Ядеш лазаня, а не дебелееш - възможно е с тази рецепта
Има перфектен вкус и което е още по-възхитително – диетична е
Перфектната комбинация от продукти и подправки. Ако обичате лазаня и печени зеленчуци , тогава тази рецепта ще ви зарадва. Има перфектен вкус и което е още по-възхитително – диетична е, т.е. не е нужно да се притеснявате за калориите.
Рецептата за този специалитет зарадва 12 милиона души и беше споделена във форум за хранене за диабетици, така че не пропускайте да я опитате. Богато ястие , пълно с необходимите хранителни вещества, питателно и вкусно.
Ето прекрасната рецепта за Лазаня за диабетици :
Зеленчукова лазаня за диабетици
Необходими Продукти:
4 супени лъжици олио
1 глава лук
2 картофа
400 г ситно нарязано зеле, като за салата
1 морков
1 зелена люта чушка
1 червена сладка чушка
1 чаена лъжичка лют червен пипер (люта чушка)
1 чаена лъжичка смлян черен пипер
1 чаена лъжичка сол
За заливката:
3 яйца
170 мл прясно мляко
170 мл кисело мляко
50 мл олио
2,5 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица сол
1 чаена чаша черен пипер
1 пакетче бакпулвер
1-2 супени лъжици ситно нарязан магданоз
200 гр. настърган кашкавал (чедър) за поръсване отгоре.
Начин на Приготвяне:
Запържете ситно нарязания лук в олио, след което добавете нарязания на кубчета картоф (малко по-малък от размера на хапка).
Задушете зеленчуците на умерена температура под капака, за да омекнат в собствените им сокове.
Добавете ситно нарязаното зеле, настъргания морков, нарязаната зелена и червена чушка. Разбъркайте малко, след което отново покрийте и оставете да къкри, докато зеленчуците омекнат.
Преди края се подправя на вкус, оставя се да къкри още малко и се разбърква от време на време. Оставете задушените зеленчуци да изстинат, докато приготвяте заливката.
В дълбока купа разбийте трите яйца, добавете млякото и киселото мляко. Разбъркайте, след което добавете брашното, подправките, бакпулвера и магданоза. Смесете добре съставките до гладкост.
Добавете охладените задушени зеленчуци и разбъркайте. Изсипете получената смес върху тава за печене или средно голям огнеупорен съд, разпределете равномерно, след което поръсете отгоре магданоз, подправки и настърган кашкавал.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 минути. Сервирайте горещо, но е много вкусно и след като изстине.
КНДР обезврежда над милион мини в Курска област
Нетаняху обвини премиера на Австралия, че с подкрепата за Палестина подхранва антисемитизма
„Ние, потребителите“: Наложеният платеж остава най-сигурната защита при онлайн пазаруване
Рибари уловиха и спасиха 150-килограмова есетра край Бяла (ВИДЕО)
Защо Япония ще остане без панди за първи път от половин век
След оставката на кабинета "Желязков": Започват консултациите при президента Радев
Австралия обяви национален траур след стрелбата в Сидни
Убит ли е Роб Райнер? Режисьорът и съпругата му открити мъртви в дома им в Лос Анджелис
Забрани за тирове и ремонти по ключови пътища преди празниците: Ограничения към Бургас и Варна
Кой е Свети Марин и кои българи празнуват днес - 15 декември
„Клечка кибрит“ на дует Paradox не гори, а пламти на върха на БНТ2
Кристиано Роналдо и разбитото Ferrari - инцидентът, който може да промени всичко
