,ако такива персони като Румен Желев се оприличават и са показател за носители на ценностите за каузата ГЕРБ жалко за усилията на хилядите честни и почтени гербаджии.
94.
До?????
28.05.2012 18:47:24
1
11
Беше, ама сега му трябва корумпиран продажник като М. К.Затова на съвещание с нас го тупка по рамото и казва "Това е моят човек. Каквото каже той значи го казвам аз"Как се работи в такава обстановка? Р. Ж. не е вечен и ще си замине,тогава този продажен надупен на Р.Ж. васал бедна му е фантазията какво го чака.
93.
До?????
28.05.2012 18:47:24
0
4
Беше, ама сега му трябва корумпиран продажник като М. К.Затова на съвещание с нас го тупка по рамото и казва "Това е моят човек. Каквото каже той значи го казвам аз"Как се работи в такава обстановка? Р. Ж. не е вечен и ще си замине,тогава този продажен надупен на Р.Ж. васал бедна му е фантазията какво го чака.
92.
запознат
28.05.2012 18:46:48
0
8
Прекалено близък и понеже знаеше, че тя не е послушна използва Гошко Лапчев да я махне броени дни преди да излезе в предизборен отпуск. Но много важно е да се знае, че Руменчо отсяда в хотела на дядото на Ачо и е доста близък с Ачо - имат общи интереси!!!
91.
?????
28.05.2012 14:51:16
0
6
Ами той не беше ли близък на С.И?
90.
?????
28.05.2012 14:51:05
0
1
Ами той не беше ли близък на С.И?
89.
gora
28.05.2012 14:01:06
0
5
Ами руменчо Ж. да се изкаже по въпроса.Защо се крие? Ако си мисли, че дълго ще го търпим в Царево да получава две заплати и комисионни просто да забрави.той просто не знае какво го чака.
88.
горски
28.05.2012 13:54:08
0
9
Никога не съм обичал Сл.Ив.,защото при нея тън мън няма.За съжаление така е известна като желязната горска лейди.Н тя като беше заместничка бяхме сигурни, че всичко в стопанството е ОК. но като я уволниха не знаем и нас какво ни чака.Защото при марианчо не знаем къде сме.Утре мое и да не сме на работа
87.
KOSTI
28.05.2012 13:41:08
0
5
А бе този Лапчев, като беше заместник директор на горското единственото което направи да си боядиса и обзаведе кабенета в розово.Като ни биеха животните да го видяхте някъде не. После като го взеха в Царево гераджиите му наляха пари за ремонт на горското.Ама той и без него щеше да стане.сега катою кмет уж на общината уволнява, уволнява и то заедно с наш Ачо...
86.
ЗАПОЗНАТ
28.05.2012 13:12:40
0
4
КАТО ГЛЕДАМ ЛАПЧЕВ ЧЕТЕ РЕШЕНИЕТО НА ОКРЪЖНИЯ СЪД КАТО ДЯВАЛА ЕВАНГЕЛИЕТО.....
85.
ЗАПОЗНАТ
28.05.2012 13:12:40
0
3
КАТО ГЛЕДАМ ЛАПЧЕВ ЧЕТЕ РЕШЕНИЕТО НА ОКРЪЖНИЯ СЪД КАТО ДЯВАЛА ЕВАНГЕЛИЕТО.....
84.
WWWWWW
27.05.2012 22:34:10
0
14
Горска фирма от Царево крила ДДС

25 август 2010 13:59 | Росица Амелева | 0КоментирайПрепоръчай (0)







Още по темата


Немски прокурор: Осъдените за ДДС измами нямат право да обжалват




Съдружник и собственик на фирма от Царево за сеч и извозване на дървесина са обвинени в данъчни измами за 125 627 лв. Това е стойността на укритото през периода 2005-2006 г. ДДС от страна на фирмата "Зеленика ОЗ" ООД, което вече е върнато на държавата.

