Пилешкият бульон на чичо Данчо – богат на вкус за перфектна супа
Вижте тайните му съставки
Колкото и привлекателно да изглежда пилето, изложено в магазина, то не може да се сравни с вкуса, който един петел може да придаде на бульона. Бульонът, приготвен на базата на домашно пиле, има незабравим аромат и уникален вкус и освен това е в състояние да затопли идеално в студа, което го прави истинско спасение през зимните месеци.
Разбира се, всичко това може да се каже за първото ястие само когато е приготвено правилно – както в тази статия.
Първо, нека назовем съставките, от които се нуждаете. За пиле от 1,5 кг ще ви трябват:
400 г говеждо месо;
1 глава лук;
1 морков;
2 дафинови листа;
5 зърна черен пипер;
3 литра вода и сол – на вкус.
Пилето трябва да се измие, залива се с вода и се оставя за 3 часа. След това време отцедете водата и прехвърлете пилето в голяма тенджера, която напълнете с чиста вода и сложете на котлона.
Когато съдържанието на съда заври, отстранете цялата пяна и добавете дафиновия лист и черния пипер в тигана.
Пилето ще трябва да се готви за около 1,5 часа на слаб огън.
След това в тигана се добавят обелените зеленчуци (цели) и телешкото месо. Изчакайте, докато водата заври отново, отстранете пяната и продължете да готвите още 1.5 часа.
Струва си да осолите бульона приблизително 30 минути преди края на готвенето.
От тук нататък може да направите каквото прецените, но аз накъсвам пилето, добавям си фиде, още малко подправки, зеленинка и направо си го довършвам като супа. Иначе месото може да се използва за друга гозба, а бульончето да си го пиете или да го изпозлвате за друга супа по избор.
Бонус рецепта с бульона
В бульона може да сварите спагети, към които да добавите от вареното месо, като само трябва да го овкусите предварително с лимон. Отгоре им настъргвам пармезан и става уникална вкусотия.
Важна новина за тези, които планират да направят инвестиции в имоти
Общински съветник от СДС стана председател на БСП - Видин
Откриха паметник на Левски в Италия
Уникално представление отбелязва 100 години на Георги Парцалев
Слави Ангелов: Задържаха шефа на Пето районно управление заради разчистване на сметки
Защо синът на Милен Цветков отиде на протестите
Милиони живеят в студени домове: България е сред уязвимите страни
Николай Василев: Най-щедрият, дядоколедовски бюджет доведе до най-големите протести от десетилетия
Наталия Киселова: Смяната на председателя на НС отвори духа от бутилката
Ива Митева: ИТН прекрачиха една граница, от която няма връщане назад. Няма и път напред
Миризмата на тялото издава от какво сте болни
Натали от „Ергенът” била в паралелни връзки с мъж и жена

Бате Данчо пак е тука?