×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Екскмет на Сунгурларе отива на съд, взел субсидии за пустош


Екскмет на Сунгурларе отива на съд, взел субсидии за пустош
Стефан Стратев днес затършна телефона и не пожела да коментира защо е попълнил неверни данни като частен стопанин
02 Април 2012, Понеделник, 11:49 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Стефан Стратев декларирал, че ще обработва 3,39 хектара земеделски площи, за да получи европейски средства
Бившият кмет на Сунгурларе Стефан Стратев, който управлява общината до 2007 година, отива на съд, защото е взел субсидии като частен стопанин да обработва земеделски земи, но част от декларираните площи останали само на хартия, без въобще да ги поддържа. Бургаска окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт против Стратев за извършено престъпление по чл. 248а, ал. 2. На 17 април 2010 г. пред Общинска служба по земеделие - град Сунгурларе той е представил неверни сведения, а именно, че използва, обработва и поддържа в добро земеделско и екологично състояние през текущата стопанска година 6 броя земеделски площи с обща площ от 3,39 хектара.

 

Два от имотите се намират край село Славянци и 4 в землището на град Сунгурларе. Целта на попълнените документи е била Стратев да получи средства от „Европейски фонд за гарантиране на земеделието" и от „Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони" по „Схема за единно плащане на площ (СЕПП)" за всички заявени земеделски площи. Според прокуратурата през 2010 година бившият кмет изобщо не е обработвал и поддържал в добро земеделско и екологично състояние част от общо заявените 3, 39 хектара земи.

Делото е насрочено в Бургаския окръжен съд за утре. „Ами нали сте видели, какво ме питате. Няма да коментирам нищо”, заяви троснато Стратев днес и затвори телефона.

През 2007 година Стратев беше кандидат за нов кметски мандат като кандидат на БСП, но загуби от сегашния градоначалник Георги Кенов. В монета бившият кмет е шеф на ВиК в Сунгурларе.