Дружеството е трябвало да осъществява сеч и превоз на дървесина на територията на РУГ Бургас, съгласно сключени договори за дейност. Същевременно обаче И.К. и Н.Ж. фиктивно се договаряли за същата дейност с фирми подизпълнители от София, от името на които са издадени фалшиви данъчни фактури. Реално работата е била вършена от еднолични търговци и физически лица, които не са били регистрирани по ДДС. Досъдебното производство по случая е приключено и изпратено в Бургаска окръжна прокуратура с мнение за предаване на съд.
83.
до 81
26.05.2012 16:06:41
0
9
Като гледам комисията и ТОЗИ дето е издал заповедта си мисля за КРИТЕРИИТЕ: Кой ще краде по-добре и кой ще е ПОСЛУШКОТО???
82.
юрист
26.05.2012 15:51:56
3
20
Много запознати отблизо с нещата, но защо цитирате отмененото решение, а не това, че подбора не е правилен. Нещо не сте много на ти със съдебната практика.
81.
Г.Лап.
26.05.2012 13:27:24
18
2
Видно от приложената по делото Заповед № РД-05-008/ 03.09.2011 г. директора на ТП „ДГС Царево" е назначил комисия, която да извърши подбор измежду двамата ***, към момента на съкращаване на щата. Съгласно цитираната заповед, в състава на комисията са определени три лица заемащи различни длъжности в предприятието- гл. счетоводител, юрисконсулт и завеждащ административна служба т.е. лица, които в най- голяма степен са запознати с работата на служителите в предприятието. Видно от цитираната заповед, в същата ръководителя на предприятието е определели и точните критерии, по които да бъдат оценени кандидатите. След извършване на необходимите проучвания, комисията по подбора е излязла с подробна таблица, в която са отразени всички критерии по подбора. Видно от приложените по делото таблици на оценяване, отразени в протокол от 08.09.2011 г. двамата зам. директори са получили съответния брой точки, а именно: С.И.- 21 бр. точки, а М.К.- 24 бр. точки. В цитирания протокол, според съда, комисията по подбора ясно, точно, обективно и безпристрастно е взела предвид всички критерии, необходими за правилно оценяване на кандидатите. Видно от същия протокол, при подбора на кандидатите, комисията е съобразила професионалната им квалификация, трудов стаж, допълнителни квалификации, умения на кандидатите и т.н. В резултат на извършената преценка, комисията по извършването на подбора е оценила стойностно двамата кандидати и е предложила на работодателя да прекрати трудовото правоотношение с ищеца, с което предложение директорът на ТП „ДГС Царево" се е съобразил. В тази връзка, съда счита, че не е налице и твърдяното от ищеца нарушение на чл. 329 от КТ.
80.
Стефан
24.05.2012 09:30:25
0
14
Някои хора се вживяха в ролята на управляващи! Руменчо завладя света на горите, Лапчев общината! Идва времето когато ще ги заболи от падането от високо!
79.
Кравар
24.05.2012 08:17:33
5
2
Кой пише драсканици ве селтак ! Всичко е описано с номер на дела и дати може да се провери !!! На кое викате ДРАСКАНИЦИ ???
78.
абв
23.05.2012 20:14:44
3
17
Интересно четох делото, що за хора са този Станчо и Димо дето са били свидетели! Питам се каква ли им е облагата от това, че са изпълнили поръчката! А съдията! Много работил! Голямо писане! Дали е бил на лов или е действал под натиск? Продажни люде сме!
77.
???
23.05.2012 18:08:41
0
4
Колкото и да драскате глупости фактите говорят. Хората не са слепи и с лъжливи статии няма да ги заблудите. Ето на един спечели дело. Друг го морите ама не можете да го осъдите. Трети го плюете. А най-вярното е че вие само готвите и нищо не правите и то какви манджи готвите - от Айтоския балкан пък ги назовавате Странджански! Засрамете се "КМЕТЕ" и приближените ви дървари
76.
eff02
23.05.2012 16:23:27
0
5
те така си и стартирха гербаджиите, без програма, без визия, без идеи и т.н. , лошото е че нямаше друг вариянт и хората щът нещът гласуваха. Едно обаче не може да им се отрече, правят сеир и за квото и да ги закачиш винаги стават за смях. Обаче вместо в цирка са се набутали в общината тея клоуни - нереализирани комунисти.
75.
администрация
23.05.2012 14:18:37
0
7
Бедни ми, бедни Лапчев.... чети, чети форумите и си запиши:същото те чака и теб като Арнаудов.Тези същите пак ще са ти най-яростните критици....
74.
До Нова Зора
23.05.2012 12:27:44
1
4
Толкова сте се заровили да анализирате миналото, че почти нищо не правите за настоящето, а бъдещето сте го отписали
73.
знаещ
23.05.2012 12:14:13
0
6
Явно зетът на Стела Мицева от ПР агенцията наЛапчев, се включи в операцията копи-пейс /сигурно срещу добро заплащане/.Доказателството е липсата на нейното име ,това на Евгени Николов/ лидер на ГЕРБ в Царево идр. облажили се от тази партия.Браво много много сте морални....
72.
88
23.05.2012 07:56:01
0
4
След коментарите на Нова Зора, симпатизантите на ГЕРБ са получили умствена ерекция.
71.
слънце
23.05.2012 01:06:46
0
2
зора ли си, зорница ли си, напиши две изречения твои, сайтове евтини има много, една песен слушаме вече години по бтв, тая телевизия я гледат само заради футбола, за евтини клакьори и наместници кандидати много, дано някои се усетят по бързо...
70.
медиен експерт
23.05.2012 00:41:13
0
2
дечиня, не се капсулирайте, някои хора в софия не искат да ги чуят, вие в царево ще ги докарате...
69.
аналитико от странджа
23.05.2012 00:35:46
0
6
преброявайте се сега, когато сте много, щото да не се разфърчате като пилци, като се срути картонената кула в софия, имайте едно наум, слушайте от време на време мама и тати, все пак са живели повечко, и най-важното не се взимайте много насериозно,щото е смешничко и жоре да си призная, когато хората страдат и няма какво да ядат и безработицата е голяма, е липса на вкус да одите по готварските шоута... това ми навява лоши спомени...
68.
гочът
23.05.2012 00:22:55
0
2
продавайте, квото ще продавате, спасявайте изборите догодина, но оставете и за нас, щото партията не умира, жоре лош избор направи, нетърпеливичко се оказа, тръгна с другия отбор, но не забравяйте с каридковото и цигуларчето, отчет ще има... и ревизия... и по близо до народа бъдете, за някоя позитивна критика...
67.
малък, мек и стар
23.05.2012 00:13:41
2
2
тия гаменчета вече почват да се изтъркват, само копират материали и един свой коментар не направят, като почнат да ми копират материали от преди 5 години стават смешни, връщайте се в детската градина дечица и гледайте да не се изолирате от хората...
66.
hotelier
22.05.2012 21:34:21
0
3
dokato nie v sozopol nesebar slanchev brqg primorsko i kiten si gledame turizma vie v carevo si gledaite darvodobiva!!!za kvo izob6to pi6ete novini za toq zapadnal grad carevo,nai zapadnaliq na bg chernomorieto
65.
H.F.Y.
22.05.2012 21:34:09
3
0
Разбира се,че ще кажат,ама те сега алкохолно спят.Утре като се събудят лелите и чичовците ще започнат да плюят,да отричат,да величаят своя другар.
Фактите са потресаващи.Разбира се,че другарят не е осъден за нищо по наказателни дела,схемата е на много високо ниво.В таз държава,такива като него му пишат само актове и го соъждат на глоби.
Само че и неговото време свърши, на следващи избори,дори и той да е кандидат,БСП ще има видим отлив на гласове от предходните избори за кмет и местна власт.Банката за кадри на партията мащеха е във фалит,сериозен фалит.
64.
H.F.Y.
22.05.2012 21:34:09
3
0
Разбира се,че ще кажат,ама те сега алкохолно спят.Утре като се събудят лелите и чичовците ще започнат да плюят,да отричат,да величаят своя другар.
Фактите са потресаващи.Разбира се,че другарят не е осъден за нищо по наказателни дела,схемата е на много високо ниво.В таз държава,такива като него му пишат само актове и го соъждат на глоби.
Само че и неговото време свърши, на следващи избори,дори и той да е кандидат,БСП ще има видим отлив на гласове от предходните избори за кмет и местна власт.Банката за кадри на партията мащеха е във фалит,сериозен фалит.
63.
дебел го вадим
22.05.2012 21:24:59
2
2
Някой нещо да таже , след тези констатации. Т е са точни ,ясни,но не пълни.Очаквайте следващите констатации.Има много неща да се допълнят,с конкретните цифри и факти.
62.
skats
22.05.2012 21:22:01
2
6
Разкритията на Нова Зора са потресаващи.И после същия тоя задкулисен манипулатор учи на морал новата власт ?
61.
kiten
22.05.2012 21:19:36
2
2
Данаил Балабанов – общински съветник, община Царево
- В Царево икономиката разчита на строителството. Хората работят в хотел. Аз живея в Царево, знам на какво се крепи икономиката. Не може хората да работят в Китен.

Ами куха лейка такава,кой ги управлява цял живот тия дето са принудени да ходят на работа в Китен ?
Твоят идол...
60.
nova zora 1
22.05.2012 21:10:57
3
4
Компрометираните кметове на Царево и Поморие ламтят да запазят статуквото по морето
Крум БЕЛЕНСКИ
В Поморие и Царево са затънали в далавери и корупция
Бивши, силно компрометирани пред обществеността кметове в някои морски общини, правят всичко възможно, за да запазят статуквото. Бившите градоначалници на Поморие и Царево са готови на всичко, само и само да не изтърват властта, за да не лъснат пред обществеността чудовищните им далавери с общинско имущество и пари.
И двете градчета до момента са сравнително доста неразвити и изостанали от туристическите мастодонти Несебър, Созопол и Приморско, с които граничат. Именно това ги прави особено привлекателни за мафиотските интереси, тъй като и в Поморие, и в Царевска община потенциалът за разграбване е все още огромен. Там е и златната мина за пране на много милиони мръсни пари. Като се съчетае всичко това с неразвитата инфраструктура и лошото състояние на съставните селища, се получава една твърде красива картинка. Красива, защото именно тези недостатъци ще привлекат огромни субсидии от еврофондовете, сето ще се усвояват от бъдещите местни управници. Царево.
Поморие и Царево са далеч една от друга, първата община се намира северно от Бургас и има доста турски села, които дават превес на влиянието на антиконституционната партия ДПС, а Царево е най на юг, до границата ни с Турция. Това ги прави идентични с интересите на турската олигархия в България, изискващи те да бъдат контролирани. Ахмед Доган и Емел Етем вече твърдо стъпиха в Бургас и Созопол и издигнаха цели палати по брега на морето. Селището Св. Марина и сараите на Доган в парк „Росенец” са ярък знак за местните хора, че турското робство не е било абстракция. ДПС не се задоволява с това и твърдо е решило да се разпростре на север и на юг, като свърже турците от Източните склонове на Стара планина с Турция, на юг, чрез неразривна връзка по морския бряг през всички Южночерноморски общини - от Несебър, през Поморие до Царево. Намесата на етническата партия е най-драстична и силна особено в Поморие и Царево, където се стреми да наложи с организираните си гласове старите и твърде затънали в компромати и корупция кметове.
Мераците да бъде съборен парк Странджа и незаконното строителство на „турската” фирма „Краш 2000" в парка край с. Варвара станаха достатъчно популярни сред българската общественост.
Защо паркът пречи на ДПС?
Сега действащият закон забранява всички увреждащи природната среда човешки дейности, които могат да променят целостта на парк Странджа.
Нормативните актове са строги и на практика задължават всички строителни работи да минават през Оценка за въздействието върху околната среда (ОВОС).
Природният парк край границата ни с Турция е уникален резерват на редки и изчезващи видове не само за България, но и за Европа. Тук е единствената среда, където съществуват специфични реликтни (предледникови) растения и животни, несрещани никъде другаде на континента. За съжаление обаче тази територия безвъзвратно е попаднала в периметъра на бизнесинтересите на политически и корпоративни групировки, планиращи неговото изкупуване и застрояване.
Действията за незачитане на защитения статут на планината се индикират именно от сега управляващи, на ниво от министри до кметове на общини като Петко Арнаудов, но неизменно от сегашното мафиотско статукво. Особено активна роля играе ДПС, което държи ключовите министерства на екологията и горите, а от тях зависи съдбата на природния парк.
„Нова Зора” разполага с документи как в продължение на две правителства министрите на ДПС абсолютно противозаконно и противоконституционно продават държавни земи - публична собственост, на символични цени, за компенсаторки на определени фирми на цени около 150 лв./дка. До момента са минали три национални търга, с които държавата е прехвърлила за жълти стотинки собствеността на хиляди хектари ниви, гори, реки, дерета и баири на самата ни граница с Турция. Заповедите са издавани през последните 2-3 години лично от министрите Мехмед Дикме, Нихат Кабил и Бурхан Абазов без решение или санкция на МС! Юристи са категорични, че въпросните продажби на публична държавна собственост за компенсаторки по 100-200 лв./дка в защитени територии нарушават грубо няколко закона, както и Конституцията на страната. Сезирани са МВР и лично Главния прокурор - резултати няма, търговете не са отменени до днес, а държавната земя по южната ни граница незаконно е „подарена” от верните на ДПС министри на частни собственици. Може само да се гадае чий интерес на чужда държава стои в основата.

В същото време наивните местни хора се заглавичкват с цинични обещания, че ако паркът падне, те ще станат милионери на следващия ден - от продажбата на земята си. Самоубийствена и страшна както за тях, така и за България, антинационална политика, прокарвана от досегашния царевски кмет Петко Арнаудов и неговия вдъхновител - адвокатът Евгений Мосинов.
Тандемът действа безотказно с подкрепата на върховни магистрати
На 29.06.2007 г. Върховният административен съд отмени съществуването на Природен парк Странджа. Делото беше заведено от Петко Арнаудов и Евгений Мосинов, заради корпоративни интереси да се застрои плътно последното останало природно кътче от Черноморието ни. Председател на съдебния състав беше Андрей Икономов. Същият, който година по-рано, по същия начин, отмени съществуването на защитената зона „Камчийски пясъци” и даде най-големия естествен плаж в Европа в ръцете на частни инвеститори за застрояване.
Върховна административна прокуратура обаче стигна до извода, че въпросното решение е неправилно, поради допуснати при постановяването му съществени нарушения на закона. С касационен протест, отправен до 5-членен състав на Върховния административен съд, бе поискана отмяната му. Следва гласуване в Народното събрание за запазване на Природните паркове в България от съдебно събаряне.
Оказва се, че ВАС не за пръв път решава най-малкото спорни от гледна точка на законността действия на царевския кмет и неговия адвокат.
През лятото на 2002 г. Петко Арнаудов продава без търг и конкурс 130 дка „златна” земя на първа линия, по протежение на плажа до с. Лозенец, на неизвестната частна фирма „Витатур Инвест” АД, регистрирана няколко месеца по-рано. Земята е „подарена” за 6 щ. д./кв. м при реална пазарна цена от 150 евро/кв. м. Щетите за общината се измерват с десетки милиони. Продажбата „бабува” Мосинов, който представлява едновременно и продавача, в лицето на общината, и купувача „Витатур”, аналогично на сделката със скандалната фирма „Краш 2000" на Бехтишен Казанджиева. Сделката за продажбата на земята на плажа е атакувана в прокуратурата, като незаконна.
Областният управител на Бургас Иван Витанов също обявява сделката за невалидна и незаконна. Основните мотиви са следните: „Община Царево допуска продажба на общинска собственост без ясно регламентирани правила и условия, които следва да бъдат уредени при провеждане на търг или конкурс, както и без мотиви за направения избор на купувач”, заявява областният управител в заповедта си за отмяна на спорното решение.
Бургаският окръжен съд потвърждава заповедта на Иван Витанов и преписката е обжалвана от Евгени Мосинов във ВАС. Там община Царево обаче изненадващо печели и опитите на областната администрация и БОС да ревизират продажбата без търг, само срещу голи обещания, са отрязани от върховните магистрати. На 07.07.2003 г. триленката на ВАС узаконява решението за продажба на „Витатур инвест” АД .
59.
nova zora 2
22.05.2012 21:09:52
8
7
Магистрати в басейни край морето
Към момента подобно решение не би могло да бъде коментирано, но като имаме предвид, че само година по-късно, на 19.11.2004 г., същият Върховен административен съд се сдобива по абсолютно аналогичен начин - без търг и конкурс - със златен терен на плажа в Лозенец, на метри от терените на „Витатур”, където за 2250 кв. м магистратите плащат на общината едва 40 000 лв. (което прави едва 8.5 евро/кв. м). За сравнение подобен парцел в регулацията на Лозенец, на метри от морето върви до 200 евро/кв. м, категорични са брокери. Купувачът в лицето на ВАС се задължава да не прехвърля 3 години собствеността на придобитата по този начин земя, т.е. срокът изтича непосредствено след местните избори. От Пресцентъра на ВАС не отричат, че върху земята е построен хотел за 3 166 871 лв., който бе открит в началото на юни тази година. Малко преди същият този ВАС да удовлетвори друга, доста по-скандална и обществено непоносима жалба на Арнаудов и Мосинов и да събори съществуването на Природен парк Странджауникален в Европа и в света.
И магистрати - "крайно-нуждаещи се” за хотели
Преди седмица Районна прокуратура в Царево внесе обвинение в местния съд срещу Кмета на Ахтопол Бисер Колев. Колев е дясната ръка на Петко Арнаудов в раздаването на терени по морето. Делото е образувано под N 315/2007 г., а обвинението срещу Колев е по чл. 311, ал. 1 за съставяне на документи с невярно съдържание, по който се предвижда затвор до 5 г.
Проверката на прокуратурата е установила, че Кметът на гр. Ахтопол Бисер Колев е издал удостоверения с невярно съдържание, чрез които са картотекирани като нуждаещи се в община Царево: Борислав Стоименов Дъбов, от гр.София, Здравка Иванова Урумова, от гр.София, Марин Пламенов Арабаджиев, от гр. Бургас и Стоян Георгиев Лазаров, от гр. София. За вписаните в удостоверенията неверни обстоятелства на кмета на гр. Ахтопол Бисер Колев е повдигнато обвинение. Всички изброени личности са мастити бизнесмени в различни браншове, за които може да се пише много и интересно, индиректните връзки са сензационни.
Най-интересният „крайнонуждаещ” се обаче е Здравка Иванова Урумова от София. Тя е адвокат и е съпруга на съдия Николай Урумов от същия силно ангажиран с всички далавери в Царево Върховен административен съд. Нещо повече - съдия Николай Урумов е шеф на Трето отделение на ВАС, което се занимава с административните дела, свързани с държавната собственост, местното самоуправление и местната администрация.
Съпругата на Върховния магистрат Урумов е получила с неверния документ, съставен от Бисер Колев като „крайно нуждаеща се” терен с право на строеж на площ от 564 кв. м край морето за сумата от 20 000 лв.! В същото време никой от Урумови дори не е жител на община Царево. Данните за корумпиране са толкова фрапиращи, че по този случай незабавно трябва да се самосезира ВКП и ВСС.
Практиката на корупция, чрез терените за „крайно нуждаещи” се е толкова прозрачна и цинична, че чак изглежда абсурдна при разкриването си. Случаите са толкова много и потресаващи, че повече от година прокурорската проверка не можа да приключи, а част от раздадените на „властимащи” по феодален принцип общински терени вече са ипотекирани, сочат данните.
Как се създава местната олигархия
На 13 декември 2006 г. със своя докладна записка N РД-13-121 кметът на община Царево Петко Арнаудов прави предложение до Общинския съвет да бъдат учредени вещни права на граждани с установени жилищни нужди. От докладната е видно, че картотекирането на гражданите с установени жилищни нужди е извършено от две комисии, едната за община Царево, а другата за кметство гр. Ахтопол. Горното е в нарушение на чл. 7 ал. 1 от Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди, съгласно която картотеката трябва да бъде една за цялата община. Исканията за учредяване право на строеж на граждани с установени жилищни нужди се разглеждат от назначена от кмета на общината комисия.
