Вижте каква е позицията на БАБХ за мъртвите овце в Карнобатско
Инкубационният период при това заболяване е от 6 месеца до 2-3 години
В четвъртък собственици на овцеферма в Карнобатско заявиха, че всички 1800 животни в стадото им са болни от нелечима болест. Казват, че само за 10 дни са умрели над 200 животни. Според тях властите не предприемат действия, за да се спре заразата. Твърдят, че са били извършени тестове, но за други болести, а овцете им не са поставени под възбрана. Д-р Даниел Денев е началник на отдел "Здравеопазване на животните" в Българската агенция по безопасност на храните. Той заяви, че животните в стадото са поставени под възбрана.
Шокиращо! Над 2000 овце умират мъчително в Карнобатско, но за държавата това не е проблем
"Естествено, ние първо се насочихме към най-опасните заболявания за нашата територия – чума, шап и шарка. Впоследствие продължихме да търсим каква е причината, Животните са изследвани и за бактериални заболявания. Едното беше Меди-Висна. Това е изключително рядко заболяване. На територията на Европа е прониквало веднъж. Не се среща у нас", обясни експертът.
Инкубационният период при това заболяване е от 6 месеца до 2-3 години, уточни д-р Денев и допълни,ч е през този период може да няма симптоматика при заразените животни.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
