От както разбрах за тази медена баница вече цялото семейство я хапваме с удоволствие
Ето как да я приготвите за нула време
Необходими продукти:
2 броя – яйца
захар – 100 грама
мед – 120 грама
кефир – 120 мл
сода за хляб – 1 чаена лъжица
половин чаена лъжица – сол
брашно -160 грама
орехи – 100 грама
половин парче – портокалова кора
Начин на приготвяне:
Подгответе всички нужни продукти. В подходяща купа сложете захарта и яйцата. С помощта на миксер разбийте до получаване на пухкава маса. Прибавете след това меда. Ако случайно медът е доста гъст, то тогава е необходимо да го разтопите. Добавете содата. Цялата маса разбъркайте отново с помощта на миксер за период от 2 минути.
Изсипете кефира и отново разбъркайте. Прибавете и брашно и за поред път разбъркайте. В тиган изсушете орехите и ги нарежете с остър нож на малки парченца.
Сложете ядките и кората от портокал в тестото и отново разбъркайте добре. Тестото е нужно да бъде вискозно, като за палачинки. В тава застелете с хартия за печене и бавно и внимателно разпределете готовото тесто.
Пъхнете във фурна за период от около 45 минути на температура от 180 градуса. Бон апети!
Пиенето на кафе влияе на нивото на кръвната захар, намалете го
Северна Македония отказа помощта на България за електроснабдяване
Започна сезонът на сухата кожа: какво съветват козметолозите
Латвия тресна забрана на Русия, влиза в сила след Нова година
Проходите Шипка и Хаинбоаз побеляха, вали обилно сняг
Почина легендата в хвърлянето на чук Анатолий Бондарчук на 85 години
Президентът Румен Радев честити Рождество Христово на българите
Папа Лъв XIV отслужи първата си литургия за Рождество Христово
Пеевски: Честито Рождество! Пожелавам ви мир, сигурност и успех
Над 20 красиви имена черпят на Рождество Христово
Силни снеговалежи за осем области на Коледа, обявен е оранжев код
Сашо Кадиев изненада рожденика в ефир