В своята докладна записка кметът на община Царево Петко Арнаудов е посочил, че е изготвил своето предложение на база на протоколите от комисиите по картотекирането. От което може да се направи извод, че в община Царево няма назначена такава комисия, а пък ако има, той не е изискал нейното становище.
Въпреки тези драстични нарушения на нормативната база Общинският съвет на гр. Царево, на 20 декември 2006 г., разглежда предложението на Кмета на община Царево и учредява право на строеж на около 60 души. Основната част от лицата, на които е учредено право на строеж, са длъжностни лица от Общинската администрация, общински съветници, кметски съветници, или техни близки (синове, дъщери, сестри), част от които са членове на комисията по картотекирането.
Примерите са десетки и очевадни. Оземлени са дъщерите на секретаря на общината Стоян Йовнов - председател на Комисията по картотекиране, сестрата на Галина Вълчева - главен експерт „Общински имоти” и член на комисията, дъщерята на Гинка Славова - директор „Финанси” в общината, Валентина Василева - директор „Образование и култура”, дъщерята на общинския съветник Андон Кючюков - член на комисията, майката на общинския съветник Стоян Илиев, член на комисията, синовете на Димитър Иванов - член на комисията, Георги Дуков - офицер от Икономическа полиция, проверявал кмета Петко Арнаудов за крупни далавери по финансова ревизия със 105 констатирани нарушения.
Прави впечатление, че на въпросните лица са предоставени най-апетитните общински имоти, с възможности за построяване на жилищни сгради с РЗП (разгъната застроена площ) от порядъка на 700 до 1120 кв. м, т.е. площ, отнасяща се по-скоро за хотел, отколкото за задоволяване на жилищни нужди.
Изводът е един единствен - общинската администрация в Царево си е самораздала най-хубавите земи на себе си и семействата си, грубо погазвайки законите, незачитайки никакъв обществен интерес, освен главно своя собствен.
Всички тези закононарушения дават основание на няколко общински съветници да поискат от кмета на община Царево да им предостави копие от списъка на гражданите с установени жилищни нужди. Въпреки че искането им е входирано в деловодството на общинска администрация Царево на 4 януари 2007 г., до настоящия момент то не е изпълнено. За злоупотребите те подават сигнал и до Районна прокуратура гр. Царево. Извършената от Районна прокуратура Царево проверка установява също, че лицата Мария Панайотова Щерева - член на Комисията по картотекиране, Емилия Владимирова Миделиева, Андрей Стефанов Явруков и Дарина Атанасова Куванджиева от гр. Ахтопол са подали декларации с невярно съдържание и им повдига обвинение по чл. 313 от Наказателния кодекс.
Ето как се циментира властта и се осигурява прокарването дори на най-безумните решения, като премахването на Природен парк Странджа. Ако се стигне до разследване - разследващият също получава терен, като полицая Дуков. Срещу него е образувана проверка от Военна прокуратура - Сливен, но местните хора са скептични за изхода й.
Схемата на далаверите
Още през август 2005 г. Агенцията за финансов контрол излиза с подробен одит за дейността на община Царево. Одитът е въз основа на доклад на Сметната палата - Бургас. В него кметът Петко Арнаудов е уличен в над 105 нарушения. Повечето от тях касаят контакти с различни фирми и физически лица за продаване на общинска земя, сключване на договори за изпълнение на поръчки, неизпълняване на нормативни актове.
Схемата, по която са продавани общински земи на потенциални инвеститори, е една и съща. От одитния доклад се набива на очи странна практика - обявява се конкурс, намират се купувачи, които се задължават да изпълнят определени условия по проекти за благоустройството на общината. В договорите, които Петко Арнаудов сключва по-късно с тях, те липсват. Оказва се, че фирмите или нямат средства, или са ликвидирани, т.е. фантомни. Само че земята е продадена без търг на символични цени, от което губеща е общината, а купувачите се превръщат в милионери.
Сключване на договори с различни фирми, които имат един и същ собственик, е другата схема, по която са се източвали пари от общината. Сред облагодетелствалите се са „Хидроком” ЕООД и „Комплектстрой” ЕООД Бургас. Според одитния доклад Петко Арнаудов ги е кредитирал неправомерно и безлихвено, заплащайки им над 250 хиляди лева по договор, който те не са изпълнили. Справката показва, че управител и на двете дружества е Димитър Стоев. Търговската регистрация разкрива и още една интересна подробност - той е съдружник с Камелия Дуганова, съпруга на Илчо Дуганов, депутат от НДСВ в предишното Народно събрание и зам.-областен управител, отговорник за партийните структури на царската партия в национален мащаб. Името на съпругата му нашумя и покрай участието в скандалната фирма „Порт ойл”, собственост на бизнесмена Неждет Мурад Куш.
Намеса на ДПС личи и от още една фирма, с която кметът на Царево Петко Арнаудов сключва договор за строеж. На 27. 11. 2003 г. Той продава на „Симекс” ЕООД незастроено дворно място от 2370 кв. м. За 120 хиляди лева. Част от парите - 67 000 лева, са преведени по банков път, останалите са за изграждане на прилежаща инфраструктура. В одита на обшината сделката е окачествена като нарушаваща финансовите интереси на Царево. Условията от договора за построяването на улица, тротоарна площ и паркинг не са изпълнени. Така на практика „Симекс” получава имот до самия плаж на Царево за 28 лева на кв. м. - цена, десет пъти по-ниска от пазарната. Управител на фирмата е Илия Илиев. Според съдебните регистри той участва и в „Симеко България”. В него е съдружник с турския гражданин Исмет Чаушоолу. Тази фирма също присъства в одитния доклад на Агенцията за финансов контрол. През 2004 г. Петко Арнаудов сключва два договора с нея за монтиране на осветителни уредби в общината на обща стойност 152 991 лв. „На фирмата са изплатени в повече 21 601 лева., в резултат на което дружеството е кредитирано безлихвено със средства на община Царево”, пише във финансовия одит.
Илия Илиев е съдружник в още една фирма, подписвала документи за изграждане на хотелски комплекс в Царево - „Европрестиж констракшънс”. Заедно със „Симекс” тя се явява изпълнител на проекта. В нея той е управител заедно с Явуз Адигюзел и Ибрахим Юзтург, а участието е 100 % турско.
Ето защо залогът Арнаудов да остане на власт, е изключително голям от страна на ДПС, което има пряк интерес да държи „сатрапа” на парк Странджа, за да осъществи крайните си замисли в тази най-южна част на страната ни.
Най-парадоксалното в случая е, че уж националистическата партия „Атака” не скача срещу сегашния кмет, а нейни отявлени активисти дори яростно го подкрепят. Арнаудов се радва и на тотална подкрепа от идеологическата трибуна на „Атака” - бургаската телевизия "Скат", която по време на войната за оцеляването на парка му даде гръб и не го нападна за далаверите му. Интересно е, че СКАТ не изнесе и нищо от данните за разпродаването на южните ни земи до Турция от министрите на ДПС.
58.
al
22.05.2012 21:05:17
0
1
Царево – хранилка за „бедни“ политици.

"Политици с различна партийна принадлежност са издигнали палати в Царево като крайно нуждаещи се. Това излезе наяве след като избухна скандала с общинар от БСП, който получил право на строеж като „бедняк”, а в същото време участвал в управата на яхтена компания. Царево е третата черноморска община, където бе засечена куриозната врътка, след Приморско и Несебър.
Бившата местна шефка на СДС Валентина Василева също се възползвала от далаверата и получила земя. Веднага след като прилапала парцела, се прихвърлила в БСП. Бившият червен кмет на Царево Стоян Йовнов пък уредил дъщерите си с имоти, благодарение на приятелството си с настоящия кмет Арнаудов."
57.
tz
22.05.2012 21:02:28
2
1
БСП взе 2 млн. лв. заем от ДСК

Дарителите на БСП са толкова, колкото сме обявили, коментира ръководителят на секретариата на Изпълнителното бюро на БСП Евгений Узунов. Според него регистърът към Сметната палата изпълнява функциите си. Ние се отчитаме редовно, както е по закон, добави Узунов. Той припомни, че БСП неотдавна взе 2 млн. лв. заем от ДСК за предизборната кампания (б.р. - толкова имат право да похарчат партиите за президентските избори). В началото на октомври лидерът на БСП и шеф на предизборния й щаб Сергей Станишев обяви на пресконференция, че БСП е взела банков заем, който трябва да бъде изплатен до юли 2013 г.

Червените ипотекираха партийни клубове в Пловдив, Варна, Стара Загора и Шумен, защото няколко банки отказали да им дадат кредит, обезпечен с държавната субсидия. Тя зависи от резултата на изборите. За БСП, която взе близо 750 000 гласа на парламентарния вот през 2009 г., субсидията е 7 млн. лв. годишно и се превежда на тримесечия.

От регистъра към Сметната палата става ясно, че еротичният танцьор Данаил Балабанов, кандидат за червен общински съветник в Царево, е подкрепил с 600 лв. кампанията на досегашния кмет Петко Арнаудов
56.
bulgaria dnes
22.05.2012 20:57:20
3
2
Потни голи тела. Банкноти, натъпкани в оскъдни гащи. Пошли танци и договорки за задкулисен секс. Ако това ви навява мисълта за стриптийз клуб, така е, но сцената е същата и в червената листа за общински съветници.

На трето място в гр. Царево по неясен и странен начин за кандидат-управник се е добрал 27-годишният Данаил Балабанов. Денем той е строителен техник, а нощем – стриптийзьор, а и още нещо, научи в. “Всеки ден”. Това нещо струва 600 лв. на час, категорични са запознати с практиката на еротичната формация Dangers, част от която доскоро е бил и младокът, сега с червени претенции за власт. От същия еротичен клуб е и победителят от втория сезон на „Сървайвър” Жоро Костадинов. Той обаче поне не крие своята същност, а и няма политически амбиции.

Преди да нахлузи тесните ризки и фланелки върху добре поддържаното си мускулесто тяло, младият Балабанов е радвал застаряващи дами като част от програмата на нощни заведения. Когато представлението свършвало в клуба, то е продължавало на други, по-интимни места. Твърди се, че от ласките му се възползвала бизнес дама от Бургас, която била щедра спонсорка на формацията.

За да сложи край на професия “Жиголо”, Данаил е изтрил от профила си снимките от периода по прашки. Въпреки това той е член на една от официалните групи Dangers Erotic Show в социалната мрежа Фейсбук. Не е толкова лесно обаче да сложиш край на една мръсна кариера и да преминеш в друга – политическа. Всички в червената партия вече са разбрали за миналото на младата надежда, но никой не го пипа, в този смисъл на думата. Дали го пипа по друг начин, остава само да гадаем.

Съвсем наскоро кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин посети Царево, за да окаже подкрепа на местната листа на столетницата. Той се разходи из пристанището в компанията на настоящия кмет Петко Арнаудов и някои от кандидатите за съветници на БСП в общината, сред които и еротичният танцьор Балабанов.

Данаил и Калфин дори се поснимаха, а на фотосите става видно, че добре поддържаният инструмент на Балабанов – тялото му, изпъква навсякъде около кандидата за президент. Двамата дори са си казали по няколко думи насаме след срещите. Въпреки че целият град говори за това и се надява на отстраняването на момчето, след разговора с Калфин стриптийзьорът е бил още по-усмихнат и доволен.

Жителите на Царево вече с насмешка коментират ходовете, с които столетницата се опитва да привлече младите гласоподаватели. „Оставаше да вкарат и травестит в листите” споделиха някои от първите, видели списъка с кандидати за общински съветници на БСП край морето.

Междувременно скандалният Данаил Балабанов се срещна и с Георги Първанов по време на посещението му в бившия Мичурин. Кметът на Царево Петко Арнаудов представи младата надежда на червените и на президента. Първанов дали вече знае, че младежът с политически амбиции е познат повече по прашки, отколкото с риза?
55.
vseki dens
22.05.2012 20:56:55
4
1
Потни голи тела. Банкноти, натъпкани в оскъдни гащи. Пошли танци и договорки за задкулисен секс. Ако това ви навява мисълта за стриптийз клуб, така е, но сцената е същата и в червената листа за общински съветници.

На трето място в гр. Царево по неясен и странен начин за кандидат-управник се е добрал 27-годишният Данаил Балабанов. Денем той е строителен техник, а нощем – стриптийзьор, а и още нещо, научи в. “Всеки ден”. Това нещо струва 600 лв. на час, категорични са запознати с практиката на еротичната формация Dangers, част от която доскоро е бил и младокът, сега с червени претенции за власт. От същия еротичен клуб е и победителят от втория сезон на „Сървайвър” Жоро Костадинов. Той обаче поне не крие своята същност, а и няма политически амбиции.

Преди да нахлузи тесните ризки и фланелки върху добре поддържаното си мускулесто тяло, младият Балабанов е радвал застаряващи дами като част от програмата на нощни заведения. Когато представлението свършвало в клуба, то е продължавало на други, по-интимни места. Твърди се, че от ласките му се възползвала бизнес дама от Бургас, която била щедра спонсорка на формацията.

За да сложи край на професия “Жиголо”, Данаил е изтрил от профила си снимките от периода по прашки. Въпреки това той е член на една от официалните групи Dangers Erotic Show в социалната мрежа Фейсбук. Не е толкова лесно обаче да сложиш край на една мръсна кариера и да преминеш в друга – политическа. Всички в червената партия вече са разбрали за миналото на младата надежда, но никой не го пипа, в този смисъл на думата. Дали го пипа по друг начин, остава само да гадаем.

Съвсем наскоро кандидатът за президент на БСП Ивайло Калфин посети Царево, за да окаже подкрепа на местната листа на столетницата. Той се разходи из пристанището в компанията на настоящия кмет Петко Арнаудов и някои от кандидатите за съветници на БСП в общината, сред които и еротичният танцьор Балабанов.

