От както разбрах за тази медена баница вече цялото семейство я хапваме с удоволствие
Ето как да я приготвите за нула време
Необходими продукти:
2 броя – яйца
захар – 100 грама
мед – 120 грама
кефир – 120 мл
сода за хляб – 1 чаена лъжица
половин чаена лъжица – сол
брашно -160 грама
орехи – 100 грама
половин парче – портокалова кора
Начин на приготвяне:
Подгответе всички нужни продукти. В подходяща купа сложете захарта и яйцата. С помощта на миксер разбийте до получаване на пухкава маса. Прибавете след това меда. Ако случайно медът е доста гъст, то тогава е необходимо да го разтопите. Добавете содата. Цялата маса разбъркайте отново с помощта на миксер за период от 2 минути.
Изсипете кефира и отново разбъркайте. Прибавете и брашно и за поред път разбъркайте. В тиган изсушете орехите и ги нарежете с остър нож на малки парченца.
Сложете ядките и кората от портокал в тестото и отново разбъркайте добре. Тестото е нужно да бъде вискозно, като за палачинки. В тава застелете с хартия за печене и бавно и внимателно разпределете готовото тесто.
Пъхнете във фурна за период от около 45 минути на температура от 180 градуса. Бон апети!
ЦСКА ще плати 800 000 евро за крилото Лео Перейра
Трагедия в Благоевград: 24-годишно момиче издъхна по време на младежки купон
Актьорите във Великобритания се надигат срещу ИИ по модела на Холивуд
Орбан: Спряхме Европа на ръба на война с Русия
Уиз Калифа осъден на 9 месеца затвор в Румъния за притежание на наркотици
18 декември премина под знака на музиката и театъра в Царево
ПП „Величие“ последна влиза при Радев, идва ред на мандатите
Карлос Насар подкрепи Златев, но обжалванията го тласкат към Бахрейн
Астрономическата зима настъпва на 21 декември в 17:03 ч. - поздрав от Берлин с българска зимна приказка
Разнобой във федерацията: Шамил Мамедов ще се състезава за България въпреки Станка Златева
Тревожно замърсяване на въздуха в София и Пловдив: Над 400 микрограма фини прахови частици
Владимир Мирков: Дом се купува сега - цените само ще растат, няма как да паднат
