Зелеви сарми с чукан зрял фасул
Бон апети
Боб – 2 ч.ч.
Кисело зеле – 1 бр. (средна на големина)
Лук – 6 глави
Олио – 1 1/2 к.ч.
Червен пипер – 1 ч.л.
Чубрица
Черен пипер
Зелев сок
Сол
Начин на приготвяне
Накисвате фасула за 1 нощ в студена вода. След това го изплаквате и го счуквате в хаванче. Слагате го в тенджера, заливате с 4 ч.ч. вряща вода и варите, докато набъбне.
Отделно нарязвате лука на филийки и го запържвате в сгорещеното олио. Посолявате и поръсвате с червения пипер и стрита чубрица. Прибавяте сварения фасул и разбърквате.
Отделяте зелевите листа, отстранявате твърдите им части и свивате в тях сарми от приготвената плънка. Нареждате сармите в тенджера и ги заливате с равни части вода и зелев сок, докато се покрият. Варите на умерен огън. Поднасяте сармите, поръсени с черен пипер.
България и още 7 страни обявиха Русия за най-голямата заплаха за сигурността в Европа
Изискана рецепта с яйца и хайвер
Пиян поляк намушка българка след скандал в апартамент в Германия
ЦСКА финализира втори трансфер преди Коледа - централен защитник от Португалия
Цените на жилищата ще растат и през 2026 г., но с по-бавни темпове
Коледа издава изневерите: най-рисковото време за палавите съпрузи
Светлините на Коледен Бургас събират фотографи и модели на празничния пл. "Тройката"
Кола се вряза в пълен с хора басейн във Франция след объркване на педалите
Три зодии ще имат пробив през 2026 година
Тостът "Скаген" - как един сандвич се превърна в символ на шведската кухня
Станка Златева: На следващата олимпиада искаме българи, а не натурализирани състезатели
Агресивен нов вариант на грип А се разпространява по света: лекарите предупреждават за тежки симптоми