Данаил и Калфин дори се поснимаха, а на фотосите става видно, че добре поддържаният инструмент на Балабанов – тялото му, изпъква навсякъде около кандидата за президент. Двамата дори са си казали по няколко думи насаме след срещите. Въпреки че целият град говори за това и се надява на отстраняването на момчето, след разговора с Калфин стриптийзьорът е бил още по-усмихнат и доволен.

Жителите на Царево вече с насмешка коментират ходовете, с които столетницата се опитва да привлече младите гласоподаватели. „Оставаше да вкарат и травестит в листите” споделиха някои от първите, видели списъка с кандидати за общински съветници на БСП край морето.

Междувременно скандалният Данаил Балабанов се срещна и с Георги Първанов по време на посещението му в бившия Мичурин. Кметът на Царево Петко Арнаудов представи младата надежда на червените и на президента. Първанов дали вече знае, че младежът с политически амбиции е познат повече по прашки, отколкото с риза?
54.
експертиза на експерта
22.05.2012 16:38:06
1
14
Наистина давай Жоре давай ТИ такива ги забърка,че ще ядем загоряло до края на мандата.Ти давай Жоре а пък ние ще ТИ сърбаме попарата.
53.
??????
22.05.2012 16:27:45
1
4
комшо, комшо,комшо
52.
въртоглаф
22.05.2012 00:13:25
7
0
тия имат някакви еколози, дето се дърпат, сега е момента най натоварената отсечка в града да я отворят за 20-30 години напред, да я разширят, за целта е необходимо да се заснеме ситуацията, верно някои дървета да се отсекат, но да се отвори цялата улица с хубави широки места за паркиране, с тия места по едно между две дървета, нито общината ще печели, нито шофьорите ще паркират... страх ги тресе децата, страх...
51.
комшия
22.05.2012 00:04:14
3
0
жоре, отсечете две, три дървета на главната да паркирам като хората, бе, хубаво почнахте най натоварената отсечка в града, направете я като хората, отсечета някое друго дърво, отворете пространство за коли и хора, засадете нови фиданки и парко места да има, никой няма да протестира, то бива страх и младежки ентусиазъм, но трябва и отговорност да се поема, аз между тия дървета много трудно ще паркирам, действайте по смело, щото да не хвърляте пари по време на сезона, за тоя дето духа, не е премислена работата тъй ми се чине...
50.
медиен експерт
21.05.2012 23:53:03
1
0
жоре, давай напред, утре и във фиеста тв, рекламирай общината без да ти пука какво говорят феновете...
49.
медиен експерт
21.05.2012 23:52:12
0
0
жоре, давай напред, утре и във фиеста тв, рекламирай общината без да ти пука какво говорят феновете...
48.
6666
21.05.2012 20:19:00
0
2
Мариянчо сине мамин колко време мислиш че имаш действай защото като паднеш ще носиш раиран костюм
47.
6666
21.05.2012 20:18:59
0
2
Мариянчо сине мамин колко време мислиш че имаш действай защото като паднеш ще носиш раиран костюм
46.
млад, способен и атрактивен
21.05.2012 16:01:54
0
3
сега като почнете да продавате всичко, оставете и за нас младите, образованите и креативни хора, щото и след вас ще има живот, не се юрвайте за една година всичко да опустошите... те май и от новите си попийват, справка - ахтопол...
45.
Божил
21.05.2012 15:07:30
7
1
Аз се гордея ,че в общината работят млади , образовани, креативни хора, а не стари пияни мазни тарик... муц.... О, боже,как сме търпяли толкова дълго!
44.
abv
21.05.2012 14:46:38
1
1
Първанов беше,човекът,който можеше с много работа да обърне статуквото и да прати Бойко Борисов извън екран,да си почива в Банкя.
Уви,БСП на Станишев,по Бойковски,предпочива да работи със слабите кадри,а не със силните и подготвени играчи.
Ако сравним словата на Станишев и Първанов, то първият говори не като шеф на ПЕС, а като на изпит по български език в политическата администрация, а втория изнесе реферат на международна олимпиада по управленска политология. Първанов показа по-висока класа в този момент. Може и така да се губи?
Разбира се,че така се губи,в България,където всичко е предварително предопределено.
Иначе БСП тружениците,който най-много скачаха за Първанов и го подкрепяха,сега пеят в друг хор,казват-избора на Станишев спаси партията.Дрън-дрън.
Станишев 5 пъти губи избори.Катастрофални резултати във София,Благоевград,Пловдив,Варна,Бургас,Созопол,Приморско,Царево.
Предстои му 6-та загуба.И тя ще е позорна,грозна и болезнена.Защото тези 5 загуби са репетиция за тази дупка,в която ще падне БСП на Станишев догодина на Парламентарните избори.
43.
спорт в царево
21.05.2012 08:12:29
1
4
Да излязат да направят на чаршията едно волейболче Цигуларчето, Жонито , Жарито и другите циганчета малки и големи. Съдия да им е Скаридков хаха, ше прибира рушветчета за всяка спорна ситуация.
42.
bd
21.05.2012 08:02:11
0
1
насраха се тея, и ще мирише много дълго. Така им се пада на едини селяни, които случайно са влязи в политиката.
41.
do slivite i manlinite
21.05.2012 07:42:36
0
4
В предаването „Опасно близо” на Диана Найденова Татяна Дончева прогнозира, че след конгреса БСП я очаква съдбата на ПАСОК в Гърция, както и появата на нова лява партия. Дончева оприличи ситуацията в БСП като тази в родния футбол, където уж Борислав Михайлов имал много висока международна позиция, а в България след като босовете на Разград и Ловеч се бият кой да спечели първенството, на евротурнирите българския отбор още в първия мач го биели шест на нула.

„Лидер не се става, или си, или не си!”, каза още Татяна Дончева по отношение на Сергей Станишев и уточни, че Станишев символ на статуквото, което има пет пъти поредни изборни загуби. „Това обаче няма да го чуеш никъде!”, усмихна се Дончева.

Тя описа ситуацията за избор на Национален съвет на БСП като подчерта, че да се попадне в НС на БСП е като черно тото.

„През 2009 година след четвъртата загуба, Първанов беше основния фактор, който наложи оставането на Станишев на поста. Сегашната ситуация беше знакът на Бог към Първанов затова, което направи през 2009 година.”, коментира Дончева.

Тя бе категорична, че с този апарат около него и след пет загуби, Станишев върви уверено към шеста.
40.
?????
21.05.2012 07:11:50
2
8
Хора моля ви не наричайте това долно същество Мона Лиза. Все пак тя е била едно обикновено селско почтено момиче.Както се вижда тактиката му е да работи единствено с гадове.Така, че как да го наречеш такъв човек.....
39.
спортен
21.05.2012 00:07:36
1
0
жоре, такава хубава сграда на горското направи, гледам и по пътя за ахтопол се почна работата, и нови улици в града, ми нека и нещо за волейбола да направим, да върнем славата на царево, като волейболен център, айде помислете...
38.
834
20.05.2012 22:41:43
0
10
Той е там щото такива дето знаят само да крадът ще умрът от глад. Не да стават общински съветници. Някои които се правят на велики герои и лидери ще умрът от глад ако не крадяха дърва от гората. Сега като общината няма един лев пак на там гледат, към горското щото там има за крадене и схемата е проста, т.е. идеална като за прости хора. Ако не беше фалирала община Царево въобще нямаше да се сетят за старите си далаверки в горското. И такива хора ги избират за пример на подрастващите, ама че батаци.
37.
съдба
20.05.2012 21:45:38
0
18
Казват за Румен Желев че прокуратурата живо се интересува от делата му.За това и началниците му от София са го отсвирили.Позициите му там са нулеви.Сега ще му бият дуспата от Сливен и ще остане като мертек в Царево.Да му мисли Лапчев и не само да мисли, защото се молехме да дойде за Директор на Горското местен човек,а в крайна сметка ни натресоха този корумпиран марсък.
36.
харесва ми
20.05.2012 21:14:31
0
8
12.


ОтвратенТова недоразумение на природата си е внушило, че може да раздава безнаказано правосъдие и не си дава сметка, че в природата има равновесие. Страданията на хората, на които умишлено е причинил вреда ще се стовари със сила, която слаб човек, като него едва ли ще може да понесе. Рано или късно всичко се плаща.....
35.
тез червени домати кой ги мама разклати
20.05.2012 20:58:46
0
8
Шит дума да не става всичко скрито да остава..........
34.
да чукнем на дърво
20.05.2012 20:52:06
0
6
Да бе погледни го от близо в лице как му викахте на този гадът- "квазимодо"съпоставен с него е като Леонардо ди Каприо
33.
да чукнем на дърво
20.05.2012 20:52:03
0
4
Да бе погледни го от близо в лице как му викахте на този гадът- "квазимодо"съпоставен с него е като Леонардо ди Каприо
32.
???
20.05.2012 20:40:57
0
8
Тежко им на горите в Царево, добре ги командват! Оня Мариянчо от лакомия ще умре, сън не спи да ходи по кафе машините, а и на Ванчето юристката отделя нужното време. Е тя от благодарност е готова на всичко за него. И интересно как ли стана симпатичен на Желев, който гласно обявяваше,че за нищо не става
31.
информиран
20.05.2012 20:39:49
0
11
Румене в лесотехническия му викахме Мариян ГАДЪТ.Както го тупкаш по гърба и му се радваш така щете лизне и тебе че свят ще ти се завие.Тогава и сухото от далаверките от ремонта на пътищата в горско Царево и Ропотамо няма да ти помогнат.
30.
информиран
20.05.2012 20:39:47
0
9
Румене в лесотехническия му викахме Мариян ГАДЪТ.Както го тупкаш по гърба и му се радваш така щете лизне и тебе че свят ще ти се завие.Тогава и сухото от далаверките от ремонта на пътищата в горско Царево и Ропотамо няма да ти помогнат.
29.
ххх
20.05.2012 20:33:30
1
7
Лошото е, че в момента им е нужен на всяка сделка седи неговия подпис, а не на Румен. И не знам защо спат икономическа полиция, като същия този е подписвал и представял фактури от закрити фирми за около 15-20000 лева по Монако и са си ги делили с Гагов. И същия този е съден, но Руменчо дето толкова го мразеше го спаси и сега той му е верен като куче! Да така е който няма акъл може да лиже.....
28.
До 27
20.05.2012 20:12:55
0
17
Заместник Директора на Горското Да същия който със служебния автомобил в работно време си обслужва частните кафе автомати.Да ама кой да му търси отговорност Директора му Румен Желев този който идва в месеца максимум 5-6 дни на работа
27.
всичко се знае
20.05.2012 20:01:05
0
12
За същия ли става дума инж.М.Костадинов този който като председател на комисията в Горското заедно с юристката подменят документите на търговете за да спечелят Цигулорчето и зелениката.Този плаче за прокуратурата.
26.
99999
20.05.2012 19:58:56
1
1
Коя е тази s - дето е писала 5 -ия коментар?
25.
yo
20.05.2012 19:56:46
1
14
Сегашната архитектка да си го кажем директно вместо "идва от место с остър режим" си е баш от затвора изкарана маи ;-). Това е положението в Царево, такъв е матеряла на гербаджиите кофти, нискокачествен.
24.
солидарен
20.05.2012 19:48:04
4
9
Браво на горския
23.
горски
20.05.2012 19:43:42
0
20
Абе хора защо свързвате всичко с политиката.В случая Мона Лиза на няколко месеца стаж като Директор на горското смятате ли че е бил достатъчно ориентиран и със собствено мнение.Всичко идва от този продажен ТЪПУНГЕР Мариян същия този който се беше се надупил на Гагов обаче му направи врътка и после го лизна.После се надупи на Лапчев лизнаха Славка. Сега е надупен на Желев и на ход за лизгане е Лапчев.Всичите интриги в нашето горско идват от този некадърен продажен тъпунгер Мариян - гадът. Сега ще започне да ни привиква еди по един както го направи и със Славка но трябва да знае че стакива номера никой не е спечелил няма да спечели и той
22.
4x4
20.05.2012 19:37:48
0
8
Спокойно, само онова недоразумение, архитектката, дето я довлачи от не знам кое си затворено "остро" отделение, ще фалира общината, ами другото обкръжение - и те да не стоят мирни случайно. Защо все в съда трябва да им казват колко са грешни? Те малоумни ли са, и на какви се правят?
21.
Валя Василева
20.05.2012 19:10:41
5
3
Петко Арнаудов - безотговорен кмет на Царево и заклет враг на природата в община Царево, който прояви наглостта да поиска заличаване на Природен парк Странджа. С негово разрешение, но без съгласието на министерството на околната среда и водите, в нарушение на законите, и след като фалшифицира подписа на един зам. министър, фирма “Краш 2000" изсече част от гората в ПП “Странджа” и на нейно място вдигна грозните си незаконни строежи. След триумфа на корупцията във ВАС на 29.06.2007, Арнаудов предложи "сделка", (т.е. изнудване) в която да остане парк Странджа, но да отпадне от него незаконният строеж на "Краш 2000". Последната издънка на Петко е патентоването на думата "нестинар". Петко е и регистриран доносник на комунистическото ДС, под агентурно име "Иванов". Застроил е безобразно и бившия къмпинг "Оазис" - на място, където е забранено да се строи, като е обявил (напук на Конституцията и ЗЗТ) и плажа за "частен".
В одитен доклад от 03.08.2005 се изброяват 112 закононарушения на Арнаудов: продажби на общински имоти на половин цена, обществени поръчки без конкурс, конфликти на интереси, нарушение на Закона за държавния служител (назначил е жена си на работа в общината). През 2004 г. прокуратурата в Бургас започва досъдебно производство срещу Арнаудов, но го прекратява ден преди излизането на одитния доклад. Вързал си е гащите, като е подкупил Върховния административен съд - продал им е на безценица терен на първа линия на плажа в Лозенец, като преди това е прикрил факта, че теренът е свлачищен.
Направил е и далавера с Главболгарстрой за общински обществени поръчки на стойност 566 720 лева.
През юни 2007 е поръчал на "Бургасцвет-90-Танев" за двете лехички пред кметството в с. Варвара растения за 129 000 лв. Средната единична цена на всеки храст е била над 2000 лева. Със същата фирма е сключил на 13.10.2008 и договор за доставка на цветя на стойност 150 000 лева.
20.
Козар
20.05.2012 19:09:12
4
1
Къв народ ве ! Селтак Това са овце да седят 12 години и да търпят АРНАУДОВ!
19.
Мона Лиза или Джокондата - "веселата жена&quo
20.05.2012 14:11:27
0
19
Перите гербаджии, сега ви е времето, утре народа ще се отрече от лъжливите и крадливи селяни. Всички запъртъци да напускат общинския съвет и да започнем да работим за Царево, иначе развитието е отрицателно.
18.
63
20.05.2012 14:00:17
12
5
10 години траехме Арнаудов, ще изтраем още 3 години и Мона Лиза. Дано повече комунистите и от двата клана на БКП БСП и ГРОБ не помиришат властта.
17.
аз
20.05.2012 13:29:56
17
6
Явно вие 144 смятате,че хората в квартала за крадци,защото почти всички са с отстъпено право на строеж,разликата обаче е че на тази улица ,която вие наричате "крадливка" отстъпеното право струва много повече от другите места.Защо Скулиев да не е крадец тогава или д-р Рачева,или Дико Кушев или Гърчанов или още куп такива.Айде стига сте говорили глупости на хората .Нали си избрахте Лапчев ,трайте си го сега ,радвайте му се,заедно със сините му зони и всичките му екстри които ви предлага.
16.
ГЕРБ
20.05.2012 13:20:55
1
11
Абе стига с този Лапчев , Цигуларя коли , беси , назначава в тази община , не го ли разбрахте това ...