В категории: Сунгурларе


13
Коментара по темата
13.
Ваш човек
12.04.2012 21:51:18
1
2
Я оставете човека на мира, ами си решете проблема с кадрите в службата по земеделие. Да се научат да чертаят и да не забиват хората по прокуратурите. Щото това е от мързел и некадърност. И освен това не информират хората , че могат да си направят корекция на заявленията. Едва през тази година започнаха да изпращат писма и то в края на годината за предходната- при свършен факт. Ииди се оправяй. Стратев поне работи нещо. Я се позагледайте в общинските програми...ама там куче влачи параход, я вижте колко парички са постъпили в Общината, къде са отишли, за какво, кои са фирмичките, па какво са свършили, па какво са получили, па го сравнете...ехеееееееееее. Има много по-интересни неща от трите забравени жалки Стратеви декарчета.
12.
запознат
07.04.2012 20:38:31
2
2
Ааааа не може така с другаря !
Кой го е разследвал бе след като дъщеря му отговаря в икономическа полиция в Бургас за тези фондове.
Значи той е много кадърен,дори с Кенов се е разбрал
11.
agent 007
06.04.2012 17:32:58
0
1
Нормално е всички от БСП да се защитават и да си крият далаверите,защото ако се разровим назад в годините ,ах само ако се разровим...ще установим ,че няма комунист облажил се от властта по един или друг начин.Ама това сме хората,къса памет и много неверни клюки и те са отново готови!Пак да крадат и да лъжат!Няма нищо случайно в тази проверка.Всички трябва да се проверяват,за да настъпи най-после ред след последните 40-50 години в държавата ни!
10.
Запознат
06.04.2012 15:24:51
0
2
Не,не е сме заинтерИсовани!
Просто сме наясно!
А вие очевидно си знаете л....ната, задавайки така въпроса!
Не се заяждам, не е най-големия престъпник, но все пак...
Бъдете жива и здрава!
9.
НЕПОЗНАТ
04.04.2012 19:14:51
1
0
До:Запознат-
Поръчката Ваша ли беше?Сигурно сте заинтерисован?
8.
Запознат
04.04.2012 12:50:12
0
1
Лаком гъз .... продължението си го знаете.
Проверките са правени когато трябва и както трябва - наказателното производство става бавно.
7.
Стефан Кенов
03.04.2012 17:49:31
0
2
Това са абсурдни наказателни производства. Първо беше в община Руен сега и в община Сунгурларе. Дори и да е извършено нарушение при "очертаване" на земеделски земи, става въпрос за нарушения от 50 - 100 лева. Едни хора отчитат дейност в разклити "престъпления", други ще отрежат субсидиите на тези хора за по три години напред. Цялото това фиаско ще завърши с по една глоба по 78а от НК. Само орезилиха хората - за някаква част от 30 дка.
6.
сунгурларец
03.04.2012 07:33:31
0
0
Платени са субсидиите за 2010 г., но интересно кога са установили, че не е обработвал земите. Дал неверни данни през април 2010г. Сега сме 2012 г.
Кой е установил, че не ги е обработвал и защо чак след 2 години му търсят сметка?
На кого ли бърка сметките Стратев?
5.
сунгурларец
03.04.2012 07:33:27
1
0
Платени са субсидиите за 2010 г., но интересно кога са установили, че не е обработвал земите. Дал неверни данни през април 2010г. Сега сме 2012 г.
Кой е установил, че не ги е обработвал и защо чак след 2 години му търсят сметка?
На кого ли бърка сметките Стратев?
4.
:)))
02.04.2012 17:45:42
1
1
Не виждам с какво толкова много ИМ пречи,че искат да го видят осъден.....
3.
Съгражданин
02.04.2012 17:37:57
1
2
Един свестен управляващ общината имахме и него оплюха!Изкарахте го,че не обработва нищо,а той е толкова работен и съвестен човек.
2.
:))))))))))
02.04.2012 17:34:02
2
2
Няма ли друго какво да пишете,защо не проверите сегашните оправници?
1.
гражданин
02.04.2012 16:20:37
1
1
А каква част от земите си не е обработвал ,че нещо не се разбра........
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Пътник за Бургас опита да изнасили 11-годишно дете Пътник за Бургас опита да изнасили 11-годишно дете Извършителят е 37-годишен, задържан е за 72 часа Ресторантьорите по Черноморието намериха решение за проблема с готвачите, внасят кадри от... Ресторантьорите по Черноморието намериха решение за проблема с готвачите, внасят кадри от... Някои хотелиери са подали заявление за желание да наемат чуждестранни работници отще през януари и все още чакат работници и се молят до активния летен сезон да пристигнат Мъжът й почина преди два месеца, а днес тя вече се целува с друг Мъжът й почина преди два месеца, а днес тя вече се целува с друг Само два месеца по-късно обаче се появиха снимки, показващи как Сабаленка се целува с друг мъж, а именно Йоргос Франгулис, бразилски бизнесмен, който е и спонсор на отбор от Формула 1 Спипаха известен бизнесмен да кара дрогиран G класата си в Бургас Спипаха известен бизнесмен да кара дрогиран G класата си в Бургас Димитър Събев се е качил зад волана след употреба на бензодиазепин и метамфетамин Бетонирано ли е Черноморието ни? Усмихвайте се на чужденците, зове министърът на туризма Бетонирано ли е Черноморието ни? Усмихвайте се на чужденците, зове министърът на туризма Водата е чиста и все повече български плажове са със „Син флаг“, каза Евтим Милошев Расте дистанцията между ГЕРБ и ПП-ДБ Расте дистанцията между ГЕРБ и ПП-ДБ Според социолога Димитър Ганев „сглобката“ може да се окаже невъзможна след изборите, ако „промяната“ съвсем олекне електорално Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди
Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори