Ще забравите и за мекиците, и за поничките, опитате ли веднъж тези хапчици
Не попиват грам мазнина при пържене
Ще се влюбите в тези Мекички-хапчици! Наистина изчезват на една хапка – малки, пухкави и изключително апетитни!
Цяло чудо е да гледаш как бухват в тигана, когато ги пуснеш в сгорещеното олио! Освен това не са никак мазни, защото не попиват олиото при пържене. Много бърза и лесна рецепта, която можете да приготвите за закуска, вечеря или лека закуска…Ето какво ще ви трябва (измерени с чаша от 200 мл):
1 чаша гъсто кисело мляко или заквасена сметана
1 яйце
2 супени лъжици зехтин
1 чаена лъжичка сол
1 пакетче бакпулвер
3 чаши брашно +- (добавете постепенно, ако е необходимо)
Приготвяне:
Смесете всички изброени съставки в дълбока купа, като постепенно добавете брашното, смесено с бакпулвера.
Когато тестото стане компактно, го месете на ръка за 5 минути. Трябва да е меко, но не лепкаво.
Оставете да почине за 10 минути, след което върху набрашнена работна повърхност се разточва на правоъгълна кора с дебелина около 5 мм. Нарежете кората на кубчета по желание.
Изпържете ги в умерено загрято олио и изчакайте да бухнат като мехури и покафенеят отдолу.
След това ги обърнете и ги изпържете и от другата страна.
Хакери удариха любимия сайт на възрастните
Кои ваучери за храна да изберем? Разликите между Наредба 7 и Наредба 11
КЗП удря по необоснованите цени и следи търговците под лупа
Коледна среща между поколенията в Царево
ГДБОП разкри международна схема за онлайн измами при продажба на автомобили
СГС върна делото срещу Иван Демерджиев на прокуратурата заради неясности в обвинението
Всеки десети, обменящ левовете в евро, в последния момент взима златно кюлче
Парламентът прие удължителния бюджет на първо четене
Умерен ръст на цените на имотите се очаква за 2026, без шокови движения
Джебчии дебнат по коледните пазари, предупреждава полицията
Хванат в крачка: Бракувана кола с фалшива табела спряна в Кърджали
Кабелите от камерите в училищните тоалетни водели директно към кабинета на директора