айде сега няма какво да се лъжем !
15.
жар
20.05.2012 13:17:07
0
9
Когато првосъдието говори, по-добре е някои хора да замълчат, след като нямат сили да се извинят!
14.
144
20.05.2012 12:02:13
0
26
Прав е Кинтажа за някои неща. Гинка Славова се събуди с хотел на първа линия море в квартала на богатите на улица крадливка. Помните ли за колко време се построи хотела? А как е обзаведен вижте в интернет.
13.
вълк
20.05.2012 11:33:22
0
27
Госпожо Киров, до онзи ден възвисявахте Гочев, а сега какво виждат очите ми... Дали причината не се крие в това, че последният не ви защити? Не упражнявайте натиск върху него, "мила" ми госпожо, защото Гочев носи капацитет. Не ви прави чест да пишете и против Арнаудови, както и против Крум Иванов, Митра Нешева и Димитър Алексиев. Не те са трън в очите ни, а вие....
12.
Отвратен
20.05.2012 10:51:46
1
19
Това недоразумение на природата си е внушило, че може да раздава безнаказано правосъдие и не си дава сметка, че в природата има равновесие. Страданията на хората, на които умишлено е причинил вреда ще се стовари със сила, която слаб човек, като него едва ли ще може да понесе. Рано или късно всичко се плаща.....
11.
случаен
20.05.2012 08:50:18
0
20
те на мона лиза уволненията едно по едно ще му излизат през носа. то е много лесно да махнеш с ръка и да уволниш неудобния, ама няма как да го премахнеш физически мона лиза разбра ли,този човек рано или късно ще ти го върне с версиите даже.
10.
7777
20.05.2012 08:18:16
1
24
Браво запачна да излеза на бял свят истината!Бре тия ГЕРБАДЖИИ сън не спали да пешат в форума да защитят любимата им МОНА ЛИЗА горкичките колко ги е страх!Ами от тук нататък ще е така кой вие виновен че сте се събрали група от незнаещи и сте яхнали метлата!
9.
?????
20.05.2012 08:09:20
0
31
Сигурно дори и в историята на горското стопанство няма по-некадърен началник, да не говорим за кмет. Методи на работа като неговите показват комплекси, ниско самочувствие и като ръководител и като мъж и липса на САМОУВАЖЕНИЕ. От служители на горското съм чувал, че мразел лъжата, а той се оказа най-големият ЛЪЖЕЦ. Бог да пази България и Царево от такива политици........
8.
ветеринар
19.05.2012 22:22:36
0
10
ех,горски,горски ...................................
7.
чао чао
19.05.2012 19:55:32
13
4
Първанов капитулира.Арнаудов,довиждане.
6.
9999
19.05.2012 18:57:28
5
25
Браво на Славка Иванова! Доказа, че е по-мъж от много мъже и че все още има правосъдие.
5.
s
19.05.2012 16:48:31
25
5
Арнаудов да ми говори за административен натиск е смешно.Докато той беше на власт той и жена му,д-р Арнаудова такъв неадминистративен натиска налагаха,че от страх никой няма да си признае,защото психо-тормоза по телефона трае и днес.
Я стига напъни бе Петко Арнаудов.Стига си се пъчил.Няма да си кмет. Няма да натикаш във властта пак специалистите Нешева и компания.Градът заради тях те изрита,ти още ли не си го осъзнал ???
Щото Кинтажа беше прав на сесията и Дечо за това мълчаха като риби.Няма какво да кажат.Факт е че по твое време хора и то не просто от бизнеса,а от администрацията ти се събудиха с хотели,къщи,имоти и т.н. И няма кой да го отрче.Улица крадливка,квартала на богатите,плащане на ръка за преместваемите обекти.Всичко се знае.Всичко.Но представи си колко им е страх на хората от теб,че не искат да ти го кажат дори,че не искат да го споделят там където трябва.И предпочитат да стискат зъби.Но те разкараха.И сега точно ти не ми говори за политически морал,за кадри,и точно вие г-жо арнаудова,не пишете тук под различни псевдоними.
Тоя форум се списва само от вас и 2-ма трима около вас.
И се правите на много велики.Крах !!!
Нямате ни един кадър. В Общинския съвет се държите като кифладжии,дори и огромния ви млад капаците Гочев.Балабанчето се оказа хитрец и ви се изниза.Марин също ви избяга.Не можете да задържите никой с глупостите си.
Сигурно скоро и старите кметове по места и ала бала и кой ли не ще ви изоставят.
Не се правете на морални стожери,не ви утива на белите коси.

Градът си отдъхва от вас.
Относно уволнението на Славка.Да я върнат на работа. Нали вие по изборите се биехте в гърдите,че който не работи не греши. Е Лапчев е работил,сгрешил е,за това има съд да поправи грешката.Не ревете и не използвайте тази представена от вас добра жена и специалист за примамка.

Арнаудов да се стяга,че напоследък в съдебна зала само за него се чува.Пред съда виси,да няма абонамент за глоби от различните одити и институции.
4.
plus
19.05.2012 16:36:51
21
3
В градът е пълно с хора,които твърдят,че са репресирани по много начини от сем.А,когато са били на власт.Тъй че Арнаудвистчета,не плачете и не плюйте.
Да,съдът е постановил,възстановява я на работа. Всеки рабоодател има право да съкращава или не щат и хора. Ако е незаконосъобразно,съдът ги връща на работа. Това не означава,че хората са читави,а че са били отстранени нередовно.На,нека сега се върне на работа,да работи и да я уважават.
А това,че ползват тази женица добра Славка,за политически ПР и чистене на името на Арнаудов,чрез опетняване на Лапчев е още по-грозно и от самата статия.

А вчера чухте ли по СКАТ ??? Колко сгрешени и нередовни европроекти е подала администрацията,колко отговора за спрени проекти са получени,а Арнаудов се биеше в гърдите че имал готови проекти за милиони.Да бе,прав е бил,готови,ама е спестил да каже,че са спрени и неодобрени.Ето това е грозното.
3.
гадно
19.05.2012 16:28:23
4
24
супер гадно е, някой от позицията на шефския си пост да ти търси цаката да те изгони, без оглед можеш ли, не можеш ли. Комплексарска история
2.
700
19.05.2012 16:21:57
20
5
Дрън,дрън...Случаят със Славка Иванова намери широк отзвук в Царево, тъй като при стъпването на Лапчев в Общината като кмет, без работа останаха много служители, които се колебаят дали да си търсят правата. Бившият градоначалник Петко Арнаудов каза, че по негови данни над 20 души са изгонени от местата си. „Една част от тях са подготвени кадри, а така лесно не се намират такива хора, те нямат политически цвят. Не може да се управлява с административен натиск. Не трябва некомпетентни хора да уволняват компетентни, не е редно”, каза екс градоначалникът.
Отзвук няма ! Никакъв при това.
Плюс това е естествено тези 20 кадри да бъдат сменени, 10 години са били острието на Арнаудов . Има чисто политически екип,който не може да е от случайни хора.Още повече хора като Митра Нешева и Димитър Алексиев,Крум Иванов и сие.Стига тъпи статии и внушения.
Бесове,вие сте едни рупори на Арнаудов и ви личи та дрънка.
1.
misho
19.05.2012 15:04:38
11
41
lapchev govedo mrasno
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори